Horori...
Moderator: _BataZiv_0809
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3051 Re: Horori...
Čuj na listi zombie filmova nema Resident Evil 
-
sportman1
#3052 Re: Horori...
the killing of a sacred deer
triler
preporucam.
sa nicole kidman.
ps. skida se starka par puta.
nije losa.
triler
preporucam.
sa nicole kidman.
ps. skida se starka par puta.
nije losa.
- Atego
#3053 Re: Horori...
hopi wrote:
Priča se po kuloarima da se prvih sat ništa ne dešava u tom filmu, tek onda počinje film, nisam gledao samo tako čuo pa mu daj šansu
dešava se itekako.film drži pažnju do kraja
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3054 Re: Horori...
resident evil mi je omiljeni serijal...međutim
nije za ove liste
nije za ove liste
- Truba
#3055 Re: Horori...
predugačkoAtego wrote:hopi wrote:
Priča se po kuloarima da se prvih sat ništa ne dešava u tom filmu, tek onda počinje film, nisam gledao samo tako čuo pa mu daj šansu
a vuče i na rozemarinu bebu egzorcista...
ima atmosfere inicijacije iz raznih filmova...
nažalost, najteža ocjena je reći da je predugačko jedno 20 minuta kraće u prvih 2/3 bi bilo bolje
možda će s vremenom postati kultni
- Rugafet
#3056 Re: Horori...
Hereditary - A sta znam.Toliki se hajp digao oko ovoga filma pa sam ocekivao barem nesto vise od prosjeka. Na kraju je ispao film sa preeeedugackim i poprilicno dosadnim uvodom, od 'uzbudjenja' sam mjenjao wallpapere na mobilnom i pregledao konzumov katalog. Zadnjih 40 tak minuta krece 'akcija' mada ni to nije nesto wow ali eto malo popravlja ukupni dojam, kraj je isto u nekakvom fantasy stilu sto se opet (meni osobno) malo pokaki po filmu. Eh da, ono sto mi se bas dopalo u filmu je gluma (Toni Collette je objasnila) tako da na kraju nekakva moja konacna ocjena je - gledljivo ali nista vise od toga.
-
statixx
#3057 Re: Horori...
Tacno da se moglo i bez toga, premda...Rugafet wrote:kraj je isto u nekakvom fantasy stilu sto se opet (meni osobno) malo pokaki po filmu.
Meni je film odlican, mozda zato sto imam iskustvo sa osobom koja boluje od sizofrenije. Strasne su mentalne bolesti, razaraju citave porodice. E sad zamisli kako je u nasljedju imati oca, majku i brata koji su patili od takvih bolesti, odnosno znati da imas genetske predispozicije. Kada uzmes u obzir da je okidac uslovljen vanjskim podrazajima i dogadjajima, film nakon nesrece sa Charlie postaje strasno zanimljiv, i ranije, vec od one seanse kada objasnjava svoje strahove i strepnje.By the film’s midpoint, it’s clear that more than inherited mental illness is haunting the Graham family, unless you choose to interpret everything that’s happening as an extended case of folie à deux where delusions are transmitted within a family. But even if you don’t, demonic possession—which takes center-stage in the final act—has a long history as both a metaphor and coded explanation for mental illness. Even Hereditary’s gore is psychological; several characters die by having their heads separated from their bodies, the most physical possible representation of a severance between mental state and physical reality.
- dale cooper
#3058 Re: Horori...
I ja sam sklon poziciji da se finalni akt filma ne treba nužno shvatiti doslovno. Mislim može, ali baš kao što piše u ovom gore članku štostatixx wrote:Tacno da se moglo i bez toga, premda...Rugafet wrote:kraj je isto u nekakvom fantasy stilu sto se opet (meni osobno) malo pokaki po filmu.
Meni je film odlican, mozda zato sto imam iskustvo sa osobom koja boluje od sizofrenije. Strasne su mentalne bolesti, razaraju citave porodice. E sad zamisli kako je u nasljedju imati oca, majku i brata koji su patili od takvih bolesti, odnosno znati da imas genetske predispozicije. Kada uzmes u obzir da je okidac uslovljen vanjskim podrazajima i dogadjajima, film nakon nesrece sa Charlie postaje strasno zanimljiv, i ranije, vec od one seanse kada objasnjava svoje strahove i strepnje.By the film’s midpoint, it’s clear that more than inherited mental illness is haunting the Graham family, unless you choose to interpret everything that’s happening as an extended case of folie à deux where delusions are transmitted within a family. But even if you don’t, demonic possession—which takes center-stage in the final act—has a long history as both a metaphor and coded explanation for mental illness. Even Hereditary’s gore is psychological; several characters die by having their heads separated from their bodies, the most physical possible representation of a severance between mental state and physical reality.
si postavio, mnogo bolje funkcioniše kao metafora. I sam naziv filma - hereditiary - se prevodi kao naslijeđe, a najčešće se taj termin koristi u medicinskom smislu.
-
statixx
#3059 Re: Horori...
Ma bez obzira na interpretaciju film je vrhunski, gluma i likovi prejaki, mjesto radnje itd.
-
statixx
#3060 Re: Horori...
evo i link, zaboravih malocas...dale cooper wrote:ali baš kao što piše u ovom gore članku što
si postavio,
https://www.esquire.com/entertainment/m ... l-illness/
- dale cooper
#3061 Re: Horori...
Da, odličan film.statixx wrote:Ma bez obzira na interpretaciju film je vrhunski, gluma i likovi prejaki, mjesto radnje itd.
- dale cooper
#3062 Re: Horori...
statixx wrote:evo i link, zaboravih malocas...dale cooper wrote:ali baš kao što piše u ovom gore članku što
si postavio,
https://www.esquire.com/entertainment/m ... l-illness/
- Truba
#3063 Re: Horori...
film za prošlo stoljeće 
- hopi
#3064 Re: Horori...
pogledao ga, manje više se s ovim postom prilično slažem, i ja sam u početku malo gledao instagram po mobuRugafet wrote:Hereditary - A sta znam.Toliki se hajp digao oko ovoga filma pa sam ocekivao barem nesto vise od prosjeka. Na kraju je ispao film sa preeeedugackim i poprilicno dosadnim uvodom, od 'uzbudjenja' sam mjenjao wallpapere na mobilnom i pregledao konzumov katalog. Zadnjih 40 tak minuta krece 'akcija' mada ni to nije nesto wow ali eto malo popravlja ukupni dojam, kraj je isto u nekakvom fantasy stilu sto se opet (meni osobno) malo pokaki po filmu. Eh da, ono sto mi se bas dopalo u filmu je gluma (Toni Collette je objasnila) tako da na kraju nekakva moja konacna ocjena je - gledljivo ali nista vise od toga.
da se razumijemo film je prilično dobar i def. preporuka za pogledati, ali nije kakav se pričalo
dobrih scena je bilo, dobra gluma
a dao bi mu ocjenu 6 od 10
- Rugafet
#3065 Re: Horori...
Tako je...Obzirom na ocekivanja 'finalni proizvod' mi je bio prilicno meh. Daleko od toga da je film los i negledljiv ali meni je bio poprilicno dosadan, bez obzira na svu tu realnost sizofrenije. Predugacak uvod i sama zavrsnica nula bodova.
Upgrade (2018)
E ovo me prikovalo za trosjed i bilo zanimljivo od prve minute pa do samog kraja. Mada nema neke pretjerane veze sa horrorom kad sam vec tu reko da napisem par recenica. Ukratko, Gray-u (sjajni Logan Marshall-Green) se iznenada nakon posjete prijatelju zivot okrene naglavacke i taman kad je pomislio da je kraj 'rjesenje' mu pokuca na vrata...Uglavnom, odlicna filmcina sa sjajnom glumom i atmosferom
Upgrade (2018)
E ovo me prikovalo za trosjed i bilo zanimljivo od prve minute pa do samog kraja. Mada nema neke pretjerane veze sa horrorom kad sam vec tu reko da napisem par recenica. Ukratko, Gray-u (sjajni Logan Marshall-Green) se iznenada nakon posjete prijatelju zivot okrene naglavacke i taman kad je pomislio da je kraj 'rjesenje' mu pokuca na vrata...Uglavnom, odlicna filmcina sa sjajnom glumom i atmosferom
- Rugafet
#3066 Re: Horori...
Kill Game (2018)
Druzinu koja je u srednjoj skoli uzivala da radi prankove na racun drugih ucenika i profesora (nakon sto jedna sala krene u krivom smjeru) neko pocne da proganja i to neko onako vrlo bolestan i kreativan u 'osveti'...Nista specijalno ali niti toliko lose, brainless filmcic za ubiti jedno dosadno poslipodne
Druzinu koja je u srednjoj skoli uzivala da radi prankove na racun drugih ucenika i profesora (nakon sto jedna sala krene u krivom smjeru) neko pocne da proganja i to neko onako vrlo bolestan i kreativan u 'osveti'...Nista specijalno ali niti toliko lose, brainless filmcic za ubiti jedno dosadno poslipodne
- Atego
- dulekrele
#3068 Re: Horori...
Bas odavno glupljeg i losijeg filma od Hereditary nisam pogledao.
- dulekrele
#3069 Re: Horori...
istina. zadnjih 10 minuta se kao nesto dogada. ma zivi odron.Atego wrote:hopi wrote:
- derion
#3070 Re: Horori...
Hereditary vrlo dobar film. Definitivno jedan od boljih horora. Možda samo The Vvitch, The Exorcist, The Shining, It Follows. Vampyr, Alien i Kabinet dr. Caligarija da su ispred.
4+
4+
- Fajcion
#3071 Re: Horori...
Odgledao Hereditary. Dobar horror film a mogu reći i više od dobrog kad sa strane vidim svakakve negativne komentare.
- Fajcion
#3072 Re: Horori...
Lake Placid: Legacy 2018
Nije loš za ubiti vrijeme.
Nije loš za ubiti vrijeme.
- triconja
#3073 Re: Horori...
Osomi kompjuter ima 15ak dana. Gledo sam taj film, nije los ali nije to moj ukussportman1 wrote:valja li novi film
raw???
gledam novi"keep watching" i teze sranje.
@swan
ajde daj neku svoju listu bez obzira na starost koja valja.
jeste gledali ista sa moje liste????
komentari?????
@triconja se izgubio.
- triconja
#3074 Re: Horori...
Banshee chapter je sranje cisto. Film i nije toliko los ali ga kraj unisti skroz 
- triconja
#3075 Re: Horori...
Iako je banshee chapter sranje, nekako imam cudan osjecaj u mracnoj sobi
Ideja je prejaka ali je izvedba traljava.
Ideja je prejaka ali je izvedba traljava.