Kotlina

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
iz zadnje klupe

#151 Re: Kotlina

Post by iz zadnje klupe »

Ne znam sve što se u BIH snimi ima neke probleme sa tonom. Ne čujem glumce šta govore, ali zato u sljedećoj sceni muzika je preglasna pa se mora smanjiti i sve tako
Nisam pogledao ni jednu episodu, ali planiram, ali me to za zvuk čudi, jer je razvoj obrade zvuka i šta se može uraditi u zadnjih 5 godina doživio revoluciju, posebno je tu kompanije Izotope, recimo ima alat dialogue isolate, snimiš razgovor pored na cesti, svugdje sirene, a on savršeno izvuce samo razgovor, svaki softer ima tzv. ducking, koji pozadinsku muziku podmece na frekvenciju ispod dialoga tako da mu ne smeta itd, itd, ili da odaberes frekvenciju, boju i sve moguce dialoga da bude što prijatniji za slušanje, a Telecom je odriješio kesu, baš ću pogledati
dječak sa šibicama

#152 Re: Kotlina

Post by dječak sa šibicama »

Sve u svemu tanko, prica bezveze skroz, nista nije povezano, ko je narucio kradju, migrant se eto sapleo i slomio vrat i onda ovaj zamjenik uzeo hagadu da je on eto kao proda, a to niti nije hagada jer je VD direktor koji usput receno sa glumom posvadjan, zamijenio knjige.

O stereotipima da ne govorim, na kraju se i mecka pokvarila na naplatnoj stanici, a vojne penzije su i dalje lose.

U Zenici ce pretpostavljam ukrasti cimburijadu, ko sto je Grinc ukrao Bozic.
Tito_i_Partija

#153 Re: Kotlina

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 02/11/2022 19:54
Tito_i_Partija wrote: 02/11/2022 19:50

Jedino može bit' scenarista, jer teško da ima ikakav drugi pos'o gdje može tako dobro ispoljavat' svoje plagijatorske "talente". :D
Dramaturginja, televizijska urednica i producentica s preko 300 autorskih emisija o filmu, scenaristica u advertisingu. Urednica i prezenterica programa Sarajevo Film Festivala. Autorica dokumentarnih filmova. Filmolog. Filmska kritičarka. U Sarajevu je početkom 2000-tih osnovala tvrtku za distribuciju kino i tv prava Paramounta. Dreamworksa i Universala. O filmu i televiziji piše za najčitanije regionalne internetske medije. Živi u Zagrebu i na Visu.
Sa Indexove stranice. Tako da ima šta raditi. :D
Ines možeš biti ti.

https://www.klix.ba/biznis/posao/klix-b ... /221102043

:D
Nierika

#154 Re: Kotlina

Post by Nierika »

I to bih čitala, šta ću. Vjerovatno bi uslijedila i tema o kritici tih kritika. :D
Sanjarko

#155 Re: Kotlina

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote: 03/11/2022 14:43 Sve u svemu tanko, prica bezveze skroz, nista nije povezano, ko je narucio kradju, migrant se eto sapleo i slomio vrat i onda ovaj zamjenik uzeo hagadu da je on eto kao proda, a to niti nije hagada jer je VD direktor koji usput receno sa glumom posvadjan, zamijenio knjige.

O stereotipima da ne govorim, na kraju se i mecka pokvarila na naplatnoj stanici, a vojne penzije su i dalje lose.

U Zenici ce pretpostavljam ukrasti cimburijadu, ko sto je Grinc ukrao Bozic.
Nije uzeo Hagadu da je ukrade, nego da postane direktor i heroj. Na kraju postade ubica.

Serija govori o ovom liku kako neko u trenutcima može zbog ambicije postat zločinac, u najmanju ruku loš.

Onako serija, nisam je skroz pregledao. Spavam previše pa zato. U trenu je baci s balkona, u trenu postade ubica.
billy organ

#156 Re: Kotlina

Post by billy organ »

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/pog ... /240318130

Sezona 2, bitches. :-)

A Ineska nam se vratila. Hoce li biti tekstova "Edib dosao na klepe" .. :D
rimac

#157 Re: Kotlina

Post by rimac »

Žali Bože pet izgubljenih sati na pet epizoda.

Drugu sezonu mi započinjati neću.
RJ57

#158 Re: Kotlina

Post by RJ57 »

ima li ikakve najave kad i gdje će biti druga sezona? znam da je radna verzija bila gotova za festival i to je to, nisam uspio izguglati ništa smisleno.
kredenac-ac

#159 Re: Kotlina

Post by kredenac-ac »

Kasnim 3 godine ali da pohvalim Omerovica za fenomenalno iznesen lik junkija. Ne znam sta gledate i sta vam zadovoljava kriterije ali na 7 stranica ispisanih o seriji samo ga je jedna osoba spomenula, a lik odradio ulogu vrhunski.

Zoster kralj, za jednog ne- glumca svaka cast.

Stukan standardno dobar. Ne znam ko bi od nasih glumaca bolje iznio ulogum od izgleda, oblacenja, face, dobro osmisljeno skroz.

Iznenadi me kako Sarajevo lijepo izgleda na snimcima.
karanana

#160 Re: Kotlina

Post by karanana »

spektikl se nastavlja u novembru. uh jesam ispljuvo prvu sezonu na temi, ja i zaboravio, ali vraca mi se koliko je losa bila. ali najvjerovatnije cu (probat) gledat i drugu sezonu, cisto da vidim koliko duboko mogu pasti, a vidim desava se u rudniku radnja tako da ce biti dno ispod dna.

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#161 Re: Kotlina

Post by JoseMujica »

karanana wrote: 23/10/2025 22:01 spektikl se nastavlja u novembru. uh jesam ispljuvo prvu sezonu na temi, ja i zaboravio, ali vraca mi se koliko je losa bila. ali najvjerovatnije cu (probat) gledat i drugu sezonu, cisto da vidim koliko duboko mogu pasti, a vidim desava se u rudniku radnja tako da ce biti dno ispod dna.

ja moram...komšo mi glumi, a i znam Feđu, al je tanka serija
Isner

#162 Re: Kotlina

Post by Isner »

Scena kad policijski kombi pada s mosta je snimana u Ilijašu kod Ozrenke..
Ja vozio kad blokiran put, kaže policajac "ma snimaju neki film, ne znam kolko ce potrajat.. :D
Digla_da_kreci

#163 Re: Kotlina

Post by Digla_da_kreci »

Pogledala sam prvu epizodu druge sezone.

Pa nelose je, vidjet cemo dalje kako ce se razvijati. I ovo kazem iako Stukana organski ne podnosim. :D
Digla_da_kreci

#164 Re: Kotlina

Post by Digla_da_kreci »

Fina ova muzikica iz Kotline da drnda u pozadini dok forumamo i radimo za racunalima.
karanana

#165 Re: Kotlina

Post by karanana »

Digla_da_kreci wrote: 12/11/2025 17:08 Pogledala sam prvu epizodu druge sezone.

Pa nelose je, vidjet cemo dalje kako ce se razvijati. I ovo kazem iako Stukana organski ne podnosim. :D
gdje si ufatila pogledat?
Messier

#166 Re: Kotlina

Post by Messier »

ja sam ,kad je bila premijera, odustao kad je fedja, u kisnoj noci, na skenderiji, izasao iz auta..
osmi minut sa introm

napadno nesto, odmah da vam objasnim bed gajse i gud gajse prica

kontam,kakva je ovo kurceva serija.

i onda, godinu poslije,upadnem slucajno ,da vidim to sranje, i uvucem se u pricu.

mario je sjajan i fedja je dobar..i odgledam od druge do cetvrte sve u komadu, il kolko ih je vec bilo,zadnje 3 uglavnom
pepeljara

#167 Re: Kotlina

Post by pepeljara »

imal gdje on-demand odgledati prvu sezonu da je u nekoj fhd 4k kvaliteti?
Digla_da_kreci

#168 Re: Kotlina

Post by Digla_da_kreci »

Ima, ne znam smije li se postavljati link. Na filmoton.net i na dailymotion.com
svesuper25

#169 Re: Kotlina

Post by svesuper25 »

Prva epizoda druge sezone,onako.Nekako mi losa gluma ,a i radnja.Onda one šale,vec sve vidjeno prije.Nije mi legla.
skupljac_zeljeza

#170 Re: Kotlina

Post by skupljac_zeljeza »

Ubacili su glumaca sa filmova Amanet i Testament. Da znamo bolje, znamo dosta bolje pa nam zato fali ono nešto još. Bar je kraj ostao te prve takav da sam poželio da imam nastavak što je opet nešto.
Digla_da_kreci

#171 Re: Kotlina

Post by Digla_da_kreci »

Kakvi su ti filmovi Amanet i Testament, preporucujete li? Nisam ni jedan gledala.
skupljac_zeljeza

#172 Re: Kotlina

Post by skupljac_zeljeza »

Odgeldao sam oba. Teško je biti kritičar u ovo vrijeme kada se mnogo toga snima i često je tu niskobudžetnih filmova. Amanet i Testament ima i profesionalaca i naturščika, samo što i profesionalci su dosta opušteniji i nisu dali koliko mogu i znaju kao da im je filozofija bila, koliko para, toliko muzike. Josip Pejaković ima dosta minuta u Testamentu, ali nije to više valjda onaj Pejaković. Emir H. isto usporen. Reakcija publike u kinu je bio i smijeh, a bilo je i suza. Amanet imaš na YT pa te ne košta ništa da pokušaš.
Digla_da_kreci

#173 Re: Kotlina

Post by Digla_da_kreci »

Evo citam na netu, to su kao nastavci, Amanet i Amanet 2: Testament, a ovaj drugi je tek izasao.

Pogledat cu prvi, hvala ti. :thumbup:
dječak sa šibicama

#174 Re: Kotlina

Post by dječak sa šibicama »

Kotlina ko i ona crna svadba, razocaravajuci nastavak tj pocetak druge sezone.

Svadba se pretvorila u neku vrstu heroji protiv negativaca, sa tim da su ovdje supermeni i kapetani amerike sveceni srpske pravoslavne crkve, samo cekas kad ce onaj zagrnuti plast i poletiti. Bjezi u pm.
RJ57

#175 Re: Kotlina

Post by RJ57 »

doveli curu iz hrvatske sa hrvatskim naglaskom da glumi rođenu sarajku, to ne da nevalja nego nimalo nevalja.

ostalo za sada ok, atmosfera iz prve sezone je i dalje tu.
Post Reply