Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#501 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Znaci da ne bacam dzabe pare. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#502 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
super si to napisala svaka častalica.k wrote:fama je u tome sto je edward iz knjige (vampir) neka verzija nemoguceg muska, tj savrsen muskarac, koji uz to svjetluca na suncu ko dijamant, a na pocetku filma ubije bambijevu mamu. i sad su sve cure poludile za tim likom iz knjige, al hajd, nek bude. ubaci u to nekoliko otrcanih fraza (a da si gledala film, znala bi koje su, ipak, procitaj na imdb ali i citate iz knjiga, SVE CE TI BIT JASNO), i svaka ce 16godisnjakinja poludit za knjigama/filmovima. inace, knjige su prepune klisea i napisane od wannabe spisateljice koja ne zna dvije sastavit a da ih ne prepise iz tekstova pjesama od muse (ne mislim na musu kao licno ime vec Muse) ili ako ne to, onda prepisuje rijeci koje cudno zvuce iz rjecnika.ladyblue18 wrote:Bas je uzbudljivo.![]()
i tako....ne vrijedi sekunde..zao mi samo glumca koji glumi edwarda...inace mi je drag u drugim filmovima ali ovdje je jednostavno katastrofa. vecinu scena izgleda ko da ima zatvor il nest.
gledao sam film u kinu i za svoju ligu je OK
ali vrvi od političke korektnosti
u malom selu u državi Vošington imamo crnce kineze indijance bijelce
pa nije nju jork
elem najveća kazna onima koji luduju za filmom jeste odrastanje
- alica.k
#503 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
meni je samo ofirno priznat da sam i ja bila zaludjena prvom knjigom kad je izasla, a nisam bogami bila ni premlada....al sta da se radi, bas to sto si rekao komi "odrastanje". kad skontas da je knjiga katastrofalna.
ni film a bogme ni knjige ne valjaju. zali boze para sto sam bacila na njih i vremena koje nikad necu vratit a utrosila sam ga na citanje tog sranja. eh...
ni film a bogme ni knjige ne valjaju. zali boze para sto sam bacila na njih i vremena koje nikad necu vratit a utrosila sam ga na citanje tog sranja. eh...
- johnnykola
#504 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
a ja sam kao mladac citao ovu betonaru:

od ovoga ne da se ne moze napraviti
film vec njih 6, a da svaki bude
bolji od onog prethodnog.
filmove tipa tvajlajt mogu pogledati,
ali se isto tako mogu pohvaliti
i da me nikad nisu zemali. niti
kao nejac. najobicnija zabava
taj prljavi ples i flesdens isto
tako. tres do tresa.
sva sreca, ti odraste pa skonta da je to
njesra, a vojska mladih pametnih
ljudi (isitina, ne vise toliko mladih) osta na govanca nakacena.
a to je vezano valjda za blazenstvo
ranih godina lajfa kad gledase klicke. beg od realnosti, sta li.
a pravi zivot i ljudska glupost
ostali u haseka.
samo kad ce ga amerikanci ekranizirati?
nikad!
sve i da budu konvertirat ce ga
direkt u gnojivo.

od ovoga ne da se ne moze napraviti
film vec njih 6, a da svaki bude
bolji od onog prethodnog.
filmove tipa tvajlajt mogu pogledati,
ali se isto tako mogu pohvaliti
i da me nikad nisu zemali. niti
kao nejac. najobicnija zabava
taj prljavi ples i flesdens isto
tako. tres do tresa.
sva sreca, ti odraste pa skonta da je to
njesra, a vojska mladih pametnih
ljudi (isitina, ne vise toliko mladih) osta na govanca nakacena.
a to je vezano valjda za blazenstvo
ranih godina lajfa kad gledase klicke. beg od realnosti, sta li.
a pravi zivot i ljudska glupost
ostali u haseka.
samo kad ce ga amerikanci ekranizirati?
nikad!
sve i da budu konvertirat ce ga
direkt u gnojivo.
- makkaj
#505 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
al kako je mene nervirala ona glavna glumica iz Twilighta, žemska napravi 412 pokreta licem prije nego uspije izustiti neku riječ...i tako kroz cijeli film,jbt ko da je umobolna...
na kraju sam se i sam počeo trzat hehehehehe
- Ma.Le.Na
#506 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
hahaalica.k wrote:fama je u tome sto je edward iz knjige (vampir) neka verzija nemoguceg muska, tj savrsen muskarac, koji uz to svjetluca na suncu ko dijamant, a na pocetku filma ubije bambijevu mamu. i sad su sve cure poludile za tim likom iz knjige, al hajd, nek bude. ubaci u to nekoliko otrcanih fraza (a da si gledala film, znala bi koje su, ipak, procitaj na imdb ali i citate iz knjiga, SVE CE TI BIT JASNO), i svaka ce 16godisnjakinja poludit za knjigama/filmovima. inace, knjige su prepune klisea i napisane od wannabe spisateljice koja ne zna dvije sastavit a da ih ne prepise iz tekstova pjesama od muse (ne mislim na musu kao licno ime vec Muse) ili ako ne to, onda prepisuje rijeci koje cudno zvuce iz rjecnika.ladyblue18 wrote:Bas je uzbudljivo.![]()
i tako....ne vrijedi sekunde..zao mi samo glumca koji glumi edwarda...inace mi je drag u drugim filmovima ali ovdje je jednostavno katastrofa. vecinu scena izgleda ko da ima zatvor il nest.
inace gledala sam prvi dio ove gluposti od filma..
ma kriza cista
ne pada mi na pamet ici gledat drugi dio...radije pogledam neki crtani koji je smisleniji i smjesniji i ORIGINALNIJI od ovog smeca
detalj koji mi je ostao u sjecanju je - vampir koji podnosi sunce
to da se djeca ne prepadnu kako vampir gori na suncu
nidjeveze
kao sto rece...film je prepun toliko nekih klisea da ti se u neka doba pocne povracat od silne - za djecu prilagodjene - saFunice
ne volim sladunjave filmove i ne znam koji klinac ga pogledah
inace
gledala sam Final destination..zadnji dio..
takodje VEEEEELIKO razocarenje..
prvi dio mi nije bio lose...pa haj inekako i drugi ..ali ovaj sad...
pa to je sramota..
glava smrskana kao lubenica...totalno nerealno...granici sa parodijom..
nema dobrih filmova a pogotovo horora
- ladyblue18
#507 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Sta bih ja dala da pogledam dobar horor.
Neku noc sam sebi upalila House of 1000 corpses da gledam imam ga skinutog odavno, zvuci strasno ali...
pogledala 10 minuta i ugasila.
Neku noc sam sebi upalila House of 1000 corpses da gledam imam ga skinutog odavno, zvuci strasno ali...
- alica.k
#508 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
silent hill. meni jos stoji zapakovan dvd kako sam ga i dobila. cula sam daje bolestan skroz.ladyblue18 wrote:Sta bih ja dala da pogledam dobar horor.![]()
Neku noc sam sebi upalila House of 1000 corpses da gledam imam ga skinutog odavno, zvuci strasno ali...![]()
- Ma.Le.Na
#509 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ono sto mene cudi, a na stranu sto su scenaristi oni dobri ili pomsrli ili ne znam sta im se desilo al neeeema dobre price u svemu tome, dakle na stranu sve to...ali mi nije jasno da uz sve efekte koji su dostupni danas da se sve prikaze sto sto realisticnije (imamo mali milion filmova razlicitog zanra..posebno SF koji dokazuju tvrdnju) oni nisu u stanju u horor ubacit malo realisticnosti...ladyblue18 wrote:Sta bih ja dala da pogledam dobar horor.![]()
Neku noc sam sebi upalila House of 1000 corpses da gledam imam ga skinutog odavno, zvuci strasno ali...![]()
jel nemaju prara za takvo nesto ili sta je u pitanju ne znam..
znam samo da final destination po pitanju realisticnog prikaza kasapljenja svake vrste (inace ovaj tip filmova nije PRAVi horor..mozda za djecu koja se boje krvi
bas sam razocarana..
nije da sam puno ocekivala...ipak ni to nije onaj fini horor...al et
- ladyblue18
#510 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Joj kad smo vec kod horora, neku noc kad sam gledala This is it pa prikazuju kako su snimani "novi spotovi" starih stvari koje su valjda trebale ici u pauzama, i nimalo mi se nije svidjela nova obrada Thrillera.
Nimalo nije realisticno, nema onog dozivljaja koji imas i danas kada gledas stari Thriller da se bas prepadnes. Ovo je tako toooo much i nerealno skroz.
Nimalo nije realisticno, nema onog dozivljaja koji imas i danas kada gledas stari Thriller da se bas prepadnes. Ovo je tako toooo much i nerealno skroz.
- madnessa
#511 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
meni je saw najdrazi film ikada. par puta sam se sjela i pregledala sve dijelove od jednom, jer mi je nevjerovatno osmisljen i rijetko koji film postize da dovede pocetak i kraj u vezu, a da ga ne upropasti negdje izmedju.Irm@ wrote:'vako..veli meni moj Dragi vec daaanima 'ajmo gledat saw i hajmo i 'ajmoi hajd...
aman jarabi sta je ono..ja volim horore..ali ja nit sam se prepala nit ista...nego eto bezveze...koljacina i..pa eto to je sve..
ugl bezveze...
njemu je film predobar![]()
![]()
tako ja njemu velim ubuduce mi cemo gledati love happens i couples retreat a ti sa svojim pajdasima gledaj districte i saw 11![]()
prema mom misljenju ovaj film nije horor nego psycho thriller. stavljaju ga u horore valjda zato sto ima previse eksplicitnih slika nasilja i krvi, a to u americi odmah daje titulu neprimjerenosti za maloljetnike i one slabog zeluca. inace, logicno je da sesti dio nekog filma nece ostaviti veliku impresiju ukoliko se nije gledalo privih pet dijelova, a i ako te takvi filmovi ne privlace. mislim da bi i meni samoj bilo tesko pratiti zadnji dio da nisam odlgedala prethodne dijelove, jer se neki likovi pojavljuju bez da se igdje nagovijestava ko su oni zapravo, a ispadaju jedni od bitnijih za razvoj situacije.
- Truba
#512 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Let the right one inladyblue18 wrote:Sta bih ja dala da pogledam dobar horor.![]()
.
jest švedski ali je odličan o vampirima
- Neelix
#513 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
jos da je akcionikomi wrote:
jest švedski ...
- Truba
#514 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
amerikanci opet prave rimejk
Let the one in ili tako nešto
a zapravo je riječ o curici od 12 godina koja je možebit a i ne mora da je vampir i sprijatelji se s djecakom kojeg zlostavljaju u školi
Let the one in ili tako nešto
a zapravo je riječ o curici od 12 godina koja je možebit a i ne mora da je vampir i sprijatelji se s djecakom kojeg zlostavljaju u školi
-
elSaik
#515 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ma daaaaj... rimejk onog finskog, Let den rete koma in (I guess tako se čitakomi wrote:amerikanci opet prave rimejk
Let the one in ili tako nešto![]()
![]()
![]()
![]()
@lady - si gledala REC? Meni je bio dobar. Španska verzija, naravno.
-
elSaik
#516 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Saw nije vidio psihotrilera. Saw je MESARSKI film.madnessa wrote:meni je saw najdrazi film ikada. par puta sam se sjela i pregledala sve dijelove od jednom, jer mi je nevjerovatno osmisljen i rijetko koji film postize da dovede pocetak i kraj u vezu, a da ga ne upropasti negdje izmedju.Irm@ wrote:....
tako ja njemu velim ubuduce mi cemo gledati love happens i couples retreat a ti sa svojim pajdasima gledaj districte i saw 11![]()
prema mom misljenju ovaj film nije horor nego psycho thriller. stavljaju ga u horore valjda zato sto ima previse eksplicitnih slika nasilja i krvi, a to u americi odmah daje titulu neprimjerenosti za maloljetnike i one slabog zeluca...
@Irma - et, nek je LOve happens dobar, a District bezveze.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#517 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
A da mi otvorimo temu o filmu Saw? Mislim kako je pocelo...
vratite se temi ljudi!
vratite se temi ljudi!
- clav
#518 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
district 9 je jedan od boljih filmova koji je izasao u proteklih nekoliko godina
Mislim da ga nece masiti status sf klasika.
- Truba
#519 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
svaki SF koji izadje ovih godina je klasik jer ih tako malo izadje 
-
elSaik
#520 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Drug, ako nisi gledao, postavio sam Moon u onom podforumu FIlm/TV. Čini mi se da nije loš snimak.komi wrote:svaki SF koji izadje ovih godina je klasik jer ih tako malo izadje
Sorry na Off - topicu. Neću više.
- alica.k
#521 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ja ga nisam mogla pogledat do kraja. bas mi je nesto potresan bio...clav wrote:district 9 je jedan od boljih filmova koji je izasao u proteklih nekoliko godinaMislim da ga nece masiti status sf klasika.
- Irm@
#522 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ama objasnio je meni Dragi za svaki lik (on je isto fan saw filmova) ali et nebitno..nije mi se svidio film i sta cu sadmadnessa wrote:meni je saw najdrazi film ikada. par puta sam se sjela i pregledala sve dijelove od jednom, jer mi je nevjerovatno osmisljen i rijetko koji film postize da dovede pocetak i kraj u vezu, a da ga ne upropasti negdje izmedju.Irm@ wrote:'vako..veli meni moj Dragi vec daaanima 'ajmo gledat saw i hajmo i 'ajmoi hajd...
aman jarabi sta je ono..ja volim horore..ali ja nit sam se prepala nit ista...nego eto bezveze...koljacina i..pa eto to je sve..
ugl bezveze...
njemu je film predobar![]()
![]()
prema mom misljenju ovaj film nije horor nego psycho thriller. stavljaju ga u horore valjda zato sto ima previse eksplicitnih slika nasilja i krvi, a to u americi odmah daje titulu neprimjerenosti za maloljetnike i one slabog zeluca. inace, logicno je da sesti dio nekog filma nece ostaviti veliku impresiju ukoliko se nije gledalo privih pet dijelova, a i ako te takvi filmovi ne privlace. mislim da bi i meni samoj bilo tesko pratiti zadnji dio da nisam odlgedala prethodne dijelove, jer se neki likovi pojavljuju bez da se igdje nagovijestava ko su oni zapravo, a ispadaju jedni od bitnijih za razvoj situacije.
nego gledala sam This is it (ajoooooj
- ladyblue18
#523 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Najbolji dijelovi This is it-a su meni koreografija Thrillera, Beat it, Earth Song i njegova poruka na kraju...interesantno je da ljudi i ne znajuci da su to vjerovatno njihove zadnje rijece kazu tako velike stvari.
- Truba
#524 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
elSaik wrote:Drug, ako nisi gledao, postavio sam Moon u onom podforumu FIlm/TV. Čini mi se da nije loš snimak.komi wrote:svaki SF koji izadje ovih godina je klasik jer ih tako malo izadje![]()
Sorry na Off - topicu. Neću više.
gledao isti dan
to je film koji sam čekao skoro godinu (dana)
- karanana
#525 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
znaci dobar je moon, da ga skinem onda.
zna li neko hoce li karte za 2012 ici u pretprodaju i kada? ne pise im na sajtu nista o tome.
zna li neko hoce li karte za 2012 ici u pretprodaju i kada? ne pise im na sajtu nista o tome.