Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
therrarrius

#501 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by therrarrius »

bingov buraz wrote:
VukSaTrebevica wrote::lol: :lol: Jest vam krivo što ste rupa od grada postali. Možete samo da zavidite BG-u i Neletu :dance: :D
Image

:mrgreen:
Tugo :-)
Sezam

#502 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

alanskoda wrote:
Sezam wrote:
alanskoda wrote:Ja kojih likova ovdje. Svi mrze neleta a svi potrcali da pogledaju emisiju. I sreca pa je losa( po pisanju vecine) pa mogu kao argumentovano pljuvati. A sta je dobra, opet bi pljuvali samo bi to pljuvanje imao drugaciji prizvuk. Elem, pljuvali bi svakako. Ja ne bih svojih 3 minute vremena odvojio da gledam zvalju. Koji je on k..... U mom zivotu.
Na osnovu cega izvodis proizvoljne zakljucke?

I ne, nisam gledao to njesra, ni ne namjeravam.

Ti mene nazva cetnikom, a da ni sekunde nisi razmislio tim svojim mozgom ako ga imas. Ne valja proizvoljno nekog prozivati jer ne znas o kome se radi sa druge strane.
Citiraj gdje sam te nazvao cetnikom.
Borsallino

#503 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Borsallino »

Borsallino wrote:Talking aboud old & new TLN :

Pa malo infromacija za novopecene :

TLN 80_ih Rezija : Vuk Janjic , Mladen Materic , Goran Ciric Ciro :roll:

Istih 80 osniva se pokret New Primitivs :roll:

2012 Novi Nadrealisti se snimaju u BG :roll:

Sasvim Sluicajno !! :roll:

svi chetnici, pitaj miru purivatru.

-------------------------------------------------------------------------

Ja ti Informacija Miru Purivatru mrtvog rodjenog Ekonomistu i mrtvog sad Fundamentalistu vraca mu se karma pa redovno pravi djecu po Seheru uzas od covjeka vazda bi pa nek pali vas sad levate a fala bogu ima ih nemozes ih izbrojat.

1) zivi u Parizu 2) zivi u Amsterdamu 3) zivi u Pragu, sve chetnicki gradovi bacali granate po Sarajevu . TUGO Z BOGOM :run:
Last edited by Borsallino on 13/12/2012 20:12, edited 1 time in total.
alanskoda

#504 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

VukSaTrebevica wrote:
zateznistub wrote:
VukSaTrebevica wrote::lol: :lol: Jest vam krivo što ste rupa od grada postali. Možete samo da zavidite BG-u i Neletu :dance: :D
Jel' tebi dobro? Ko ba zavidi Beogradu i Neletu?
Osjeti se to tebra, ne moraš direktno napisati. Krivo vam je što su se svi poznatiji ljudi grada okrenuli ZG-u ili BG-u. PObjegoše svi, koliko im je dobro sa vama :D

Osto nam je dino. :lol: :lol: :lol:

Morao sam. :D
kakavdanakneiskustvu

#505 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

nemoguce vruce wrote:
VukSaTrebevica wrote:
Veliko Stopalo wrote:evo ozbiljno na temu.

chinjenica je da je, ma koliko tvrdili da je izlapio, da je smetljar, da je ovakav ili onakav... nele uz djuru najharizmatichniji lik nadrealista i da privlachi najvishe pazhnje kako nekad tako i danas.
bilo koji nadrealista da pokrene solo projekat ne bi bio ni blizu prachen kao nele. da nije mozhda djuro sa svojim "smijeshnim" filmovima slovenchkim intrigantan, zabavan i duhovit? da nije mozhda shiber sa svojom kretenskom ponochnom emisijom esencija nadrealista? zenit iz reklama sluchajno?

slazhem se da nele nije kao nekadv ali shta je kao nekad?
je li zheljo danas isti kao zheljo iz 1984.? je li sarajevo isto kao sarajevo sa musemichem, pashichem, bozhovichem?
kk bosna? postoji li uopshte taj klub danas?
hochemo li dalje u kulturu sarajeva? zemaljski muzej? ars aevi? umjetnichka galerija bih? shta je sa tim institucijama? postoji li danas sarajevski duh i u chemu se on ogleda, da se nije mozhda ovaplotio u "nidje veze", "ocam", "allaham", "bratam", "sestrem"? danas sarajevska djeca prichaju kao likovi koje su u svojim skechevima karikirali nele, djuro, minka...

na kraju krajeva, ovolika kritika neletove serije od strane ljudi koji zhive u sarajevu mi djeluje kao vapaj ostavljene trebe, pa mrzi bivsheg a boga moli da je ovaj pomene. bash tako, nele pomeni i nas ili daj i nama malo.
shta koga u sarajevu boli briga za skech o vladi srbije ili o kraljevich marku i turcima? o odgoju djece u shkolama srbije?
nele govori ekavski? mosh mislit. pa i djuro govori slovenachki pa shta. tarik filipovich govori hrvatski. ali to nikome ne smeta.

shto u sarajevu niko ne napravi humoristichku emisiju o drushtvu danas? gdje je taj gradjanski bunt tako tipichan za gradsku raju? nema ga. zashto? pa zato shto gradske raje u sarajevu vishe nema. a ovo shto je doshlo se uhljebilo i njima je dobro, nikad im bolje nije bilo. zato i nema nikakve kritike sistema.
najvechi kritichar sistema vrijednosti je opet mirko srdich alias elvis j. kurtovich. :wink: :D

a ove tlapnje po forumu govore o tome da vi volite neleta i dalje, mozhda i vishe nego ikad jer ste svjesni da shto vam je dalji toliko vas vishe boli. kao shto dijete nedostaje majci i obratno. samo shto se u ovom sluchaju ne zna ko je dijete a ko majka.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cuj ovog "strucnjaka"... nikome ne smeta sto Djuro eglenise slovenskii a Tarik hrvatski. Mozda bi smetalo da su obojica poput onog gurbeta otisli iz Sarajeva i pljuvali po njemu...
Sta drugo gurbetu preostaje po stare dane, neg da sa Pala baca pogled na seher :mrgreen:

upravo to,i nisu pjevali pjesme posvećene ratnim zločincima kao n. karajlić.u tome je razlika ali to neki izgleda ne vide i neće da vide
bingov buraz

#506 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by bingov buraz »

therrarrius wrote:
bingov buraz wrote:
Image

:mrgreen:
Tugo :-)
Kakav je to komentar,to je zato sto zavidis Neletu :mrgreen:
Chisum

#507 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

Veliko Stopalo wrote:
Chisum wrote:Zna se vrlo dobro ko je ovdje poceo da sipanjem frustracija, i "objasnjavenjem Sarajeva" i koliko mi, jelte, "zudimo za nekim poput Zvalje".
(i to likovi koji koriste vec stoti nick na forumu s kojeg ih konstantno banuju.....)

Tema je tekla manje-vise normalnim tokom, komentarisao se odron od emisije, a onda se su poceli da se javljaju oni koji su u pljuvanju po necemu sto samo i zasluzuje pljuvanje, i koje se prije svega ticalo humora, odnosno - nepostojanja istog u ovom odronu od emisije, poceli da traze nasu "vjecnu frustraciju Neletom"... i zavrsili kao sto zavrse na svakoj temi.
hajde sad indirektno prizivaj moderaciju nakon shto osim djechijih izliva vrijedjanja i idiotluka nishta normalno nisi napisao. :D help moderacijo please! shmrtzz, shmrtz... :sad: :cry:

Ko priziva moderaciju, Debilko?

Odgovaram clanu foruma koji s tobom, ljakse, nema veze. Jednom od onih koji nisu morali da se po ko zna koji put registruju da nam kazu kako ne mozemo bez njih... :lol:
zateznistub

#508 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by zateznistub »

VukSaTrebevica wrote:
zateznistub wrote:
Osjeti se to tebra, ne moraš direktno napisati. Krivo vam je što su se svi poznatiji ljudi grada okrenuli ZG-u ili BG-u. PObjegoše svi, koliko im je dobro sa vama :D
Po tebi, znaci nema ljudi koji su otisli i iz BG i iz ZG otislidalje u svijet. Nije to, legendo, nista neobicno. LJudi idu dalje.
alanskoda

#509 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

Sezam nisi cetnikom ali jesi velikosrbinom, a meni je to isto.
medo28

#510 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by medo28 »

Hahaha pa nele je zadnje rupa na sviralu u Bg zato je prolupo - vidiš mu po radu da nije nikad prebolio Sa, tamo je mentalni sklop takav da je recimo jedan nikola rokvić u X6 vrh ličnosti... ili bilo koji drugi "ortak" koji voza bijesna kolica... ali doduše to postaje trend u cijelom svijetu ne samo Bg
BHF_Manijak

#511 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by BHF_Manijak »

VukSaTrebevica wrote:
zateznistub wrote:
Kojem ba Beogradu? P?a Srbija je propala ko trosjed covjece jesi dobar, popricaj malo s ljudima koji su tamo isli. Ljudi bukvalno za hljeba nemaju i u vecim sranjima nego mi. Da im ne bi jugine ostavstine ugasili bi se odavno! :mrgreen: :mrgreen:

Ne kazem da kod nas ruze cvjetaju, ali sad Beograd nesto uzdizati, hajd malo spusti se dole. I nema poterbe da nam ovdje trljas nos sa Beogradom, znamo ko cijelog zivota iz svoje vukjebine slini za Begradom a samo ga na karti moze gledati. Pa pola istocnog kad pitas sta vam je neostvarena zelja horski ce ti odgovorit put u Beograd. Drkali ste i drkate i dalje na Bg, pa bujrum tamo, ja vam placam karte u jednom smjeru. :mrgreen:

Beograd jeste veci od Sarajeva, Beograd nekada jeste bio pojam, ali danasnji ovakav kakav jeste je sljam najobicniji...
fantom slobode

#512 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by fantom slobode »

alanskoda wrote:

Je li to Dino kod tebe u Holandiji ostao?
VukSaTrebevica

#513 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by VukSaTrebevica »

alanskoda wrote:Sezam nisi cetnikom ali jesi velikosrbinom, a meni je to isto.
Nije isto, ja sam Veliki Srbin u duši, ali nisam Četnik :) Četnika nema još od WW2 :thumbup:
ArthurSpooner

#514 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Debilko, koji ti je ovo nick po redu? Ali ozbiljno? Sta te tacno vuce ovamo? :-)

Inace, cudni su mi ovi sto poistovjecuju BG i ZG.

ZG je civilizovan, prijateljski grad, BG je cetnicko leglo, leglo zla.
Last edited by ArthurSpooner on 13/12/2012 20:16, edited 1 time in total.
Veliko Stopalo

#515 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

Borsallino wrote:Borsallino wrote:Talking aboud old & new TLN :

Pa malo infromacija za novopecene :

TLN 80_ih Rezija : Vuk Janjic , Mladen Materic , Goran Ciric Ciro :roll:

Istih 80 osniva se pokret New Primitivs :roll:

2012 Novi Nadrealisti se snimaju u BG :roll:

Sasvim Sluicajno !! :roll:

svi chetnici, pitaj miru purivatru.

-------------------------------------------------------------------------

Ja ti Informacija Miru Purivatru mrtvog rodjenog Ekonomistu i mrtvog sad Fundamentalistu vraca mu se karma pa redovno pravi djecu po Seheru uzas od covjeka vazda bi pa nek pali vas sad levate a fala bogu ima ih nemozes ih izbrojat.

1) zivi u Parizu 2) zivi u Amsterdamu 3) zivi u Pragu, sve chetnicki gradovi bacali granate po Sarajevu . TUGO Z BOGOM :run:
ironija prijatelju, ironija. :D ja sam na tvojoj strani. :D :wink:
Banksy

#516 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Banksy »

VukSaTrebevica wrote:
zateznistub wrote:
TE-BRA? :roll:
U ovome je poenta cijele teme ...
kakavdanakneiskustvu

#517 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sezam wrote:Samo cekam kad ce poceti guslati kako nam fali Riblja Corba, samo necemo da priznamo... :D
osobito on

http://www.vecernji.hr/vijesti/sluzbeno ... nak-458023
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/12/2012 20:18, edited 1 time in total.
Sezam

#518 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Sezam »

Rekao sam ti da procitas temu ponovo, ali ne kroz velikosrpsku prizmu.

To nije isto kao nazvati nekoga cetnikom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#519 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Velkoski »

VukSaTrebevica wrote:
Nije isto, ja sam Veliki Srbin u duši, ali nisam Četnik :) Četnika nema još od WW2 :thumbup:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki-s ... /110313088

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/84758-o ... radom.html
Last edited by Velkoski on 13/12/2012 20:19, edited 1 time in total.
JThomas

#520 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by JThomas »

medo28 wrote:

Hahaha pa nele je zadnje rupa na sviralu u Bg zato je prolupo - vidiš mu po radu da nije nikad prebolio Sa
to.
alanskoda

#521 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by alanskoda »

fantom slobode wrote:
alanskoda wrote:

Dok imam pasos BiH i licnu iz Sa mogu reci da sam i sarajlija.
fantom slobode

#522 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by fantom slobode »

alanskoda wrote:
fantom slobode wrote:
alanskoda wrote:

Dok imam pasos BiH i licnu iz Sa mogu reci da sam i sarajlija.
:thumbup: :thumbup:
dječak sa šibicama

#523 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by dječak sa šibicama »

Chisum wrote:Zna se vrlo dobro ko je ovdje poceo da sipanjem frustracija, i "objasnjavenjem Sarajeva" i koliko mi, jelte, "zudimo za nekim poput Zvalje".
(i to likovi koji koriste vec stoti nick na forumu s kojeg ih konstantno banuju.....)

Tema je tekla manje-vise normalnim tokom, komentarisao se odron od emisije, a onda se su poceli da se javljaju oni koji su u pljuvanju po necemu sto samo i zasluzuje pljuvanje, i koje se prije svega ticalo humora, odnosno - nepostojanja istog u ovom odronu od emisije, poceli da traze nasu "vjecnu frustraciju Neletom"... i zavrsili kao sto zavrse na svakoj temi.
Pa to se ignorise, ako lupaju gluposti.

Ko reaguje na glupost, znaci da ga pogadja ono sto je napisano. I mozda ima i malo istine u tome sto je napisano, a o tome cu malo kasnije.

Po meni, Nenadova emisija je bila sranje i prije nego je emitovana prva epizoda, kako moze valjati nesto sto on naziva Nadrealisti a veze nema sa humorom, dok sa TLN ne moze imati veze ni da se Nele posadi u saksiju. TLN je glas jednog vremena, koje je proslo, uz to je i prilicno dobra kopija Monti Pajtona koji je takodje vezan za odredjeni vremenski period, i ima svoje mjesto u istoriji kao prva uspjesna parodija na englesku ustogljenost i "sarenu proslost/istoriju", kojom se oni dice ali je istovremeno i njima samima smijesna i kritici podlozna. Kasnije je taj vid humora u Engleskoj postao normala (recimo Alan B'stard, Crna guja i ostali), tako da su Montijevci uradili svoj dio posla, i to je proslo svrseno vrijeme.

Olinjali kroner koristi nekadasnju slavu, nebi li jos malo para zaradio pod stare dane, a to sto pokusava iskoristiti jedino po cemu je poznat, sarajevsku shegu i taj period svog zivota, u sustini moze biti samo Neletov kompliment Sarajevu.

On nesvjesno komplimentira Sarajevu, bez kojeg je Nenad Jankovic samo ime u tel. imeniku. Niko i nista.

Mozemo sad do sutra o Sarajevu nekad i Sarajevu sada, da se vratim na ono gore neignorisano. Nazalost, Sarajevo nije vise ni S od nekadasnjeg Sarajeva, ne mislim sada na nacionalnu strukturu, vjersku, etnicku, i bilo kakvu drugu. Mislim na kulturnu prijestolnicu Jugoslavije, koja je danas spala na turbo folk kao glavni muzicki dogadjaj u gradu, a kulture nema ni u tragovima. Od grada koji je bio pojam kreativnosti, pretvorio se u proseljacenu kotlinu u kojoj omladina zaista govori onako kako su se u TLN sprdali sa papcima, dakle ocam` i slicno, i tu je covjek u pravu sto jest jest. Sarajevo je postalo ono sa cim se TLN zajebavala, ismijavala, sprdala, i to je po meni najveca tuga u svemu.
Last edited by dječak sa šibicama on 13/12/2012 20:23, edited 1 time in total.
old school23

#524 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by old school23 »

.
Last edited by old school23 on 14/12/2012 03:35, edited 1 time in total.
Veliko Stopalo

#525 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

ArthurSpooner wrote:Debilko, koji ti je ovo nick po redu? Ali ozbiljno? Sta te tacno vuce ovamo? :-)

Inace, cudni su mi ovi sto poistovjecuju BG i ZG.

ZG je civilizovan, prijateljski grad, BG je cetnicko leglo, leglo zla.
vidish, ti se registrovao 2012. chisum 2009. a mene pitate koji je razlog mog boravka na forumu, mene koji sam na forumu od 2004. ili 2005. ne sjecham se vishe.
malo poshtovanja prema stariji diskutantima molichu lijepo.
a shto ne bih se ponovo registrovao kad na forumu ima osoba koje imaju vishe nickova istovremeno pa chak i same sa sobom prichaju. :D :roll: shizofrenija burazeru.
Locked