Najdrazi filmski zanrovi

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

pipka

#1 Najdrazi filmski zanrovi

Post by pipka »

kiki-miki wrote:Skrivena pretpremijera -District 9.Kratko i jasno- sranje od filma.Za one koji vole gnusne scene i gluposti raznorazne - njima je dobar.Dobro je urađen ko neki dokumentarac,i oni vanzemaljci su haman ko stvarni.Ali scene su pravo gadne,ne znam ni sama kako sam izdržala neki 40-tak minuta.Pola raje je izašlo.Baš me zanima da li je iko odgledao film do kraja.

@komi- trebala sam tebi dati karte,ti bi se garant oduševio.
bila sam i sama na projekciji, i nije istina je da je pola raje izaslo :-?
izaslo je najvise 10 ljudi, mada mislim da nije ni toliko. sto stvarno nije pola od nekih 250 koliko ih je bilo.

a sto se tice filma.. nakon ocjene 8.5 na imdb-u jedva sam cekala da ga pogledam, al sam se totalno razocarala. vjerovatno ce se svidjeti ljubiteljima naucne fantastike.
Irm@

#2 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Irm@ »

vidim ja nemam pojma o cemu govorite..kad ono SF..sve mi je jasno..zadrzat cu se ja ipak na romanticnim komedijama :-D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

koji ste vi levati odreda

SF kao podžanr FANTASTIKE je vrhunski žanr

ako nemate sluha za takve stvari nemojte se brukati ovdje

ja ne kritikujem vaše romantične komedije i ostale filmove koje gledate...
karanana

#4 Najdrazi filmski zanrovi

Post by karanana »

komi wrote:koji ste vi levati odreda

to je to. kad skontam, sarajevo i nije bas grad u kojem bi ova vrsta filma dobro prosla i imam osjecaj da ce relativno brzo otici za repertoara multiplexa, ali drago mi je da ce bar malo igrati za nas koji volimo ovaj zanr.
tandrkalo

#5 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by tandrkalo »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

i jos mi je najgore kad ljudi pocnu ubacivat logiku i realnost OVOG vremena a gledaju SF...
metar_drva

#6 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by metar_drva »

tandrkalo wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

i jos mi je najgore kad ljudi pocnu ubacivat logiku i realnost OVOG vremena a gledaju SF...
da ne bude zabune, logiku i realnost ovog vremena je itekako moguce ubaciti u SF filmove. prvi film koji mi pada na pamet je starship troopers. logika naseg vremena zapakovana u SF je itekako moguca i jako cesto prisutna.
Truba

#7 Najdrazi filmski zanrovi

Post by Truba »

pa traženje logike u filmovima generalno je odlika djece

jaooj necu to nije realno

a realno je da se cura od 16 godina taslači sa djevidom duhovnijem u seriji kalifornikjšn a da on ne skonta koliko ima godina

a ja kad vidim brucošice na fakultetu jadne nikakve ne bih im dao ni 15 godina
strah me ih upitati nesto da se ne raspadnu od straha...

eto meni to nije realno :mrgreen:

umjetnost ... nije realnost... ako vas zanima realizam gledajte talijanske filmove iz vremena kad su pravili realne filmove

kradljivac bicikala recimo ili notti di caribia :roll: :roll: :roll:
caes

#8 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by caes »

potpisujem.

district 9 je sjajan film, toliko.
tandrkalo

#9 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by tandrkalo »

komi wrote:pa traženje logike u filmovima generalno je odlika djece

a realno je da se cura od 16 godina taslači sa djevidom duhovnijem u seriji kalifornikjšn a da on ne skonta koliko ima godina

umjetnost ... nije realnost... ako vas zanima realizam gledajte talijanske filmove iz vremena kad su pravili realne filmove

moram opet :D
:thumbup:
pipka

#10 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pipka »

neko voli cevape, neko ne voli.. neko voli SF, neko ne voli.. o tome je krajnje glupo raspravljati.
Truba

#11 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

da ali im ja ne govorim o nerealnosti romantičnih komedija kad nam je civilizacija zasnovana na sili i iznuđivanju penetracije na svakom koraku bez romantike

pa undercover novinaru u rumuniji su nudili curu s downovim sindromom za auto koje je posjedovao...

eh to je fantatsika za mene podžanr horror

dokle je došla naša civilizacija... to je realnost a ne jesen u njuujorku before sunset i sundown... te ovo danas što se gleda po kinima ljubakanje i tome slično

ovdje ne raspravljamo o ukusima nego oni vrijeđaju film i to SF film
karanana

#12 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

mislim, ako ne volis SF, ako mrzis star trek, independence day, aliena....ne razumijem sta si ocekivao/la na pretpremijeri ovoga filma? tih 10 sto je napustilo pretpremijeru i tih mozda jos 50% kojima se film nije nimalo svidio sigurno nikad ne bi taj film ni gledali da su morali da plate, isto ko sto ja nikad ne bi platio da gledam onaj novi film sandre bullock ili onaj drugi sve moje bivse....
ja ne bih dosao ni na besplatnu pretpremijeru tih gore navedenih zenskih filmova, ali eto valjda se raja osjeca posebnim kad budu pozvani na pretpremijeru i kad to zvuci kao neka ekskluziva pa su mozda voljni i da presjede i gledaju neki film i zanr koji su znali da nece voliti i prije nego li je film poceo.
Truba

#13 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

pa recimo ja volim SF a ne gotivim nesto star trek (imam ih sve) i dan nezavisnosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Truba

#14 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

položila si :mrgreen:

sf i horror su braća po materi a bratoubice po ocu :mrgreen: i ne iskljucuju se nego se nadopunjuju :mrgreen: jednostavno postoji SF horror :mrgreen:
karanana

#15 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

komi wrote:pa recimo ja volim SF a ne gotivim nesto star trek (imam ih sve) i dan nezavisnosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pa dobro, bubno sam star trek, a independence day sam isto bubno jer je slicna bar malo tematika, brodovi iznad gradova i to....ali ti bi barem bio prava osoba da dadnes ocjenu o districtu, jer volis SF i mogao bi konkretno da kazes sta ti valja a sta ne valja u filmu, zasto ti se svidja ili zasto ne svidja. ali ljudi dobiju dzaba kokice i sjediste i nikad nisu pogledali sf film niti su fanovi sf-a i onda komentari tipa: nije realno da vanzemaljac onoliko skoci, nije realno da onako ono oruzje puca, nije dobro uradjen izgled broda.......
Truba

#16 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

http://www.imdb.com/title/tt0119177/
kome ovo ne valja

jer je "sf je sranje" ne voli film uopće :mrgreen:
tandrkalo

#17 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by tandrkalo »

karanana wrote:
komi wrote:pa recimo ja volim SF a ne gotivim nesto star trek (imam ih sve) i dan nezavisnosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pa dobro, bubno sam star trek, a independence day sam isto bubno jer je slicna bar malo tematika, brodovi iznad gradova i to....ali ti bi barem bio prava osoba da dadnes ocjenu o districtu, jer volis SF i mogao bi konkretno da kazes sta ti valja a sta ne valja u filmu, zasto ti se svidja ili zasto ne svidja. ali ljudi dobiju dzaba kokice i sjediste i nikad nisu pogledali sf film niti su fanovi sf-a i onda komentari tipa: nije realno da vanzemaljac onoliko skoci, nije realno da onako ono oruzje puca, nije dobro uradjen izgled broda.......
jednostavno se treba sloziti da su ukusi razliciti
bila je skrivena prepremijera pa samim tim ljudi nisu ni znali sta idu gledat
ja se recimo zaklinjem u LOTR i nema mi bolje trilogije...obuhvata skoro pa svaki zanr itd itd ali ima neko kome je to cisto sranje
e sad...to sto oni iznesu svoje misljenje je ok...samo ga recimo ja ne prihvatam..jer se radi o laicima...
ako ce neko realno iznijeti misljenje i da ga poslusam to je filmski kriticar
a svi ostali mogu reci ne svidja mi se film a ne ne valja...
pipka

#18 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by pipka »

@karanana - skrivena pretpremijera nije nikakav ekskluzivan dogadjaj, niti postoje pozivnice, besplatne karte i kokice. Nego fino kupis karte za premijeru filma, a ni sam ne znas kojeg, koji u multiplexu igra tek od naredne sedmice.Tek toliko da ne bude zabune. :D
karanana

#19 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by karanana »

ok, nisam znao kako ta skrivena pretpremijera fercera. mislio sam da se zna koji je film i mislio sam da su ulaznice dzaba a da zauzvrat gledaoci moraju dati neki feedback o filmu. onda sam pomijesao mozda tu skrivenu pretpremijeru sa necim drugim.
Truba

#20 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

tandrkalo wrote:
karanana wrote:
jednostavno se treba sloziti da su ukusi razliciti
bila je skrivena prepremijera pa samim tim ljudi nisu ni znali sta idu gledat
ja se recimo zaklinjem u LOTR i nema mi bolje trilogije...obuhvata skoro pa svaki zanr itd itd ali ima neko kome je to cisto sranje
e sad...to sto oni iznesu svoje misljenje je ok...samo ga recimo ja ne prihvatam..jer se radi o laicima...
ako ce neko realno iznijeti misljenje i da ga poslusam to je filmski kriticar
a svi ostali mogu reci ne svidja mi se film a ne ne valja...

recimo ja u Fantastici namanje cijenim fantasy ... (u trojstvu SF , H i F )

fantasy filmova je najmanje... ali knjiga ima najviše... danas je skoro svaka knjiga fantasy :mrgreen: što se filmova tiče horror je najbrojniji valjda zato što je najjeftiniji za snimiti i lako lansira karijeru glumaca.... a SF uvijek lebdi tu negdje... između...
dosta drama su SF recimo ali se ne prikazuju kao SF niti se dosta horrora zbog mejnstrim publike ne prikazuju kao horori nego trileri
a SFovi kao Akcioni filmovi

međutim pogledajte pitanje fan baze... rijetko gdje cete vidjeti da je okupljalište ljubitelja ljubića :D a skoro svaki SF film ima svoj kultu i sljedbenike pa i one grozote iz scieontologije

meni radije psuj mater nego SF :mrgreen:
tandrkalo

#21 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by tandrkalo »

[quote="komi"

fantasy filmova je najmanje... ali knjiga ima najviše... danas je skoro svaka knjiga fantasy :mrgreen: što se filmova tiče horror je najbrojniji valjda zato što je najjeftiniji za snimiti i lako lansira karijeru glumaca.... a SF uvijek lebdi tu negdje... između...
dosta drama su SF recimo ali se ne prikazuju kao SF niti se dosta horrora zbog mejnstrim publike ne prikazuju kao horori nego trileri

međutim pogledajte pitanje fan baze... rijetko gdje cete vidjeti da je okupljalište ljubitelja ljubića :D a skoro svaki SF film ima svoj kultu i sljedbenike pa i one grozote iz scieontologije

meni radije psuj mater nego SF :mrgreen:[/quote]

:lol: :thumbup:

dva puta sam u Meeting point isla gledat Starship troopers jer je buba bila cool :D
koga je briga jel buba relana ili nije
film je zabava i tako je i ljudi trebaju prihvatit
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Chmoljo »

komi wrote:

meni radije psuj mater nego SF :mrgreen:
kao neko ko može pogledati i film sa Metju Mecogromnapleća-em i još nekom aktuelnom žeMskinjom, moram se složiti sa komiem.

a što se tiče fanova, živo me interesuje hoće li ijedna serija ili film, imati više sljedbenika od Star Treka. još uvijek pamtim riječi jednog od producenata serije, sad parafraziram: Obožavaoci su nam se javljali da smo napravili grešku. Naime, Enterprise je ispaljivao fotonska torpeda sa pogrešnog mjesta. :lol: :lol: :lol:

neki dan sam gledao film u kojem glumi opsesija Georga Constanze, Ted Danson (barmen iz "Kafić 'U zdravlje'"), "Dad" se zove film.

eto, lagana radnja, malo srceparajuća ali dovoljno da na čovjeka ostavi utisak. samo dokaz da i takvi filmovi mogu zabaviti i oduševiti. ali nikad neće imati fanove. :)
*miara*

#23 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *miara* »

komi wrote:pa traženje logike u filmovima generalno je odlika djece

koja epizoda :D
Truba

#24 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

prva :mrgreen: i još voli šaketati muške za vrijeme kopulacije :mrgreen:
Eweleen

#25 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

Nemojte nikad da vas navedu da ikad pogledate Uspon kobre.

Film izgleda ko da se neko zajebavao kad su ga pravili.
Post Reply