Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
-
sarajev_o
#426 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Toga vise nema jbg nema para u tome sad ide malo fantasy ali slabo i to.
-
zamzija
#427 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
sad pare donose vampiri i vukodlaci 
-
lajkujMe
#428 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Nazalost nema vise Novih Sci-Fi filmova (izvorno novih) koji su originalni kao npr Star wars ili Stargate the movie, iz ovog drugog je nastala jedna od najuspjesnijih Sci-Fi serija svih vremena i naravno Sci-Fi romana i slicno (nemogu o tome puno reci ne citam mnogo knjige
). Ja osobno nisam vidio niti jedan jedini izvorni Sci-Fi film u posljedne 3-4 godine mogu slobodno reci, imao sam nadu u skyline i battle of los angeles ali oba filma su u paketu sa indipendance day (koji prema glasinama treba da ima 2 nastavka 2013 godine), ne samo to cijela filmska industrija (barem hollywoodska) pati od manjka dobrih ideja, danas je mnogo vise remaka i nastavaka nego novih filmova koji imaju nesto originalno u sebi. To je tuzno za vidjeti i nadam se da ce biti neke inspiracije uskoro.
Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam
Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam
- vox-populi
#429 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
I ja poceo ponovo gledatiChata87 wrote:ja prosle godine poceo sezonu 1, kad sam vidio Scully u onom zenskom sakou koji visi odmah ukinuo... radije cu se sjecati kako je dobra serija nego obnavljati gradivokomi wrote:sinoć gledao dosje x
o kultu u onoj školi
malo je kraj nategnut ali je dobra epizoda
definitivno serija nad serijama
mada je malo već zastarjelozurke odjeća laptopi
-
zamzija
#430 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
lajkujMe wrote: Sto se tice Star treka da planiran je za 2012 godinu negdje u junu meni se cini, e na to jedva cekam
I daaaa, da ne zaboravimo čitala sam na IMDB da se priprema ekranizacija HYPERION - prema knjigama Dan-a Simmonsa
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperion_Cantos
evo kažu 2013 - ako je dočekamo pošto će jelte godinu ranije ....smak svijeta u decembru
http://www.imdb.com/title/tt1213645/
- BHCluster
#431 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
-
sarajev_o
#432 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
otkazana i losaBHCluster wrote:Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
- BHCluster
#433 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Sta je lose?sarajev_o wrote:otkazana i losaBHCluster wrote:Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
- Skream
#434 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ovaj Rubicon valjal' šta?
http://www.imdb.com/title/tt1389371/
- ChataDodajStaHoces
#435 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Rubicon hvale na Serijali pravo, ali jos nisam stigao da pogledam.. nekako me raduje sto nije ukinta pa ima nade da se pogledaSkream wrote:Ovaj Rubicon valjal' šta?
btw. Event je karina zesca... svega i nicega u jednom
- Skream
#436 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Rubicon je ipak otkazan!
Malo je podosadan, al dam mu šansu još, skidam ovu 1 sezonu možda se zakomplikuje, sudeći po komentarima.
Malo je podosadan, al dam mu šansu još, skidam ovu 1 sezonu možda se zakomplikuje, sudeći po komentarima.
-
sarajev_o
#437 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
podsjeti me gledao sam analizu kao godine pa broj filmova i onda postotke remakova i nastavci uglavnom svake godine se povecava probat cu nacilajkujMe wrote:Nazalost nema vise Novih Sci-Fi filmova (izvorno novih) koji su originalni kao npr Star wars ili Stargate the movie, iz ovog drugog je nastala jedna od najuspjesnijih Sci-Fi serija svih vremena i naravno Sci-Fi romana i slicno (nemogu o tome puno reci ne citam mnogo knjige). Ja osobno nisam vidio niti jedan jedini izvorni Sci-Fi film u posljedne 3-4 godine mogu slobodno reci, imao sam nadu u skyline i battle of los angeles ali oba filma su u paketu sa indipendance day (koji prema glasinama treba da ima 2 nastavka 2013 godine), ne samo to cijela filmska industrija (barem hollywoodska) pati od manjka dobrih ideja, danas je mnogo vise remaka i nastavaka nego novih filmova koji imaju nesto originalno u sebi. To je tuzno za vidjeti i nadam se da ce biti neke inspiracije uskoro.
-
sarajev_o
#438 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
probat cu ti dati neku skromnu kritiku,pocinje dobro ima dosta likova negdje na sredini sezone se skoro svi plotovi sastave u main i onda se likovi prestaju razvijati al to mi je ok morali smo ih upoznati i skontati zasto rade to sto rade.dotle je serije i dobra onda pocinju isfurani fazoni tipa americkoj predsjednika koji brani svoj narod,agenta koji nikome ne vjeruje i masu otrcanih fazona iz drugih serija.pocinu i moralni razgovori koji nikome ne trebaju.Zadnjih 5 epizoda osjecas se ni tamo ni vamo imam osjecaj da su nesto drugo ili drugacije htjeli pa su prekrojili uglavnomBHCluster wrote:Sta je lose?sarajev_o wrote:otkazana i losaBHCluster wrote:Dali neko glesda seriju The Event. Evo pogledo sam 22 epizode i svak je sve znimljivija. Serija je u mix x-files i 24 sa malo lost nije losa...
ocjena moja 5.5/10
- BHCluster
#439 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Zar nije ovo prvi put da se nesto slicno napravilo a dan nije toliko bazirano na specijalnim efektima koliko na dobroj i zanimljivj prici. Nemislim da je nesto najbolje ili da sam fanatik ali mislim da je donjela novi pogled na sci-fi zanr, a i dobro je rangirana na imdb.com sa 7.3/10 http://www.imdb.com/title/tt1582459/.sarajev_o wrote:probat cu ti dati neku skromnu kritiku,pocinje dobro ima dosta likova negdje na sredini sezone se skoro svi plotovi sastave u main i onda se likovi prestaju razvijati al to mi je ok morali smo ih upoznati i skontati zasto rade to sto rade.dotle je serije i dobra onda pocinju isfurani fazoni tipa americkoj predsjednika koji brani svoj narod,agenta koji nikome ne vjeruje i masu otrcanih fazona iz drugih serija.pocinu i moralni razgovori koji nikome ne trebaju.Zadnjih 5 epizoda osjecas se ni tamo ni vamo imam osjecaj da su nesto drugo ili drugacije htjeli pa su prekrojili uglavnomBHCluster wrote:
Sta je lose?
ocjena moja 5.5/10
- ChataDodajStaHoces
#440 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
BHCluster wrote:Zar nije ovo prvi put da se nesto slicno napravilo a dan nije toliko bazirano na specijalnim efektima koliko na dobroj i zanimljivj prici. Nemislim da je nesto najbolje ili da sam fanatik ali mislim da je donjela novi pogled na sci-fi zanr, a i dobro je rangirana na imdb.com sa 7.3/10 http://www.imdb.com/title/tt1582459/.
Jedina SciFi serija koja valja je Fringe... ostali pokusaji serija u posljednjih godinu-dvije su propali ili otkazani
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#441 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
nisam znao da star trek ima animiranu sezonu

- Hiran
#442 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ne znam da li je ovo već bilo ( ne radi mi search
) ali ovo je poprilično dobar SF film , produkcija je onako kao B kategorije ali meni se svidio. Mješavina "Matrix-a" i "1984".
Equilibrium

Uploaded with ImageShack.us
Equilibrium

Uploaded with ImageShack.us
- Skream
#443 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Neko gledo ovo?
- Truba
#444 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
ja sam gledao jučer Warning sign iz 1985
i ugodno se iznenadio
riječ je o sprečavanju širenja nekog virusa što prouzrokuje manijakalno ludilo u svrhu bakteriološkog rata
pravo napeto i zanimljivo... čudno kako film nije šire poznat
i ugodno se iznenadio
riječ je o sprečavanju širenja nekog virusa što prouzrokuje manijakalno ludilo u svrhu bakteriološkog rata
pravo napeto i zanimljivo... čudno kako film nije šire poznat
- Filter
#446 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
gledo`... i eto, mozbit da sam bio bolje raspolozen pa bi mi i film bolje lego`...Skream wrote:Neko gledo ovo?
cudan film
- KPNCTNJAH
#447 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Gledao, 6.7/10 trebice tonbe, ideja nije losa, moze proci...Skream wrote:Neko gledo ovo?
- Skream
#448 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
hvala ljudovi 
- Truba
#449 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Serija Haven ne izgleda loše
-
zamzija
#450 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
I meni je ta serija OK, dobar je zaplet nešto kao LOST ne otkrivaju sve odmah nego razvijaju radnju i zaplet .
Sad se snima druga sezona serije...
Sad se snima druga sezona serije...