Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
van Basten

Post by van Basten »

pošto naša kina značajno kasne sa repertoarom ja tek večeras odgledah Babel... definitivno vrijedno gledanja
Cary Grant

Post by Cary Grant »

Jelko spomen'o ranije Paradise Now? Ako nije - definitivna preporuka, samo sto ga je tesko naci, barem u Sarajvu. I mada nije nov, obzirom na tu ogranicenost distribucijom, uvijek ga mozemo smatrati osvjezenjem.
black

Post by black »

Image

nije nesto aman al moze se pogledati :D
black

Post by black »

Image
Dobitnik Zlatnog medvjeda, nagrade za najbolji film 57. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Berlinalea, kineski je film Tuyin brak redatelja Vang Kuanana.

Film Tuyin brak govori o životu mlade Mongolke koja se nalazi u procjepu između tradicionalnog života u stepi i izazovima modernizacije kineskog društva.

Osim glavne nagrade za najbolji film, stručni žiri Berlinalea na čelu s američkim redateljem i scenaristom Paulom Schraderom, dodijelio je i Srebrne medvjede i to za najbolju režiju izraelskom redatelju Josephu Cedaru za film Beaufort, nabolju žensku ulogu njemačkoj glumici Nini Hoss za ulogu u filmu Yella, najbolju mušku ulogu Juliu Chavezu za ulogu u filmu Drugi te za najbolju fimsku glazbu britanskom filmu Hallam Foe.

Srebrnog medvjeda za izuzetni umjetnički dojam žiri je dodijelio glumačkoj ekipi filma Dobri pastir redatelja Roberta De Nira. Velika nagrada žirija Srebrni medvjed dodijeljen je filmu Drugi argentinskog redatelja Ariela Rottera.

Na ovogodišnjem Berlinaleu prikazano je preko 400 filmova od čega preko 100 svjetskih premijera. U službenoj konkurenciji za Zlatnog medvjeda konkurirala su 22 filma.

U sekciji festivala "Forum" prikazan je i film Armin hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića.

Na ovogodišnjem Berlinaleu bilo je akreditirano 20.000 gostiju od čega 4.000 novinara.
Net.hr
Gny. Sgt. Hartman

Post by Gny. Sgt. Hartman »

Laberinto del Fauno, El (2006)
ImageImage
Image
black

Post by black »

Image

mozda je pominjan prije..al tek sam veceras ga pogledao..odlican!
black

Post by black »

Image
LOS ANGELES - Samo večer uoči dodjele Oskara, u Los Angelesu je u subotu navečer na već tradicionalnom, 27. po redu izboru za dodjelu Zlatne maline, nagrade za najlošija glumačka i uopće filmska ostvarenja u prošloj godini, apsolutni rekorder večeri bio film Sirove strasti 2 i glavna protagonistica glumica Sharon Stone.

Nastavak kultnog trilera smatrao se uvjerljivim favoritom i prije dodjele Zlatne maline, parodije Oskara, tako da je očekivano dobio priznanje u četiri kategorije: za najlošiju glavnu žensku ulogu koju je dobila Sharon Stone, za najlošiji film, najlošiji scenarij i najlošiji nastavak filma.

Daleko od uspjeha prvog dijela trilera iz 1992. koji je Stoneovu izbacio u orbitu najseksi glumica Hollywooda, drugi je film tijekom 2006. zaradio samo 6 milijuna dolara.

757 članova Zaklade Zlatne maline ovogodišnju je nagradu dodijelilo u Europi malo poznatoj braći Wayans, Shawnu i Marlonu koji su nagradu dobili u tri kategorije za komediju Little Man priču o malome lopovu koji se prerušava u malo dijete, film inspiriran crtićem Zekoslavom Mrkvom.

Redatelj M. Night Shyalaman za film Lady in the Wather dobio je dvije Zlatne maline - za najlošijeg redatelja i najlošijeg sporednog glumca, a nagradu na najlošiju sporednu žensku ulogu dobila je bivša ljepotica iz serije Baywatch Carmen Electra.

U najnovijoj kategoriji Zlatne maline, namijenjene "celebrityima koje više ne možemo podnijeti", odnosno "za najlošiju obiteljsku zabavu" nagrađen je film u kojemu glumi Robin Williams Camping car.

Hina|Net.hr
25.02.2007.
le piaf

Post by le piaf »

pokojni
ko nije pogledao-OBAVEZNO TO UCINITI!!!
odlican film koji cijelo vrijeme odrzava napetost, zainteresiranost
akcija na nivou a o zapletima i raspletima da i ne govorim
jedino sto se moze zamjeriti jeste previse dobrih (citaj:poznatih) glumaca na jednom mjestu
meeting point 21h
HAL9000

Post by HAL9000 »

Image
Meni pravo lego. Ne znam....mozda sto sam rocker i metalac u dusi.Image
Uvodna stvar je....Image
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

"BABEL" ni za zivu glavu nemojte gledati ...ne da je dosadan , nego je ultra dosadan...Samo ne znam sta je Brad P. mislio kad je prihvatio ovu ulogu... :-?
karanana

Post by karanana »

e jeli iko gledo ovaj novi sto je tek izasao u americi "Zodiac"? Ima li kod nas u videotekama? Kakav je snimak? Kakav je fim?
black

Post by black »

DobroJutroKolumbo wrote:"BABEL" ni za zivu glavu nemojte gledati ...ne da je dosadan , nego je ultra dosadan...Samo ne znam sta je Brad P. mislio kad je prihvatio ovu ulogu... :-?
cuo sam i ja od drugih isto..zato ga ne mislim gledati..
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

karanana wrote:e jeli iko gledo ovaj novi sto je tek izasao u americi "Zodiac"? Ima li kod nas u videotekama? Kakav je snimak? Kakav je fim?
Zodiac je poceo ovdje u petak, nisam uspio naci karte...cini se dobar. a Babel je odlican film...meni vrlo dinamican i sa sjajnim scenariom i glumom. pogotovo ona mala japanka...strava
radijator

Post by radijator »

DobroJutroKolumbo wrote:"BABEL" ni za zivu glavu nemojte gledati ...ne da je dosadan , nego je ultra dosadan...Samo ne znam sta je Brad P. mislio kad je prihvatio ovu ulogu... :-?
ne provaljuj se... film ti se može da ne svidi, ali da preporučuješ ljudima da ne gledaju remek-djelo 2006. godine, e to se ne može prešutjeti
DobroJutroKolumbo

radijator wrote:
ne provaljuj se... film ti se može da ne svidi, ali da preporučuješ ljudima da ne gledaju remek-djelo 2006. godine, e to se ne može prešutjeti
Ono sranje remek djelo...pa nek ljudi pogledaju , pa nek ocjene sami...meni je sranje zivo!!! Radnja ukratko... u jednoj selendri u Maroku "babo" kupi djeci pusku da malo djeca "pucaju" ako nalete na vukove , iz razloga sto zive u vukojebini a inace su pastiri...uporedo sa tim desavanjima kroz tu Marokansku vukojebinu krece se autobus sa Americkim turistima gdje je naravno Brad Pitt sa svojom zenicom, a kojima je brak u krizi...uporedo sa tim desavanjem prikazuje se Japanska tinejdzerka koja je gluhonijema a smrtno zeli da se pojebe sa nekim jer se osjeca odbacenom od drustva zbog svog hendikepa ali nikako ne uspijeva...uporedo sa tim desavanjima prikazuje se babysiterka inace Meksikanka koja ilegalno zivi u Americi a cuva Bradovu djecu a zeni joj se sin u Meksiku a nema ko da cuva djecu a ona mora na tu svadbu u Meksiku... I prica krece ovako: djeca cobana iz Maroka
igrajuci se puskom , ko ce biti bolji strijelac ,pucaju na autobus sa Americkim turistima i pritom ranjavaju Bradovu zenu , ona krvari , on je pokusava spasiti iako u blizini nema bolnice , stizu u malo Marokansko selo, ostale turiste je strah da ih muslimani Marokanci ne poubijaju ( tipicno ) i zele da pobjegnu iz sela bez Brada i njegove zene... Za to vrijeme Japanska teen. jos uvijek zeli da se pojebe a oca joj trazi policija...policija trazi njenog oca zato sto je on kao Japanski turista poklonio pusku covjeku u Maroku koju je taj prodao a istom puskom je ranjena Americka turistkinja...U tom periodu Meksikanska dadilja je presla sa Americkom djecom ilegalno u Meksiko da bi prisustvovala svadbi svog sina ... Desavaju se diplomatska sranja izmedju Maroka i USA jer ovi zele da to prikazu kao teroristicki akt a Maroko to odbija a zeni niko ne pomaze...Coban saznaje sta se desilo , kori sinove ali na kraju pokusava da pobjegne sa njima...Japanka i dalje pokusava da se pojebe sa bilo kim od svojih vrsnjaka do na kraju policijskog inspektora ali ne uspijeva...a tata joj kuci ne dolazi jer je na poslovnim sastancima... Meksikanka je bila na svadbi i djeca su se super provela i cak vidjela kako se kolje kokoska sto Americka djeca nikad nisu vidjela...Belaj se desava u povratku kad treba se vratiti u Ameriku sa Americkom djecom a nemaju nikakvu dozvolu...ganjaju ih Americki granicari ,njen drugi sin vozi auto, bjezeci pred granicarima govori da izadju vani jer je sigurnije za njih, zena i djeca zaglavljuju sami u pustinji bez vode i igdje ikoga...Amerikanka je skoro pred smrt ali u zadnji cas je spasavaju americkim helikopterom i ona postaje udarna vijest u citavom svijetu...Bjezeci pred Marokanskom policijom djecaci i otac razmjenjuju vatru sa istim, gdje jedan sin biva ubijen a drugi se djecacic predaje policiji , otac place nad djetetom...Isfrustrirana Japanka koja sama zivi sa ocem a inace joj je i umrla majka , pokusava se sexati sa Japanskim inspektorom sto ovaj odbija i odlazi...u holu se susrece sa ocem djevojke kojem objasnjava situaciju u Maroku , otac potvrdjuje da je on u znak zahvalnosti poklonio pusku...otac nije kriv...samo provjera jel poklonio on tu pusku...dolazi u stan gdje zatice golu kcerku na balkonu koja je razmisljala o samoubistvu, zagrle se i placu... Americki granicari pronalaze dadilju u pustinji koja luta trazeci pomoc , pronalaze i djecu i spasavaju ih od sigurne smrti...dadilja ce biti protjerana iz Amerike i deportovana u Meksiko , djeca ce biti vracena kuci , dadilja moli da je puste nazad u Ameriku...Na kraju Brad zove telefonom iz bolnice da vidi kako su mu djeca i javlja se dadilja i govori da je sve u redu ,on prica sa djecom i place...!???

Iz ovoga se vidi da se nezna gdje je pocetak, a gdje kraj jer je kraj ujedno pocetak...Povezani zivoti...Nemam toliko zamjerki na temi filma , mada sam gledao puno filmova evropske produkcije sa slicnim varijacijam i temama filma i to puno boljih nego ova...Moja najveca zamjerka su uzasno duge i dosadne scene ... film je vec vidjen na tu temu preplitanja ljudskih sudbina u bezbroj spanskih i italijanskih filmova koji su po meni bili daleko uspjesniji...ali ovde igra Veliki Brad P. pa "mora" valjati!?? E nemora!! Nekome je mozda remek djelo, meni je film remek "smor" i jako sam razocaran...Ovo nije totalitarni rezim da ne smije reci da je film glup i dosadan i da mi se ne svidja sutio ti , ne sutio...

Ali da nebi bilo zamjerki otidjite u videoteku posudite film i ocijenite sami... :roll: :-)
karanana

Post by karanana »

Svemirski_Jebach wrote:
karanana wrote:e jeli iko gledo ovaj novi sto je tek izasao u americi "Zodiac"? Ima li kod nas u videotekama? Kakav je snimak? Kakav je fim?
Zodiac je poceo ovdje u petak, nisam uspio naci karte...cini se dobar. a Babel je odlican film...meni vrlo dinamican i sa sjajnim scenariom i glumom. pogotovo ona mala japanka...strava
malo je previse dlakava dole (tema postoji) ali ne biram...
radijator

Post by radijator »

DobroJutroKolumbo wrote:
radijator wrote:
Ono sranje remek djelo...pa nek ljudi pogledaju , pa nek ocjene sami...meni je sranje zivo!!! Radnja ukratko... u jednoj selendri u Maroku "babo" kupi djeci pusku da malo djeca "pucaju" ako nalete na vukove , iz razloga sto zive u vukojebini a inace su pastiri...uporedo sa tim desavanjima kroz tu Marokansku vukojebinu krece se autobus sa Americkim turistima gdje je naravno Brad Pitt sa svojom zenicom, a kojima je brak u krizi...uporedo sa tim desavanjem prikazuje se Japanska tinejdzerka koja je gluhonijema a smrtno zeli da se pojebe sa nekim jer se osjeca odbacenom od drustva zbog svog hendikepa ali nikako ne uspijeva...uporedo sa tim desavanjima prikazuje se babysiterka inace Meksikanka koja ilegalno zivi u Americi a cuva Bradovu djecu a zeni joj se sin u Meksiku a nema ko da cuva djecu a ona mora na tu svadbu u Meksiku... I prica krece ovako: djeca cobana iz Maroka
igrajuci se puskom , ko ce biti bolji strijelac ,pucaju na autobus sa Americkim turistima i pritom ranjavaju Bradovu zenu , ona krvari , on je pokusava spasiti iako u blizini nema bolnice , stizu u malo Marokansko selo, ostale turiste je strah da ih muslimani Marokanci ne poubijaju ( tipicno ) i zele da pobjegnu iz sela bez Brada i njegove zene... Za to vrijeme Japanska teen. jos uvijek zeli da se pojebe a oca joj trazi policija...policija trazi njenog oca zato sto je on kao Japanski turista poklonio pusku covjeku u Maroku koju je taj prodao a istom puskom je ranjena Americka turistkinja...U tom periodu Meksikanska dadilja je presla sa Americkom djecom ilegalno u Meksiko da bi prisustvovala svadbi svog sina ... Desavaju se diplomatska sranja izmedju Maroka i USA jer ovi zele da to prikazu kao teroristicki akt a Maroko to odbija a zeni niko ne pomaze...Coban saznaje sta se desilo , kori sinove ali na kraju pokusava da pobjegne sa njima...Japanka i dalje pokusava da se pojebe sa bilo kim od svojih vrsnjaka do na kraju policijskog inspektora ali ne uspijeva...a tata joj kuci ne dolazi jer je na poslovnim sastancima... Meksikanka je bila na svadbi i djeca su se super provela i cak vidjela kako se kolje kokoska sto Americka djeca nikad nisu vidjela...Belaj se desava u povratku kad treba se vratiti u Ameriku sa Americkom djecom a nemaju nikakvu dozvolu...ganjaju ih Americki granicari ,njen drugi sin vozi auto, bjezeci pred granicarima govori da izadju vani jer je sigurnije za njih, zena i djeca zaglavljuju sami u pustinji bez vode i igdje ikoga...Amerikanka je skoro pred smrt ali u zadnji cas je spasavaju americkim helikopterom i ona postaje udarna vijest u citavom svijetu...Bjezeci pred Marokanskom policijom djecaci i otac razmjenjuju vatru sa istim, gdje jedan sin biva ubijen a drugi se djecacic predaje policiji , otac place nad djetetom...Isfrustrirana Japanka koja sama zivi sa ocem a inace joj je i umrla majka , pokusava se sexati sa Japanskim inspektorom sto ovaj odbija i odlazi...u holu se susrece sa ocem djevojke kojem objasnjava situaciju u Maroku , otac potvrdjuje da je on u znak zahvalnosti poklonio pusku...otac nije kriv...samo provjera jel poklonio on tu pusku...dolazi u stan gdje zatice golu kcerku na balkonu koja je razmisljala o samoubistvu, zagrle se i placu... Americki granicari pronalaze dadilju u pustinji koja luta trazeci pomoc , pronalaze i djecu i spasavaju ih od sigurne smrti...dadilja ce biti protjerana iz Amerike i deportovana u Meksiko , djeca ce biti vracena kuci , dadilja moli da je puste nazad u Ameriku...Na kraju Brad zove telefonom iz bolnice da vidi kako su mu djeca i javlja se dadilja i govori da je sve u redu ,on prica sa djecom i place...!???

Iz ovoga se vidi da se nezna gdje je pocetak, a gdje kraj jer je kraj ujedno pocetak...Povezani zivoti...Nemam toliko zamjerki na temi filma , mada sam gledao puno filmova evropske produkcije sa slicnim varijacijam i temama filma i to puno boljih nego ova...Moja najveca zamjerka su uzasno duge i dosadne scene ... film je vec vidjen na tu temu preplitanja ljudskih sudbina u bezbroj spanskih i italijanskih filmova koji su po meni bili daleko uspjesniji...ali ovde igra Veliki Brad P. pa "mora" valjati!?? E nemora!! Nekome je mozda remek djelo, meni je film remek "smor" i jako sam razocaran...Ovo nije totalitarni rezim da ne smije reci da je film glup i dosadan i da mi se ne svidja sutio ti , ne sutio...

Ali da nebi bilo zamjerki otidjite u videoteku posudite film i ocijenite sami... :roll: :-)
još malo da si napisao i ja mislim da bi imali čitav scenarij, pa ne možeš tako pisati, sad si možda nekome i pokvario užitak gledanja. ja sigurno ne volim znati šta se u detalje dešava u filmu, izostaje faktor iznenađenja, intrige, ono što budi interes za gledanjem.
a sad, što se tiče toga da si gledao boljih, a sličnih filmova od ovog, jesi, i to vrlo vjerovatno od istog tog inarritua, jer su i meni i 21 gram i pasja ljubav bolji. ali to ne znači da je ovaj film sranje
DobroJutroKolumbo

radijator wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
radijator wrote: ne provaljuj se... film ti se može da ne svidi, ali da preporučuješ ljudima da ne gledaju remek-djelo 2006. godine, e to se ne može prešutjeti

još malo da si napisao i ja mislim da bi imali čitav scenarij, pa ne možeš tako pisati, sad si možda nekome i pokvario užitak gledanja. ja sigurno ne volim znati šta se u detalje dešava u filmu, izostaje faktor iznenađenja, intrige, ono što budi interes za gledanjem.
a sad, što se tiče toga da si gledao boljih, a sličnih filmova od ovog, jesi, i to vrlo vjerovatno od istog tog inarritua, jer su i meni i 21 gram i pasja ljubav bolji. ali to ne znači da je ovaj film sranje
Pa ne moze se reci da je ovo remek djelo zato sto je neki kriticar tako odlucio...Puno filmova daleko boljih od ovog je bilo u 2006.god.
Ma morao sam napisati da ljudima docaram...kako sam se smorio... :lol: :lol: :lol: :D
Gny. Sgt. Hartman

Post by Gny. Sgt. Hartman »

de ne prosipaj se...cuj nevalja...za razliku od svih ovih novih "industrijskih" filmova...babel je cista umjetnost... sa katastrofalnom glumom brad pitta...
neko je spomeno 21 gram i amores peros....Alejandro González Iñárritu je jedan od najboljih novijih rezisera... a iza svega stoji ovoga stoji fantasticni Guillermo Arriaga.......
covjek je zaslusio oskara, za orginalni scenarij....nije ko onaj djuturum da japanske filmove hapa...
HAL9000

Post by HAL9000 »

Gny. Sgt. Hartman wrote:
de ne prosipaj se...cuj nevalja...za razliku od svih ovih novih "industrijskih" filmova...babel je cista umjetnost... sa katastrofalnom glumom brad pitta...
neko je spomeno 21 gram i amores peros....Alejandro González Iñárritu je jedan od najboljih novijih rezisera... a iza svega stoji ovoga stoji fantasticni Guillermo Arriaga.......
covjek je zaslusio oskara, za orginalni scenarij....nije ko onaj djuturum da japanske filmove hapa...
Tacno, slazem se. Pa Scorsese je doslovno prepisao ovaj film. Doduse, malo je promijeni kraj, i to je to. Mozda je zasluzio oscara prije, ali po meni , za "The Departed" nije. Ali eto sreca njegova pa puno ljudi nije gledalo ovaj izvorni. Kinezi su napravili trilogiju, da li ce i Scorsese? 8)
van Basten

Post by van Basten »

Uvodna napomena: ako ima ko da nije gledao Departed a ima namjeru to učini neka ovdje prestane čitati moj post i preskoči ga. Hvala.

Čuo sam da ima nešto u planu, al ima jedan problemčić... zbog izmjenjenog kraja filma ne može se baš pouzdati u taj izvornik... jer tamo je neko od glavnih junaka i dočekao živ kraj prvog dijela, a ovdje umriješe svi osim Walhberga pa se postavlja pitanje kako napraviti nastavak. Iako, nakon ovogodišnjih Oscara ja u trilogiju ne sumnjam
3per

Post by 3per »

HAL9000

Post by HAL9000 »

:lol: :lol: Otkaceno skroz. Meni se svidio, neka malo i novih folova. :lol:
forUMASH

Post by forUMASH »

Image
....kako zajebavaju idiotskog predsjednika (Bush-a), idiotski show (American Idol), idiotsku kampanju (war on terror) i idiotske izmanipulirane ubice (lovci na djevice)......:D
.....upisao sam se od sege..... :lol:
Post Reply