Enemy mine (1985)
gledao sam ga samo 2 puta a znam ga napamet
al sam čitao i istoimenu priču u Alefu
čovječe kakva filmčina kakav završetak
oda radosti osjećaja
Moderator: _BataZiv_0809
Ovo me podsjeti na legendarni prevod, čini mi se da je divx bio, Monster's Ball. Počinje film i prevod naslova na titlu: Monstruozna jajaTruba wrote: ↑18/05/2023 08:27 SF film kojega kad se sjetim suza radosnica od sreće krene je
Enemy mine (1985)kojeg sam prevodio Moj neprijatelju a ne Neprijateljski rudnik
gledao sam ga samo 2 puta a znam ga napamet
al sam čitao i istoimenu priču u Alefu
čovječe kakva filmčina kakav završetak
![]()
![]()
![]()
oda radosti osjećaja
Dobar, ali baš spor. Ovim tempom se može pogledati još jedna ili dvije epizode. Ako se ne ubrza radnja....mrka kapa.
Serija uglavnom prati knjige mada ima i razlika u radnji. Takođe serija je u potpunosti izbacila posljednjih nekoliko knjiga koje se dešavaju 40 godina u budućnosti tako da ima u njima dosta materijala koje ne možeš da pratiš u seriji. Ja sam knjige pročitao nakon što sam odgledao prvu sezonu još kada je prvo izašla i uživao sam i u jednom i drugom mediju.yoda82 wrote: ↑23/05/2023 08:31Dobar, ali baš spor. Ovim tempom se može pogledati još jedna ili dvije epizode. Ako se ne ubrza radnja....mrka kapa.
Pitanje za ove što su gledali Expance.
Obzirom da sam počeo čitati prvu knjigu, a da nisam gledao seriju, kako ide serija, odnosno da li svaka sezona prati po jednu knjigu?
Koliko vidim knjiga ima 9, a sezona 6.
Svaka knjiga po jedna sezona, dakle serija je, u neku ruku, nezavršena. Ali samo u neku ruku.yoda82 wrote: ↑23/05/2023 08:31Dobar, ali baš spor. Ovim tempom se može pogledati još jedna ili dvije epizode. Ako se ne ubrza radnja....mrka kapa.
Pitanje za ove što su gledali Expance.
Obzirom da sam počeo čitati prvu knjigu, a da nisam gledao seriju, kako ide serija, odnosno da li svaka sezona prati po jednu knjigu?
Koliko vidim knjiga ima 9, a sezona 6.
Gledao. OK je. Nije kao original - koji mi se svidio (bilo je dosta podijeljenih mišljenja ali meni je bio dobar) - ali vjerujem da će se i ovaj koliko toliko svidjeti svim ljubiteljima originalnog filma. Kome se nije svidio original, neće sigurno ni ovo. Na početku izgleda kao da će doslovno biti replika prethodnog filma, samo u Španiji, međutim jedan dobar preokret nakon 20-ak minuta ga je ipak učinio nešto originalnijim nego što je to na početku izgledalo.Truba wrote: ↑18/07/2023 14:17 https://www.imdb.com/title/tt14400246/
Bird Box: Barcelona
španjolski sf
jel ko gledo
Ako misliš na korejansko More tišine pomenuto u postu iznad tvog, jeste SF. U pitanju je "Alien"-klon - nekoliko likova je negdje izolovano, u ovom slučaju u stanici na Mjesecu, nađu "nešto", zijane od tog "nečega" jedno po jedno. Dijelom je standardna i ni počemu posebna serija po tom klišeu, ali ima momenata kada, tipično za korejansku produkciju, sijevne nešto originalno, nešto što nikada ne bi bilo u američkoj produkciji. Nažalost to isto važi i za neke negativne stvari - par nevjerovatnih detalja koji su teški za progutati, a koji čine okosnicu radnje.