http://www.exyutv.com/domaci-filmovi/parada-2011-2
Moderator: _BataZiv_0809

iako se film tice pedera, mislim da je pitanje offtopic.todd_smith wrote:da li je "peder" bas pogrdan naziv za homoseksualce
na pocetku filma pise da je "pogrdan" naziv, i kroz cijeli film se to spominje, pa zato pitamNot My Idea wrote:iako se film tice pedera, mislim da je pitanje offtopic.todd_smith wrote:da li je "peder" bas pogrdan naziv za homoseksualce
al evo da ti i odgovorim![]()
nakon sto mi je prijatelj rekao da je gay, pitala sam ga identicno pitanje i odgovorio je "Ne, ni najmanje. Ne vidim razlog da me to vrijedja kad je to nas naziv za musku gay osobu."
Banksy wrote:Ništa Dragojevićevo mi ne može biti smiješno.
MedenoSrce wrote:Banksy wrote:Ništa Dragojevićevo mi ne može biti smiješno.
Šta ima, Europljanin? Ako je tebi više nego odličan, super, blago tebi. Iznesi svoje mišljenje i ok, nema potrebe da komentarišeš tuđe, drugačije...Illmatic wrote:ovo samo ima kod nas na Balkanu stvarnoja koji inace ne volim domace filmove tj. Bosanske a i Ex-Yu, al pogledam ponekad neki cisto da bi mogao malo komentarisat, mogu samo reci da je ovaj film vise nego odlican! ni u jednom trenutku dosadan, konstatno zanimljiv, ne par vec vise nego dovoljno kvalitetnih provala za nasmijat se, jednostavno film je uradjen odlicno sa svakog pogleda
al ne opet se nadje kao ovdje povelik broj kojima je film bezveze te ovo te ono, to su oni isti kojima je sam jedan kalup odlican i kojima je vjerovatno viza za buducnost smijesna i tome slicno![]()
evo jedan napisa "previse izlizanih klisea" itd, pa ovaj film sadrzi sigurno 50% manje klisea od bilo cega domaceg sto sam gledao, al dzaba haj ti zadovolji pametnom Balkancu...
preporuka u svakom slucaju
Illmatic wrote:ovo samo ima kod nas na Balkanu stvarnoja koji inace ne volim domace filmove tj. Bosanske a i Ex-Yu, al pogledam ponekad neki cisto da bi mogao malo komentarisat, mogu samo reci da je ovaj film vise nego odlican! ni u jednom trenutku dosadan, konstatno zanimljiv, ne par vec vise nego dovoljno kvalitetnih provala za nasmijat se, jednostavno film je uradjen odlicno sa svakog pogleda
al ne opet se nadje kao ovdje povelik broj kojima je film bezveze te ovo te ono, to su oni isti kojima je sam jedan kalup odlican i kojima je vjerovatno viza za buducnost smijesna i tome slicno![]()
evo jedan napisa "previse izlizanih klisea" itd, pa ovaj film sadrzi sigurno 50% manje klisea od bilo cega domaceg sto sam gledao, al dzaba haj ti zadovolji pametnom Balkancu...
preporuka u svakom slucaju
Zato što se prave loši filmovi, nešto bolje od loših treba smtrati dobrim ili odličnim?karanana wrote:u usporedbi sa smetljem koje izlazi iz ex-yu kinemtografije zadnjih 10ak godina, ovaj film je gledljiv i dobar.
Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodilahana_montana wrote:joj pa nije tako los filmmeni je vala bio smijesan..ljimun
Narko-dileri koji gudru dostavljaju dresiranim sokolovimaBanksy wrote:Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila...?
ultima_palabra wrote:Narko-dileri koji gudru dostavljaju dresiranim sokolovimaBanksy wrote:Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila...?
Pa recimo, dok Srbin, Hrvat i Bošnjak imaju prema pederima stav "dva metra od mene", ovom Albancu kao da i ne bi bilo mrsko uvaliti se u klinč sa pripadnikom LGBT populacijeBanksy wrote:ultima_palabra wrote:Narko-dileri koji gudru dostavljaju dresiranim sokolovimaBanksy wrote:Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila...?
orlovima
![]()
pretpostavljam da su i izrazito devijantni, više od ostalih