Jeste li gledali intervju sa Edom Maajkom na HTV`u

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

supersonic

Post by supersonic »

pa covjek je probao u tuzli i nisu mu dali da pokaze sta zna. kad je uspio u zagrebu, onda je prodani papak.
ja ne volim tu vrstu muzike, ali njemu skidam kapu, zato jer ga blate i jedni i drugi i treci nacionalisti. to je znak da on nije nacionalista.
ko bi uspio napuniti neku salu sa 8.000 ljudi i da svi izađu zadovoljni?? ovo j eza onu pricu o ne/uspjehu
mirovnjak

Post by mirovnjak »

Cim je uzeo hrvatsku saru i i odlucio tamo egzistenciju ostvarivati po meni je izgubio pravo da pjeva i komentarise o bosanskim prilikama, malo mi je to licemjerno.
Last edited by mirovnjak on 04/01/2005 08:38, edited 1 time in total.
tataratira

Post by tataratira »

nedavno na "po ure torture" izjavio da mrzi americku kulturu, tj da nista od toga ne voli ali mi nije jasno jel repanje nastalo u Brčkom ili u Zagrebu ili na nekom trecem mjestu?

ja sam prerastao edu i slicne pjesmice, to je za klince iz "Zlatne doline"
nemam nista protiv njega samo mene ne odusevljava nimalo od drugog albuma
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mirovnjak wrote:Cim je uzeo hrvatsku saru i i odlucio tamo egzistenciju ostvarivati po meni je izgubio pravo da pjeva i komentarise o bosanskim prilikama, malo mi je to licemjerno.
A zasto bi izgubio pravo?
mirovnjak

Post by mirovnjak »

kub lajkan wrote:
mirovnjak wrote:Cim je uzeo hrvatsku saru i i odlucio tamo egzistenciju ostvarivati po meni je izgubio pravo da pjeva i komentarise o bosanskim prilikama, malo mi je to licemjerno.
Pogresno sam se izrazio fali rijec moralno ispred prava, u najmanju ruku neumjesno je da razglaba o lokalizmima u Bosni dok on zivi i djeluje u totalno drugoj sredini.
edu

Post by edu »

Negdje, nekada procitah kako i zavist treba zasluziti!!!...nisam ni gledao ni citao taj intervju ali je Edo meni OK..nekad vjerovatno kiksa..ali Boze moj..niko nije savrsennnn....kakvih ima on je mila Maajka.....da su svi k'o on...

A vama treba nabaviti pravopis, podhitno...

Rijec nacionalista se pise bez J......nervira me to "nacijonalista"...pa malo paziteee...da ne bih ruzio... :x
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mirovnjak wrote:
kub lajkan wrote:
Pogresno sam se izrazio fali rijec moralno ispred prava, u najmanju ruku neumjesno je da razglaba o lokalizmima u Bosni dok on zivi i djeluje u totalno drugoj sredini.
I dalje vrijedi pitanje ZASTO?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

edu wrote: A vama treba nabaviti pravopis, podhitno...
Pa kad vec insistiras na pravopisu...

pise se "pod hitno"...
Tornjak

Post by Tornjak »

mirovnjak wrote:
kub lajkan wrote:

Pa jeli to znaci da mi u dijaspori nesmijemo se izrazavati Bosancima i Hercegovcima i da nesmijemo spominjati Bosnu :?
dugi

Post by dugi »

Ko je to kad nas uspio poslije rata u bilo cemu, muzici, sportu itd..
Ovo je sve do nas, zato sto ne mozemo da gledamo da je neko bolji od nas, da je necije dijete bolje od moj dijeteta( ovo mislim na nase politicare, trenere, privatnike i ine mocnike)
Kod nas cim malo prerastes prosjek postanes meta za podjeb....e.
Onda se talentovani ljudi fino ispale vani i tamo se dokazu.
A nama ostaje da raspravljamo jeli prodana dusa ili nije.
Svaka cast svakome ko uspije posteno, pa bilo gdje.
Za livadica, aristokratu i slicne supljikate i gubitnike neka se malo prisjete narodne poslovice
BOLJE DA MI ZAVIDE NEGO DA ME ZALE
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

livadic wrote: edo ... ... go home ...
Livadicu go home...? :D 8-)
Tornjak

Post by Tornjak »

dugi wrote:Ko je to kad nas uspio poslije rata u bilo cemu, muzici, sportu itd..
Ovo je sve do nas, zato sto ne mozemo da gledamo da je neko bolji od nas, da je necije dijete bolje od moj dijeteta( ovo mislim na nase politicare, trenere, privatnike i ine mocnike)
Kod nas cim malo prerastes prosjek postanes meta za podjeb....e.
Onda se talentovani ljudi fino ispale vani i tamo se dokazu.
A nama ostaje da raspravljamo jeli prodana dusa ili nije.
Svaka cast svakome ko uspije posteno, pa bilo gdje.
Za livadica, aristokratu i slicne supljikate i gubitnike neka se malo prisjete narodne poslovice
BOLJE DA MI ZAVIDE NEGO DA ME ZALE

Upravu si i mene zivciraju ovi koji stalno nadu pravdati da su oni prodane duse da su ovo da su ono, a da su oni bili na njihovom mijestu istu bi stvar uradili. Meni je uvijek drago kada se nasi pokazu u inostranstvu pa bilo u kojoj zemlji i oni su opet ostali veci bosanci nego ovi koji misle da su pravi bosanci a u stvari im nije ni stalo do Bosne.
mirovnjak

Post by mirovnjak »

Tornjak wrote:
mirovnjak wrote:
kub lajkan wrote: A zasto bi izgubio pravo?

Pa jeli to znaci da mi u dijaspori nesmijemo se izrazavati Bosancima i Hercegovcima i da nesmijemo spominjati Bosnu :?
Smijete ali znate li Vi sta se desava u Rimu bolje od Rimljana, on je za mene hrvatski umjetnik bosanskog podrijetla po novohrvatskom pa neka se bavi problematikom te sredine. Kao dijasporac vazda je dobrodosao na turisticko/radni obilazak bivse mu domovine ako ima interesa i ako je bas toliki patriota na ulaganje zaradjenog kapitala u svoju domovinu.
mirovnjak

Post by mirovnjak »

kub lajkan wrote:
mirovnjak wrote:
kub lajkan wrote: A zasto bi izgubio pravo?
I dalje vrijedi pitanje ZASTO?
ZASTO je nebo plavo?
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

e, ne palamudite, vise, dosta je bilo komentara o Edi, slusajte covjeka i ucite :D
vidiovo

Post by vidiovo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Livadicu go home...?
evo drvosjeca te pozelio, hoce da se vratis. znaci da je i on shvatio gdje je stvarni problem u bih.
manijak1

Post by manijak1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Livadicu go home...? :D 8-)
Pretpostavljam da je ovo nepoželjna varijanta :D
scott

Post by scott »

livadic wrote:edo je poprilicnan papcic ... :(

ako se mene pita ... :oops:

a sto se tarika tice ... :D

... to je vec sasvim druga prica ... :oops:

:D

;)
pa jebigga rojs je jos veca :D

pasalic :( uhhh :lol: jooos veca
íma NJIHAR JOSTERRR :D

a na kraju :(
dajes li ti svoj :D osobni doprinos :shock:
:(
:-D
da zagreb izgleda kao :arrow: LAS VEGAS :lol: :lol:
dugi

Post by dugi »

Zaboravih reci da Edo nije imao babu ili tatu u HDZ-u da ga pogura
(btw.nije ni katolik) sto je veliki minus u "demokratskoj krvatskoj".
A naravno nema ni pi... da se probija na estradi kao Seve cuvena :lol:
Time je njegov uspjeh jos veci.
H2SO4

Post by H2SO4 »

dugi wrote:Zaboravih reci da Edo nije imao babu ili tatu u HDZ-u da ga pogura
(btw.nije ni katolik) sto je veliki minus u "demokratskoj krvatskoj".
A naravno nema ni pi... da se probija na estradi kao Seve cuvena :lol:
Time je njegov uspjeh jos veci.
njegov uspjeh lezi u dobroj cuni :D

Edo Majkaa

u gacama staka :shock:

dala mu svaka :D
_MaYa_

#96 Re: Jeste li gledali intervju sa Edom Maajkom na HTV`u

Post by _MaYa_ »

Tornjak wrote:Nema sta Edo je legenda 8-)
da, mislim da je to bio najbolji govor koji je bilo ko odrzao poslije rata...iskreno ono znam kako mu je bilo, mahmuran i ono jedino je istinu mogao i da govori :) kaze proljev imao hahaha u tako ozbiljnoj emisiji u kojoj je i sam stipe mesic gostovao...

onog covjeka treba cjeniti :) mada ne slusam njegovu muziku :=) sori edo ali ne pronalazim se...
JBL

Post by JBL »

HRVojeVukcicHRVATinic wrote:Pita ga osoba iz publike "Jeste li vi Hrvat il Bosanac?"
Edo: "Bosanac"...

2-3 minute docnije...

"Kad dođem u Bosnu, vidim da tamo ima Bošnjaka kao što sam ja i da je tamo Bošnjak biti sasvim normalno, nitko te cudno ne gleda" :oops: :oops: :oops:

Ne znam ko brka loncice.
Drzava koja ga je skolovala, odgojila, dala utociste nije mu po volji, mogao je u Saudijskoj Arabiji pjevati reeep....
tebi nije jasno sta je nacionalnost a sta drzavljanstvo?

mozes biti 10000 godina u hebenoj Kini (i kina te moze 3000 skolovati) i jos uvijek si Hrvat i ne Kinez..... kontas?
Edin H.

Post by Edin H. »

Meni je dobro kada kaze onom voditelju; "Ma slusaj care!"
Jeste se malo provalio kada ga je ona cura pitala za folk pjevace i slobodu izbora, ali nije mogao reci na Televiziji: "Oni su jedina iznimka koje sve treba roknuti, a i one koji ih slusaju!"
Post Reply