Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sarajev_o

#426 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sarajev_o »

Toga vise nema jbg nema para u tome sad ide malo fantasy ali slabo i to.
zamzija

#427 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

sad pare donose vampiri i vukodlaci :lol:
lajkujMe

#428 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by lajkujMe »

Nazalost nema vise Novih Sci-Fi filmova (izvorno novih) koji su originalni kao npr Star wars ili Stargate the movie, iz ovog drugog je nastala jedna od najuspjesnijih Sci-Fi serija svih vremena i naravno Sci-Fi romana i slicno (nemogu o tome puno reci ne citam mnogo knjige :oops: ). Ja osobno nisam vidio niti jedan jedini izvorni Sci-Fi film u posljedne 3-4 godine mogu slobodno reci, imao sam nadu u skyline i battle of los angeles ali oba filma su u paketu sa indipendance day (koji prema glasinama treba da ima 2 nastavka 2013 godine), ne samo to cijela filmska industrija (barem hollywoodska) pati od manjka dobrih ideja, danas je mnogo vise remaka i nastavaka nego novih filmova koji imaju nesto originalno u sebi. To je tuzno za vidjeti i nadam se da ce biti neke inspiracije uskoro.

Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam :)
vox-populi

#429 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by vox-populi »

Chata87 wrote:
komi wrote:sinoć gledao dosje x
o kultu u onoj školi
malo je kraj nategnut ali je dobra epizoda

definitivno serija nad serijama
mada je malo već zastarjelo :lol: zurke odjeća laptopi :mrgreen:
ja prosle godine poceo sezonu 1, kad sam vidio Scully u onom zenskom sakou koji visi odmah ukinuo... radije cu se sjecati kako je dobra serija nego obnavljati gradivo :D
I ja poceo ponovo gledati :). Fakat je jedna od boljih serija ikada snimljenih.
zamzija

#430 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

lajkujMe wrote: Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam :)

I daaaa, da ne zaboravimo čitala sam na IMDB da se priprema ekranizacija HYPERION - prema knjigama Dan-a Simmonsa
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperion_Cantos

evo kažu 2013 - ako je dočekamo pošto će jelte godinu ranije ....smak svijeta u decembru :D
http://www.imdb.com/title/tt1213645/
BHCluster

#431 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by BHCluster »

Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
sarajev_o

#432 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sarajev_o »

BHCluster wrote:Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
otkazana i losa
BHCluster

#433 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by BHCluster »

sarajev_o wrote:
BHCluster wrote:Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
otkazana i losa
Sta je lose?
Skream

#434 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Skream »

Ovaj Rubicon valjal' šta?
http://www.imdb.com/title/tt1389371/
ChataDodajStaHoces

#435 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by ChataDodajStaHoces »

Skream wrote:Ovaj Rubicon valjal' šta?
http://www.imdb.com/title/tt1389371/
Rubicon hvale na Serijali pravo, ali jos nisam stigao da pogledam.. nekako me raduje sto nije ukinta pa ima nade da se pogleda :)

btw. Event je karina zesca... svega i nicega u jednom :-) prva epizoda dobra bila i nakon toga nijedna nije valjala mada sam ih sve pregledao :)
Skream

#436 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Skream »

Rubicon je ipak otkazan!
Malo je podosadan, al dam mu šansu još, skidam ovu 1 sezonu možda se zakomplikuje, sudeći po komentarima. :wink:
sarajev_o

#437 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sarajev_o »

lajkujMe wrote:Nazalost nema vise Novih Sci-Fi filmova (izvorno novih) koji su originalni kao npr Star wars ili Stargate the movie, iz ovog drugog je nastala jedna od najuspjesnijih Sci-Fi serija svih vremena i naravno Sci-Fi romana i slicno (nemogu o tome puno reci ne citam mnogo knjige :oops: ). Ja osobno nisam vidio niti jedan jedini izvorni Sci-Fi film u posljedne 3-4 godine mogu slobodno reci, imao sam nadu u skyline i battle of los angeles ali oba filma su u paketu sa indipendance day (koji prema glasinama treba da ima 2 nastavka 2013 godine), ne samo to cijela filmska industrija (barem hollywoodska) pati od manjka dobrih ideja, danas je mnogo vise remaka i nastavaka nego novih filmova koji imaju nesto originalno u sebi. To je tuzno za vidjeti i nadam se da ce biti neke inspiracije uskoro.

Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam :)
podsjeti me gledao sam analizu kao godine pa broj filmova i onda postotke remakova i nastavci uglavnom svake godine se povecava probat cu naci
sarajev_o

#438 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by sarajev_o »

BHCluster wrote:
sarajev_o wrote:
otkazana i losa
Sta je lose?
probat cu ti dati neku skromnu kritiku,pocinje dobro ima dosta likova negdje na sredini sezone se skoro svi plotovi sastave u main i onda se likovi prestaju razvijati al to mi je ok morali smo ih upoznati i skontati zasto rade to sto rade.dotle je serije i dobra onda pocinju isfurani fazoni tipa americkoj predsjednika koji brani svoj narod,agenta koji nikome ne vjeruje i masu otrcanih fazona iz drugih serija.pocinu i moralni razgovori koji nikome ne trebaju.Zadnjih 5 epizoda osjecas se ni tamo ni vamo imam osjecaj da su nesto drugo ili drugacije htjeli pa su prekrojili uglavnom
ocjena moja 5.5/10
BHCluster

#439 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by BHCluster »

sarajev_o wrote:
BHCluster wrote:
Sta je lose?
probat cu ti dati neku skromnu kritiku,pocinje dobro ima dosta likova negdje na sredini sezone se skoro svi plotovi sastave u main i onda se likovi prestaju razvijati al to mi je ok morali smo ih upoznati i skontati zasto rade to sto rade.dotle je serije i dobra onda pocinju isfurani fazoni tipa americkoj predsjednika koji brani svoj narod,agenta koji nikome ne vjeruje i masu otrcanih fazona iz drugih serija.pocinu i moralni razgovori koji nikome ne trebaju.Zadnjih 5 epizoda osjecas se ni tamo ni vamo imam osjecaj da su nesto drugo ili drugacije htjeli pa su prekrojili uglavnom
ocjena moja 5.5/10
Zar nije ovo prvi put da se nesto slicno napravilo a dan nije toliko bazirano na specijalnim efektima koliko na dobroj i zanimljivj prici. Nemislim da je nesto najbolje ili da sam fanatik ali mislim da je donjela novi pogled na sci-fi zanr, a i dobro je rangirana na imdb.com sa 7.3/10 http://www.imdb.com/title/tt1582459/.
ChataDodajStaHoces

#440 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by ChataDodajStaHoces »

BHCluster wrote:Zar nije ovo prvi put da se nesto slicno napravilo a dan nije toliko bazirano na specijalnim efektima koliko na dobroj i zanimljivj prici. Nemislim da je nesto najbolje ili da sam fanatik ali mislim da je donjela novi pogled na sci-fi zanr, a i dobro je rangirana na imdb.com sa 7.3/10 http://www.imdb.com/title/tt1582459/.
:-) :-) :-)

Jedina SciFi serija koja valja je Fringe... ostali pokusaji serija u posljednjih godinu-dvije su propali ili otkazani :) tuga i zalost jer je SciFi jedan od najboljih zanrova
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#441 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

nisam znao da star trek ima animiranu sezonu :lol: :lol: :lol: :lol:
Hiran

#442 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Hiran »

Ne znam da li je ovo već bilo ( ne radi mi search :? ) ali ovo je poprilično dobar SF film , produkcija je onako kao B kategorije ali meni se svidio. Mješavina "Matrix-a" i "1984".

Equilibrium

Image

Uploaded with ImageShack.us
Skream

#443 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Skream »

Neko gledo ovo?
Truba

#444 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

ja sam gledao jučer Warning sign iz 1985
i ugodno se iznenadio
riječ je o sprečavanju širenja nekog virusa što prouzrokuje manijakalno ludilo u svrhu bakteriološkog rata
pravo napeto i zanimljivo... čudno kako film nije šire poznat
saibaba

#445 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by saibaba »

.
Filter

#446 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Filter »

Skream wrote:Neko gledo ovo?
gledo`... i eto, mozbit da sam bio bolje raspolozen pa bi mi i film bolje lego`...
cudan film
KPNCTNJAH

#447 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by KPNCTNJAH »

Skream wrote:Neko gledo ovo?
Gledao, 6.7/10 trebice tonbe, ideja nije losa, moze proci...
Skream

#448 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Skream »

hvala ljudovi ;)
Truba

#449 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by Truba »

Serija Haven ne izgleda loše
zamzija

#450 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film

Post by zamzija »

I meni je ta serija OK, dobar je zaplet nešto kao LOST ne otkrivaju sve odmah nego razvijaju radnju i zaplet .
Sad se snima druga sezona serije...
Post Reply