Ovi što ti govore da ideš na ASU, se*u (da prostiš). Asu je elitistička škola gdje mogu ići samo "izabrani" tako da...
Za početak se naoružaj sa knjigama o scenarijima, pročitaj Screenplay The Foundations of Screenwriting - Syd Field . Mogu ti poslati link na mail (ako hoćeš). Nakon toga uzmi što više scenarija i čitaj redom, ali pritom obrati pažnju na detalje, kako su određene situacije prikazane, koliko se opisivanja (ne)koristi, kakav ton koriste pisci.
Nakon toga, moja ti je preporuka da kreneš sa adaptacijom kraćih priča (to planiram uskoro i ja krenuti). Razlog zašto baš adaptacija a ne pisanje vlastitog scenarija je zato što ne moraš da razbijaš glavu o priči i likovima, mnogo je lakše napisati scenario kada znaš kuda sama priča vodi i upravo na to se trebaš i fokusirati. Pokušaj sa tim, pa vidi dokle ide.
Za pisanje scenarija koristi Final Draft, najbolji je program (koristio sam za pisanje scenarija za pristupanje ASU).
Dalje... jbg, dalje češ vidjeti, ako sve ovo odradiš i ustraješ, spremi se na najgori period svog života. Bit' će ti gore neg' da kopaš kanale, al' kad završiš NEŠTO (pa makar i scenarij za kratki film) neće ti biti ljepšeg trenutka u životu.
I javi na pp da li hočeš "Gramatika Filma" od Daniela Eridžona (imam pdf, uploadam i pošaljem ti link na pp). Drago mi je vidjeti da nisam jedini koji se bavi i razmišlja o ovome.
SRETNO!
Neke od scenarija koje sam pročitao i koje ti svakako preporučujem su:
No Country For Old Men [2005]
Raging Bull [1980]
The King's Speech [2010]
The Dark Knight [2008]
Seven Samurai [1954]
Chinatown [1974]
There Will Be Blood [2007]
p.s. samo da znaš da sam ja metodična osoba i da ovakav pristup meni odgovara, naravno da ne mora i tebi tako da ono, ja samo dajem savjet...