hitno potreban naziv filma ili bilo sta o istom...
Moderator: _BataZiv_0809
- legionarka
#1 hitno potreban naziv filma ili bilo sta o istom...
Trazim vec godinama film koji sam nekad djelomicno gledala na TV-u. Zvuci nebulozno, ali radi se o torzu, koji je smjesten u bolnicu i medicinska sestra koja se brine o njemu se zaljubi u njega..Poprilicno freaky, ali bila bih zahvalna za bilo kakvu informaciju ako je bilo ko cuo nesto o ovom filmu..
Hvala unaprijed..
Hvala unaprijed..
-
guardian
Da nije "Johnny Got His Gun" (http://www.imdb.com/title/tt0067277/)?
- legionarka
evo upravo skidam taj film da provjerim,,, hvala
-
didgeridoo
#4 Re: hitno potreban naziv filma ili bilo sta o istom...
znam o kojem se filmu radi ali tacan nazive na zalost ne znam...legionarka wrote:Trazim vec godinama film koji sam nekad djelomicno gledala na TV-u. Zvuci nebulozno, ali radi se o torzu, koji je smjesten u bolnicu i medicinska sestra koja se brine o njemu se zaljubi u njega..Poprilicno freaky, ali bila bih zahvalna za bilo kakvu informaciju ako je bilo ko cuo nesto o ovom filmu..
Hvala unaprijed..
znam da u nazivu (cini mi se) ima Venera
-
Hierarchia
#7 Re: hitno potreban naziv filma ili bilo sta o istom...
Postoji film slicnog sadrzaja, prilicno bizarnog - "Boxing Helena" - lik koji voli Helenu, a ona njega ignorise, dovede je u kucu, nekako namami, i dan za dan joj otkida udove dok ne dobije njen torzo bez ruku na stalku. Da napomenem - zena je sve vrijeme ziva.legionarka wrote:Trazim vec godinama film koji sam nekad djelomicno gledala na TV-u. Zvuci nebulozno, ali radi se o torzu, koji je smjesten u bolnicu i medicinska sestra koja se brine o njemu se zaljubi u njega..Poprilicno freaky, ali bila bih zahvalna za bilo kakvu informaciju ako je bilo ko cuo nesto o ovom filmu..
Hvala unaprijed..
- Skyfox
I meni treba naziv jednog filma gledao sam ga nedavno i nikako da se sjetim kako se zove, mislim da glumi Mira Sorvino. Radi se o nekom virusu oko kojeg se svi otimaju. Glavni lik je radio za tajnu agenciju, nakon sto su neki vojnici koji su sluzili u Iraqu, umrli od tog virusa, ta agencija ponovo kontaktira glavnog lika, poslije mu i zarucnica umre od virusa. USA vlada sve zataskava, epidemija se siri... Trazio sam po netu al kad neznam kako se zove...
- black
radjen po knjizi Roberta Ludluma The Factor Hades..nista aman...naravno knjiga je bolja...u svakom slucaju bolje je i shuplja i glupa akcija od ovih naki bolesnih i bizarnih filmova sto oni gore nabrajajuSkyfox wrote:I meni treba naziv jednog filma gledao sam ga nedavno i nikako da se sjetim kako se zove, mislim da glumi Mira Sorvino. Radi se o nekom virusu oko kojeg se svi otimaju. Glavni lik je radio za tajnu agenciju, nakon sto su neki vojnici koji su sluzili u Iraqu, umrli od tog virusa, ta agencija ponovo kontaktira glavnog lika, poslije mu i zarucnica umre od virusa. USA vlada sve zataskava, epidemija se siri... Trazio sam po netu al kad neznam kako se zove...

- Skyfox
Da zaboravih da je raden po ludlamovoj knjizi... Thanks!!!black wrote:
radjen po knjizi Roberta Ludluma The Factor Hades..nista aman...naravno knjiga je bolja...u svakom slucaju bolje je i shuplja i glupa akcija od ovih naki bolesnih i bizarnih filmova sto oni gore nabrajaju
And I couldn’t agree more
- johnnykola
pored zabave s onim pink panter brkom:)
meni je iz detinjstva u sjecanju ostao film
u kojem na pocetku malac (ili prije mladic, ne sjecam se
)
stoji na prozoru, a lik s prozora na istom katu
izvrsi na papu ili pak nekog drzavnog
glavesinu, ili kakovog drugog vjerskog velikodostojnika, atentat. zabunom policija pocne
naganjati malca i nastavlja tako sve do kraja filma
(koliko se sjecam
). zna li ko slucajno o kojem se filmu radi?
znam da je zavala, ali konstalacija sjecanja iz
ranih godina zivota me vuce k tomu
da, ako je mogucno, ponovno pogledam taj film.
hvala unaprijed na informaciji!!!
u kojem na pocetku malac (ili prije mladic, ne sjecam se
glavesinu, ili kakovog drugog vjerskog velikodostojnika, atentat. zabunom policija pocne
(koliko se sjecam
- black
hmm da nije put za gandolfojohnnykola wrote:pored zabave s onim pink panter brkom:)
u kojem na pocetku malac (ili prije mladic, ne sjecam se)
(koliko se sjecam). zna li ko slucajno o kojem se filmu radi?
- Neelix
dobra tema, i ja imam pitanje, zapravo dva 
prvi sam gledo u djetinjstvu staaaari je film, mozda sedamdesete...nekakve lutke ubijaju...al nisu one sto budu na ftv povremeno, zaboravih i njima ime, nego prave djecije lutke...ako se dobro sjecam u pitanju je kao neki svemirski brod (crveni
) koji je pao na neku snjeznu planetu...a mozda se i varam, ipak je proslo 16-18 godina otad 
a drugi....sam gledao na 99 prije 10ak godina u pubertetskim danima
erotski, ono tipa sirove strasti...rijec je o nekoj policajki koja pokusava rijesit slucaj javne kuce...pa se undercover tamo ubaci...i u cilju
revnosnog izvrsavanja svog posla
savrseno glumi prostitutku, ukljucujuci i sve
hmhm
zanimljive detalje posla... 
sjecam se detalja, njoj se shef u policiji zvao Gold...i sad dosho joj lik po usluge
a ona mislila da je i on drot..pa ga ptia "How's Gold", a on odgovara nesto u smislu u redu je, ja pazim svoje zlato, nikad ne fulam sa ulaganjima...nesh slicno...i onda taj lik kao voli s&m i kaze joj da ga udari...a ona ga opali i posalje u bolnicu
help
prvi sam gledo u djetinjstvu staaaari je film, mozda sedamdesete...nekakve lutke ubijaju...al nisu one sto budu na ftv povremeno, zaboravih i njima ime, nego prave djecije lutke...ako se dobro sjecam u pitanju je kao neki svemirski brod (crveni
a drugi....sam gledao na 99 prije 10ak godina u pubertetskim danima
sjecam se detalja, njoj se shef u policiji zvao Gold...i sad dosho joj lik po usluge
help
- johnnykola
proguglo sam i definitivno nije taj.black wrote:hmm da nije put za gandolfojohnnykola wrote:pored zabave s onim pink panter brkom:)
u kojem na pocetku malac (ili prije mladic, ne sjecam se)
(koliko se sjecam). zna li ko slucajno o kojem se filmu radi?