Gledajući takva remek djela i neke komedije danas...velika je to razlika i neke najgledanije komedije postale su više zanimljive svojim sadržajem nego smiješne. (međutim postoji jedna dobra komedija i dan danas, prava rijetkost a to je "Lud, zbunjen, normalan"...glumci su isto dobri, a jednako tako i sadržaj, a ono što povećava humor to je činjenica da svaka epizoda stoji sama za sebe)
NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Moderator: _BataZiv_0809
-
azgin_dilber
#1 NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
NEZABORAVNE KOMEDIJE....danas je sve manje i manje dobrih komedija...a ono što je najbolje za gledati na tv-u to i jesu komedije. Ja shvaćam TV kao medij koji služi isključivo za razonodu i opuštanje. Nažalost sve je manje dobrih glumaca a sve više loših želja gledača. Kao majstora za komediju moram istaknuti Čkalju...Kada je on snimao filmove ili serije to se zvalo zlatno doba komedije....Kamiondzije jedna od najboljih serija svih vremena, pa oni skečevi, pa niz serija koji je u tom periodu nastao. Nedavno sam pronašao neku komediju koju glumi Čkalja...zove se "Samo za dvoje" pa bih bio jako zahvalan nekome tko bi tu seriju mogao postaviti na neki torent ili na forumu nešto staviti...inače nisam ni znao da je Čkalja snimio ali kada sam vidio kratki ulomak od desetak minuta..od srca sam se nasmijao....Preporučujem svakome da pogleda!
Gledajući takva remek djela i neke komedije danas...velika je to razlika i neke najgledanije komedije postale su više zanimljive svojim sadržajem nego smiješne. (međutim postoji jedna dobra komedija i dan danas, prava rijetkost a to je "Lud, zbunjen, normalan"...glumci su isto dobri, a jednako tako i sadržaj, a ono što povećava humor to je činjenica da svaka epizoda stoji sama za sebe)
Poslije te komedije ne vidim niti jednu komediju današnjih dana, a da se mogu od srca nasmijati. Zato sam otvorio ovu temu da zainteresiram ljubitelje smijeha i humora i da zajedno popričamo o tome a isto tako da bude što god za razmijenu... 
-
@Žurnalista
#2 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Pantelija reče "Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti".
pa u nastavku
Iskopace tebe Bili!
ili
Vidi tata, pa to je gospodin Rajković. Šta mu je?
-Sad mu nije ništa, zgazio si ga ko' zeca.
ili
Tesna koža
- Sta preturaš tu ko majmun?
- Tražim odelo, tetka, odelo!
- A to, ma poljeli ga moljci 100%.
- Pa ako su ga pojeli, ostala bi barem dugmad!
- Kakva dugmad?
- Od odela, tetka, od odela!
- A to su verovatno prodali.
- Moljci prodali dugmad?????!!!!
- Ne znam sad ko je prodao, ali da dugmadi nema, nema.
ili
Tesna koza 4:
- Panticu, pa gde sad nadje da drzis govore?? Ima prasici da se o'lade.
- Pa pusti da kazem par reci. Vidis da mi ljudi tapsu.
- Ne tapsu tebi, Panticu, nego meni.
- Pa sta ma tebi da tapsu, pa nisi ti nagradjen?
- Panticu, ja mozda nisam nagradjen, ali cu da postanem opasno ozlojedjen, ako se smesta ne vratis za astal i prestanes vise da 'ladis ti prasici.
- Hvala kolezi Panticu!!

To su meni nezaboravni dijelovi nezaboravnih komedija, a ovo danas "novokomponovano"==

pa u nastavku
Iskopace tebe Bili!
ili
Vidi tata, pa to je gospodin Rajković. Šta mu je?
-Sad mu nije ništa, zgazio si ga ko' zeca.
ili
Tesna koža
- Sta preturaš tu ko majmun?
- Tražim odelo, tetka, odelo!
- A to, ma poljeli ga moljci 100%.
- Pa ako su ga pojeli, ostala bi barem dugmad!
- Kakva dugmad?
- Od odela, tetka, od odela!
- A to su verovatno prodali.
- Moljci prodali dugmad?????!!!!
- Ne znam sad ko je prodao, ali da dugmadi nema, nema.
ili
Tesna koza 4:
- Panticu, pa gde sad nadje da drzis govore?? Ima prasici da se o'lade.
- Pa pusti da kazem par reci. Vidis da mi ljudi tapsu.
- Ne tapsu tebi, Panticu, nego meni.
- Pa sta ma tebi da tapsu, pa nisi ti nagradjen?
- Panticu, ja mozda nisam nagradjen, ali cu da postanem opasno ozlojedjen, ako se smesta ne vratis za astal i prestanes vise da 'ladis ti prasici.
- Hvala kolezi Panticu!!

To su meni nezaboravni dijelovi nezaboravnih komedija, a ovo danas "novokomponovano"==
- KIA
#3 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Ako ti se svidja " Lud , zbunjen , normalan " , svidece ti se i " Ljubav , navika , panika " ... Ako nisi do sad pogledao seriju - deo filmske ekipe su Nikola Simic , Seka Sabljic i Zijah Sokolovic ...azgin_dilber wrote:NEZABORAVNE KOMEDIJE....danas je sve manje i manje dobrih komedija...a ono što je najbolje za gledati na tv-u to i jesu komedije. Ja shvaćam TV kao medij koji služi isključivo za razonodu i opuštanje. Nažalost sve je manje dobrih glumaca a sve više loših želja gledača. Kao majstora za komediju moram istaknuti Čkalju...Kada je on snimao filmove ili serije to se zvalo zlatno doba komedije....Kamiondzije jedna od najboljih serija svih vremena, pa oni skečevi, pa niz serija koji je u tom periodu nastao. Nedavno sam pronašao neku komediju koju glumi Čkalja...zove se "Samo za dvoje" pa bih bio jako zahvalan nekome tko bi tu seriju mogao postaviti na neki torent ili na forumu nešto staviti...inače nisam ni znao da je Čkalja snimio ali kada sam vidio kratki ulomak od desetak minuta..od srca sam se nasmijao....Preporučujem svakome da pogleda!![]()
Gledajući takva remek djela i neke komedije danas...velika je to razlika i neke najgledanije komedije postale su više zanimljive svojim sadržajem nego smiješne. (međutim postoji jedna dobra komedija i dan danas, prava rijetkost a to je "Lud, zbunjen, normalan"...glumci su isto dobri, a jednako tako i sadržaj, a ono što povećava humor to je činjenica da svaka epizoda stoji sama za sebe)Poslije te komedije ne vidim niti jednu komediju današnjih dana, a da se mogu od srca nasmijati. Zato sam otvorio ovu temu da zainteresiram ljubitelje smijeha i humora i da zajedno popričamo o tome a isto tako da bude što god za razmijenu...
-
@Žurnalista
#4 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Meni je ljubav navika panika bolja serija od Lud zbunjen normalan
ovu drugu ustvari više ne gledam

ovu drugu ustvari više ne gledam
-
fixer
- djejebazapelo
#6 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Evo ga Ckalja u komediji o susretu balkanskih doseljenika sa stanovnicima divljeg zapada u 19 vijeku.
>>Zlatna pracka (Film u trajanju jedan sat i dvadesetak minuta)
Last edited by djejebazapelo on 01/03/2009 13:21, edited 1 time in total.
- Secer_033
#7 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
E evo cu pogledatidjejebazapelo wrote:Evo ga Ckalja u komediji o susretu balkanskih doseljenika sa stanovnicima divljeg zapada u 19 vijeku.
-
azgin_dilber
#8 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Kao što sam i započeo temu, opet moram potvrditi da su samo starije komedije ono čemu se možemo od srca nasmijati.
Hvala što ste stavili i čkalju u prilogu...on mi je omiljeni glumac. Nažalost takav se više neće ni roditi
Evo šaljem vam jedan link da pogledate ovo (nasmijat će vas do suza)
--> http://www.youtube.com/watch?v=8QLVG9Hb3II
Također čkalja...
Hvala što ste stavili i čkalju u prilogu...on mi je omiljeni glumac. Nažalost takav se više neće ni roditi
Evo šaljem vam jedan link da pogledate ovo (nasmijat će vas do suza)
Također čkalja...
- sheilak
#9 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Maratonci i Balkanski spijun - bez premca

- djejebazapelo
-
azgin_dilber
#11 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
http://www.youtube.com/watch?v=GfQQeIdJogM
kad bi barem ovo netko imao na torentu ili bar negdje na internetu cijeli film (ili seriju, nisam siguran) Do sad sam poznavao komedije u kojima je čkalja glumio. Ali ova komedija "Samo za dvoje" nadmašila je sve...
kad bi barem ovo netko imao na torentu ili bar negdje na internetu cijeli film (ili seriju, nisam siguran) Do sad sam poznavao komedije u kojima je čkalja glumio. Ali ova komedija "Samo za dvoje" nadmašila je sve...
- karanana
#12 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
sheilak wrote:Maratonci i Balkanski spijun - bez premca![]()
Upravo htjedoh napisati ova dva i maratonce i ko to tamo peva. a zajednicka spona ova cetiri filma je pokojni Danilo Bata Stojkovic. on mi je najbolji i najsmjesniji.
Uvijek on glumi nekog covjeka koji je suprotan od svih ostalih karaktera, namrgodjen i ozbiljan a pri tom je najsmjesniji sa svojom gradjom, facom i onim brcicima
- djejebazapelo
#13 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Ehe evo ga jos dva filma iz parafina za pogledati online a preuzeti su sa veoh.com ali u tvzone playeru posto veoh blokira BiH.
KO TO TAMO PEVA
MARATONCI TRCE POCASNI KRUG
Na stranici veoh.com postoji veliki broj starih filmova. Dovoljno je da na toj stranici u trazeni pojam da upisete "domaci filmovi" i izaci ce vam poveliki spisak filmova iz parafina a i novijih limunada.
Jedini problem je sto veoh.com blokira pol svijeta pa tako i citav baklan.
Ako imate pristup veoh-u a zelite nekom prijatelju omoguciti gledanje filmova sa te stranice probijanje blokade vehoa mozete odraditi na tvzone.us i preuzeti embed code.
KO TO TAMO PEVA
MARATONCI TRCE POCASNI KRUG
Na stranici veoh.com postoji veliki broj starih filmova. Dovoljno je da na toj stranici u trazeni pojam da upisete "domaci filmovi" i izaci ce vam poveliki spisak filmova iz parafina a i novijih limunada.
Jedini problem je sto veoh.com blokira pol svijeta pa tako i citav baklan.
Ako imate pristup veoh-u a zelite nekom prijatelju omoguciti gledanje filmova sa te stranice probijanje blokade vehoa mozete odraditi na tvzone.us i preuzeti embed code.
- djejebazapelo
#14 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Evo jos malkoc Ckalje iz parafina >>> Ckalja sa vama
A evo i tri snimke Audicije od kojih mi je najbolja Nova Audicija snimljena u Domu mladih Sarajevo 1991 koju odgledam makar jednom u deset dana da uhvatim malo benzina.
Zavrsna scena iz Nove Audicije
Audicija 1 - Beograd
Audicija 2 - Dom mladih Sarajevo 1991 - Nova Audicija
Audicija 3 - Teatar Sarajevo - Sve mi diraj ocevinu ne
Eee jos Josip Pejakovic i njegova monodrama Oj zivote
A evo i tri snimke Audicije od kojih mi je najbolja Nova Audicija snimljena u Domu mladih Sarajevo 1991 koju odgledam makar jednom u deset dana da uhvatim malo benzina.
Audicija 1 - Beograd
- djejebazapelo
#15 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Nedavno izvuceno iz paarafina >> Djuro video skecevi
-
azgin_dilber
#16 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Svaka čast...ove komedije su vrhunske...(čkalja pogotovo)....
super da si postavio i ove skečeve u zadnjem postu
hahahaahah
super da si postavio i ove skečeve u zadnjem postu
hahahaahah
-
bihfanatic
-
Sounder
#18 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Ima li ratna audicija?djejebazapelo wrote:Evo jos malkoc Ckalje iz parafina >>> Ckalja sa vama
Audicija 1 - Beograd
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Najbolja komedija koju gledam uvijek kad sam tužna i uvijek ima isti efekat je Maratonci trče počasni krug.
Vrh
Vrh
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#20 Re: NEZABORAVNE KOMEDIJE (Čkalja pogotovo) :)))
Ovo je legendarno.djejebazapelo wrote:Evo ga Ckalja u komediji o susretu balkanskih doseljenika sa stanovnicima divljeg zapada u 19 vijeku.
Hvala ti uljepsao si mi dan.