Horori...

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ujedam

#1276 Re: Horori...

Post by Ujedam »

Stjui wrote:prve dvije priče nisu loše :) :

V/H/S: Viral (2014)

http://www.imdb.com/title/tt3704538/

Image
Meni je lično ovo tako glup film.. :-)
Bloo
Globalna šefica

#1277 Re: Horori...

Post by Bloo »

Ujedam wrote:
Stjui wrote:prve dvije priče nisu loše :) :

V/H/S: Viral (2014)

http://www.imdb.com/title/tt3704538/

Image
:thumbup:
nek se neko slaze sa mnom :D
SpiritCrusher

#1278 Re: Horori...

Post by SpiritCrusher »

Ja ne mogu da nađem horora da mi se svidio ima dvije godine. Marebito je zadnji pristojan koji sam gledao. Ako ima neko nešto slično da preporuči daću mu pola marke. Možda.
Bloo
Globalna šefica

#1279 Re: Horori...

Post by Bloo »

SpiritCrusher wrote:Ja ne mogu da nađem horora da mi se svidio ima dvije godine. Marebito je zadnji pristojan koji sam gledao. Ako ima neko nešto slično da preporuči daću mu pola marke. Možda.

:roll:
hmmm
Sheitan
Don’t Deliver Us From Evil (1971)
Trouble Every Day (2001)
Bloo
Globalna šefica

#1280 Re: Horori...

Post by Bloo »

nije slično :D nego evo ti par horora onako :D
SpiritCrusher

#1281 Re: Horori...

Post by SpiritCrusher »

Bloo wrote:
SpiritCrusher wrote:Ja ne mogu da nađem horora da mi se svidio ima dvije godine. Marebito je zadnji pristojan koji sam gledao. Ako ima neko nešto slično da preporuči daću mu pola marke. Možda.

hmmm
Sheitan
Trouble Every Day (2001)
Taj stari ću potražit, druga dva... :|

I kad si već tu, nađoh sinoć strip onaj što si spominjala, šminka. :thumbup:

A skinuo sam i audiobook Necronomicon, nisam nikad prije slušao knjigu, čudna furka, Doduše preletio sam sinoć samo, možda se i naviknem...
Bloo
Globalna šefica

#1282 Re: Horori...

Post by Bloo »

SpiritCrusher wrote:
Bloo wrote:
hmmm
Sheitan
Trouble Every Day (2001)

Taj stari ću potražit, druga dva... :|

I kad si već tu, nađoh sinoć strip onaj što si spominjala, šminka. :thumbup:

A skinuo sam i audiobook Necronomicon, nisam nikad prije slušao knjigu, čudna furka, Doduše preletio sam sinoć samo, možda se i naviknem...

http://www.selfmadehero.com/news/2010/1 ... f-madness/

i samo 10$ :D
pogledaj im šiz dzempera <3
SpiritCrusher

#1283 Re: Horori...

Post by SpiritCrusher »

Bloo wrote:http://www.selfmadehero.com/news/2010/1 ... f-madness/

i samo 10$ :D
pogledaj im šiz dzempera <3
Taman, nosam 20 dolara u novčaniku dvije godine. Znao sam da će mi valjat nekad. Cener za knjigu, cener za džemper. :D

Ovo sam ja skinuo, sa PB. http://www.comicvine.com/hp-lovecraft-t ... 050-41757/
Bloo
Globalna šefica

#1284 Re: Horori...

Post by Bloo »

izbjegavam citati stripove na racunaru...bole me oci i nepregledno mi je i zivcira me :D

ja isprintam :D
Stjui

#1285 Re: Horori...

Post by Stjui »

Ujedam wrote:
a fino sam vas upozorio i to u 2 komentara...
Bloo
Globalna šefica

#1286 Re: Horori...

Post by Bloo »

http://www.imdb.com/title/tt0098692/
Image
Tyke

#1287 Re: Horori...

Post by Tyke »

Meni je Dark skyes dobar horor, ima par zajebanih scena, za razliku od vecine horora u posljednje vrijeme. I broj pregleda mu ide u prilog.

https://www.youtube.com/watch?v=K8iLp1xQtPQ
House

#1288 Re: Horori...

Post by House »

Odron

Image
brown.sugar

#1289 Re: Horori...

Post by brown.sugar »

Tyke wrote:
brown.sugar wrote:
Tyke wrote:Sjeca li se neko horora, nastao mozda izmedju 2006-08, ekipa se probudi u nekoj prostoriji slicnoj sobi za saslusanje u policijskoj stanici, ne poznaju se, svako dobar u nekoj oblasti (otkrivaju to tokom filma) i radnje dosta slicna filmu ''Kocka'', jedan po jedan ginu u sobi punoj zamki pri pokusaju da izadju, i svaki put kada neko pogine uspavaju ih gasom i udju sa maskama i odijelima i iznesu zrtvu...?
Svidio mi se film i bio sam ubijedjen da ce izaci nastavak. A mozda i jeste, a da ne znam.
Ima ih dosta na taj fazon. Ovaj mi je prvi pao na pamet, The Killing Room (2009)?
E moguce da jeste, i po traileru mi se cini. Ne mogu se sjetiti kraja filma, ali sjecam se da je ostavljen prostor za snimanje drugog dijela, ako ne grijesim? I ima li habera od nastavka?
Na kraju crnac dodje do faze 2, tako da definitivno ima prostora za snimanje nastavka, ali nista od toga jos uvijek. Ako volis te "one room" trilere, mogu ti preporuciti:

Alpha Alert (2013)

El método (2005)

Exam (2009)

La habitación de Fermat (2007)

Unknown (2006)

House of 9 (2005)

My Little Eye (2002)

Devil (2010)

Elevator (2011)

Chatroom (2010)
SpiritCrusher

#1290 Re: Horori...

Post by SpiritCrusher »

Bloo wrote:
http://www.imdb.com/title/tt0098692/
Image
Image
SpiritCrusher

#1291 Re: Horori...

Post by SpiritCrusher »

Tyke wrote:
Meni je Dark skyes dobar horor, ima par zajebanih scena, za razliku od vecine horora u posljednje vrijeme. I broj pregleda mu ide u prilog.

https://www.youtube.com/watch?v=K8iLp1xQtPQ
Gledo sam ga. Nije loš uopšte, ali meni spada u grupu onih "nezavršenih". Ne glumim spilberga, nemoj me pogrešno shvatiti, al ništa mi gore nema nego kad priča ima potencijala a tako se traljavo završi, da ja mislim da imam bar pet boljih smjerova u kojima je film mogao skrenuti. A Dark Skies mi je definitivno jedan od tih. Fala u svakom slučaju.
BHF_Manijak

#1292 Re: Horori...

Post by BHF_Manijak »

Meni je jedan od zadnjih dobrih horora bio Dead silence! Super film, inace volim te tako s lutkama!
Ujedam

#1293 Re: Horori...

Post by Ujedam »

Gledala sam prije sedmicu, dvije Annabelle. Nisam se vala isprepadala. Ne bih rekla baš da su lutke strašne, više su djeca ubice zanimljive. :D
BHF_Manijak

#1294 Re: Horori...

Post by BHF_Manijak »

A moze to vala i bez nekakvih spoilera, iako je rijec o hororu, jebem ga ja!!! :-) :roll: :roll:

Edit: Do mene je, tako je napisan post, ispade da se nastavlja misao na prvu recenicu odnosno na film Anabelle, a ne da pricas o dvije razlicite teme! :mrgreen: :mrgreen:
1 x 2

#1295 Re: Horori...

Post by 1 x 2 »

UltraBosnjak wrote:
dragma wrote:
UltraBosnjak wrote:Jel gledao neko od vas Storm of the century ? Cini mi se traje vise od 4 sata, od Stephena Kinga, savrsenstvo.
Extra :thumbup:

To je to. Mislim da nema slicnog horora da bi me mogao drzati zainteresovanim 4 sata a da nisam ni pauze uzeo..
Oluja stoljeća je savršen film.

ovaj Leptirica mi je uvijek dobar film.
Image

a ima još jedan srpski horor , onako- gledljiv je, čak i vrlo dobar
Image

pa ni ovaj hrvacki Izbavitelj nije uopšte loš
Image
Bloo
Globalna šefica

#1296 Re: Horori...

Post by Bloo »

BHF_Manijak wrote:A moze to vala i bez nekakvih spoilera, iako je rijec o hororu, jebem ga ja!!! :-) :roll: :roll:

Edit: Do mene je, tako je napisan post, ispade da se nastavlja misao na prvu recenicu odnosno na film Anabelle, a ne da pricas o dvije razlicite teme! :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol:
i na kraju sviiii umru
Bloo
Globalna šefica

#1297 Re: Horori...

Post by Bloo »

1 x 2 wrote: Oluja stoljeća je savršen film.
:thumbup:
agree

pripremi puno kokica ..utrnut ce ti guzica
dječak sa šibicama

#1298 Re: Horori...

Post by dječak sa šibicama »

Kad je vec tema domaci horor

Image
Bloo
Globalna šefica

#1299 Re: Horori...

Post by Bloo »

dječak sa šibicama wrote:Kad je vec tema domaci horor

Image
:lol: :lol:
oj gdje ovo izvuce
htcxone

#1300 Re: Horori...

Post by htcxone »

Da krenem reddom :-D

Oluja stoljeca je genijalan film od genijalnog uma- Stephena Kinga... bolja knjiga je "IT" ali je film mnogo slabiji od Oluje Stoljeća. OS je fenomenalan film, prekucao sve hororre ito doslovno. Preko 4h sjediš i ne trepćeš, radnja koja te uspije toliko sati drzati prikovanog za ekran je nesto neponovljivo. Gledao sam ga jedno 3-4 puta, svaki put imao sam osjecaj kao da gledam prvi put :D

Annabelle, gledao sam ga jer mi se od ranije svidjela "prica". Gledao sam neke dokumentarce o toj lutki i bio fasciniran tim događajem, a onda pogledam film i opet amerikanci "amerikaniziraju" pricu. Tacno su unistili horror industriju svojim nekim klišeima i ponavljanjem istih stvari u svakom j**** hororu. Na početku su vala razvukli priču, a onda zbrzali i na kraju to ništa ni sa čim. Elem, neka jedva prolazna ocjena a to je mogli biti puno, puno punooo bolje.

Babadook il kako vec necu ni gledati vidim da su i to usrali :D

Leptirica je masterpiece, po meni horror koji je bas to u svakom smislu te rijeci. Od glume, pa do scena u filmu, savršeno. Mnogo bolje izgleda nego mnogi filmovi koji su nastali 20-30 godina poslije (tehnički gledano) a sto se tice radnje, priče i glume, bolji nego ovi danasnji pokušaji od filmova...
Sprče tolike milione u nekakve zombi-dabrove :fight:
Post Reply