Nek' crknu dusmani!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Panta Rei

Post by Panta Rei »

I zaboravili smo još jednu stvar.
Jamila nije dobila "SAMO" Zlatnog medu, već još dvije nagrade na Berlinaleu - nagradu ekumenskog žirija i nagradu za mir.
:D
Fair Life

Post by Fair Life »

Panta Rei wrote:Tipična bosanska glupost. Čim neko naš uspije u svijetu, odmah ga pametnice pođu kritikovati i nalaziti im milion mana.
Žena je očigledno napravila nešto što je bilo bolje od svega ponuđenog ove godine u Berlinu. Bavila se temom koja je kod nas tabu, a znamo da je bilo silovanja. Zašto o tome šutjeti? Ako je to napravila na jedan umjetnički način (a očigledno jeste, jer je nagrađena), to je njen doprinos rješenju tog problema. Šta drugi rade?
ČESTITAM JASMILA!
Ispravno...

Preporucujem dobar tekst... u vezi s gore boldovanim ali i Jasmilom.

http://www.htnet.hr/vijesti/svijet/page ... 51006.html
Zox

Post by Zox »

Panta Rei wrote:Tipična bosanska glupost. Čim neko naš uspije u svijetu, odmah ga pametnice pođu kritikovati i nalaziti im milion mana.
Žena je očigledno napravila nešto što je bilo bolje od svega ponuđenog ove godine u Berlinu. Bavila se temom koja je kod nas tabu, a znamo da je bilo silovanja. Zašto o tome šutjeti? Ako je to napravila na jedan umjetnički način (a očigledno jeste, jer je nagrađena), to je njen doprinos rješenju tog problema. Šta drugi rade?
ČESTITAM JASMILA!
Ja STVARNO ne znam kako da se izrazim a da me se ne shvati pogresno.
Na kojem mjestu kritikujem film? Kako cu ga kritikovati kad ga nisam ni pogledao? Ono sto sam od Jasmile pogledao, jako mi se svidja. Gdje sam naveo milion mana?
Ovaj kraj je upravo i moj point. STA DRUGI RADE, OSIM STO MASU ZASTAVAMA?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja poneku i zapalim :D :D s merakom :D :D
Hart

Post by Hart »

Kad Jasmila osvoji Medu onda je to zato sto jad i cemer podstice kreativnost.

Ja sam zakljucio da smo mi navikli da vidimo sebe kao jad i cemer, navikli smo se da sa sarkazmom pricamo o násoj zemlji i nama samima. Nema nama pomoci....jebo nam je ovaj rat znanje. Nikad ovaj narod vise nece biti ono sto je bio prije rata, kolektivna psihoza je rezultirala u gusenju duha.
zzzzzz ... mislim da nisi shvatio ono sto sam zelio reci. Ono sto meni zaista nije jasno je zasto recimo ljudima smeta slavlje zbog dodijeljene nagrade, zasto im smeta tema filma i Jasmilina izjava na dodjeli. Da li mislis da je takva tema, i njena izjava 'negativna' reklama za BiH? Ja ne mislim da je tako. Da gusenja duha nema upravo pokazuju ovakvi uspjesi pojedinaca.
alphonse kauders

#56 Re: Nek' crknu dusmani!

Post by alphonse kauders »

Zox wrote:Penzioneri kopaju po smecu, ali ne po danu, vec ih mozes vidjeti kasno uvece, dok hodas gradom, kako krisom pretrcavaju iz jednog mraka u drugi do kontejnera, jer se i oni sami stide, to nisu ljudi koji su to uvijek radili, to su ljudi koji su cetrdeset godina nabijali radni staz, koji su bili cijenjeni, koji su mozda djecu izveli na pravi put.

Demonstracije na ulicama, neki ljudi sa peskirima na glavi, pozivaju na linc.

Vlada kakvu smo mozda i zasluzili, ima neke prioritete koji nisu prioriteti gradjana.

Srljamo pravo u katastrofu.

Ali, sta nas briga.

Osvojili smo sve najvaznije filmske nagrade na svijetu.

Nek crknu dusmani, svijet nas poznaje po filmu.

Svi su culi za nase filmske velikane.

Bravo Jafar (Zlatni lav), bravo Abbas (Zlatna palma, Zlatni lav), bravo Majid (nominacija za Oscara, dva puta prvo mjesto u Montrealu).

Ponosan sam sto sam iranac!

Zox, genijalno!

Ne znam što napadate čovjeka, jer momak uopšte ne piše o filmu, ni o Jasmili (čak štaviše, vrlo je pozitivan prema njenom uspjehu), nego više o opštoj balkanskoj gluposti u kojoj se (za Svijet) manje bitnim stvarima pridaje beskonačni značaj, a mi uživamo u tome što nam komšije nisu postigle ništa slično (a jesu) i što smo na 5 minuta gornji, a oni kao "donji".
Post Reply