Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Salah ad-Din wrote:Počeo sam i ja da gledam, dobra serija
Samo mi termin ne odgovara xD Nikada nisam u kući
Tako da ću morati od ovog kupiti DVD kolekciju
Serija nije losa i mislim da je u potpunosti prenesena knjiga "Sultanov harem" na male ekrane.
Naravno da ima odstupanja od historijskih cinjenica,ali budimo realni. Danas bi malo ljudi pogledalo seriju koja je bazirana na politickoj i ekonomskoj situaciji i na vojnim osvajanjima Osmanskog ili bilo kojeg drugog carstva.
vjeverica_na_kofeinu wrote:Serija nije losa i mislim da je u potpunosti prenesena knjiga "Sultanov harem" na male ekrane.
Naravno da ima odstupanja od historijskih cinjenica,ali budimo realni. Danas bi malo ljudi pogledalo seriju koja je bazirana na politickoj i ekonomskoj situaciji i na vojnim osvajanjima Osmanskog ili bilo kojeg drugog carstva.
matematicar_teski wrote:kada su napustili islam i propali su,pocevsi od ovog sulejmana
Jel ti ovo ozbiljno ?!
Historija ne laže , ona pokazuje i dokazuje kako je to bilo. Možemo gledati sa politčkog aspekta drugačije, no sa vjerskog svakako jedno veliko
s druge strane, kršćane koji su islam uvijek odbacivali kao krajnju besmislicu allah nagrađuje tehnološkim napretkom i teritorijalnom ekspanzijom, koja traje do dana današnjeg
Tkd wrote:Hej naučnik i pročita li one knjige s one druge teme. Ušutio si mi se tamo
?
Tkd wrote:Tema je u vezi serije. Tako nemoj počinjati sa svojim adoloscentnim vrijeđanjem i trolanjem kao na svakoj temi gdje se spomene Islam i Musliman
ovo je bio odgovor na tvoj dječiji komentar koji po neozbiljnosti sadržaja nije ni za teme o sapunicama dosta trolanja, vratimo se haremu
Inače ova OBN televzija počela pravo pametne poteze odrađivati. Kada se samo sjetim kakvi su prije bili, a sada su tu neke emisije , sapunice koji lahko prihvlače i liga prvaka. Još malo odoše po gledanosti na 1 mjesto.
šta se događa u ovoj sceni? kontam udaja, ali nema smisla? [djevojačko veče ]
Noc kane (djevojacko vece) gdje udaju Nigar Kalfu za visocanina Matrakcija! Pjesmu pjeva Suzan Kardeş poznata po izvedbama balkanskih pjesama a inace rodom sa Kosova. http://www.youtube.com/watch?v=EXh56voYLoo