Lisac wrote:horns&drums wrote:Mrzim bilo kakve "prioritete" tako se populacija homosexualaca ni u kom slucaju ne moze staviti ispred ili iza prava obespravljenih boraca ili penzionera, izbjeglica-povratnika, nacionalnih manjina,...
Niko ih ni ne stavlja ispred ili iza. Lupash lonchiche. Uopce se ne radi o istom obespravljenju niti o istim pravima. Gore navedene kategorije se sistematski obespravljuju (iako nachelno postoje zakoni) na regionalnom (chitaj entitetskom) nivou ovisno o nacionalnom, religijskom ili politichkom ubjedjenju. Ili kako ti kazhesh radi se o neposhtivanju (ne nepostojanju!) prava:horns&drums wrote:srba u federaciji (oni jos i najbolje prolaze), muslimana u Stocu, hrvata u Zenici...
U sluchaju homosexualaca radi se o nepostojanju prava na egzistenciju. Fizichkoj ugrozhenosti, maltretiranju i svakojakom shikaniranju ukoliko se pokushash javno ochitovati kao homosexualac. I takva situacija vlada bez razlike na cijelom teritoriju voljene nam BiH. Homofobizam i rasizam su zajednichki boshnjacima, srbima i hrvatima. Problem je ne samo u nepostojanju zakonske legislative koja bi regulirala prava homosexualaca (i tu si u pravu kada kazhesh da ima puno prechih stvari) nego u postojanju medicinske regulative koja homosexualizam tretira kao bolest (vidjeti disertaciju dr. Zehre Dizdarevic: "Homosexualizam - Bolest poremecaja sexualnog nagona") i samim tim stigmatizira i diskriminira chitavu jednu populaciju (bez obzira kako ona mala bila) na osnovu sexualnog opredjeljenja. Ovakav stav, uz gravirajuchu ruralizaciju ionako rigidnog balkanskog mentaliteta, stvara pretext da mirne glave razbijesh glavu pederu na ulici i ne snosish gotovo nikakve konzekvence.
I josh jednom, slazhem se sa tobom da ne treba insistirati na prioritetnom definiranju zakona koji bi regulirali prava homosexualaca jer postoje puno preche stvari. Ali javno prichati o ovoj temi. Treba! Shto vishe, to bolje.
I da sam ja organizirao emisiju, interesiralo bi me shta o ovom pitanju ima da kazhe npr. Predrag Matvejevic.
prava homoseksualaca - Z.Forum PINK 12.05.
Moderator: _BataZiv_0809
-
St.Germain
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Lisac wrote:komidruzhe tito (ovo je sad pravo aktualan kompliment
)
ja bih samo dodao da je ova vrsta pragmatizma upravo ono shto bosni nedostaje da krene naprijed![]()
- pitt
Tresemo se oooo mighty oneSandzak24 wrote:Ko mi brise svaki put upise *ebem mu sve.
Dario jesil ti il ove *icke od operatora.
Jos jednom mi obrise neko zavrsice ovaj sajt ovako
http://vijeceministara.gov.ba/slike/
-
St.Germain
hehe..pitt wrote:Tresemo se oooo mighty oneSandzak24 wrote:Ko mi brise svaki put upise *ebem mu sve.
Dario jesil ti il ove *icke od operatora.
Jos jednom mi obrise neko zavrsice ovaj sajt ovako
http://vijeceministara.gov.ba/slike/:D
i mi
-
BigusDickus
Nekako sam pretpostavio da ces ti imati komentar na ovo...komi wrote:ajde ba... jebaju me tete u obdaništu, nastavnice u osnovnoj u mozak profe u srednjoj isto tako, debili na faksu još višeBigusDickus wrote:Ma hajde, fino, sta je sljedece... prava nekrofila...
šefovi na poslu... ... pa šta fali da me jebu poslije smrti
-
BigusDickus
Sreca pa nisi i neku sliku prilozio... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Hajd sto se homosexualizam ovdje tretira kao bolest...poceli su i "normalne" parove da tretiraju kao bolesnike....St.Germain wrote:...homosexualizam tretira kao bolest (vidjeti disertaciju dr. Zehre Dizdarevic: "Homosexualizam - Bolest poremecaja sexualnog nagona")...
kao da je zabranjeno voljeti se , kao da je zabranjeno CMOKNUTI partnera ....ili se drzati za ruke...i ne dao bog zagrliti na sred ulice....
- pitt
Strumfovima jeste...sta's sadmIRCerka wrote:Hajd sto se homosexualizam ovdje tretira kao bolest...poceli su i "normalne" parove da tretiraju kao bolesnike....St.Germain wrote:...homosexualizam tretira kao bolest (vidjeti disertaciju dr. Zehre Dizdarevic: "Homosexualizam - Bolest poremecaja sexualnog nagona")...
kao da je zabranjeno voljeti se , kao da je zabranjeno CMOKNUTI partnera ....ili se drzati za ruke...i ne dao bog zagrliti na sred ulice....
-
mIRCerka
prijete nam da necemo smjeti carsijom hodati sa shalovima.....pitt wrote:Strumfovima jeste...sta's sadmIRCerka wrote:Hajd sto se homosexualizam ovdje tretira kao bolest...poceli su i "normalne" parove da tretiraju kao bolesnike....St.Germain wrote:...homosexualizam tretira kao bolest (vidjeti disertaciju dr. Zehre Dizdarevic: "Homosexualizam - Bolest poremecaja sexualnog nagona")...
kao da je zabranjeno voljeti se , kao da je zabranjeno CMOKNUTI partnera ....ili se drzati za ruke...i ne dao bog zagrliti na sred ulice....:D
mene i medu upozoravaju u kaficu jer smo se poljubili....
kuda ide ovaj grad??!?!?!?
necemo valjda komplet svi u drugu ligu?
-
mIRCerka
nijemac ochi moje lijepe jes to ti?Sandzak24 wrote:
Citao sam u novinama da svinsko meso sadrzi sastojke koje menjaju psihu covjeka, zato su kod kriscana preko 20% homoseksualci a kod muslimana samo 0,17%.
-
SD-6
Obali ga Hrsumuedu wrote:
PS. mislim da je ovo jedna od rijetkih tema gdje ce voditelj biti veoma..veoma kompetentan...![]()
![]()
...mislim da su se pederi plaho uspederčili
-
aris_angelis
SD-6 wrote:Obali ga Hrsumuedu wrote:
PS. mislim da je ovo jedna od rijetkih tema gdje ce voditelj biti veoma..veoma kompetentan...![]()
![]()
![]()
...mislim da su se pederi plaho uspederčili...ko ih podrzava nek' ih vodi kuci
...naravno ne bi ih bac'o na lomacu al' pretjeruju...ovdje je svak ugrozen...nek' rade sta hoce izmedju 4 zida al' namecanje pederizma kao neceg moralnog i pozeljnog u nasem drustvu nije u redu...jos bi i njih trebalo na budzet staviti radi "ugrozenosti" i stimulansa
...
-
Šandor
Hey ba, pa ova tema je davno prezvakana.
Germa, ovom prilikom te otvoreno molim da me ne brises.
Lisko, treba ici redom. Ne mozes grlom u jagode. U ovoj zemlji svi imaju isti problem. Svi bi da imaju ono sto im je milo i sto im se snilo.
Tako i politicari znaju sta hoce narod. Narod (ili barem vecina naroda u vecinskom bosnjackom dijelu Pederacije
) hoce ekonomski prosperitet.
Politicari to i obecavaju. Narod vjeruje politicarima i misli da ce fakat tako biti.
I onda ide ona prica....dzamija....crkva....to nije urgentno. Urgentno je da se imas gdje zaposliti, skolovati.
Sve je to supljak. Jer ako se ne moze bez velikih problema obnoviti porusena dzamija.....rijesiti pitanje diskriminacije i rasizma u obrazovanju.....autiomatski je mala sansa i za zaposlenje.....sto znaci da nema ni povratka......ili ga ima ali u vrlo maloj mjeri.....
Dobro, ni ovdje odakle ja trenutno tipkam nije idealno za Srbe i Hrvate. Al razlika je ogromna. Drasticna.
Ovdje su poslije rata bili i patrijarh Pavle, Amfilohije Radovic i episkop trebinjsko-zahumski Grigorije i glavni politicari iz RS-a i nikom nista (u Sabornoj crkvi).
Nista se nije desilo. Nije se okupila rulja i pokusala provaliti u crkvu.
Iako ima ljudi koji imaju zle zamisli nema ih u velikom broju. Niti u sistemu ima onih koji bi ih nahuskali da urade neki zlocin.
A u Banja Luci su profesori u skolama pozivali ucenike da idu sa casova i kamenuju "Turke". Zalosno ali istinito. Ne svi profesori naravno. Ali dobar dio njih.
Ovo je bio samo primjer. NE pokusavam ispolitizirati temu.
Samo zelim reci da treba ici redom. Ne moze se ici naprijed makar i da padnu neke stranke....sutra....prekosutra....ukoliko se ne rijese kljucni problemi.....
Ili npr. razgovarati o nekom zakonu kojim bi se rijesilo pitanje prava homoseksualaca?
U ovoj zemlji nije dovoljno stvoriti prividne uslove za ekonomska ulaganja da bismo krenuli naprijed. Naprijed, u bilo kom smislu.
Kad smo kod prava homoseksualaca i lezbijki definitivno bih bio PROTIV toga da im se omoguci da usvajaju djecu. I onako djecu cesto daju na usvajanje osobama koje ce tu djecu upropastiti.
Jos samo fali da i homoseksualci dobiju to pravo. Ne kazem da tu populaciju treba fizicki iskorjeniti (to je nemoguce i kad bih htio) ali u razvijenim zemljama homoseksualci se sve cesce u medijima prikazuju kao utjelovljenje savrsenstva.
Tako da mislim (moj licni stav) da dosta toga sto dolazi iz tih zemalja sa navodnog naucnog aspekta) ne treba uzimati za ozbiljno.
Mozes mislit kako bi dva homica koja se drze za ruke bila docekana u BiH kad u RS-u neko ko nije Srbin ne moze otici u skolu a da se iz skole ne vrati premlacen (ukoliko je sredina u kojoj se vratio vecinska srpska, a vecinom je tako).
Ili npr. moja drugarica sa faksa koja je zavrsila gimnaziju u Brckom. Svakog dana na putu od kuce do skole i nazad.....kolege Srbi su joj pokazivali tri prsta.....psovali joj mater muslinavu....i prijetili da ce ju silovat na velikom odmoru......
Raspravljati o tim stvarima koje ni na zapadu nisu bas u velikoj mjeri prihvacene u trenutku kad ljudi u BiH ne uzivaju osnovna ljudska prava je apsurdno.
Kod nas covjek kad slomi nogu ima znatno gori tretman od psa koji je slomio nogu u Londonu.
Neki dan sam gledao.....
......je*o te....ljudi imaju rehabilitacioni centar za pse.....
......brckaju se u bazenima psi........
A u nas ni za ljude nema bazen (za rehabilitaciju).
Ovdje ne postoji ni zakon o drzanju zivotinja u stanovima. Moja komsinica drzi 7 pasa u stanu. Laju nekad u pola noci. Narod ne moze spavat. Srecom, moj stan nije u njenom haustoru pa ih ja ne cujem. Izvodi ih na ulicu i ne vodi racuna o njima. Prepadaju narod, seru po stubistu.....ali nema institucije koja bi rijesila taj problem.....
Dok se neko ne dosjeti pa ucini ono sto sam ja htio i odustao (kupi otrov i postavi ga u zbunje ispred haustora u kojem su kerovi). Onda ce covjek ispast monstrum.
Treba ici redom.
Germa, ovom prilikom te otvoreno molim da me ne brises.
Lisac wrote:mislish na Coming-Out![]()
![]()
pa da niste tako agresivni mozhda bih vam se i usudio shta reci![]()
ovako mi ne preostaje nishta drugo nego da chuvam guzove
![]()
Lisko, treba ici redom. Ne mozes grlom u jagode. U ovoj zemlji svi imaju isti problem. Svi bi da imaju ono sto im je milo i sto im se snilo.
Tako i politicari znaju sta hoce narod. Narod (ili barem vecina naroda u vecinskom bosnjackom dijelu Pederacije
Politicari to i obecavaju. Narod vjeruje politicarima i misli da ce fakat tako biti.
I onda ide ona prica....dzamija....crkva....to nije urgentno. Urgentno je da se imas gdje zaposliti, skolovati.
Sve je to supljak. Jer ako se ne moze bez velikih problema obnoviti porusena dzamija.....rijesiti pitanje diskriminacije i rasizma u obrazovanju.....autiomatski je mala sansa i za zaposlenje.....sto znaci da nema ni povratka......ili ga ima ali u vrlo maloj mjeri.....
Dobro, ni ovdje odakle ja trenutno tipkam nije idealno za Srbe i Hrvate. Al razlika je ogromna. Drasticna.
Ovdje su poslije rata bili i patrijarh Pavle, Amfilohije Radovic i episkop trebinjsko-zahumski Grigorije i glavni politicari iz RS-a i nikom nista (u Sabornoj crkvi).
Nista se nije desilo. Nije se okupila rulja i pokusala provaliti u crkvu.
Iako ima ljudi koji imaju zle zamisli nema ih u velikom broju. Niti u sistemu ima onih koji bi ih nahuskali da urade neki zlocin.
A u Banja Luci su profesori u skolama pozivali ucenike da idu sa casova i kamenuju "Turke". Zalosno ali istinito. Ne svi profesori naravno. Ali dobar dio njih.
Ovo je bio samo primjer. NE pokusavam ispolitizirati temu.
Samo zelim reci da treba ici redom. Ne moze se ici naprijed makar i da padnu neke stranke....sutra....prekosutra....ukoliko se ne rijese kljucni problemi.....
Ili npr. razgovarati o nekom zakonu kojim bi se rijesilo pitanje prava homoseksualaca?
U ovoj zemlji nije dovoljno stvoriti prividne uslove za ekonomska ulaganja da bismo krenuli naprijed. Naprijed, u bilo kom smislu.
Kad smo kod prava homoseksualaca i lezbijki definitivno bih bio PROTIV toga da im se omoguci da usvajaju djecu. I onako djecu cesto daju na usvajanje osobama koje ce tu djecu upropastiti.
Jos samo fali da i homoseksualci dobiju to pravo. Ne kazem da tu populaciju treba fizicki iskorjeniti (to je nemoguce i kad bih htio) ali u razvijenim zemljama homoseksualci se sve cesce u medijima prikazuju kao utjelovljenje savrsenstva.
Mozes mislit kako bi dva homica koja se drze za ruke bila docekana u BiH kad u RS-u neko ko nije Srbin ne moze otici u skolu a da se iz skole ne vrati premlacen (ukoliko je sredina u kojoj se vratio vecinska srpska, a vecinom je tako).
Ili npr. moja drugarica sa faksa koja je zavrsila gimnaziju u Brckom. Svakog dana na putu od kuce do skole i nazad.....kolege Srbi su joj pokazivali tri prsta.....psovali joj mater muslinavu....i prijetili da ce ju silovat na velikom odmoru......
Raspravljati o tim stvarima koje ni na zapadu nisu bas u velikoj mjeri prihvacene u trenutku kad ljudi u BiH ne uzivaju osnovna ljudska prava je apsurdno.
Kod nas covjek kad slomi nogu ima znatno gori tretman od psa koji je slomio nogu u Londonu.
Neki dan sam gledao.....
Ovdje ne postoji ni zakon o drzanju zivotinja u stanovima. Moja komsinica drzi 7 pasa u stanu. Laju nekad u pola noci. Narod ne moze spavat. Srecom, moj stan nije u njenom haustoru pa ih ja ne cujem. Izvodi ih na ulicu i ne vodi racuna o njima. Prepadaju narod, seru po stubistu.....ali nema institucije koja bi rijesila taj problem.....
Dok se neko ne dosjeti pa ucini ono sto sam ja htio i odustao (kupi otrov i postavi ga u zbunje ispred haustora u kojem su kerovi). Onda ce covjek ispast monstrum.
Treba ici redom.
Last edited by Šandor on 11/05/2005 04:46, edited 4 times in total.
-
Šandor
Da rezimiram.
Lisko, ne mozes ocekivati da u BiH bude prihvaceno da ulicom setaju dva muskarca i drze se za ruke....ljube se i grle......kad mnogima nije u redu da se Banja Lukom seta jedan Adnan....Ahmed.....Emina.....nekima to smeta i u Sarajevu
a kamo li u Banja Luci.
Lisko, ne mozes ocekivati da u BiH bude prihvaceno da ulicom setaju dva muskarca i drze se za ruke....ljube se i grle......kad mnogima nije u redu da se Banja Lukom seta jedan Adnan....Ahmed.....Emina.....nekima to smeta i u Sarajevu
-
zlata
Ma daj matere ti? Jel'se ne sjecas "Ribe Brice"...moje daljne rodice. Briceraj pet koraka ispred glavne dzamije. Sve musterije pravi stari vjernici. RIBA...citav zivot obucena k'o muskarac...i osisana k'o musko. I NIKOM nije smetala. Dapace...bila je jedna od legendi carsije.Šandor wrote:Da rezimiram.
Lisko, ne mozes ocekivati da u BiH bude prihvaceno da ulicom setaju dva muskarca i drze se za ruke....ljube se i grle......kad mnogima nije u redu da se Banja Lukom seta jedan Adnan....Ahmed.....Emina.....nekima to smeta i u Sarajevua kamo li u Banja Luci.
Od kad je kao mala curica izderala sve haljinice..i pocela nos'ti robu svoje brace....sve je bilo jasno. Tol'ko je bila muskarasta...da niko od nje nije ni ocekiv'o nikakvu zenstvenost.
Ma bila je bas muskarasta, i glason i stasom. Uz "frajera" bi izgledala k'o ljubavnik.