Ima i veći hint, ali bi bio too much
Kviz "Film"
Moderator: _BataZiv_0809
- nellington
#3151 Re: Kviz "Film"
Dodatni hint: kćerka najpoznatijeg ruskog glumca, bar kod nas 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3152 Re: Kviz "Film"
Je li glumila u njegovim filmovima?nellington wrote:Eh, Tarkovskog je jedna od njegovih omiljenih glumica navela da pročita Solaris.Pera Trta wrote:Đe Rusa iskopanellington wrote:Ojjj, ja ću nešto gadnoHaj' ovako, ko je Tarkovskog upoznao sa Lemovim Solarisom?
![]()
Nemam pojma, na Wikipediji piše da su se obojica poznavali i sarađivali na filmu.
- nellington
#3153 Re: Kviz "Film"
Sad si me naveo da dam i taj najveći hint: jeste baš u SolarisuPera Trta wrote:Je li glumila u njegovim filmovima?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3154 Re: Kviz "Film"
Jel' to ova što je kćerka od onoga iz "Bitke na Neretvi" što viče "Paljiii!"nellington wrote:Sad si me naveo da dam i taj najveći hint: jeste baš u SolarisuPera Trta wrote:Je li glumila u njegovim filmovima?
- nellington
#3155 Re: Kviz "Film"
Pera Trta wrote:Jel' to ova što je kćerka od onoga iz "Bitke na Neretvi" što viče "Paljiii!"nellington wrote:Sad si me naveo da dam i taj najveći hint: jeste baš u SolarisuPera Trta wrote:Je li glumila u njegovim filmovima?
To je ta
-
Pera Trta
#3156 Re: Kviz "Film"
Hajde, laku noć
Evo ti jedno za kad ustaneš: Američki glumac čije je kršteno ime jedinstveno po tome što je vjerovatno jedini nosioc tog imena u svijetu. Naime, njegova majka ga je jednostavno izmislila. Ne djeluje ekstravagantno, zvuči kao "pravo" ime. Da napomenem da se pod tim imenom i pojavljuje na špicama i u javnosti, nema dakle nikakvih "umjetničkih" imena.
I, pošto ću i sutra raditi i neću vjerovatno moći često navraćati, evo još jedan hint: igra uglavnom negativce (od kojih jedan uživa kultni status) ili autoritativne figure, često očeve glavnih junaka (u jednoj seriji je tu ulogu odigrao na simpatičan način, a u jednom filmu na odvratan).
Evo ti jedno za kad ustaneš: Američki glumac čije je kršteno ime jedinstveno po tome što je vjerovatno jedini nosioc tog imena u svijetu. Naime, njegova majka ga je jednostavno izmislila. Ne djeluje ekstravagantno, zvuči kao "pravo" ime. Da napomenem da se pod tim imenom i pojavljuje na špicama i u javnosti, nema dakle nikakvih "umjetničkih" imena.
I, pošto ću i sutra raditi i neću vjerovatno moći često navraćati, evo još jedan hint: igra uglavnom negativce (od kojih jedan uživa kultni status) ili autoritativne figure, često očeve glavnih junaka (u jednoj seriji je tu ulogu odigrao na simpatičan način, a u jednom filmu na odvratan).
- seln
#3157 Re: Kviz "Film"
Evo jedan i do mene:
U kojem filmu je opisana konftontacija glavnog lika, cije ima znaci Kovac,i bivse vlasnice imanja Belle Reve?
U kojem filmu je opisana konftontacija glavnog lika, cije ima znaci Kovac,i bivse vlasnice imanja Belle Reve?
- nellington
#3158 Re: Kviz "Film"
Trolejbus zvani želja?seln wrote:Evo jedan i do mene:
-
Pera Trta
#3159 Re: Kviz "Film"
Lik je glumio negativca u kultnom filmu iz 80-ih, što mu je najpoznatija filmska uloga do danas, i oca glavnog lika u jednom popularnom novijem sitcomu. Fanovi se često zezaju da se radi o jednom istom liku.nellington wrote:Trolejbus zvani želja?seln wrote:Evo jedan i do mene:
U kojem filmu je opisana konftontacija glavnog lika, cije ima znaci Kovac,i bivse vlasnice imanja Belle Reve?Ne znam ovo Perino, moram još dumati
- elizabeth a
#3160 Re: Kviz "Film"
Kurtwood Smith?Pera Trta wrote: Lik je glumio negativca u kultnom filmu iz 80-ih, što mu je najpoznatija filmska uloga do danas, i oca glavnog lika u jednom popularnom novijem sitcomu. Fanovi se često zezaju da se radi o jednom istom liku.
- nellington
#3161 Re: Kviz "Film"
elizabeth a wrote:Kurtwood Smith?Pera Trta wrote: Lik je glumio negativca u kultnom filmu iz 80-ih, što mu je najpoznatija filmska uloga do danas, i oca glavnog lika u jednom popularnom novijem sitcomu. Fanovi se često zezaju da se radi o jednom istom liku.
- elizabeth a
#3162 Re: Kviz "Film"
Hajd' sad ti jedno postavi 
- nellington
#3163 Re: Kviz "Film"
Rado
Nađite vezu između ova dva para:

Nađite vezu između ova dva para:

- nellington
#3164 Re: Kviz "Film"
To je to, možeš malo proširiti odgovor ako želiš, zbog ostalih učesnika u kvizukakavdanakneiskustvu wrote:roditelji na filmu
- nellington
#3166 Re: Kviz "Film"
Pošto je i Horion potrefio, neka on postavljahorion_bosona wrote:Ben Stiller
- horion_bosona
#3167 Re: Kviz "Film"
pa trebo bi da sam potrefio, lijevo mu "filmski" roditelji a na desnoj slici pravinellington wrote:Pošto je i Horion potrefio, neka on postavljahorion_bosona wrote:Ben Stiller
- nellington
#3168 Re: Kviz "Film"
Daj nam pitanje, sve je tačnohorion_bosona wrote:pa trebo bi da sam potrefio, lijevo mu "filmski" roditelji a na desnoj slici pravinellington wrote:Pošto je i Horion potrefio, neka on postavljahorion_bosona wrote:Ben Stiller
- horion_bosona
#3169 Re: Kviz "Film"
sad ce me komi skontat namah
koji glumac je glumio "podanika sistema" u ekranizaciji kultnog dijela, a par desetljeca kasnije glumi diktatora?
koji glumac je glumio "podanika sistema" u ekranizaciji kultnog dijela, a par desetljeca kasnije glumi diktatora?
- horion_bosona
#3170 Re: Kviz "Film"
lik iz prvog filma dijeli ime sa najpoznatijim britanskim premijerom, dok je hint za drugi film braca Wachowski
- nellington
#3171 Re: Kviz "Film"
Prvi koji mi je bio na umu jeste J. Hurt, ali se nisam mogao sjetiti nijedne diktatorske uloge dok me nisi podsjetio na V for vendetta. Sad me stidhorion_bosona wrote:lik iz prvog filma dijeli ime sa najpoznatijim britanskim premijerom, dok je hint za drugi film braca Wachowski
- horion_bosona
#3172 Re: Kviz "Film"
nellington wrote:
Prvi koji mi je bio na umu jeste J. Hurt, ali se nisam mogao sjetiti nijedne diktatorske uloge dok me nisi podsjetio na V for vendetta. Sad me stid
- nellington
#3173 Re: Kviz "Film"
Radi se o remek djelu svjetskog filma. Film je trebao krenuti u distribuciju u vrijeme jednog tužnog događaja za Sjedinjene Države, i zbog toga je u jednoj replici u filmu ime grada u kojem se desio taj događaj zamijenjeno imenom drugog, veselijeg, grada. To je učinjeno tek u postprodukciji, pa se sa usana može čitati prvobitno izgovoreno ime dok glas izgovara ovo drugo. Film i grad(ovi) u pitanju?
- nellington
#3174 Re: Kviz "Film"
Nije Pearl Harbor, radi se o jednom poslijeratnom događaju. Kada skontate koji je događaj, možete suziti izbor filmova na par kultnih snimljenih tih godinakakavdanakneiskustvu wrote:perl harbur?
-
Pera Trta
#3175 Re: Kviz "Film"
Valjda 11.09?nellington wrote:Nije Pearl Harbor, radi se o jednom poslijeratnom događaju. Kada skontate koji je događaj, možete suziti izbor filmova na par kultnih snimljenih tih godinakakavdanakneiskustvu wrote:perl harbur?