a vidim da the Wow ima bas dobru zaradu na box office-ima..a meni se po traileru ucinio kao jos jedan cheesy ljubic
Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
- Irm@
#1701 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
gledala sam One for the money.. onako vala nista specijalno..
a vidim da the Wow ima bas dobru zaradu na box office-ima..a meni se po traileru ucinio kao jos jedan cheesy ljubic
-
Forsaken
#1702 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Star Wars EP1 je u los film posebno ako se poredi sa Empire Strikes Back ili Return of Jedi. Prikazivati prosjecan film samo zbog 3D-a pored toliko dobrih novih filmova po meni je lose. Vidim da namjeravaju pustati i Jack and Jill film Adam Sandlera koji ima najgore kritike ikad(oko 3% na RT rekao ih odokativno).bull21 wrote:Star Wars smeće? Cccc...
Poenta nije da ja sad pljujem Star Wars EP 1, ko hoce da gleda nek gleda bujrum al dajmo isto tako sansu drugima koji zele da pogledaju filmove koji su trenutno na vrhu top liste.Ja pljujem nacin odabira i plasiranja filmova od strane CInemacity , koji mi ima malo logike ...
- alibegoa
#1703 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ali zato Darth Maul, ima li išta bolje?
- holowey
#1704 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ne najgluplje (to je subjektivno) nego najjeftinije... sta je tu je...Forsaken wrote:Zasto je Chronicle skinut nakon samo sedmicu dana?![]()
![]()
Ko uopste odreduje filmove jel on normalan? Koga briga za Star Wars smece u 3Du kad tolko dobrih filmova ima trenutno da navedem nekoliko
Chronicle,
The Grey,
The Woman in Black
...
Isto kao da namjerno biraju najgluplje filmove...
-
bull21
#1705 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Koliko ja znam, Džinić im je jedan od odgovornih za odabir i puštanje filmova. Čovjek koji je na FTVu vodio onu emisiju o filmovima... i pritom popljuvao svaki mogući film. I to doslovno. Možda bi se bolje snašao u kriterionuForsaken wrote:Star Wars EP1 je u los film posebno ako se poredi sa Empire Strikes Back ili Return of Jedi. Prikazivati prosjecan film samo zbog 3D-a pored toliko dobrih novih filmova po meni je lose. Vidim da namjeravaju pustati i Jack and Jill film Adam Sandlera koji ima najgore kritike ikad(oko 3% na RT rekao ih odokativno).bull21 wrote:Star Wars smeće? Cccc...
Poenta nije da ja sad pljujem Star Wars EP 1, ko hoce da gleda nek gleda bujrum al dajmo isto tako sansu drugima koji zele da pogledaju filmove koji su trenutno na vrhu top liste.Ja pljujem nacin odabira i plasiranja filmova od strane CInemacity , koji mi ima malo logike ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1706 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
nije svaki. pohvalio je Bande New Yorka
u stvari, po njemu je to savršen film 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1707 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Pa i jest cheesy.Irm@ wrote:gledala sam One for the money.. onako vala nista specijalno..
Inace ja sve takve filmove skidam sebi i gledam, ne pada mi na pamet davati pare za takve filmove.
-
nerma.
#1708 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Sta ti znaci ''najjeftiniji film'' ?holowey wrote:ne najgluplje (to je subjektivno) nego najjeftinije... sta je tu je...Forsaken wrote:Zasto je Chronicle skinut nakon samo sedmicu dana?![]()
![]()
Ko uopste odreduje filmove jel on normalan? Koga briga za Star Wars smece u 3Du kad tolko dobrih filmova ima trenutno da navedem nekoliko
Chronicle,
The Grey,
The Woman in Black
...
- holowey
#1709 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
to znaci da distributer koji ima prava za prikazivanje u nasoj zemlji ponudi film za 40k, za 100k i za 500k a na kinu je da napravi racunicu moze li, sa vec sad povisokom cijenom ulaznica, privuci dovoljno publike da bar pokrije troskove i na osnovu toga odluci hoce li kupiti cheesy movie ili blockbuster... racunajuci da je kod gledanost od par hiljada misaona za vecinu filmova, pogadjaj koji film ces gledatinerma. wrote:Sta ti znaci ''najjeftiniji film'' ?holowey wrote:ne najgluplje (to je subjektivno) nego najjeftinije... sta je tu je...Forsaken wrote:Zasto je Chronicle skinut nakon samo sedmicu dana?![]()
![]()
Chronicle,
The Grey,
The Woman in Black
...
- matsuda
#1710 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Kad stize Titanic 3D?
-
nerma.
#1711 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
I ocekivala sam ovakav odgovor.. No sa sigurnoscu tvrdim da ovakva politika poslovanja nije u nasim kinima. Tako da ''najjeftiniji filmovi'' ne pije vode..holowey wrote:to znaci da distributer koji ima prava za prikazivanje u nasoj zemlji ponudi film za 40k, za 100k i za 500k a na kinu je da napravi racunicu moze li, sa vec sad povisokom cijenom ulaznica, privuci dovoljno publike da bar pokrije troskove i na osnovu toga odluci hoce li kupiti cheesy movie ili blockbuster... racunajuci da je kod gledanost od par hiljada misaona za vecinu filmova, pogadjaj koji film ces gledatinerma. wrote:Sta ti znaci ''najjeftiniji film'' ?holowey wrote: ne najgluplje (to je subjektivno) nego najjeftinije... sta je tu je...
- holowey
#1712 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ako ti kazes tako...nerma. wrote:I ocekivala sam ovakav odgovor.. No sa sigurnoscu tvrdim da ovakva politika poslovanja nije u nasim kinima. Tako da ''najjeftiniji filmovi'' ne pije vode..holowey wrote: to znaci da distributer koji ima prava za prikazivanje u nasoj zemlji ponudi film za 40k, za 100k i za 500k a na kinu je da napravi racunicu moze li, sa vec sad povisokom cijenom ulaznica, privuci dovoljno publike da bar pokrije troskove i na osnovu toga odluci hoce li kupiti cheesy movie ili blockbuster... racunajuci da je kod gledanost od par hiljada misaona za vecinu filmova, pogadjaj koji film ces gledati
-
bull21
#1713 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ne bih se složio sa konstatacijom o najjeftinijim filmovima. Pogledaj im ljetni program svake godine. Donose najbolje i najskuplje filmove i to na premijere. Znam da smo ove godine sigurno imali 5-6 a i više premijera filmova prije Londona pa čak i L.A. Ja im skidam kapu za ono što rade. Ljudi su uspjeli stvoriti brend i to prepoznatljiv i kvalitetan brend. Istina, imaju i oni svojih mana...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1714 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ma vala samo da hoce konacno normalne karte poceti izdavati, od ovih lookalike fiskalnih racuna mi je vise muka.
-
Walter76
#1715 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Pa izdavali su prije one koliko-toliko bolje (manje) karte, samo ne znam koji im je pa sada furaju te "fiskalne"! Ajd' što su lošeg kvaliteta, već su i big-fcking-huuuge!ladyblue18 wrote:Ma vala samo da hoce konacno normalne karte poceti izdavati, od ovih lookalike fiskalnih racuna mi je vise muka.
-
Mr. Brightside
#1716 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
mozda ustede koji fening tako, haj' ga znajWalter76 wrote:Pa izdavali su prije one koliko-toliko bolje (manje) karte, samo ne znam koji im je pa sada furaju te "fiskalne"! Ajd' što su lošeg kvaliteta, već su i big-fcking-huuuge!ladyblue18 wrote:Ma vala samo da hoce konacno normalne karte poceti izdavati, od ovih lookalike fiskalnih racuna mi je vise muka.
- Richard Wagner
#1717 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
najbolje sigurno nebull21 wrote:Ne bih se složio sa konstatacijom o najjeftinijim filmovima. Pogledaj im ljetni program svake godine. Donose najbolje i najskuplje filmove i to na premijere. Znam da smo ove godine sigurno imali 5-6 a i više premijera filmova prije Londona pa čak i L.A. Ja im skidam kapu za ono što rade. Ljudi su uspjeli stvoriti brend i to prepoznatljiv i kvalitetan brend. Istina, imaju i oni svojih mana...
- Richard Wagner
#1718 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
i da im bude malo masniji papir nego prijeladyblue18 wrote:Ma vala samo da hoce konacno normalne karte poceti izdavati, od ovih lookalike fiskalnih racuna mi je vise muka.
-
bull21
#1719 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Meni se čini da je za tebe ipak Kriterion 
Neko je gore bio pitao za Star Wars 3D. 3D je nepostojeći, čisto da znate. Jedna, eventualno dvije scene da se nešto i desi po tom pitanju, ali 90% vremena nema ništa. Ali ipak je to Star Wars...
Neko je gore bio pitao za Star Wars 3D. 3D je nepostojeći, čisto da znate. Jedna, eventualno dvije scene da se nešto i desi po tom pitanju, ali 90% vremena nema ništa. Ali ipak je to Star Wars...
-
Ali_G
#1720 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ma 3D vrijedi ici samo kad su crtani u pitanju. Filmovi u 3Du su cisto bacanje vremena i novaca. Nedajte se navuci na film 
-
DON_eARL
#1721 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Gledao sam na CineStaru intervju sa G.Lucasom, i reče da mu nije bio cilj da stvari "lete" van platna, nego da se dobije neki realniji prikaz same radnje.bull21 wrote:Meni se čini da je za tebe ipak Kriterion
A ubacili su i digitalnog Yodu.
Nisam još pogledao, pa ne mogu iznositi mišljenje.
Last edited by DON_eARL on 16/02/2012 11:46, edited 1 time in total.
-
bull21
#1722 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Nema ni ti efekata neke "dubine" koje inače dobiješ. Perspektive, kako se već zove. Doslovno ničega. Pojavi se ponekada ta neka "dubina" na 20 sekundi i to je to. 90% vremena film je 2D.
- BHF_Manijak
#1723 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Ma 90% filmova koji slove za "3d" su takvi, jednostavno marketing ucini svoje i raja poleti, a ono realno 2-3 scene fakat u 3d-u a ostalo ko i najobicniji film samo sto te ovdje naocale dodatno jebu u zdrav mozak tokom filma.Ali_G wrote:Ma 3D vrijedi ici samo kad su crtani u pitanju. Filmovi u 3Du su cisto bacanje vremena i novaca. Nedajte se navuci na film
Mislim da je preskupo i za producente kada bi se radio kompletan film u 3d, to mozemo ocekivati za nekih 10-15 godina kada se skonta neka nova tehnologija a ova pojeftini, pa svi filmovi budu u 3d i to kompletni.
- Richard Wagner
#1724 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ša ti znaš ša je za mene, nemoj ba da te ja babull21 wrote:Meni se čini da je za tebe ipak Kriterion
-
bull21
#1725 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Oš se tuć? Vid' ti glave...