prava homoseksualaca - Z.Forum PINK 12.05.

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

moderator wrote:
Na ovom forumu ima mnostvo podforuma - ne samo politika i diskusije.
Teme o TV emisijama (koje se jos ni prikazale nisu) pripada podforumu Film/TV...
Lijep pozdrav
Sto opet znaci da ces zatvoriti temu ili obrisati postove jer si kao mali piskio u gace pa ti sada imaginarni vid vlasti pokusava da to nadoknadi. Cuj "vlasti"...
Lisac

Post by Lisac »

horns&drums wrote:Mrzim bilo kakve "prioritete" tako se populacija homosexualaca ni u kom slucaju ne moze staviti ispred ili iza prava obespravljenih boraca ili penzionera, izbjeglica-povratnika, nacionalnih manjina,...
Niko ih ni ne stavlja ispred ili iza. Lupash lonchiche. Uopce se ne radi o istom obespravljenju niti o istim pravima. Gore navedene kategorije se sistematski obespravljuju (iako nachelno postoje zakoni) na regionalnom (chitaj entitetskom) nivou ovisno o nacionalnom, religijskom ili politichkom ubjedjenju. Ili kako ti kazhesh radi se o neposhtivanju (ne nepostojanju!) prava:
horns&drums wrote:srba u federaciji (oni jos i najbolje prolaze), muslimana u Stocu, hrvata u Zenici...
U sluchaju homosexualaca radi se o nepostojanju prava na egzistenciju. Fizichkoj ugrozhenosti, maltretiranju i svakojakom shikaniranju ukoliko se pokushash javno ochitovati kao homosexualac. I takva situacija vlada bez razlike na cijelom teritoriju voljene nam BiH. Homofobizam i rasizam su zajednichki boshnjacima, srbima i hrvatima. Problem je ne samo u nepostojanju zakonske legislative koja bi regulirala prava homosexualaca (i tu si u pravu kada kazhesh da ima puno prechih stvari) nego u postojanju medicinske regulative koja homosexualizam tretira kao bolest (vidjeti disertaciju dr. Zehre Dizdarevic: "Homosexualizam - Bolest poremecaja sexualnog nagona") i samim tim stigmatizira i diskriminira chitavu jednu populaciju (bez obzira kako ona mala bila) na osnovu sexualnog opredjeljenja. Ovakav stav, uz gravirajuchu ruralizaciju ionako rigidnog balkanskog mentaliteta, stvara pretext da mirne glave razbijesh glavu pederu na ulici i ne snosish gotovo nikakve konzekvence.

I josh jednom, slazhem se sa tobom da ne treba insistirati na prioritetnom definiranju zakona koji bi regulirali prava homosexualaca jer postoje puno preche stvari. Ali javno prichati o ovoj temi. Treba! Shto vishe, to bolje.
I da sam ja organizirao emisiju, interesiralo bi me shta o ovom pitanju ima da kazhe npr. Predrag Matvejevic.

i na kraju:
horns&drums wrote: i da nam domacice odredjuju ko ce biti na vlasti.
shta ti imash protiv domacica :D shovinisto :D
alek

Post by alek »

alore juda, otvori podforum 'terapija' :D
almassy

Post by almassy »

horns&drums wrote:
almassy wrote: Prava oko 15% populacije trebaju doci na dnevni red, i svaka javna rasprava moze samo pomoci u razbijanju stereotipa... !
Ovako pedercino, ja cu vam osobno doci na paradu da vas gadjam saxijama, ali ne zato sto ste homosexualci (na sto pokusavate uloviti javnost, na samilost tipa "i mi smo ljudi") nego zato sto vas kao bekane vlast koristi da bi skrenula paznju javnosti sa pravih, puno jebenijih i tezih problema ove drzave. Ovce ste kao i studenti i kao svi ostali, poziraju s vama i kupuju poene.

A vi nemojte izlaziti na izbore, koji cete kurac, je l' da?
De mozes bolan i bolje bez psovki i uvreda!
Sta ti znas ko izlazi na izbore?! I kakva samilost? Od koga to?
Smanji dozivljaj hornsu!
Taj problem u nasem drustvu postoji i sasvim je normalno da se ljudi izbore za svoja prava, a ti svoje psovke i uvrede uputi penzionerima koji glasaju i svim ostalim konstitutivnim manjinama!
Bezze ti je komentar! Mogla bi ti se kakva saksija vratiti u glavu! Prica ti je nekoherentna!
The_Fluid

Post by The_Fluid »

uglavnom, nishta vezano za temu, btw vecheras je bio dobar film na Pink BH o homoseksualcima: "In&Out".

horns,
to shto je tebi pun k... ne znachi da mozhesh tek tako vrijedjati druge uchesnike na forumu
edu

Post by edu »

recimo da tema nije losa..slazem se da treba o svemu pricati..da sve treba detabuizirati..ali slozio bih se sa hornsom..dajte da rijesavamo goruce probleme..dajte da izmedju onog ko nema sta da jede i onoga koji ne moze na sred ferhadije na glas reci da je homosexualac pomognemo ovom prvom..dajte da izmedju onoga koji zivi u supi i onoga koji zivi u normalnom stambenom objektu i ne ostvaruje svoja prava kao sto je pravo na sexualno opredjeljenje pomognemo ovom prvom nek' se vrati na svoje prijeratno ognjiste..meni je veci problem sto se bosnjak u trebinju (ili hrvat u konjicu ili srbin u zenici) plasi reci koje je nacije..nego sto se homosexualac plasi reci da je to sto jeste..u biti vjerovatno govorim o istim stvarima..pravo na opredjeljenje je i jedno i drugo..ali meni je sokantno da u 21. vijeku..60 godina nakon fasistickog divljanja, covjek ne smije reci da je bosnjak..srbin..hrvat..e zbog toga se mi trebamo zabrinuti..taj homosexualac bi se trebao zabrinuti sto ce ga u banjaluci prebiti prvenstveno zato sto je bosnjak (sexualno opredjeljenje ce mu biti bonus)..isto i za druge nacije u drugim sredinama...

horns spominje i izbore..u potpunosti bih se slozio s njim..zahvaljujuci nanama, dedama, domacicama, kamiondzijama, primitivcima... imamo ovakvu vlast..studenti (i sam sam takav, jos malo, hvala bogu)..sjede u kuci..seru..pametuju..ili idu s kafe na kafu..bivaju izmanipulirani a da nisu ni svjesni toga..bore se protiv vlasti koja prodaje potencijalni kampus..e studentarijo..protiv te vlasti ste se trebali boriti na glasackom mjestu..a ne ispred skupstine..kud' vam cuskije nisu padale a ne kisa...

da rezimiram...
pravo svake televizije je da pravi emisije kakve hoce i mi se u uredjivacku politiku ne mozemo i ne trebamo (pogotovo ako se radi o komercijalnoj televiziji) mijesati..o homosexualcima jeste trenutno "IN" pricati..i protiv njih nemam nista (efikasno :D )..ne diraj me..ne diraj moje dijete..i svako svojim putem..problem je sto vecina razmislja drugacije..i ne prihvata drugacijeg od sebe (pitanje nacije..pa i sexualnog opredjeljenja)..ali mislim da moramo znati sta nam je prioritet..dajte da rijesimo egzistencijalni problem vecine..a kad vecina bude mirna onda cemo lako s manjinom, valjda...

PS. mislim da je ovo jedna od rijetkih tema gdje ce voditelj biti veoma..veoma kompetentan... :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

edu wrote:recimo da tema nije losa..slazem se da treba o svemu pricati..da sve treba detabuizirati..ali slozio bih se sa hornsom..dajte da rijesavamo goruce probleme..dajte da izmedju onog ko nema sta da jede i onoga koji ne moze na sred ferhadije na glas reci da je homosexualac pomognemo ovom prvom..
E to je ono sto me najvise nervira u svemu ovome!
Zasto ikoga u ovoj drzavi gdje je neimastina zajednicka karakteristika vecini ljudi najbitnije naglas reci SVOJU NACIONALNOST, SEXUALNU OPRIJEDJELJENOST, NAVIJACKU PRIPADNOST itd...

Sta koga briga ko sam ja, kako se molim Bogu, da li se uopste molim Bogu, za koga navijam, kako sprovodim sexualne aktivnosti, sa kim i kada????
edu wrote: da rezimiram...
pravo svake televizije je da pravi emisije kakve hoce i mi se u uredjivacku politiku ne mozemo i ne trebamo (pogotovo ako se radi o komercijalnoj televiziji) mijesati..
Bog dao pamet nekim ljudima, pa oni izmislise daljinski i kablovsku...
pa se mogu mijenjati kanali....
edu wrote: PS. mislim da je ovo jedna od rijetkih tema gdje ce voditelj biti veoma..veoma kompetentan... :D :D :D
Da bih izbjegla konflikt s tobom edu, ovo zadnje necu komentarisati vec cu te samo RUZNO pogledati :shock:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Koja su im to prava ugrozena? Niko ne zabranjuje ni da zive, ni da rade u ovoj zemlji. Koliko znam nema ni jednog zakona, koji dijeli ljude prema njihovoj seksualnoj opredjeljenosti. Sta jos hoce? :-?

Cuj, molim te, budu sikanirani i maltretirani ako se javno ocituju kao homoseksualci. Who gives a shit? Ako si homo, sebi si. Ni ja ne hodam okolo i govorim kako sam "proud to be straight"... :-?

Da postoji i jedan diskriminirajuci zakon, objekat na kome stoji "zabranjen ulaz kerovima i pederima" ili nesto slicno, pa hajde. Ali ovako, ne razumijem kakva prava hoce. :roll:

p.s.
Suzdrzavam se od iznosenja misljenja o homoseksualizmu, jer mi se cini da to nije u vezi sa temom. :-?
Harrys

Post by Harrys »

mIRCerka wrote: Sta koga briga za koga navijam,
:D ja uopste ne znam za koga navijas,pitarko. :D
horns&drums

Post by horns&drums »

almassy wrote:Sta ti znas ko izlazi na izbore?! I kakva samilost? Od koga to?
Smanji dozivljaj hornsu!
Zato sto sam svaki put za izbore u raznim komisijama i imam crno na bijelo da nam domacice i nane odredjuju ko ce biti na vlasti. Najmanje mladih ljudi, ovi zadnji izbori su bili KATASTROFA.

Kazem da homosexualci nemaju vise ili manje prava od penzionera ili boraca pa se opet stavlja apostrof na njihovu "ugrozenost" veci od ove druge dvije skupine.

Mircerka rece: Sta koga briga ko sam ja, kako se molim Bogu, da li se uopste molim Bogu, za koga navijam, kako sprovodim sexualne aktivnosti, sa kim i kada????

I sto% je u pravu, sexualna opredijeljenost je osobna stvar i tocka. Nema kukanja "mi smo ugrozeni". Ugrozeni su romi koji ne mogu da se zaposle zbog rasne diskriminacije, a boli kurac svakog pedera za jednog roma.
Previse se prasine dize oko banalne stvari, jebala vas prava homosexualaca, kao da su oni nesto posebno...
edu

Post by edu »

mricy..nazalost to je veoma bitno...

ima ljudi koji se najeze kad prilikom upoznavanja cuju da neko kaze sulejman..borislav..ivo ili miro (svaka podudarnost je slucajna :D )..i mislim da je to veliki problem..vecina je takvih...

iskreno..ja bih zakonom zabranio da se van svoje kuce pominje srbin..bosnjak..hrvat..cim predjes kucni prag postajes bosanc (i hercegovac)..ali odmah ce mi zalijepiti etiketu da sam komunjara..diktator..a nisam majke mi.. :D

horns..je li nana na izborima kaze:"De, ti meni sine zaokruzi Aliju..."

:D :D :D + :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Harrys wrote:
mIRCerka wrote: Sta koga briga za koga navijam,
:D ja uopste ne znam za koga navijas,pitarko. :D
:x
horns&drums

Post by horns&drums »

edu wrote:

Nije jednom... sreca pa komisija i posmatraci ne smiju to raditi.
alek

Post by alek »

alore, ja ne volim kineze :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

edu wrote:mricy..nazalost to je veoma bitno...

ima ljudi koji se najeze kad prilikom upoznavanja cuju da neko kaze sulejman..borislav..ivo ili miro (svaka podudarnost je slucajna :D )..i mislim da je to veliki problem..vecina je takvih...

iskreno..ja bih zakonom zabranio da se van svoje kuce pominje srbin..bosnjak..hrvat..cim predjes kucni prag postajes bosanc (i hercegovac)..ali odmah ce mi zalijepiti etiketu da sam komunjara..diktator..a nisam majke mi.. :D

Obicno kazu da se jacima ili brojnijima ne treba suprostavljati....
ali ja sma izgubila zivce totalno...kao horns, samo sto ja obrisem svoje psovke prije nego POTVRDIM :P
sada kada vidim da nekome smeta moje ime, ja pricam kao Velika Bosnjakinja ili Srpkinja (ovisi ko je sugovornik :evil: )
ako vidim da je neko extreman u svojim monolozima po pitanju sexualne orijentacije, ja sam najveca Lezbejka za tim stolom....
nahranim ego tih ljudi, i onda oni jednom za sva vremena prestanu da pricaju o tome u mojoj blizini....
uvijek ce biti diskriminacije u nasem drustvu, nebitno po kojem pitanju....
mozda za 20 godina homosexualci budu prihvaceni onako kako oni zele, pa ce diskriminacija biti na osnovu auta kojeg vozite....
ko zna....
kao sto vec jednom rekoh, imate daljinski upravljac, promijenite kanal ako ne zelite da gledate tu emisiju i tacka...
BigusDickus

Post by BigusDickus »

mIRCerka wrote:...ja sam najveca Lezbejka...
Sta kaze medo na ovo? :shock: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

BigusDickus wrote:
mIRCerka wrote:...ja sam najveca Lezbejka...
Sta kaze medo na ovo? :shock: :D
Medo je ogranicena lezbejka - voli samo jednu zhenu :D

cuj sta kaze, pa mislis da je njemu svejedno kad neko pocne provocirati na nacionalnoj osnovi? Sva sreca da sam odgojena da se borim za sebe i da se branim od svake vrste napada....

Desilo mi se cak da se ta prica prosiri i da me jedna lezbejka startala...
:roll: jedva se izvukoh :roll:
evo, ponavljam svoju izjavu od prije 4 mjeseca:
Nemam nista protiv homosexualaca, ali dok je mog MEDE na planeti, ja u Peechke ne idem :oops:
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

horns&drums wrote:Na sva zvona pederi traze prava kao da su oni jedini obespravljeni, eto to me nervira.

Gdje su bolan ostali?

Mrzim bilo kakve "prioritete" tako se populacija homosexualaca ni u kom slucaju ne moze staviti ispred ili iza prava obespravljenih boraca ili penzionera, izbjeglica-povratnika, nacionalnih manjina,...

Ako zelite, mogu i direktnije:

srba u federaciji (oni jos i najbolje prolaze), muslimana u Stocu, hrvata u Zenici...

Jebali vas homosexualci i potenciranje da smo "europski orijentirani" s tim sto kao dajemo svoj glas pravima, kada nam gori iz svih kutova nasih nogu, a ne samo ispod. Izadjite na izbore (pizda li vam materina) pa onda serite, a ne da 20% mladih izlazi i da nam domacice odredjuju ko ce biti na vlasti.
ovo si dobro rek'o .. horny...

sve domacice u mom selu su bile na glasanju...
a ja nisam,...
i posle mi krivo sto su izbore dobili ovi sto nas vode ka dnu...
Lisac

Post by Lisac »

alek wrote:alore, ja ne volim kineze :D :D
mislish, ne volish zhute :D :D

miRci wrote:ako vidim da je neko extreman u svojim monolozima po pitanju sexualne orijentacije, ja sam najveca Lezbejka za tim stolom....
mirci pazi ba shta prichash, shvatice te bigie i horns ozbiljno :D :D extremi :D

ne. sad ozbiljno. da ne trunimo o pravima. ne radi se uopce o tome ko hoda ulicom i deklarira se kao straight, gay ili queer. o tome uopce ne vrijedi ni raspravljati. glupost. ali jedna veza (relacija, odnos) sadrzhi valjda josh poneshto osim sexa i nachina na koji isti uprazhnjavamo. vas kad preplavi proljece i libido nakvasa onda se osim 'gimnastike' ode i kino sa dragim/dragom, prosheta drzheci se za rukice, 'podrapate' se na willisu ili na nekom drugom prigodnom mjestu, odete neshto pojest pa se i izadje, popije a sve vrijeme se ne 'odljepljujete' jedno od drugog.
I u tome je razlika izmedju vas i onih koji naginju istom spolu (zamal' ne rekoh mene :D). A kad chitam vas od kojih vecinu drzhim za normalne, neopterecene i nesputane likove, pa pomislim na nivo tolerancije (u sluchaju sluchaja) kod onih koji nisu bash tako shirokih svjetonazora ...

Mrka kapa braco pederi i sestre lezbejke :D ovog puta cu ostaviti domachice po strani (iako mislim da su i one jedna od ugrozhenih populacija) :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Nesto mi se Lija puno zauzima za homice :D:D

Imas li nam nesto za reci? :D:D:D:D:D:D
Lisac

Post by Lisac »

mislish na Coming-Out :D :D
pa da niste tako agresivni mozhda bih vam se i usudio shta reci :D :D ovako mi ne preostaje nishta drugo nego da chuvam guzove :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vas kad preplavi proljece i libido nakvasa onda se osim 'gimnastike' ode i kino sa dragim/dragom, prosheta drzheci se za rukice, 'podrapate' se na willisu ili na nekom drugom prigodnom mjestu, odete neshto pojest pa se i izadje, popije a sve vrijeme se ne 'odljepljujete' jedno od drugog.
Vise ni za straight parove nije bezbjedno da se "zalijepe" jedno za drugo na javnom mjestu....uvijek se nadje neki "moralista"....
neki dan, kupujem ja pitu (a nisam pitarka) i sad u buregdzinici drma narodnjak...
znam pitara koji tu radi i oboje se zezamo fol pjevamo kad ce jedna nadobudna moralistkinja vrlo osornim tonom "Molim te pusti nesto NASE"!!!!
Pa sestro mila, da ne slusajs STRANU muziku kod kuce kad te niko ne gleda, kako mozes znati da li je to NASE ili NJIHOVO???
Nebitno, skrecem s teme....
Poenta je da su vecini ljudi u ovom gradu prava ugrozena....
U pravu je horns, ima Vaznijih stvari od prava homosexualaca, ali treba im cestitati sto se oni ipak BORE za svoja prava, za razliku od nas uspavanih gradjana....
eto.... :roll:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

mIRCerka wrote:
vas kad preplavi proljece i libido nakvasa onda se osim 'gimnastike' ode i kino sa dragim/dragom, prosheta drzheci se za rukice, 'podrapate' se na willisu ili na nekom drugom prigodnom mjestu, odete neshto pojest pa se i izadje, popije a sve vrijeme se ne 'odljepljujete' jedno od drugog.
Vise ni za straight parove nije bezbjedno da se "zalijepe" jedno za drugo na javnom mjestu....uvijek se nadje neki "moralista"....
neki dan, kupujem ja pitu (a nisam pitarka) i sad u buregdzinici drma narodnjak...
znam pitara koji tu radi i oboje se zezamo fol pjevamo kad ce jedna nadobudna moralistkinja vrlo osornim tonom "Molim te pusti nesto NASE"!!!!
Pa sestro mila, da ne slusajs STRANU muziku kod kuce kad te niko ne gleda, kako mozes znati da li je to NASE ili NJIHOVO???
Nebitno, skrecem s teme....
Poenta je da su vecini ljudi u ovom gradu prava ugrozena....
U pravu je horns, ima Vaznijih stvari od prava homosexualaca, ali treba im cestitati sto se oni ipak BORE za svoja prava, za razliku od nas uspavanih gradjana....
eto.... :roll:
Ne kontam, zar nije narodnjak na nasem jeziku? :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Kakva prava? Da im mozda ne treba dopustiti da se vjencavaju medjusobno i usvajaju djecu, pa da se na taj nacin priblizimo "naprednom" svijetu? :roll:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

BigusDickus wrote:Kakva prava? Da im mozda ne treba dopustiti da se vjencavaju medjusobno i usvajaju djecu, pa da se na taj nacin priblizimo "naprednom" svijetu? :roll:
Jadnik da se ti mozda neces osjecati zapostavljen ako se "njima" dopusti ono sto "normalni" rade od kad znamo za sebe?

Skidam im kapu sto se barem cuju i bore za svoja prava, nesto sto mnogi ne rade jer sute i cekaju bolja vremena. :roll:
Post Reply