uopce nismo izasli iz ratne tematike. meni je najjaca scena kada luna ode u bijeljinu pred kucu koja je nekad bila njena.Irm@ wrote:ista sam ti bila..ali sam se razocarala..ma ustvari kad me mama pitala kakav je bio film jer sam ja vazila kako jedva cekam da ga vidim bas je trailer dobar i to.. ja sam rekla ne znam...nemam komentara..ali svakako da mislim da je radnja previshe razvucena i imam barem 3 verzije kako se film mogao zavrsiti..ali eto nek smo barem malo izasli iz ratne tematike valjda je i bilo vrijeme nakon toliko godina...besana wrote:bambi84 wrote:hej ljudi...necu ulaziti u diskusiju o tome je li film dobar ili los, svako ga je dozivio na svoj nacin. Mene interesuje zna li neko koji je ono kafic u filmu gdje je snimana scena kada Amar dolazi po Lunu koja je pijana i nabraja mu sta je sve grijeh?
Kafic "Kod Mehe" Ciglane
Ja jedva cekam da pogledam film, mislim da ce me odusheviti
Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Moderator: _BataZiv_0809
- trinaesti
#401 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
- Irm@
#402 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
ali ja silno zelim da izadjemo iz ratne tematike tako da je meni i ovo napredak..a meni je najjaca scena kad polijece moderni Bh Airlines avion a iza piste razrusene zgrade i livada

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#403 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Zrinka i Leon su gosti na HRT-u 1 pa ko hoce nek gleda. 
- Jack Be Nimble
#404 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Nego gdje se to ima skinuti na netu, pa makar i butleg! Dok to dogura do Amerike proce punoooo vremena.
Hvala
Hvala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#405 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
misliš kontroverza 
- johnnykola
#406 hare eventualista:p
nahvali ga hare pravo. najobicniji pr ili istina?
s obzirom na komentare na ovoj temi vjerojatno je prvo.
odgledam valjda skoro pa pisem. i dalje apeliram
na rezisere, prije svega zalicu, da konacno naprave jedan
pravi generacijski film o sarajevu. ne smjesten u 80-e
zbog ruzne obleke i frizura,
opet ne niti u nultim
godinama ovog stoljeca. mozda da mu radnju stave izmedju '95.
i '00. jer je tad kao i bilo nade za nekom svjetlijom buducnoscu.
ma neka ga metnu kad hoce, samo da bude dobar.
zar smo toliki levati pa ne znamo takav film snimiti?
sve vise pocinjem vjerovati u to.
s obzirom na komentare na ovoj temi vjerojatno je prvo.
odgledam valjda skoro pa pisem. i dalje apeliram
na rezisere, prije svega zalicu, da konacno naprave jedan
pravi generacijski film o sarajevu. ne smjesten u 80-e
zbog ruzne obleke i frizura,
godinama ovog stoljeca. mozda da mu radnju stave izmedju '95.
i '00. jer je tad kao i bilo nade za nekom svjetlijom buducnoscu.
ma neka ga metnu kad hoce, samo da bude dobar.
zar smo toliki levati pa ne znamo takav film snimiti?
sve vise pocinjem vjerovati u to.
- CiCiban
#407 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
ovo kao pravljenje kadaifa
recept i zeznuti sastojci su tu..samo ne valja kuhar, tako da je rezultat gnjecav
recept i zeznuti sastojci su tu..samo ne valja kuhar, tako da je rezultat gnjecav
-
Bodkin
#408 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
kako dobra tema a losa realizacija.stvarno sam mislio da ce film puno bolji biti ali je totalno nedorecen.radnja samo skace iz scene u scenu,likovi do bola nerazradjeni,uvod predug a kraj..kao da im je neko rekao imate jos dva dana pa privodite kraju.pa likovi Dejana i cure mu kao da su pokupljeni sa ulice jer im treba sporednih uloga.dio od Jablanice do pred kraj je stvarno dobar ali opet nedorecen.ne znam,puno sam vise ocekivao, a najbolji dio pored dedinog "ne seri" je definitivno onaj nepostojeci sarajevski klub
p.s.ja sam reagovao na film tako sto me do sada vehabije nisu zanimale previse,ne diraj me ne diram te, a sada imam totalno negativno misljenje prema njima,da se ne izrazim teze
p.s.ja sam reagovao na film tako sto me do sada vehabije nisu zanimale previse,ne diraj me ne diram te, a sada imam totalno negativno misljenje prema njima,da se ne izrazim teze
-
pshhh
#409 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Gledao sam sinoc film i odusevljen sam rediteljskim umjecem Jasmile Zbanic.
Posebno mi je svidja Jasmilina nenametljivost jer je ostavila gledateljima da izaberu svoj put.
Emir Bravo me je odusevio svojim ucenjem u dzamiji i glumom zaista je pravi profesionalac.
Sta dalje reci ... nista ... ostaje samo da se odsuti nakog onog filma ...
Posebno mi je svidja Jasmilina nenametljivost jer je ostavila gledateljima da izaberu svoj put.
Emir Bravo me je odusevio svojim ucenjem u dzamiji i glumom zaista je pravi profesionalac.
Sta dalje reci ... nista ... ostaje samo da se odsuti nakog onog filma ...
-
RosaSpinosa
#410 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 19:36, edited 1 time in total.
-
adnan06
#411 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Odgovoricu, samo za tebe, na ova pitanja:RosaSpinosa wrote:Sinoć sam gledala i nisam razočarana. Bar ne previše. Kraj mi je bezveze i skakanje s jedne scene/temetike na drugu bez nekog blagog prelaza opet mi nije leglo, ali sve u svemu film je OK.ladyblue18 wrote:Ja mislim da nije potrebno da se otkrije bas sveki detalj iz filma.![]()
Nema smisla onda ici gledati film uopste ako se ovdje sve treba ispricati.
Koga zanima, nek ode pogledati, ili nek ceka da se pojavi na internetu.
Za mene film jeste dobar ako ne kaže SVE. Princip filmova, posebno američkih, gdje je u sat i 45 minuta sve rečeno i čim ga pogledaš, nemaš potrebu ni komentarisati niti razmišljati o njemu mi se nimalo ne sviđa.
Ovdje se čovjek može zamisliti o mnogim temama.
Što zaista znači biti vjernik?
Koliko je vjera kod nas pretrpila promjena (savršeno opisano današnje slavljenje Bajrama kod mnogih koji sebe nazivaju Muslimanima)? I ne samo kod Muslimana; gdje je kod kršćana nestala ona zapovjed o umjerenosti u jelu i piću?
Što se zaista krije iza vehabizma?
Kako reagovati kad neko uzima još jednu ženu iako po našim pravnim normama nije dozvoljena poligamija?
Mnogo se ovdje čovjek može zamisliti. Najlakše je dati otpor i pljuvati, ali i to je opet sloboda mišljenja.
1.) Biti debil.
2.)a) Izuzetno malu, taman toliku da vjernici postanu debilima. b) Izgubila se u dolazenju sebi nakon izjava kakve su:"Muslimani su sami krivi za genocid." "Bog vas sviju promatra odozgora." Nakon takvih gluposti covjek mora dobro popiti i pojesti da si popravi nisko samopouzdanje.
3.) Iza vehabizma se, jedno je sigurno, ne krije ispiranje mozgova ljudi koji nemaju sta da jedu i koji su prinudjeni da za pare slusaju zadnje morone, pustaju brade i potkracuju hlace.
5.) Sagraditi mu spomenik u centru Sarajeva, ovaj put u obliku kitice 4 kurca.
-
RosaSpinosa
#412 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 19:34, edited 1 time in total.
- ovajonaj
#413 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
mene je Bravo odusevio svojim nastupom...
Da ne znam da je glumac i da je ono film niko me ne bi ubijedio da on zaista nije vehabija...
a sto se tice filma..prica mi je odlicna ali realizacija je traljava...sto neko gore napisa vecina likova je nerazradjena, mozda je to bio i cilj ono mozda smo mi svi u biti povrsne osobe i mislimo da volimo nekoga do prvog pravog problema...
ako je to htjela prikazati onda je to ok..ali ako je htjela predstaviti dublji karakter likova i to...sta ja znam...svi su mi nedoreceni, suplji nekakvi..svi su labilni manje vise... Osim vehabije
on je i dan danas u onome kampu 
Da ne znam da je glumac i da je ono film niko me ne bi ubijedio da on zaista nije vehabija...
a sto se tice filma..prica mi je odlicna ali realizacija je traljava...sto neko gore napisa vecina likova je nerazradjena, mozda je to bio i cilj ono mozda smo mi svi u biti povrsne osobe i mislimo da volimo nekoga do prvog pravog problema...
ako je to htjela prikazati onda je to ok..ali ako je htjela predstaviti dublji karakter likova i to...sta ja znam...svi su mi nedoreceni, suplji nekakvi..svi su labilni manje vise... Osim vehabije
-
pshhh
#414 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Što rekla Dejanova djevojka u filmu: ''Šupalj si ko auspuh od automobila''.adnan06 wrote:Odgovoricu, samo za tebe, na ova pitanja:RosaSpinosa wrote:Sinoć sam gledala i nisam razočarana. Bar ne previše. Kraj mi je bezveze i skakanje s jedne scene/temetike na drugu bez nekog blagog prelaza opet mi nije leglo, ali sve u svemu film je OK.ladyblue18 wrote:Ja mislim da nije potrebno da se otkrije bas sveki detalj iz filma.![]()
Nema smisla onda ici gledati film uopste ako se ovdje sve treba ispricati.
Koga zanima, nek ode pogledati, ili nek ceka da se pojavi na internetu.
Za mene film jeste dobar ako ne kaže SVE. Princip filmova, posebno američkih, gdje je u sat i 45 minuta sve rečeno i čim ga pogledaš, nemaš potrebu ni komentarisati niti razmišljati o njemu mi se nimalo ne sviđa.
Ovdje se čovjek može zamisliti o mnogim temama.
Što zaista znači biti vjernik?
Koliko je vjera kod nas pretrpila promjena (savršeno opisano današnje slavljenje Bajrama kod mnogih koji sebe nazivaju Muslimanima)? I ne samo kod Muslimana; gdje je kod kršćana nestala ona zapovjed o umjerenosti u jelu i piću?
Što se zaista krije iza vehabizma?
Kako reagovati kad neko uzima još jednu ženu iako po našim pravnim normama nije dozvoljena poligamija?
Mnogo se ovdje čovjek može zamisliti. Najlakše je dati otpor i pljuvati, ali i to je opet sloboda mišljenja.
1.) Biti debil.![]()
2.)a) Izuzetno malu, taman toliku da vjernici postanu debilima. b) Izgubila se u dolazenju sebi nakon izjava kakve su:"Muslimani su sami krivi za genocid." "Bog vas sviju promatra odozgora." Nakon takvih gluposti covjek mora dobro popiti i pojesti da si popravi nisko samopouzdanje.
3.) Iza vehabizma se, jedno je sigurno, ne krije ispiranje mozgova ljudi koji nemaju sta da jedu i koji su prinudjeni da za pare slusaju zadnje morone, pustaju brade i potkracuju hlace.![]()
5.) Sagraditi mu spomenik u centru Sarajeva, ovaj put u obliku kitice 4 kurca.![]()
![]()
-
adnan06
#415 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Ja najozbiljnije. Posebno s 5.). Sta se tu ima misliti? Sama si rekla: po nasim pravnim normama ili zakonima to nije dozvoljeno. Mi zivimo u sekularnoj drzavi. Otkud onda pravo toj skupini da to rade? Zasto ja onda ne bih smio kakati svim nevjernicima ispred vrata, ako sam, na primjer, Jehovin svjedok i za to ne snositi nikakvu odgovornost? Vidis li kamo to seze, kad se stavi zajebancija ustranu?RosaSpinosa wrote:Auuuu, da nije ovih smajlija još bih pomislila da si ozbiljanadnan06 wrote:
Odgovoricu, samo za tebe, na ova pitanja:
1.) Biti debil.![]()
3.) Iza vehabizma se, jedno je sigurno, ne krije ispiranje mozgova ljudi koji nemaju sta da jedu i koji su prinudjeni da za pare slusaju zadnje morone, pustaju brade i potkracuju hlace.![]()
5.) Sagraditi mu spomenik u centru Sarajeva, ovaj put u obliku kitice 4 kurca.![]()
![]()
-
RosaSpinosa
#416 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 19:53, edited 1 time in total.
- johnnykola
- hubke
#418 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Zna li neko link za skidanje filma. Hvala 
-
feniks72
#419 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
evo taman pogledah film u zagrebu u kinu i prva reakcije moje ekipe je bila DI JE TAJ KLUB????
ako ne postoji, otvorite ga!
zatim nasmijala me ona sitna greska kad luna ruca i amar placa cenerom a konobar mu kao kusur vrati opet cener!!
Inace film je ok, malo nedorecen i nekad i monoton
ali ipak da se zapitas...
gledajuc rekaciju ekipe (ljudi koji nemaju nikakav dodor s bosnom) oni dosta stvari nisu skuzili...
pa zato i mislim da onda ovi u europi nisu jos vise...
zato nije dobila medzeda!
ako ne postoji, otvorite ga!
zatim nasmijala me ona sitna greska kad luna ruca i amar placa cenerom a konobar mu kao kusur vrati opet cener!!
Inace film je ok, malo nedorecen i nekad i monoton
ali ipak da se zapitas...
gledajuc rekaciju ekipe (ljudi koji nemaju nikakav dodor s bosnom) oni dosta stvari nisu skuzili...
pa zato i mislim da onda ovi u europi nisu jos vise...
zato nije dobila medzeda!
-
Static-X
#420 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
I raja hocel biti kakvog linka za pogledati ovog filma

- maybelline
#421 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Mislim da ces se nacekati dok se pojavi na netu...Static-X wrote:I raja hocel biti kakvog linka za pogledati ovog filma![]()
-
Static-X
#422 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
Sto ba, samo neko teba s kamerom u kino da uleti i to pofata, nisam izbirljiv mogu ja to i tako pogledatimaybelline wrote:Mislim da ces se nacekati dok se pojavi na netu...Static-X wrote:I raja hocel biti kakvog linka za pogledati ovog filma![]()
-
adnan06
#423 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
To nije tema. Tema je monogamija, odnosno poligamija. Ne znam pravni aspekt, ali vjerovatno je poligamija u Bosni zabranjena (ako ko ima drugu informaciju, neka je ovdje iznese) zato sto je jednom na parlamentu jedan vrli parlamentarac iznio prijedlog da se ona ozakoni. U filmu, koliko sam vidio iz komentara, covjek zeni jos i maloljetnu osobu mimo toga sto je zeni kao drugu zenu. Opet, ne znam, ali po nasem zakonu, je li i to dozvoljeno? Pored toga, gdje su prava tih zena? Gdje je granica? Ona je za mene vrlo jasna - zakon. Zamisli sad da adventisti u Bosni, medju svojima, kad neko nesto ukrade kao kaznu, mimo pravnog sistema, odluce kradljivca kamenovati na smrt. I tada bismo trebali postovati njihovu vjeru? Ovaj primjer sam bezveze lupio, kao sliku moguceg razvoja situacije.RosaSpinosa wrote:Zato što svaka vjera sugeriše da treba poštovati i druge vjere kao i svoju.adnan06 wrote:Zasto ja onda ne bih smio kakati svim nevjernicima ispred vrata, ako sam, na primjer, Jehovin svjedok i za to ne snositi nikakvu odgovornost? Vidis li kamo to seze, kad se stavi zajebancija ustranu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#424 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
koliko je ljudi odgledalo film
- ovajonaj
#425 Re: Na putu - novi film Jasmile Zbanic
pogledaj ti film ponovo...feniks72 wrote: zatim nasmijala me ona sitna greska kad luna ruca i amar placa cenerom a konobar mu kao kusur vrati opet cener!!
konobar mu je rekao 40 da je racun.. meni je vise to bilo cudno..sta su mogli jesti da im naplati 40...
i amar je izvadio 50 i onaj mu vratio 10...