Horrible bosses
Moderator: _BataZiv_0809
-
vulkan777
#76 Re: Horrible bosses
Pogledao sam ga sinoć i fino sam se ismijao. Ja baš volim ovakav smisao za humur i definitivno je jedna od najboljih komedija koje sam pogledao u zadnje vrijeme. Meni je onaj Charlie Day odličan glumac, uvrnut i lud i sa onim skičavim glasom uvijek me nasmije. Jedino me nerviralo što je bježao od šefice, umjesto da je taslači
Btw nikad nisam Jennifer Aniston smatrao nekom seksi glumicom, ali je u ovom filmu bila neodoljiva!!! Sve u svemu, moja preporuka za ovaj film 
- So What!
#77 Re: Horrible bosses
Inače imam jako nizak kriterij za filmove i nisam izbirljiv kada su komedije u pitanju, ali ovaj filmmi je stvarno bio bezze. Poređenja sa Hangoverom su blasfemija.
Last edited by So What! on 11/01/2012 20:36, edited 1 time in total.
- senad_vt
#78 Re: Horrible bosses
i meni je pravo glup film bio kakva ba komedija pravi američki shit
-
todd_smith
#79 Re: Horrible bosses
sto se tice Hangovera, naravno da je Hangover2 los...cijelia skripta i radnja su napisani i uradjeni za samo 1 film, ali popularnost/zarada prvog je bio razlog sto su napravili drugiBHF_Manijak wrote:Smijesno je poredit Hangover i White chiks, prvi mi je sranje apsolutno, a white chiks beton, opet stvar ukusa...Ne kazem da je remek djelo sto se price tice, radnje i slicno, ali komediju ponajmanje gledam radi radnje, glume, slisnih stvari, gledam da se dobro ismijem, a white chiks me jeste dobro nasmijao, dok Hanogver nije izazvao vise od nekoliko smijesaka...Kazem opet stvar ukusa, ali generalno, komedije su odron u zadnje vrijeme, u zadnjih 4-5 godina ne pamtim nista kvalitetno.
@Todd, a sto je to po tebi dobra komedija majketi?!
reci da je Hangover los film, slaba komedija je po meni glupost, svi imamo razlicite ukuse, ali reci da je film los ili "sranje" kao da je to neka cinjenica je ludost (ne govorim da si ti to rekao, i sam si ti naglasio da je sve stvar ukusa), pogotovo ako vidis da je prvi Hangover zaradio $465 miliona, jer to makar potvrdjuje da ima vise nego 1 osoba koja je mislila da je to bio smijesan/dobar film
ps-Zack Galifinakisova i Ken Jeongova predstava u Hangoveru je mnogo bolja i smijesnija nego brace Weyans u "White Chicks"
sad sto se tice White Chicks, Weyans braca imaju reputaciju po odlicnim komedijama, od "Dont be a menace..." do prva 2 "Scary Movie"a (koje su po meni njihova remek djela), ali opet ne znaci da sve sto naprave je humoristicko zlato
u ovih 7 minuta iznad sam se samo nasmijao 2-3 puta i to jedva, a i to je bilo na sale koje forsiraju "afro-americku" dostavu sala
i da usput odgovorim na tvoje pitanje sto je to po tebi dobra komedija, sigurno nije ta u kojoj svaka druga linija dijaloga predvidljiva ili blizu toga
ali bar po mom misljenju, kada se film naslanja na sale poput one @ 3:50 ...(koja je ustvari vic stariji od Grcke
komedije tipa Kevin Smitha poput Dogme ili Cohen brace i Big Lebowskija su po meni "dobre komedije"
-
Mr.Penguin
#80 Re: Horrible bosses
Ma svako voli drugacije ali koliko su zaradili na filmu ne definise duhovitost.
-
todd_smith
#81 Re: Horrible bosses
na cemu je onda zaradio film? na drami/akciji?Mr.Penguin wrote:Ma svako voli drugacije ali koliko su zaradili na filmu ne definise duhovitost.
- SpiritCrusher
#82 Re: Horrible bosses
Ovo sranje od filma ima svoju temu?!
Nevjerovatno, ja sam ga pogledo zbog onog malog brade iz filadelfije al i on je tanak, a film je generalno presmijesan..u najgorem mogucem smislu.
Nevjerovatno, ja sam ga pogledo zbog onog malog brade iz filadelfije al i on je tanak, a film je generalno presmijesan..u najgorem mogucem smislu.
-
Mr.Penguin
#83 Re: Horrible bosses
Onda je Sam u kuci najbolja komedija ikad. Najvise su zaradili. 700miltodd_smith wrote:na cemu je onda zaradio film? na drami/akciji?Mr.Penguin wrote:Ma svako voli drugacije ali koliko su zaradili na filmu ne definise duhovitost.
-
todd_smith
#85 Re: Horrible bosses
najbolja nije, kao sto niko nije govorio ni za Hangover...da li je odlicna i vrlo smijesna? apsolutnoMr.Penguin wrote:Onda je Sam u kuci najbolja komedija ikad. Najvise su zaradili. 700miltodd_smith wrote:na cemu je onda zaradio film? na drami/akciji?Mr.Penguin wrote:Ma svako voli drugacije ali koliko su zaradili na filmu ne definise duhovitost.
- Not My Idea
#86 Re: Horrible bosses
gdje trebam potpisat?FreeSol2 wrote:Horrible Bosses, nije losa komedija 7.5/10. Meni nije jasno sto svi ovaj White Chicks toliko forsiraju kao "remek djelo", ne znam da li sam se i 2x nasmijao u cijelom filmu.![]()
A Hangover je mozda i najbolja komedija u zadnje 3 godine sto je izasla
- BHF_Manijak
#87 Re: Horrible bosses
Ja kada sam govorio, govorio sam striktno u svoje ime, ja komedije uopste ne gledam radi same price kako rekoh ili da vidim neku extra glumu, gledam da se nasmijem, moze prica i neka nidje veze biti kao recimo u White Chicks, Big mama itd, niti mi komedija moze biti najbolji film svih vremena, ili remek djelo, gledam cisto da se opustim i dobro nasmijem, a i to "smijanje" zavisi od osobe do osobe, pa pogledajte samo komentare na temi i vidjet ce te koliko razlicitih komentara i onoga "sta je ljudima smijesno" u biti, neko voli dobar dijalog, neko ovo neko ono, komedije gledas prema vrsti humora koju preferiras, nije ni vic uvijek svima smijesan nekome manje nekome vise. Zato i ne volim paho na temu komedija s rajom diskutovati jer mi je logicno da njima nije sega ono sto i meni.
Zato sam i piso da je meni licno White chiks bolji od Hangovera, a to koliko je zaradio je meni nebitno, recimo da ima i marketinga dosta u tome, po meni izvikan film, ne los, gledo sam ga i ok mi je, ali ne i jako smijesan za moj ukus, recimo onoj sceni u White chicksu u shopingu sam se ismijo samo tako, dok slicnih scena u Hangu nije bilo, nekome je to bezze, nekome dobro.
Ostajem pri stavu da posljednjih godina slabo da ima kvalitetnih komedija, recimo pozitivno me iznenadio film 50/50, super mi je lego, iako malo drama ali ipak sam se dobro ismijo, deba je legenda!
Kad se prije komedija sjetim tipa Hemijski orgazam, Glup gluplji, Ace Ventura...
Zato sam i piso da je meni licno White chiks bolji od Hangovera, a to koliko je zaradio je meni nebitno, recimo da ima i marketinga dosta u tome, po meni izvikan film, ne los, gledo sam ga i ok mi je, ali ne i jako smijesan za moj ukus, recimo onoj sceni u White chicksu u shopingu sam se ismijo samo tako, dok slicnih scena u Hangu nije bilo, nekome je to bezze, nekome dobro.
Ostajem pri stavu da posljednjih godina slabo da ima kvalitetnih komedija, recimo pozitivno me iznenadio film 50/50, super mi je lego, iako malo drama ali ipak sam se dobro ismijo, deba je legenda!
-
Mr.Penguin
#88 Re: Horrible bosses
BHF_Manijak wrote:Ja kada sam govorio, govorio sam striktno u svoje ime, ja komedije uopste ne gledam radi same price kako rekoh ili da vidim neku extra glumu, gledam da se nasmijem, moze prica i neka nidje veze biti kao recimo u White Chicks, Big mama itd, niti mi komedija moze biti najbolji film svih vremena, ili remek djelo, gledam cisto da se opustim i dobro nasmijem, a i to "smijanje" zavisi od osobe do osobe, pa pogledajte samo komentare na temi i vidjet ce te koliko razlicitih komentara i onoga "sta je ljudima smijesno" u biti, neko voli dobar dijalog, neko ovo neko ono, komedije gledas prema vrsti humora koju preferiras, nije ni vic uvijek svima smijesan nekome manje nekome vise. Zato i ne volim paho na temu komedija s rajom diskutovati jer mi je logicno da njima nije sega ono sto i meni.
Ostajem pri stavu da posljednjih godina slabo da ima kvalitetnih komedija, recimo pozitivno me iznenadio film 50/50, super mi je lego, iako malo drama ali ipak sam se dobro ismijo, deba je legenda!Kad se prije komedija sjetim tipa Hemijski orgazam, Glup gluplji, Ace Ventura...