Elegantan wrote:zzzzz wrote:Elegantan wrote:
ako mu je trebao novac za nove projekte ne znaci da je
kusta fasista vec mozda da je nasao dobrog mecenu...
cuj nemoj o dosljednosti , pa jesu li bosnjaci dosljedni
pa onda presli na islam, pa neopredjeljeni kod tita , pa onda opet muslimani 1974 god
pa onda 1993 god Bosnjaci
jeli ovo po tebi dosljednost...
Mislim da je kusta otisao u Zagreb da bi mu sve bilo oprosteno,
u suprotno me ne moze niko ubijediT!
Kao i vecina onih, kojima je mitologija isla uz majcino mlijeko, brkas pojmove religije i nacionalne pripadnosti.
Kakve veze ima sa dosljednoscu sto su Bosnjaci prihvatili Islam.
Razumijes li ti uopste sta je religija, to je ubjedjenje, nesto u sto vjerujes
prvo bogumili (mada su po meni vise porijeklom pravolsavni Srbi)
Jos jedan primjer prodavanja muda pod bubrege i mitomanije. Da si govorio o katolicima kojih je bilo u BiH, pa da te covjek uzme za ozbiljno. Pravoslavlja nije bilo na podrucju BiH izuzev Istocne Hercegovine, sve do dolaska Turaka na ove prostore. Vatikan je imao uticaj na podrucju BiH i vodio borbu protiv "Bosanske Crkve" (pogledaj istoriju sopstvene ti domovine u periodu Kulina Bana preko Kotromanjica pa sve do dolaska Turaka)
Ali kome pricati, mozgu ispranom guslarskim hvalospjevima, "heroju" Marku Kraljevicu, inace u istoriji poznatom kao turskom vazalu.
a tvoj mozak vidim obiluje neuronima.:

...
o cemu tvoj narod ppjeva uz saz da cujem?
o turskim pobjedama jel?
ako je tako to su onda tudje pobjede i to pirove!
opet se moram sjetit rahmetli mese selimovica-srbina islamske vjeroispovjesti...
a sto se tice dosljednosti ona je primjenjiva cak i na religiju
jer ako je neko dosljedan necemu taj se ne mijenja lako...
znaci nije dosljednost rezervisana samo za nacionalitet...
Nemam zivaca prepucavati se sa polupismenim ljudima. Vidim argumentovano vodis diskusiju i sve sto imas da spomenes je Mesa Selimovic.
U periodu nakon II svjetskog rata, mnogi Bosnjaci su se izjasnjavali kao Srbi ili Hrvati jer je to bio dio velikosrpske politike koja je stupila na scenu 1918 godine, kada je okupaciju Austro-Ugarske zamjenila srpska. Ta vlast se uglavnom bavila zatiranjem nacionalnog identiteta kod Bosnjaka, Makedonaca a i Crnogoraca.
Negiranje bosansko-hercegovacke kao i crnogorske drzavnosti je islo u paketu.
Sto se tice velicanja pobjeda, reci mi gdje to ja velicam turske pobjede.
Tebe su tvoji naucili da slavis turkog vazala.
Moji heroji su svi oni koji su se borili za ocuvanje Bosne i Hercegovine, bez obzira jesu li se zvali Kulin Ban, Kralj Tvrtko, Husein Kapetan Gradascevic, Dzemal Bijedic, Josip Pejakovic, Bogic Bogicevic ili Atif Dudakovic. U kojoj se crkvi mole (i da li se uopste mole) meni je nebitno.
Samo je pitanje imali smisla o ovome raspravljati sa "guslarom", ispranog mozga