Kolorit SF filma

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Zox

Post by Zox »

komi, dobro si spelovao, da, to je taj film.
Mario Bava je u neku ruku slican Ed Woodu, zanatlija prirucnih sredstava u filmu.
Samo je Ed Wood bio netalentovan, a Mario Bava je imao momente genijalnosti u toj "jeftinoci".

engram, najvjerovatnije se javim tamo na proljece.
razrooki_jastog

Post by razrooki_jastog »

Hajde, ne morate se sad prepucavati, tema baš i nije loša, jes´ da bih je ja malo proširio, al´drugi put. Naime ja sam SF fan tek odskora, i sviđa mi se jer, dopušta veću slobodu svojim žanrom. Istina, vrlo malo je SF filmova koji mi se sviđaju. Na Kubricka i ostale kultne SF autore i filmove i nemam baš velikog interesa, zato što danas ima toliko remake-ova i pođonjenih ideja, tako da su mi svi stari filmovi sad na neki način «pokvareni» bezze ( 1984 – Equilibrium na primjer). Isto tako Solaris mi je bio bezze zato što sam od početka znao kako će priča ići i kako će se završiti. Ali sam čitao na primjer Dan Trifida (ja mislim da se tako zvaše knjiga), i svidjela mi se ( 28 dana kasnije je «mrtva kopija» te knjige, samo što se radi o nekom virusu ).
Uglavnom, žao mi je što nema više filmova sa jedinstvenim dizajnom kao npr. Dune, ili pa hajde eto - Star Wars, Alien i sl. ( Barem u Američkim filmovima, jer gledao sam Japanske npr. novi «Ghost in the Shell», - ti ljudi baš znaju napraviti SF film )
Volio bih svakako naći tu «Pomorandžu» ako mi neko može reći gdje je ima ( na divxu – po mogućnosti)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

hm... u Danu trifida
mi se ne sviđa kraj nimalo

a teza o tome da su bolesni postali zdravi a zdravi bolesni zbog onog zračenja i sljepoće je zanimljiva ...
Post Reply