Izdajice svega što je Bosansko

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
focak

#1 Izdajice svega što je Bosansko

Post by focak »

Ovo je sramno i tuzno sto rade na BHT 1. Pitanje je, imali smisla placati tu TV kucu sa ovakim nacnim rada. :x
Piše: Adnan Jasho Jašarspahić
Pitam se da li bi ikada Aleksandar Tijanić pristao da skrati Dnevnik RTS-a (Radio Televizije Srbije) zbog toga što reprezentacija susjedne države igra neku utakmicu protiv Španije. U isto vrijeme nameće se i pitanje da li bi ikada urednik HRT-a učinio istu tu stvar zbog toga što "nekakva" BiH u kojoj ima i hrvata igra tamo neko svjetsko prvenstvo. Sinoć gledam centralnu informativnu emisiju Dnevnik tzv. BHT 1 koju je vodio Tomislav Đurić i koji se izvinjava gledaocima zbog kraćeg izdanja emisije jer se moramo uključiti u drugo poluvrijeme utakmice u kojoj igra SCG (zemlja agresor na našu zemlju) sa Španijom. Ili sam ja zaista skroz "puko" ili je ova zemlja u definitivnom kurcu. Centralni Dnevnik traje kraće zbog utakmice SCG? Taj Dnevnik i ono malo sadržaja te televizije nas košta 6KM da plaćamo prinudno uz račun za telefon. Prijete pljenidbom penzija ukoliko penzioner ne plaća RTV pretplatu. Šta da plaćamo, da gledamo reprezentaciju koja dolazi iz zemlje koja je rušila ovu zemlju, samo zato da bi kompleksi stanovnika iz manjeg entiteta bili zadovoljeni, plačamo ono što nam agresijom nisu uspjeli nametnuti. Ima li iko normalan u ovoj zemlji? Ima li ovdje uopšte bosanaca? Zar bi neko iz ove zemlje trebao navijati za SCG zato što tamo igra neki musliman Alen Muratović ili bi trebali navijati za hrvatsku što je tamo neki Mirza Džomba. Zar zbog toga treba skratiti Dnevnik? Ma ne treba, bosance, a i hercegovce treba da boli k.... za to. Ja lično više volim Dragana Počuću (pravoslavca) i Dragana Ćavara (katolika) koji igraju za rukometnu reprezentaiju BiH nego, Buntića, Džombu, Šolu, Muratovića, Toskića, Loserta i sve ostale izdajice Bosanskog roda koji su se prodali susjednim reprezentacijama. Zbog toga ne treba ni plaćati pretplatu izdajicama sa BHT1 kojima je draže srpsko i hrvatsko govno nego bosanska čokolada.

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
kub lajkan

#2 Re: Izdajice svega što je Bosansko

Post by kub lajkan »

focak wrote:Ovo je sramno i tuzno sto rade na BHT 1. Pitanje je, imali smisla placati tu TV kucu sa ovakim nacnim rada. :x
...Ja lično više volim Dragana Počuću (pravoslavca) i Dragana Ćavara (katolika) koji igraju za rukometnu reprezentaiju BiH nego...
Dzamija i crkva su mjesto gdje se neko cijeni i voli jer je (dobar) musliman, katolik ili pravoslavac, a rukometni teren je mjesto gdje se neko cijeni i voli jer je dobar rukometas.

p.s. Izabrao si da citiras vrlo renomirano ime iz svijeta novinarstva
:D
Pravda30

#3 Re: Izdajice svega što je Bosansko

Post by Pravda30 »

kub lajkan wrote:
focak wrote:Ovo je sramno i tuzno sto rade na BHT 1. Pitanje je, imali smisla placati tu TV kucu sa ovakim nacnim rada. :x
...Ja lično više volim Dragana Počuću (pravoslavca) i Dragana Ćavara (katolika) koji igraju za rukometnu reprezentaiju BiH nego...
Dzamija i crkva su mjesto gdje se neko cijeni i voli jer je (dobar) musliman, katolik ili pravoslavac, a rukometni teren je mjesto gdje se neko cijeni i voli jer je dobar rukometas.

Nebitno ko je novinar.
Ovo sto je napisao je istina. Inace nisi shvatio sustinu samog teksta.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije li krajnje vrijeme reci "popu - pop, bobu - bob", ali i budalama da su budale.
kub lajkan

#5 Re: Izdajice svega što je Bosansko

Post by kub lajkan »

Pravda30 wrote:
kub lajkan wrote:

Nebitno ko je novinar.
Ovo sto je napisao je istina. Inace nisi shvatio sustinu samog teksta.
Izvini ako nisam razumio. Moji intelektualni dosezi su ocito puno nizi...

(nadam se da ces razumjeti, posto ocito djelujes dubinski)
Pospanko

Post by Pospanko »

Ocito neki ne vide dalje od svog nosa pa onda pocinju da vrijedaju i novinare i izvor koji je dao osvrt na desavanja "nase" BHTV. Da se radilo o finalnoj utakmici razumio bih da je skracen dnevnik. Bosna je jedina zemlju na ovom svijetu koja je skratila svoju informativnu emisiju zbog tog trecerazrednog dogadaja.
Zalosno, zalosno i opet zalosno... Potpuno je covjek u pravu kada je rekao da ga boli neka stvar zbog nekih igraca koji su porijeklom sa ovih prostora, da su bili neki karakter i patriote sada bi branili boje rodene zemlje a ne bi se prodali za saku $. Jos su jadniji oni koji ih podrzavaju a u isto vrijeme blate Salihamidzica koji je isto to mogao uciniti kada je htio, ali je ipak dosao da igra za Bosnu, onu istu Bosnu koja ne propusti niti jednu priliku da ga popljuje...
BHTV mi svakim danom lici na ukleti brod koji luta bez pravca i cilja.
scarface32

Post by scarface32 »

Ma nije samo BHTV nego i citava bosna je takva.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

scarface32 wrote:Ma nije samo BHTV nego i citava bosna je takva.
Ma kakva Bosna?!

Cijeli svijet!
reaktor

Post by reaktor »

kub lajkan wrote:
scarface32 wrote:Ma nije samo BHTV nego i citava bosna je takva.
Ma kakva Bosna?!

Cijeli svijet!
haj ne kakaj
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Cijeli svijet je protiv nas, ali nema veze, pobijedicemo, jer mi se borimo za pravdu... :shock:

Kao Slobo krajem 80-tih... :sad:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Focak je u bijesu malo pretjerao s nekim stvarima, ali u sustini je u pravu!
mrmot

Post by mrmot »

Jebala te više Bosna! Sve mi je gore i gore u njoj, i samo me više jebu iz dana u dan. A ti mi tu nešto sereš o jebenom rukometu. Nije se ništa dobro desilo od rata pa naovamo, a ti o nekom navijanju. Poserem ti se i na dnevnik i na rukomet, i na onoga kome je to problem.
Arrival

#13 Re: Izdajice svega što je Bosansko

Post by Arrival »

Pitam se da li bi ikada Aleksandar Tijanić pristao da skrati Dnevnik RTS-a (Radio Televizije Srbije) zbog toga što reprezentacija susjedne države igra neku utakmicu protiv Španije. U isto vrijeme nameće se i pitanje da li bi ikada urednik HRT-a učinio istu tu stvar zbog toga što "nekakva" BiH u kojoj ima i hrvata igra tamo neko svjetsko prvenstvo. Sinoć gledam centralnu informativnu emisiju Dnevnik tzv. BHT 1 koju je vodio Tomislav Đurić i koji se izvinjava gledaocima zbog kraćeg izdanja emisije jer se moramo uključiti u drugo poluvrijeme utakmice u kojoj igra SCG (zemlja agresor na našu zemlju) sa Španijom. Ili sam ja zaista skroz "puko" ili je ova zemlja u definitivnom kurcu. Centralni Dnevnik traje kraće zbog utakmice SCG? Taj Dnevnik i ono malo sadržaja te televizije nas košta 6KM da plaćamo prinudno uz račun za telefon. Prijete pljenidbom penzija ukoliko penzioner ne plaća RTV pretplatu. Šta da plaćamo, da gledamo reprezentaciju koja dolazi iz zemlje koja je rušila ovu zemlju, samo zato da bi kompleksi stanovnika iz manjeg entiteta bili zadovoljeni, plačamo ono što nam agresijom nisu uspjeli nametnuti. Ima li iko normalan u ovoj zemlji? Ima li ovdje uopšte bosanaca? Zar bi neko iz ove zemlje trebao navijati za SCG zato što tamo igra neki musliman Alen Muratović ili bi trebali navijati za hrvatsku što je tamo neki Mirza Džomba. Zar zbog toga treba skratiti Dnevnik? Ma ne treba, bosance, a i hercegovce treba da boli k.... za to. Ja lično više volim Dragana Počuću (pravoslavca) i Dragana Ćavara (katolika) koji igraju za rukometnu reprezentaiju BiH nego, Buntića, Džombu, Šolu, Muratovića, Toskića, Loserta i sve ostale izdajice Bosanskog roda koji su se prodali susjednim reprezentacijama. Zbog toga ne treba ni plaćati pretplatu izdajicama sa BHT1 kojima je draže srpsko i hrvatsko govno nego bosanska čokolada.

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
:-? :-? :-?

jasho je mahnitov ali je point dobar
Post Reply