Parada (2011)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

mishonja

#1 Parada (2011)

Post by mishonja »

Super film da se malo nasmijemo i pogledamo sve ono izanas kroz smijesnu stranu :)

Image

http://www.exyutv.com/domaci-filmovi/parada-2011-2
Banksy

#2 Re: Parada (2011)

Post by Banksy »

Ništa Dragojevićevo mi ne može biti smiješno.
todd_smith

#3 Re: Parada (2011)

Post by todd_smith »

da li je "peder" bas pogrdan naziv za homoseksualce :?
Not My Idea

#4 Re: Parada (2011)

Post by Not My Idea »

todd_smith wrote:da li je "peder" bas pogrdan naziv za homoseksualce :?
iako se film tice pedera, mislim da je pitanje offtopic.
al evo da ti i odgovorim :)
nakon sto mi je prijatelj rekao da je gay, pitala sam ga identicno pitanje i odgovorio je "Ne, ni najmanje. Ne vidim razlog da me to vrijedja kad je to nas naziv za musku gay osobu."
todd_smith

#5 Re: Parada (2011)

Post by todd_smith »

Not My Idea wrote:
todd_smith wrote:da li je "peder" bas pogrdan naziv za homoseksualce :?
iako se film tice pedera, mislim da je pitanje offtopic.
al evo da ti i odgovorim :)
nakon sto mi je prijatelj rekao da je gay, pitala sam ga identicno pitanje i odgovorio je "Ne, ni najmanje. Ne vidim razlog da me to vrijedja kad je to nas naziv za musku gay osobu."
na pocetku filma pise da je "pogrdan" naziv, i kroz cijeli film se to spominje, pa zato pitam
Zoya

#6 Re: Parada (2011)

Post by Zoya »

Film je iznenadjujuce dobar :-D Dosta scena gdje se posteno mozes nasmijati :thumbup:
insertdelete

#7 Re: Parada (2011)

Post by insertdelete »

Meni film nista posebno, nije mi tolko ni smijesan kolko ljudi govore :D
todd_smith

#8 Re: Parada (2011)

Post by todd_smith »

Film mi je bio dobar, samo mi je malo glupo da su cijelu temu filma nekako pokusali prevesti sa "krkanskim" ili "seljakcim" Balkanskim humorom...ali mi je jos gluplje da ovu drustvenu temu mozemo shvatiti ili pogledati "ozbiljno" samo ako je komedija, jer ne vjerujem da bi narod pricao o ovom filmu ovako da je neka drama...bilo bi zanimljivo pogledati film koji je drama u vezi homosekualnosti i homofobije na ovim prostorima, jer su drame o ratu svi vise do srzi iscrpili
vicious

#9 Re: Parada (2011)

Post by vicious »

Juče ga pogledah, vala meni bezveze. Ima tu sporadičnih provala da se nasmiješ, ali osim toga ništa vrijedno spomena, i još prepuno izlizanih klišea i karikiranja.
MedenoSrce

#10 Re: Parada (2011)

Post by MedenoSrce »

Banksy wrote:Ništa Dragojevićevo mi ne može biti smiješno.
:thumbup:
hana_montana

#11 Re: Parada (2011)

Post by hana_montana »

joj pa nije tako los film :-) meni je vala bio smijesan..ljimun :D
Illmatic

#12 Re: Parada (2011)

Post by Illmatic »

ovo samo ima kod nas na Balkanu stvarno :-) ja koji inace ne volim domace filmove tj. Bosanske a i Ex-Yu, al pogledam ponekad neki cisto da bi mogao malo komentarisat, mogu samo reci da je ovaj film vise nego odlican! ni u jednom trenutku dosadan, konstatno zanimljiv, ne par vec vise nego dovoljno kvalitetnih provala za nasmijat se, jednostavno film je uradjen odlicno sa svakog pogleda :)
al ne opet se nadje kao ovdje povelik broj kojima je film bezveze te ovo te ono, to su oni isti kojima je sam jedan kalup odlican i kojima je vjerovatno viza za buducnost smijesna i tome slicno :roll:
evo jedan napisa "previse izlizanih klisea" itd, pa ovaj film sadrzi sigurno 50% manje klisea od bilo cega domaceg sto sam gledao, al dzaba haj ti zadovolji pametnom Balkancu...
preporuka u svakom slucaju :thumbup:
Pitarrr82

#13 Re: Parada (2011)

Post by Pitarrr82 »

Link za skidanje na PP ko ima :mrgreen:
karanana

#14 Re: Parada (2011)

Post by karanana »

u usporedbi sa smetljem koje izlazi iz ex-yu kinemtografije zadnjih 10ak godina, ovaj film je gledljiv i dobar.
Asamoah Gyan

#15 Re: Parada (2011)

Post by Asamoah Gyan »

MedenoSrce wrote:
Banksy wrote:Ništa Dragojevićevo mi ne može biti smiješno.
LieToMe

#16 Re: Parada (2011)

Post by LieToMe »

Meni je odlican :D nisam ljubitelj domacih filmova (nikakvih) nekako mi je i tuzan na kraju, bas ono da se zamislis :cry: inace LJimUn mi je super :lol:
vicious

#17 Re: Parada (2011)

Post by vicious »

Illmatic wrote:ovo samo ima kod nas na Balkanu stvarno :-) ja koji inace ne volim domace filmove tj. Bosanske a i Ex-Yu, al pogledam ponekad neki cisto da bi mogao malo komentarisat, mogu samo reci da je ovaj film vise nego odlican! ni u jednom trenutku dosadan, konstatno zanimljiv, ne par vec vise nego dovoljno kvalitetnih provala za nasmijat se, jednostavno film je uradjen odlicno sa svakog pogleda :)
al ne opet se nadje kao ovdje povelik broj kojima je film bezveze te ovo te ono, to su oni isti kojima je sam jedan kalup odlican i kojima je vjerovatno viza za buducnost smijesna i tome slicno :roll:
evo jedan napisa "previse izlizanih klisea" itd, pa ovaj film sadrzi sigurno 50% manje klisea od bilo cega domaceg sto sam gledao, al dzaba haj ti zadovolji pametnom Balkancu...
Šta ima, Europljanin? Ako je tebi više nego odličan, super, blago tebi. Iznesi svoje mišljenje i ok, nema potrebe da komentarišeš tuđe, drugačije...
Irm@

#18 Re: Parada (2011)

Post by Irm@ »

Illmatic wrote:ovo samo ima kod nas na Balkanu stvarno :-) ja koji inace ne volim domace filmove tj. Bosanske a i Ex-Yu, al pogledam ponekad neki cisto da bi mogao malo komentarisat, mogu samo reci da je ovaj film vise nego odlican! ni u jednom trenutku dosadan, konstatno zanimljiv, ne par vec vise nego dovoljno kvalitetnih provala za nasmijat se, jednostavno film je uradjen odlicno sa svakog pogleda :)

ja sam oplakala na kraju i to bas krokodilske suze.. film je odlican!
i btw dobro ga cuvaju jos ga nema na torrentu...
ultima_palabra

#19 Re: Parada (2011)

Post by ultima_palabra »

Katastrofa od filma... izlizani nacionalistički klišei o balkanskim narodima, humor na razini Kursadžija. Kojina karizma malo izvlači film, ali nedovoljno.
MedenoSrce

#20 Re: Parada (2011)

Post by MedenoSrce »

karanana wrote:u usporedbi sa smetljem koje izlazi iz ex-yu kinemtografije zadnjih 10ak godina, ovaj film je gledljiv i dobar.
Zato što se prave loši filmovi, nešto bolje od loših treba smtrati dobrim ili odličnim?
Da sam homoseksualac meni bi ovaj film bio uvreda. Bio bi mi uvreda i da se smatram pripadnikom jedne od tri nacionalne skupine. Muka mi je od prikrivene propagande "mir, mir niko nije kriv, ava, ava, ava amerika je krava". Ko može da proguta nek guta, ja neću.
Banksy

#21 Re: Parada (2011)

Post by Banksy »

hana_montana wrote:joj pa nije tako los film :-) meni je vala bio smijesan..ljimun :D
Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila :mrgreen: ...?

Dragojević je sofisticirani velikosrpski ideolog čiji je posao da filmom, umjesto topom, širi i promiče velikosprsku misao. Onako hinjski, ispotiha, naivno i sladunjavo, po obrascu: ko nas zavadi, ko puca - svi pucaju.
Lepa sela su upravo školski primjer te vješte, inteligentne, profesionalno majstorski odrađene, relativizacije zločina i zločinaca gdje smo svi jednako krivi, svi jednaki u zlu i zločinu, al' eto Srbi ipak uvijek za zeru bolji od svih ostalih.
Pretpostavljam da je ovaj novopečeni SPS-ovac (da, to je ona Slobina stranka, danas Dačićeva) i u ovom filmu slijedi tu nacionalističko - šovinističku misao, makar ona bila preobučena u ''savremene, urbane'' teme - 'em mu je to u opisu radnog mjesta, 'em ne može pobjeći od sebe.
Pretpostavljam da mu je i ovaj kao i svi prethodni jednako plošan i površan, populistički primitivan, da vrvi opštim mjestima, al' da ne dužim, nisam gledala, niti ću, pa da ne kvarim dalje sjelo ...
O Dragojeviću i njegovom filmsko - političkom angažmanu je toliko pisano da se tu zapravo i nema šta novo reći, samo napomena da su takvi likovi daleko najopasniji i najdjelotvorniji ...
edit: da, naravno, kao potvrda rečenice iznad, u Sarajevu ga, kad dođe, nosaju na rukama ...
Last edited by Banksy on 26/03/2012 13:29, edited 1 time in total.
pringless

#22 Re: Parada (2011)

Post by pringless »

film ko film je ok, ali meni nije ispunio očekivanja jer sa mislio da se radi o komediji na tu tematiku a ne o propagandnom filmu.
ultima_palabra

#23 Re: Parada (2011)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila :mrgreen: ...?
Narko-dileri koji gudru dostavljaju dresiranim sokolovima :-)
Banksy

#24 Re: Parada (2011)

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Nisam ga gledala, ne pada mi na pamet, ali letmiges, Albanci su, čak i ovom kontekstu, najveći zlikovci, jesam pogodila :mrgreen: ...?
:lol: orlovima :mrgreen:
pretpostavljam da su i izrazito devijantni, više od ostalih :evil:
ultima_palabra

#25 Re: Parada (2011)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
:lol: orlovima :mrgreen:
pretpostavljam da su i izrazito devijantni, više od ostalih :evil:
Pa recimo, dok Srbin, Hrvat i Bošnjak imaju prema pederima stav "dva metra od mene", ovom Albancu kao da i ne bi bilo mrsko uvaliti se u klinč sa pripadnikom LGBT populacije :mrgreen:
Post Reply