Može, ali ipak je malo freakasta zajebancijajohnnykola wrote:pa dobro, moze li se covjek malo i zajebavati? evo, ja za tebe prvi put cuh, ali mi je dragoultima_palabra wrote:
@johnnykola - cijenim tvoj filmski ukus i počesto primijetim da se podudara sa mojim. Ali, jel ono ti ljetos reče da si prespavao film, ali da su ti jarani rekli da ne valjaGlavne će uloge u novom, njenom drugom dugometražnom ostvarenju, tumačiti: Zrinka Cvitešić, Leon Lučev, Nina Violić, Ermin Bravo, Sebastian Cavazza, Mirjana Karanović, Izudin Bajrović, Marija Kohn, Jasna Ornela Bery, Luna Mijović, Alban Ukaj, Nada Đurevska, Vanesa Glođo, Mirvad Kurić te Damir Kustura.Sad na osnovu intervjua zaključuješ da je limunada, mislim da režiserka poput Jasmile zaslužuje da joj se da prilika, 2 sata vremena, nakon čega ćemo kritikovati do mile volje
da pratis moj lik i delo.opet, nisam ja mesija, niti tvoj guru pa da me pratis, ali, naravno,
ako nam se ukusi donekle poklapaju, sto ne bih razmotrio filmice koje ti preporucas?
a opet, ako ti se donekle svidja moj ukus, valjda on ima presjek i s ukusom mojih frendova
s kojima ja idem u bioskop. konkluzija je, ovaj sto ja prespavah, garant se ni tebi ne bi svideo.![]()
![]()
![]()
a sad za ozbac, mozda mi se film i svidi, ali sad nakon cijelog intervjua i upoznat sa bijedom u bosni (o kojoj grana pise, jer iako "izlazim i dernecim", nisam odvojen od realnosti) mislim da ce film s osnovom biti u fuli, ali da ce mi biti zanimljive sve tegobe likova. mozemo se mi lagati, ali ne polazi lik na put ne bi li nasao svoj
entitet ili identitet ili svoj superego, stajaznam, vec zbog drugog boldiranog u mom posljednjem pasusu. a ona ne mora biti materijalna. mada je u trejleru prikazan takvom.
Mislim da će mnogi biti razočarani filmom utoliko što neće biti ni za ni protiv, ljudima obično treba nešto da im potkrijepi već postojeće mišljenje (pa će to hvaliti na sva usta), ili ako se ne poklapa onda to popljuju. Sad kako je predstavljena drama tih likova teško možemo zaključiti iz trailera.
Istina da je Grbavica pokvarena limunadnim krajem