hunting party

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Borej

#51 Re: Lov u Bosni

Post by Borej »

pa meni pravi holivudski film, u kom junaci pokaraju sve redom i odu kuci na veceru :D :D

meni se svidja kako su pokazali sarajevo, ima nekoliko scena navecer, prelijepo izgleda, kao i one scene kad se voze po onim sumama koje su prelijepe, sve u svemu film salje pozitvinu sliku o BiH, i muslimani iako se jasno prepozanju u filmu nisu cak ni osumnjiceni za terorizam, nego su zrtve sto i jeste prava istina, takodjer film govori da je i na drugoj strani bilo zrtava, samo puno manje, sto je takodjer istina.

e sad sam zaplet, radnja i kraj onako holivudski, pojednostavljen prikaz svjestske politike i pristupa medjunarodne zajednice prema necemu sto bi se trebalo zvati pravada i mir, naravno tu je nekoliko novinara/heroja koji ce ispravit nepravdu kompletnog medjunarodnog aparata.

meni je film ok zato sto je tema Bosna i ratni zlocini, a mislim da je film pravljen da tako da se prosjecni amer divi americkim super herojima kojima je pravda na pravom mjestu gdje god da su. sve u svemu gledljivo ako nista zbog korektnog odnosa prema zrtvama rata...

i promcije prirodnih ljepota BiH:D
@Žurnalista

#52 Re: Lov u Bosni

Post by @Žurnalista »

@Campa, ne umisljaj da si nekom vazan pa da ce ti taj neko posvecivati postove i vrijeme, btw ja sam žensko i pričam o filmu a s vremenom ces zamijetiti - i vrlo općenito/u trećem licu. Ne obraćam se nikome lično, ne volim taj oblik prisnosti. Još nešto?
campa_xxx

#53 Re: Lov u Bosni

Post by campa_xxx »

@Žurnalista wrote:@Campa, ne umisljaj da si nekom vazan pa da ce ti taj neko posvecivati postove i vrijeme, btw ja sam žensko i pričam o filmu a s vremenom ces zamijetiti - i vrlo općenito/u trećem licu. Ne obraćam se nikome lično, ne volim taj oblik prisnosti. Još nešto?
:lol: :lol:
don vito

#54 Re: Lov u Bosni

Post by don vito »

Borej wrote:one scene kad se voze po onim sumama koje su prelijepe, sve u svemu film salje pozitvinu sliku o BiH
Uski krivudavi asfaltni put kroz sumu kojim se voze onom starom meckom je cesta za Sljeme
JWD02

#55 Re: Lov u Bosni

Post by JWD02 »

Dobar film, iskren, nije sad ono da kazeš:"Joj jest beton film!" i razmišljaš o njemu i sutradan(to samo Old Boy može :D ), ali mi nije žao potrošenog vremena. Što je najvažnije, istinit je....ali neko mi reče da su ga kritičari pokopali, ili je to neko provalijo.
cyprus

#56 Re: Lov u Bosni

Post by cyprus »

Meni strašno upadaju u oči detalji poput: Marta iz muslimanskog sela, Boghdanović, najzatucaniji srpski seljaci koji tečno govore engleski, očajan i neuvjerljiv izgled sela zvanog Polje, dolazak "Radovanovih" čuvara čak u Holidej In, zatim koji je ono q bio na kraju filma pred odjavnu špicu, debilno al stvarno debilno ponašanje UN-ovog lica (Boris)...i tako još nekih sitnijih nerealnih detalja (valjda sam velika cjepidlaka). S druge strane neke stvari su me dosta prijatno iznenadile, al generalno kako nego gore reče, poprilično sklepano.
Jara

#57 Re: Lov u Bosni

Post by Jara »

moja ocjena je vrlo bliska @cyprusovoj ( ono za Martu nema veze, što ne bi mogla biti u nekom bh. selu...)
Jazz_Junkie

#58 Re: Lov u Bosni

Post by Jazz_Junkie »

Film je cisto prosjecan. Richard Gere je ganjao Bogdanovicha zbog licnog obracuna (iako su ubacili poruku kako ga MZ ne zeli uhvatiti, pa on zeli provesti pravdu). Onda ubacivanje tipicnih hollywoodskih slucajnosti kao ona kada ih onaj ludjak zeli likvidirati, pa ga nazva "maca". Prilicno je plitka bila i scena gdje onaj Benjamin ubijedi onu Mirjanu da im pomogne, iako nisu imali 1000 maraka koliko je trazila.... eh, pa to u Bosni ne moze tako. :D
Bilo je i malo humora sa onim Borisom koji ih je drzao za CIA agente. Onog lika sto je glumio Bogdanovicha sam mislim vidio vec prije gdje je takodje glumio Karadzica. Mislim da je to onaj film sa Tom Berengerom ili Owenom Wilsonom.
[Matrix]

#59 Re: Lov u Bosni

Post by [Matrix] »

cyprus wrote:Meni strašno upadaju u oči detalji poput: Marta iz muslimanskog sela, Boghdanović, najzatucaniji srpski seljaci koji tečno govore engleski, očajan i neuvjerljiv izgled sela zvanog Polje, dolazak "Radovanovih" čuvara čak u Holidej In, zatim koji je ono q bio na kraju filma pred odjavnu špicu, debilno al stvarno debilno ponašanje UN-ovog lica (Boris)...i tako još nekih sitnijih nerealnih detalja (valjda sam velika cjepidlaka). S druge strane neke stvari su me dosta prijatno iznenadile, al generalno kako nego gore reče, poprilično sklepano.
totalno u pravu.film je glupost nevidjena,neka B produkcija.ruski enemy je zamjenjen srpskim dodano jos
malo znanog i neznanog prljavog vesa i evga film za domare i domacice.ovo su filmovi za izgradnju stereotipije
,jer nema vise rusa al eto imaju srbi pa da caskom onako holivudski sve to pretvorimo u ubice i silovatelje
jer lakse raditi i misliti sa takvim.sad su trendu muslimani ako bomberi ,kult-ubice,ideoloski otpad
,svako malo u holly serijama neki musliman hoce daa se zakuca u nesta i sl.tako vam je to
kad se vascijeli americki narod obrazuje uz ove shitove.
doktor78

#60 Re: Lov u Bosni

Post by doktor78 »

Citajuci kritike u novinama, ocekivao sam neko smece od filma. Takodje, znam da je prilikom snimanja u Sarajevu bilo par neautenticnosti (npr. prvobitno je radnja trebala da bude u '96/'97. a prikazivala se nova zuto-plava zastava ,koja je nastala tek 1998.), ali vidim da su to ispravili. Po meni solidan film, koji je upropasten sladunjavim happy-end zavrsetkom.
seshat

#61 Re: Lov u Bosni

Post by seshat »

jedva odgledah film do kraja, koliko je dosadan. jasno mi je da se radnja filma morala prilagoditi širokim masama (i mnogima koji pojma nemaju šta se ovdje dešavalo), ali masa budalašina prikazanih u filmu.... ma ne mogu dalje, film je fakat predosadan. najbolje na filmu je odjavna špica gdje su naveli da su mnogi ratni zločinci još uvijek na slobodi zbog nesposobnosti/nehtijenja međunarodne zajednica da ih se uhapsi.
Doda37

#62 Re: Lov u Bosni

Post by Doda37 »

Jazz_Junkie wrote:Film je cisto prosjecan. Richard Gere je ganjao Bogdanovicha zbog licnog obracuna (iako su ubacili poruku kako ga MZ ne zeli uhvatiti, pa on zeli provesti pravdu). Onda ubacivanje tipicnih hollywoodskih slucajnosti kao ona kada ih onaj ludjak zeli likvidirati, pa ga nazva "maca". Prilicno je plitka bila i scena gdje onaj Benjamin ubijedi onu Mirjanu da im pomogne, iako nisu imali 1000 maraka koliko je trazila.... eh, pa to u Bosni ne moze tako. :D
Bilo je i malo humora sa onim Borisom koji ih je drzao za CIA agente. Onog lika sto je glumio Bogdanovicha sam mislim vidio vec prije gdje je takodje glumio Karadzica. Mislim da je to onaj film sa Tom Berengerom ili Owenom Wilsonom.

To ti je Aleksa , kako je poceo rat na mom otoku :D
swirl

#63 Re: Lov u Bosni

Post by swirl »

Interesantno, niko nije komentarisao kako na pocetku filma Richard Gere prica, kada se uzivo javio, o gradjanskom ratu u Bosni i Hercegovini :?
dezurni_ucenik

#64 Re: Lov u Bosni

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 04:05, edited 1 time in total.
in33sa

#65 Re: Lov u Bosni

Post by in33sa »

Klasicna holivudska limunada, ona scena kad Richardu Kar, pardon, BogHdanovic (nigdje veze) rukama pokazuje kao "dodji, hajde ako si mangup, dodji" a crnac neda, ono :-) jeftino da ne moze jeftinije.

Ali to je holivud.

RS je prikazana crna da ne moze crnja samo iz razloga da se plitki mozgovi prosjecng kino gledatelja u USA moze lakse orjentirati koji su dobri a koji losi momci, a ne sto su oni eto humani pa znaju sta se tu desavalo :-) dobro neko rece, nije vise u modi da su Rusi zli i nakaradni, pa se taj stereotip prebacuje na druge. Nece proci puno a da za potrebe neke druge holivudske zabokrecine Federacija nece biti prikazana kao crna rupa, leglo islamskih terorista, a neki Tom Kruz ce ih loviti po BH brdima i planinama, gdje ce mu sacekuse praviti nane koje ispod dimija drze RPG i govore engleski jezik sa losim ruskim akcentom.
Jara

#66 Re: Lov u Bosni

Post by Jara »

Za scene na početku sam mislila da su film u filmu ...one su k'o u starim filmovima kad se očito vidi da su scene eksterijera snimane u studiju. I specijalni efekti loši. Možda su puno para dali glavnom glumcu pa su morali štedjeti. :D Nekako mi sve kao loš strip. U odnosu na neke druge filmove o ratnim reporterima - Godina opasnog življenja i Nešto posve osobno - talašika!
Šega mi bilo - oni ga kao traže, a meni pred očima dr Dabić sa sve perčinom na vrh glave...eh, da su znali scenaristi i producenti... :D
Al' eto, volim filmove snimane u mjestima koje volim... :) A Gere nam je izreklamirao grad i na CNN-u :) pa je to pozitivna stvar ...takva promocija je dobro došla... :)
boing

#67 Re: Lov u Bosni

Post by boing »

gledo sam ga fantastican je
tonga

#68 Re: Lov u Bosni

Post by tonga »

swirl wrote:Interesantno, niko nije komentarisao kako na pocetku filma Richard Gere prica, kada se uzivo javio, o gradjanskom ratu u Bosni i Hercegovini :?

a nije bio građanski? :roll:

to je i jedino istinito u ovom filmu...inače,film je tipična američka boza za one koji ne razmišljaju svojom glavom...na stranu tipični scenario o "dobrim" i "lošim" momcima,ali tehnički je veoma traljavo odrađeno sa nizom logičkih grešaka i to nije film "za pamćenje" ...a ovi koji misle da će film donijeti pozitivnu reklamu bih...varaju se...bih će i dalje za prosječnog amera biti neka vukojebina...
Phobius

#69 Re: Lov u Bosni

Post by Phobius »

nije bio gradjanski, nije bio. ja sam taj rat prezivio, i znam to dobro.
tonga

#70 Re: Lov u Bosni

Post by tonga »

Phobius wrote:nije bio gradjanski, nije bio. ja sam taj rat prezivio, i znam to dobro.

stvarno? samo si ti preživio? ima li još nekog da je preživio,šta misliš? ti subjektivno možeš da misliš šta hoćeš,ali objektivno i činjenično je bio građanski rat...
ali ovo nije tema o politici,tako da neću da širim...
djejebazapelo

#71 Re: Lov u Bosni

Post by djejebazapelo »

Za one koji nisu gledali ovaj film.

Za pogledati online u Flash playeru The Hunting Party(Lov u Bosni) OVDJE

Kvalitetniji snimak za pogledati online u DivX playeru The Hunting Party(Lov u Bosni) OVDJE
Last edited by djejebazapelo on 09/02/2009 00:02, edited 1 time in total.
Eborg

#72 Re: Lov u Bosni

Post by Eborg »

Po meni je film poprilichno plitak i sklepan iako nije losh za gledanje.No isto se tako brzo i zaboravi.

Ono shto je meni jako zasmetalo je shto je u par navrata Sarajevo prikazano kao neki strogo islamski grad - samo fokusi na dzhamije i zamotane bule.Pa nije Teheran... :shock:
kofi anan

#73 Re: Lov u Bosni

Post by kofi anan »

Eborg wrote:Po meni je film poprilichno plitak i sklepan iako nije losh za gledanje.No isto se tako brzo i zaboravi.

Ono shto je meni jako zasmetalo je shto je u par navrata Sarajevo prikazano kao neki strogo islamski grad - samo fokusi na dzhamije i zamotane bule.Pa nije Teheran... :shock:
Zavisi koga pitas, Slusajte sta nam Mile kaze :oops: :oops: :D
Post Reply