Nova Top Lista Nadrealista

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Artest

#176 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Artest »

meni ovaj Zenin nadreality show uopste nije bio los...ne znam zasto se stalo sa tim? (lova, pretpostavljam)
bilo je losih stvari, ali je bilo i u starim nadrealistima...

skec sa autoputom, auto-magazin, gay-olimpijada, auto-skola...prorocica dzeira, kad Zena zove i pita "ovdje student metereologija , Sutko iz Kaknja, hocu li polozit Osnove promahe ?? :D

bilo je odlicnih skeceva

moj favorit je ovo

bambuelo

#177 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by bambuelo »

Ja zaista ne znam zasto gledati ovu seriju i poredit je sa TLN.
Kao prvo, ne glumi niti jedan isti glumac. U TLN je jedan od glavnih glumaca i kreatora serije bio Nele, a uvoj to je Nenad Janakovic. Totalno razlicita dva lika, koji lice jedan na drugo mora se priznati
Kao drugo, ova serija se osniva na problemima sadasnjice u nekoj nama tudjoj zemlji koristeci njihov jezik, koji mi razumijemo ali se ne poistvjecujemo, dok su u TLN koristio sarajevski zargon tada nam jedino priznatog jezika (Srpsko-hrvatskog odnosno Hrvatsko-srpskog).

Bilo kako bilo, serija ce se nekom sviditi a nekome nece..
Ali poistovjecivati Neleta sa Nenadom Jankovicem je suludo.
Prvi je legenda tadasnje Sarajevske glumacko-muzicke scene koji je umro na pocetku agresije dok je drugi reinkarnacija prvog ali sa karakterisikama bezkicmenjak i ljigavca..
kakavdanakneiskustvu

#178 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kakavdanakneiskustvu »

north wrote:Kakav je to izmet od čovjeka, lik koji nema svoju prošlost, koji ne smije reći kako bog zapovijeda ni gdje je rođen, ni šta mu je ovaj grad dao, pokušava na osnovu slave jedne i jedine TLN zaraditi kako bi sa svojim haverom Nemanjom mogao nastaviti rakijati i povlačiti crte u Andrićgradu.....Kakva lignja od čovjeka....

Ne vrijedi ovoga bijednika toliko ni komentarisati, mogao je biti ponos ovog grada, ne mislim čak da pretjerujem kad kažem "ponos", mogao je, a nije morao protiv svog naroda, mogao je čak i hladiti muda u Beogradu, ko što su hladili Brega, Čola.... ali oni ipak danas mogu mirno šetati ovim gradom jer nisu protiv njega pričali i nisu ga se odrekli...Ova dagnja će vječito pokušavati na konto svog grada i imena koje je tu stekao nešto napraviti, samo parmak nije svjestan da obični ljudi (ne samo iz Sarajeva) koliko god nekad bili ovce koje je lako povesti u stado, ipak na kraju znaju sabrati dva i dva i tu foru više neće pušiti....

brega je u intervjuu danima prije nekoliko godina izjavio da nije htio praviti koncerte protiv opsade sarajeva jer bi to bio koncert za alijino sarajevo,a požurio je svirati na koncertu protiv bombardovanja beograda 1999. godine,tako da je to gore od odricanja sarajeva,bar meni
Comrad

#179 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Comrad »

north wrote:Kakav je to izmet od čovjeka, lik koji nema svoju prošlost, koji ne smije reći kako bog zapovijeda ni gdje je rođen, ni šta mu je ovaj grad dao, pokušava na osnovu slave jedne i jedine TLN zaraditi kako bi sa svojim haverom Nemanjom mogao nastaviti rakijati i povlačiti crte u Andrićgradu.....Kakva lignja od čovjeka....

Ne vrijedi ovoga bijednika toliko ni komentarisati, mogao je biti ponos ovog grada, ne mislim čak da pretjerujem kad kažem "ponos", mogao je, a nije morao protiv svog naroda, mogao je čak i hladiti muda u Beogradu, ko što su hladili Brega, Čola.... ali oni ipak danas mogu mirno šetati ovim gradom jer nisu protiv njega pričali i nisu ga se odrekli...Ova dagnja će vječito pokušavati na konto svog grada i imena koje je tu stekao nešto napraviti, samo parmak nije svjestan da obični ljudi (ne samo iz Sarajeva) koliko god nekad bili ovce koje je lako povesti u stado, ipak na kraju znaju sabrati dva i dva i tu foru više neće pušiti....
Pa meni su Brega i Cola gori od Neleta, dva hinjavca koja su izvukla guzicu, usutili se. Ovaj je barem iskren, ako nista. Normalno da se nama gadi ta istina, ali sta se moze covjek puko, u svom nekom svijetu.

Al Cola se sjeti Sarajeva samo kad treba sta kanut na racun.
north

#180 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by north »

Hm, ispašće kako sam neki ljubitelj pomenute dvojice, naprotiv, jasno je ko dan da ne možeš simpatisati likove koji u jeku užasa koji smo pređivjeli i koji sam kao i mnogi ovdje bio sudionik cijelo vrijeme pakla, borave cijelo vrijeme u Beogradu ne odavajući baš znakove da pate za rođenim gradom, a da se ne spomene da nije bilo nikakvih humanitarnih koncerata za naš grad u to vrijeme, kao i odmah poslije rata....Tako da ne stoji priča da ja njih dvojicu podržavam, daleko od toga, pogotovo Bregu, ali reći da su isti ili još gori od malog pakaša je malo pretjerano po mom sudu....Gore od njega i Nemanje ovaj grad u svojoj historiji nije podario na bijeli svijet...
just principe

#181 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by just principe »

tm-maglaj wrote:Postavio je neko vec klip u kojem nele kaze reufu.. :"Valja im samo jedna jedina stvar - kratko traje" ..to je to
:D

"Sta znas ba mozda im sljedeca bude bolja jebi ih.... Pa gora ne moze ni bit' "
kisni indijanac

#182 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by kisni indijanac »

Comrad wrote:
istine radi, čola je u BG preselio još drugom polovinom osamdesetih..samo se nemoj pozivati na wiki jer je tamo pogrešan podatak, nije mi cilj da ga rehabilitujem ovim, iako mislim da je čola ost'o raja....
ArthurSpooner

#183 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by ArthurSpooner »

Comrad wrote: Pa meni su Brega i Cola gori od Neleta, dva hinjavca koja su izvukla guzicu, usutili se. Ovaj je barem iskren, ako nista. Normalno da se nama gadi ta istina, ali sta se moze covjek puko, u svom nekom svijetu.

Ne znam za Zdravka Colica (niti me taj covjek pretjerano zanima, ne volim te njegove pjesme) ali Brega je meni 10 puta ljigaviji od Neleta. Nije htio svirati u "Alijinom Sarajevu" ali je drzao koncert za Slobin Beograd u Atini.
kakavdanakneiskustvu

#184 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Comrad wrote:

Pa meni su Brega i Cola gori od Neleta, dva hinjavca koja su izvukla guzicu, usutili se. Ovaj je barem iskren, ako nista. Normalno da se nama gadi ta istina, ali sta se moze covjek puko, u svom nekom svijetu.

sa neletom se zna na čemu si,sa ovom dvojicom ne,hinje,riječ nisu rekli protiv oposade njihovog grada,a požurili svirati protiv bombardovanja beograda
kakavdanakneiskustvu

#185 Re: Nova Top Lista Nadrealista

ArthurSpooner wrote:
Comrad wrote: Pa meni su Brega i Cola gori od Neleta, dva hinjavca koja su izvukla guzicu, usutili se. Ovaj je barem iskren, ako nista. Normalno da se nama gadi ta istina, ali sta se moze covjek puko, u svom nekom svijetu.

Ne znam za Zdravka Colica (niti me taj covjek pretjerano zanima, ne volim te njegove pjesme) ali Brega je meni 10 puta ljigaviji od Neleta. Nije htio svirati u "Alijinom Sarajevu" ali je drzao koncert za Slobin Beograd u Atini.

:thumbup:
bambuelo

#186 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by bambuelo »

...i polako se i ova tema okrece na Nele Karajlic vs. Nenad Jankovic i Emir vs. Nemanja i stari Brega vs. novi Brega..

pridajte im toliko paznje, da bi neuki pomislili da vam je krivo sto su neljudi pokazala pravo lice :-)
em11r

#187 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by em11r »

bezveze odgledao prvih 5 minuta ... 100 puta pominje dajdju teufika .... i kontam ako mozes vec bez Sarajeva i Bosne i bosanskog humora ... nadji ujaka nikolu ... ...jbt dajdja
therrarrius

#188 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by therrarrius »

bambuelo wrote:...i polako se i ova tema okrece na Nele Karajlic vs. Nenad Jankovic i Emir vs. Nemanja i stari Brega vs. novi Brega..

pridajte im toliko paznje, da bi neuki pomislili da vam je krivo sto su neljudi pokazala pravo lice :-)
Da. Cinjenica je da je kusturicin razum davno napustio njegovo tijelo. Nele je postao karikatura koja ne zna zasto jos uvijek dise dok je brega bio i ostao ljigavac koji ne zna kome vise da se uvuce u cmar. Njih trojicu je trebalo pokopati zajedno sa jugom i otaviti ih da trunu.
doktor78

#189 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by doktor78 »

em11r wrote:bezveze odgledao prvih 5 minuta ... 100 puta pominje dajdju teufika .... i kontam ako mozes vec bez Sarajeva i Bosne i bosanskog humora ... nadji ujaka nikolu ... ...jbt dajdja
:thumbup:
Uzeo si mi rijec sa tastature :mrgreen:
Veliko Stopalo

#190 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Veliko Stopalo »

em11r wrote:bezveze odgledao prvih 5 minuta ... 100 puta pominje dajdju teufika .... i kontam ako mozes vec bez Sarajeva i Bosne i bosanskog humora ... nadji ujaka nikolu ... ...jbt dajdja
mozhda se odnosi na sandzhachkog teufika, rasim ljajich i to. :)
em11r

#191 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by em11r »

Zao mi Koje ... bio mi je king ... od gruje, lepih sela, andjela, parade ( :thumbup: :thumbup: ) itd itd ... ovo je mu je totalni downfall ....
Gandalf

#192 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Gandalf »

cilj satire, komedije, parodije je da budu smiješne, humoristične, zabavne - ovo Neletovo "ostvarenje" je gore i od Kursadžija, do sada najprizemnijeg humora u regionu - "ovo" Neletovo jednostavno nije čak ni Kursadžijama do koljena :-)
upperdeck94

#193 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by upperdeck94 »

Opšte poznata činjenica je da su Sarajlije bili i ostali maksimalno napaćeni i isfrustrirani ljudi, sa vječitom NADREALNOM idejom o sebi i svom gradu. Besmislena umišljenost da su oni, njihov humor i sve njihovo iznad ostalih, zaista izgleda komičnije od bilo čega drugog. Međutim, sva ta naduvanost i mitomanija baščaršije, deset u pola s lukom, ba jarane humorom... do početka rata na ovim prostorima, možda su i mogli da imaju neku bezazlenu dozu simpatičnosti i naivnosti. Tokom rata, a naročito nakon njega...u tim istim Sarajlijama nastala je ogromna doza frustracija i iskompleksiranosti...a ova najnovija priča sa Neletom (čovjekom, koji je bio najbolji i najveći produkt te vaše "savršene šege"....i kojeg ste svojevremeno dizali među zvijezde) je najslikovitije opisala i dočarala stepen vaše (ne)inteligencije i zatucanosti. Čovjek, koji je bio u istonskom smislu riječi frontmen i duhovni guru starih Nadrealista i Zabranjenog pušenja, otišao je iz te iste kasabe, koju je u svakom smislu prerastao i nastavio svojim putem. Njegov album "Ja nisam odavle" je stekao kultni status i prevazišao sve dotadašnje nju primitivs fazone u paketu sa Sejom, a "Složna braća" su takođe postigla fenomenalne rezultate i gledanost. O projektu "No smoking Orchestra" da ne govorim...jedna od rijetkih stvari sa ovih prostora koja je prevazišla mahalaške okvire i napravila globalnu priču. Ali avaj...kompleksi su čudo. Sarajlije nikako da se pomire sa činjenicom da ih je taj Nele prevazišao i da čovjek živi svoj život u stvarnom i realnom vremenu, a ne melanholično patetiše kao jednonacionalno i brain-washingovano Sarajevo. Da ste malo pratili samu priču oko novih "Nadrealista", mogli ste na više mjesta pročitati da je Nele izjavio da je ovo totalno nova priča i ideja...ali mediji su ti koji hoće bum i profit, pa otud i ova poveznica sa starim Nadrealistima. Uživajte u fazlinovićima, nafakama, severini i duhovima sarajeva...očigledno je to vaš vrhunac!
ZBOGOM ŽOHARI!!!
Chisum

#194 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

upperdeck94 wrote:Opšte poznata činjenica je da su Sarajlije bili i ostali maksimalno napaćeni i isfrustrirani ljudi, sa vječitom NADREALNOM idejom o sebi i svom gradu. Besmislena umišljenost da su oni, njihov humor i sve njihovo iznad ostalih, zaista izgleda komičnije od bilo čega drugog. Međutim, sva ta naduvanost i mitomanija baščaršije, deset u pola s lukom, ba jarane humorom... do početka rata na ovim prostorima, možda su i mogli da imaju neku bezazlenu dozu simpatičnosti i naivnosti. Tokom rata, a naročito nakon njega...u tim istim Sarajlijama nastala je ogromna doza frustracija i iskompleksiranosti...a ova najnovija priča sa Neletom (čovjekom, koji je bio najbolji i najveći produkt te vaše "savršene šege"....i kojeg ste svojevremeno dizali među zvijezde) je najslikovitije opisala i dočarala stepen vaše (ne)inteligencije i zatucanosti. Čovjek, koji je bio u istonskom smislu riječi frontmen i duhovni guru starih Nadrealista i Zabranjenog pušenja, otišao je iz te iste kasabe, koju je u svakom smislu prerastao i nastavio svojim putem. Njegov album "Ja nisam odavle" je stekao kultni status i prevazišao sve dotadašnje nju primitivs fazone u paketu sa Sejom, a "Složna braća" su takođe postigla fenomenalne rezultate i gledanost. O projektu "No smoking Orchestra" da ne govorim...jedna od rijetkih stvari sa ovih prostora koja je prevazišla mahalaške okvire i napravila globalnu priču. Ali avaj...kompleksi su čudo. Sarajlije nikako da se pomire sa činjenicom da ih je taj Nele prevazišao i da čovjek živi svoj život u stvarnom i realnom vremenu, a ne melanholično patetiše kao jednonacionalno i brain-washingovano Sarajevo. Da ste malo pratili samu priču oko novih "Nadrealista", mogli ste na više mjesta pročitati da je Nele izjavio da je ovo totalno nova priča i ideja...ali mediji su ti koji hoće bum i profit, pa otud i ova poveznica sa starim Nadrealistima. Uživajte u fazlinovićima, nafakama, severini i duhovima sarajeva...očigledno je to vaš vrhunac!
ZBOGOM ŽOHARI!!!

Eki, Nele guru.... :lol:

Nista draze nego kad mi neki seljacic objasni Sarajevo i Carsiju.... :lol:

Nego, za ove iz Mokrog i Kalovitih brda, posto su na izvoru, kada ce nova epizoda ovog odrona?
EvilBunch

#195 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by EvilBunch »

upperdeck94 wrote:Opšte poznata činjenica je da su Sarajlije bili i ostali maksimalno napaćeni i isfrustrirani ljudi, sa vječitom NADREALNOM idejom o sebi i svom gradu. Besmislena umišljenost da su oni, njihov humor i sve njihovo iznad ostalih, zaista izgleda komičnije od bilo čega drugog. Međutim, sva ta naduvanost i mitomanija baščaršije, deset u pola s lukom, ba jarane humorom... do početka rata na ovim prostorima, možda su i mogli da imaju neku bezazlenu dozu simpatičnosti i naivnosti. Tokom rata, a naročito nakon njega...u tim istim Sarajlijama nastala je ogromna doza frustracija i iskompleksiranosti...a ova najnovija priča sa Neletom (čovjekom, koji je bio najbolji i najveći produkt te vaše "savršene šege"....i kojeg ste svojevremeno dizali među zvijezde) je najslikovitije opisala i dočarala stepen vaše (ne)inteligencije i zatucanosti. Čovjek, koji je bio u istonskom smislu riječi frontmen i duhovni guru starih Nadrealista i Zabranjenog pušenja, otišao je iz te iste kasabe, koju je u svakom smislu prerastao i nastavio svojim putem. Njegov album "Ja nisam odavle" je stekao kultni status i prevazišao sve dotadašnje nju primitivs fazone u paketu sa Sejom, a "Složna braća" su takođe postigla fenomenalne rezultate i gledanost. O projektu "No smoking Orchestra" da ne govorim...jedna od rijetkih stvari sa ovih prostora koja je prevazišla mahalaške okvire i napravila globalnu priču. Ali avaj...kompleksi su čudo. Sarajlije nikako da se pomire sa činjenicom da ih je taj Nele prevazišao i da čovjek živi svoj život u stvarnom i realnom vremenu, a ne melanholično patetiše kao jednonacionalno i brain-washingovano Sarajevo. Da ste malo pratili samu priču oko novih "Nadrealista", mogli ste na više mjesta pročitati da je Nele izjavio da je ovo totalno nova priča i ideja...ali mediji su ti koji hoće bum i profit, pa otud i ova poveznica sa starim Nadrealistima. Uživajte u fazlinovićima, nafakama, severini i duhovima sarajeva...očigledno je to vaš vrhunac!
ZBOGOM ŽOHARI!!!
Ako ti ovaj broj u nicku oznacava godiste, tek onda mi je jasan tvoj zatucani mozak kojem je "Ja nisam odavle" najbolji album i kojem je smisao Nadrealista "Kosovo je Srbija"....
Woman

#196 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Woman »

ZBOGOM ŽOHARI!!!
Sexon je oduvijek bio zaslužan za većinu tekstova Zabranjenog pušenja
old school23

#197 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by old school23 »

8-)
Chisum

#198 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Chisum »

I onda jos tenkre, da podvuce kako je Nele guru ( :lol: ), sta li, zavrsi post stihovima pjesme-price (autenticne sarajevske price sa stvarnim likovima i dogadjajima, koju je Pusenje "posudilo", a ciji su junaci, za razliku od Zvalje, do kraja ostali ljudi) s kojom ima veze k'o ja s Svrljigom....
Gandalf

#199 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by Gandalf »

Miralem Sulejmani na izlaznim vratima Ajaxa - ova vijest s ovom temom ima toliko veze koliko i Neletov projekt ima s humorom :D eto toliko od mene o ovoj jadnoj, neduhovitoj neleovštini:mrgreen: :D
BHF_Manijak

#200 Re: Nova Top Lista Nadrealista

Post by BHF_Manijak »

ZBOGOM ŽOHARI!!!
Je l' de, Sarajevo kasaba, a oba muda bi prodo samo da ti je sljegnuti do Carsije, ako vec nisi sljego. A vjerujem da jesi, jer najveci kriticari Sarajeva jesu oni koji iz pizde materne dodju pa uhvate ne valja ovo ne valja ono, a rodne vukojebine napustili.
O Neletu se nema sta puno reci, jedan obicni gmizavac koji moze biti heroj takvim poput tebe, Nele nije niti ce kad prerasti Sarajevo, on je samo zelio da bude nesto sto nije niti ce kad biti, veliki Srbin. Ali dzaba, nece niti moze iz njega ono "ba", "carsijsko š" i slicno, da se na glavu nasadi.
Posratno Sarajevo nije rajzebala zatucanost i neinteligencija, kako je ti nazva, vec navala iz raznoraznih mjesta, gradica i gradova, seoceta i sela i slicno, struktura je promjenjan, furke neke nove nastale apsolutno strane ovom gradu, no to je vec druga tema.

A ti o svojoj kasabi pisi kako hoces i zelis, no Sarajevo ostavi na miru!
Locked