Kotlina

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
n+1

#26 Re: Kotlina

Post by n+1 »

Čak se ne može pratiti ni preko EON web u direktnom prijenosu (bez vraćanja). Znači, samo TV u terminu prikazivanja.

Kao fol, štite autorska prava, a time će samo više ljudi posegnuti za piraterijom.
foton

#27 Re: Kotlina

Post by foton »

Better Man wrote: 10/10/2022 11:03
krofnaa* wrote: 10/10/2022 10:57 Kakva glupost.
Serija se emituje na Federalnoj, plaćaš RTV taksu i plaćaš Telemach. Po prvi put u životu da upalim Federalnu televiziju da nešto i pogledam.
Epizode se ne mogu vratiti unazad preko EONa na zahtjev FTV-a. :?
Neviđena glupost Federalne televizije. Umislili da su neko i nešta, ačisti odron od televizije i programa. Znači daleko kvalitetniji kanali i sadržaj koji je daleko ekskluzivniji se može normalno vratiti unatrag i pogledati, dok Kotlina FTV ne može. Ovim potezom FTV direktno radi protiv interesa svojih gledalaca. Ja ionako ništa i nepratim na FTV.
Ja sam uspio pogledati pola jedne epizode. I imam vrlo pozitivne utiske, gluma, kamera, atmosfera, sve je daleko iznad dosadasnjih serija. Svaka cast ekipi! Ali kad sam vidio da ne mogu vratiti epizodu da pogledam od pocetka, odustao sam od serije, ne mogu ja uklapati svoje obaveze i raspolozenje prema seriji, a necu ni polovicno da pratim. Proslo je vrijeme Boljeg Zivota i Nindza Kornjaca :D :D :run: kad se znalo kad se gleda serija / crtani.
banjaluka078

#28 Re: Kotlina

Post by banjaluka078 »

Sve, sve, ali "druže inspektore". Očekujem odnekud "smrt fašizmu!". :lol:
Nierika

#29 Re: Kotlina

Post by Nierika »

gold'n'brown wrote: 07/10/2022 12:00 True detective za sirotinju :D
:D

Ja sam na prvoj epizodi.
Isner

#30 Re: Kotlina

Post by Isner »

Jel moguce da su scene u autopraonici snimane na istoj lokaciji gdje je snimana i Žaba?
karanana

#31 Re: Kotlina

Post by karanana »

Isner wrote: 10/10/2022 23:43 Jel moguce da su scene u autopraonici snimane na istoj lokaciji gdje je snimana i Žaba?
I ja sam isto pomislio
Timscho

#32 Re: Kotlina

Post by Timscho »

karanana wrote: 11/10/2022 00:10
Isner wrote: 10/10/2022 23:43 Jel moguce da su scene u autopraonici snimane na istoj lokaciji gdje je snimana i Žaba?
I ja sam isto pomislio
Dosta je nekih stvari u toj ulici snimano zadnjih godina. Valjda jer je onako oronula a i ne smeta kad se blokira par sati.
A Kotlinu su dosta snimali i noću oko Muzeja, vidio sam.
tramvajtrojka

#33 Re: Kotlina

Post by tramvajtrojka »

Timscho wrote: 11/10/2022 00:15
karanana wrote: 11/10/2022 00:10

I ja sam isto pomislio
Dosta je nekih stvari u toj ulici snimano zadnjih godina. Valjda jer je onako oronula a i ne smeta kad se blokira par sati.
A Kotlinu su dosta snimali i noću oko Muzeja, vidio sam.
pa super im je dosla ona lokacija orunulost pored bling blinga , a blizu ubistva i muzeja , lokacija savrsena za seriju a i sama ulica je kao stvorena da u njoj bude narko klosar :lol:

dobra treća epizoda fino se zahuktava radnja :thumbup: , vala nek smo i mi doživjeli jednu normalnu seriju a da nije usrani sitcom :run: i glupi bosanac situacije , koliko je fedja isovic unistio nase tv serije sa hiperprodukcijom smeca
dulekrele

#34 Re: Kotlina

Post by dulekrele »

Losa serija. Samo je gledam jer je snimljena u Sarajevu. Feda i nije toliko los kolko je Vedrana sa svojom vjestackom glumom. Cuj Hagadu ukradu a ona nosa kljuc sa sobom od trezora u tasni. Ima tolko naivnih stvari da se serija ne moze shvatiti za ozbiljno. Imamo novi voz oni upregli lokomotivu iz titinog doba. Onih mercedesa sto vozi inspektor se joj moze vidjeti samo po zapadnoj hercegovini itd. Muzicka podloga u pozadini ide citavo vrijeme epizode sto je nepotrebno. Uglavnom moglo je to puno bolje.
vicious

#35 Re: Kotlina

Post by vicious »

Nervira me užasan kvalitet zvuka, pola stvari ne razumijem šta pričaju. :lol:
K'o da snimaju kasetofonom iz 1972., nekakvi okolni šumovi ubiše i još na to dodaš muziku u pozadini...
Ali to je generalno problem kod svih naših filmova i serija, valjda ne valja oprema ili ne znaju snimati i editovati kako treba. :D
last mohicans

#36 Re: Kotlina

Post by last mohicans »

To jeste,ja djecu ušutkivao i jačao. Kako američki film,barem većinu, možeš upratiti, ovo kao da nije maternji jezik.
Haris.ba

#37 Re: Kotlina

Post by Haris.ba »

dulekrele wrote: 11/10/2022 14:12 Losa serija. Samo je gledam jer je snimljena u Sarajevu. Feda i nije toliko los kolko je Vedrana sa svojom vjestackom glumom. Cuj Hagadu ukradu a ona nosa kljuc sa sobom od trezora u tasni. Ima tolko naivnih stvari da se serija ne moze shvatiti za ozbiljno. Imamo novi voz oni upregli lokomotivu iz titinog doba. Onih mercedesa sto vozi inspektor se joj moze vidjeti samo po zapadnoj hercegovini itd. Muzicka podloga u pozadini ide citavo vrijeme epizode sto je nepotrebno. Uglavnom moglo je to puno bolje.
Nekako mi baš logično da direktor nosa ključ od sefa u džepu. Ko je bio direktor, jasno mu je.

Pa talgo kompozicije i gura lokomotiva iz titinog doba. Ili se nešta novo desilo?

Onog mercedesa sam viđao po Sarajevu kod nekih likova. Recimo, Pejaković je imao i starijeg. Ima raje voli takve stvari.
Kontam šta se htjelo išaretiti. Jer inspektori (koji drže do sebe) vozaju najnovija auta (koja baš i ne mogu od plate skuckati).

Za muziku ne znam. Ne smeta mi.
vicious wrote: 11/10/2022 14:36 Nervira me užasan kvalitet zvuka, pola stvari ne razumijem šta pričaju. :lol:
K'o da snimaju kasetofonom iz 1972., nekakvi okolni šumovi ubiše i još na to dodaš muziku u pozadini...
Ali to je generalno problem kod svih naših filmova i serija, valjda ne valja oprema ili ne znaju snimati i editovati kako treba. :D
Ja mislio do mene samo. Jeste nekako nerazgovjetno.
n+1

#38 Re: Kotlina

Post by n+1 »

Šta mislite da li Vedrana zna da je zalutala u glumačke vode?

Ozbiljno pitam. :D
Isner

#39 Re: Kotlina

Post by Isner »

Meni Vedrana i nekako al onaj lik što glumi zamjenika direktorice muzeja ama baš nikako.... Mario Knezović iz Zostera puno bolje gura svoj dio nego vecina profi glumaca..
I jel se meni ucinilo da je ona novinarka u lezbo šemi sa onom curom što je došla do njenog ureda.? Ona njihova scena trčkaranja ispred zgrade :D
Haris.ba

#40 Re: Kotlina

Post by Haris.ba »

n+1 wrote: 11/10/2022 15:03 Šta mislite da li Vedrana zna da je zalutala u glumačke vode?

Ozbiljno pitam. :D
Nisam nesto meritoran. Ali, ja je znam iz predstava. I meni je ok u predstavama.
dulekrele

#41 Re: Kotlina

Post by dulekrele »

Haris.ba wrote: 11/10/2022 14:42
dulekrele wrote: 11/10/2022 14:12 Losa serija. Samo je gledam jer je snimljena u Sarajevu. Feda i nije toliko los kolko je Vedrana sa svojom vjestackom glumom. Cuj Hagadu ukradu a ona nosa kljuc sa sobom od trezora u tasni. Ima tolko naivnih stvari da se serija ne moze shvatiti za ozbiljno. Imamo novi voz oni upregli lokomotivu iz titinog doba. Onih mercedesa sto vozi inspektor se joj moze vidjeti samo po zapadnoj hercegovini itd. Muzicka podloga u pozadini ide citavo vrijeme epizode sto je nepotrebno. Uglavnom moglo je to puno bolje.
Nekako mi baš logično da direktor nosa ključ od sefa u džepu. Ko je bio direktor, jasno mu je.

Pa talgo kompozicije i gura lokomotiva iz titinog doba. Ili se nešta novo desilo?

Onog mercedesa sam viđao po Sarajevu kod nekih likova. Recimo, Pejaković je imao i starijeg. Ima raje voli takve stvari.
Kontam šta se htjelo išaretiti. Jer inspektori (koji drže do sebe) vozaju najnovija auta (koja baš i ne mogu od plate skuckati).

vicious wrote: 11/10/2022 14:36 Nervira me užasan kvalitet zvuka, pola stvari ne razumijem šta pričaju. :lol:
To nije kljuc od cenife pa da se nosa okolo. Vidim i ostali se zale na zvuk. Los je zvuk + muzika u pozadini i pola ne mozes skontati sta pricaju. Morao sam par puta vracati da razumijem sta govore. Citav voz je iz muzeja a ne samo lokomotiva.
nlt

#42 Re: Kotlina

Post by nlt »

Onaj voz i u stvarnosti vozi za Zenicu :lol:
video

#43 Re: Kotlina

Post by video »

dulekrele wrote: 11/10/2022 18:15
Haris.ba wrote: 11/10/2022 14:42

To nije kljuc od cenife pa da se nosa okolo. Vidim i ostali se zale na zvuk. Los je zvuk + muzika u pozadini i pola ne mozes skontati sta pricaju. Morao sam par puta vracati da razumijem sta govore. Citav voz je iz muzeja a ne samo lokomotiva.
Oh hljebe, jesi li se ti ikada vozio vozom ŽF?
Pa taj godinama i saobraca linijom Ze-Sa.

Na temu, ako ista valja to je objektivnost tj. realna prikazanost scena u seriji sa samim pozicijama u gradu pa i tog istog voza. Nije Talgo zato sto realno i ne saobraca.
Za zvuk se obratite Doci kojem i sam govorim da je gluh :D ali ovo je sad i pristojno.
n+1

#44 Re: Kotlina

Post by n+1 »

Prejak voz. :D
Haris.ba

#45 Re: Kotlina

Post by Haris.ba »

Ja ti sad pisem da nekoliko primjera imam gdje direktori nosaju kljuc sefa od firme. Ne znam sta mislis ko bi trebao kljuc da nosa? Niti, sta mislis sta se radi sa kljucem sefa? Ostavlja po poslu.

Meni je jedi o zasmetalo je kada su krenuli da traze onog horsasa da je bio dan, dok su stigli do carsije - mrkla noc. :D
Last edited by Haris.ba on 11/10/2022 20:58, edited 1 time in total.
vicious

#46 Re: Kotlina

Post by vicious »

Haris.ba wrote: 11/10/2022 20:56
Ja ti sad pisem da nekoliko primjera imam gdje direktori nosaju kljuc sefa od firme. Ne znam sta mislis ko bi trebao ljuc da nosa? Niti, sta mislis sta se radi sa kljucem sefa? Ostavlja po poslu.

Meni je jedi o zasmetalo je kada su krenuli da traze onog horsasa da je bio dan, dok su stigli do carsije - mrkla noc. :D
Zakljuca se u drugi sef :D
Son1

#47 Re: Kotlina

Post by Son1 »

Kad je 3. ep
nekome

#48 Re: Kotlina

Post by nekome »

dobra serija ne serite
pogotovo s obzirom na danasnji kvalitet u svijetu i ne postojanje domace proizvodnje skoro nikako
dječak sa šibicama

#49 Re: Kotlina

Post by dječak sa šibicama »

Gluma je ocajna, Vedrana se istice u losoj glumi a nije jedina, svi ko da su sa ulice pokupljeni kakvi su ono amaterski dijalozi.

Stukanu lezi ova uloga, vec je glumio onog mafijasa u imitaciji zemunskog klana, dobro on to radi. Ima facu za ovakve uloge, steta sto nije ranije isprofilirao sebe.

Moze se gledati ali nista specijalno.
Nierika

#50 Re: Kotlina

Post by Nierika »

Na osnovu ove dvije epizode - tema mi je zanimljiva, muzej, kultura itd+istraga, podzemlje, mračna strana Sarajeva. Čekam 3. ep.
Post Reply