NADREALITY SHOW
Moderator: _BataZiv_0809
-
dijaliza
#1 NADREALITY SHOW
NADREALITY SHOW
Čitali ste o krivom tornju u Pizi, ljetovali u Zaostrogu, uspjeli dobiti popust od 40% za kupnju usisivača i mislite da ste vidjeli sva čuda svijeta? Pogledajte drugu epizodu Nadreality showa i vidjet ćete da na svijetu postoje daleko veći misteriji – sekta Kokuza se širi i u vašem susjedstvu...
A onda se mašite za novčanik i dobro provjerite tu novčanicu od pedeset kuna koja vam je ostala. Ako primijetite da se gosparu na njoj ispravio minival, vrijeme je da poslušate savjet našeg financijskog stručnjaka... U rubrici za neženje vidjet ćete gdje se, osim u građevinarstvu, može koristiti cigla.... Je li komercijalizacija vrhunskog sporta neizbježna? Kako basnoslovni sponzorski ugovori utječu na psihičku stabilnost sportaša? Pogledajte izvještaj sa XIV Svjetskog prvenstva za domaćice… Senzacionalno! Poklon za gledatelje – besplatni DVD! Prvi put javnosti predstavljamo transkripte zabilješki koje su tajne službe vodile o Maršalu!... Ali to nije sve! Pogledajte odmah i prilog o šokantnom otkriću Ministarstva zdravstva: konzervans u hrani je ustvari štetan za zdravlje!!
Režija: Zenit Đozić
Scenaristi: Zenit Đozić, Srđan Velimirović, E.J. Kurtović, Dino Čatović
Uloge: Elvis J. Kurtović, Zenit Đozić- Zena, Darko Ostojić, Milan Pavlović, Robert Krajinović, Dino Ćatović-Nodi, Aida Bukva, Muhamed Hadžović, Emir Kapetanović, Vedran Đekić, Samra Mlinar,[/img]tln
Čitali ste o krivom tornju u Pizi, ljetovali u Zaostrogu, uspjeli dobiti popust od 40% za kupnju usisivača i mislite da ste vidjeli sva čuda svijeta? Pogledajte drugu epizodu Nadreality showa i vidjet ćete da na svijetu postoje daleko veći misteriji – sekta Kokuza se širi i u vašem susjedstvu...
A onda se mašite za novčanik i dobro provjerite tu novčanicu od pedeset kuna koja vam je ostala. Ako primijetite da se gosparu na njoj ispravio minival, vrijeme je da poslušate savjet našeg financijskog stručnjaka... U rubrici za neženje vidjet ćete gdje se, osim u građevinarstvu, može koristiti cigla.... Je li komercijalizacija vrhunskog sporta neizbježna? Kako basnoslovni sponzorski ugovori utječu na psihičku stabilnost sportaša? Pogledajte izvještaj sa XIV Svjetskog prvenstva za domaćice… Senzacionalno! Poklon za gledatelje – besplatni DVD! Prvi put javnosti predstavljamo transkripte zabilješki koje su tajne službe vodile o Maršalu!... Ali to nije sve! Pogledajte odmah i prilog o šokantnom otkriću Ministarstva zdravstva: konzervans u hrani je ustvari štetan za zdravlje!!
Režija: Zenit Đozić
Scenaristi: Zenit Đozić, Srđan Velimirović, E.J. Kurtović, Dino Čatović
Uloge: Elvis J. Kurtović, Zenit Đozić- Zena, Darko Ostojić, Milan Pavlović, Robert Krajinović, Dino Ćatović-Nodi, Aida Bukva, Muhamed Hadžović, Emir Kapetanović, Vedran Đekić, Samra Mlinar,[/img]tln
- DaysleepeR
Hrvatski jezik?
Kune?
Ovo će bit katastrofa.
Nadrealisti i jesu bili smiješni što su imali sarajevski žargon i šmek, ako sad budu povlađivali pa budu na hrvatskom to je automatski za bacit.
Kune?
Ovo će bit katastrofa.
Nadrealisti i jesu bili smiješni što su imali sarajevski žargon i šmek, ako sad budu povlađivali pa budu na hrvatskom to je automatski za bacit.
-
urbanagerila
-
zmijaIzmaj
MRAVOJED wrote:...ustvari nisam na hrvatskim televizijama ništa smješnije ni gledao
- Saian
ma to odmah ne valja
, ovako bez gledanja
(a kako drukchije jel
, ko je josh vidio sudit o nechemu sto si vidio, chuo), odmah tvrdim da ako ima i slog
hrvatskog jezika to onda nichemu ne valja, bosanski jezik je jezik humora, duha i humoristichke renesanse
, da ponovim nisam gledao nista, al moje istanchano sesto chulo za nadrealiste
mi kazhe da iako ovo nije ono sto se radilo prije rata
nema shanse da uspije ako je iole prilagodjeno hrvatskom govornom podruchju
, a sto ne mogu na rendu kora 
- Saian
pa nisam ja rekao da je sramota ne imati RTL nego da je mutavo pricati o kvaliteti i nekvaliteti na osnovu saznanja "rekla - kazala" chinjenice da uleti rechenica, dvije na hrvatskom, jel samo meni to mutavoin33sa wrote:A dobro, niko da kaze kada mi u Bih to mozemo gledati, i gdje???
Hebiga, nemamo RTL svi.
- Lace
cuj na RTL-u...pa sto ide prvo u HR pa tek u BiHMRAVOJED wrote:ja gledao sinoć na rtlu, nije bio nikakav hrvatski jezik...ni kune...štoviše često su se kaemovi spominjali![]()
a nije ni toliko loše bilo...ustvari nisam na hrvatskim televizijama ništa smješnije ni gledao
-
MRAVOJED
paaa kontam ko plati gleda
enivejz...meni se svidio samo prvi skeč u šoping centru...sljedeća dva, napušeni drotovi i osnovna škola sinan sakić za turbofolkere nako, a ovaj sa arheolozima nisam ni gledao jer mi telefon zazvonio
enivejz...meni se svidio samo prvi skeč u šoping centru...sljedeća dva, napušeni drotovi i osnovna škola sinan sakić za turbofolkere nako, a ovaj sa arheolozima nisam ni gledao jer mi telefon zazvonio
-
MRAVOJED
kao on je režiser te neke sapunice ljubav u šoping centru, i kao drama se događa, likovi se izmjenjuju i povremeno nešto izreklamiraju ala truman šou, al vrhunac je kad zena popizdi kaže kat ne valja zovite mi scenariste
kad ono djeca imaju pet godina pišu scenarij...ovaj mali nešto promrlja, kaže zena tako je slažem se ne treba sva slova koristiti

- Saian
MRAVOJED wrote:kao on je režiser te neke sapunice ljubav u šoping centru, i kao drama se događa, likovi se izmjenjuju i povremeno nešto izreklamiraju ala truman šou, al vrhunac je kad zena popizdi kaže kat ne valja zovite mi scenaristekad ono djeca imaju pet godina pišu scenarij...ovaj mali nešto promrlja, kaže zena tako je slažem se ne treba sva slova koristiti
![]()
![]()
-
urbanagerila
Jah nadrealista i g¤vana ...MRAVOJED wrote:a u jednom skeču glumi obn talent amel čurići super je odglumio
-
urbanagerila
Izvini ali sad ima i vise materijala nego u doba kad su bili najjaci ali ocigledno fali kreativnog kadra ... nebi ja sad tu da palamudim i dajem definicije ali u principu kao i sve drugo oko nas sve moze proci bez kriterija ... ¤ebo drzavu u kojoj je multitalenat nadrealista ...MRAVOJED wrote:a jebiga druže gerila ...extreme conditions demand extreme responses
- Lace
zasto da ne...pa nije bezze MULTItalenaturbanagerila wrote:Izvini ali sad ima i vise materijala nego u doba kad su bili najjaci ali ocigledno fali kreativnog kadra ... nebi ja sad tu da palamudim i dajem definicije ali u principu kao i sve drugo oko nas sve moze proci bez kriterija ... ¤ebo drzavu u kojoj je multitalenat nadrealista ...MRAVOJED wrote:a jebiga druže gerila ...extreme conditions demand extreme responses