Grbavica
Moderator: _BataZiv_0809
- danas
cici,
opet pretjerujes... ja sam zivjela na grbavici, rat me tamo docekao i kroz svasta smo prosli. ta zena, ili moja porodica, i svi oni koji su prosli kroz rat, logore, zatocenistvo... i koji su svasta prezivjeli i svasta vidjeli, nisu ponizeni jasmilinim radom; naprotiv.
opet pretjerujes... ja sam zivjela na grbavici, rat me tamo docekao i kroz svasta smo prosli. ta zena, ili moja porodica, i svi oni koji su prosli kroz rat, logore, zatocenistvo... i koji su svasta prezivjeli i svasta vidjeli, nisu ponizeni jasmilinim radom; naprotiv.
- Zox
Ja nisam ni rekao da je bilo ko kriv, meni je drago sto BiH postaje prepoznatljiva ne samo po osiromasenom uraniju vec i po talentovanim filmasima. Drago mi je zbog Jasmile, jedva cekam da pogledam film pa da kazem nesto vise. Ali velim, onako utopijski, da bih vise volio da je ono sto nasi reziseri ZNAJU i sto su prezivjeli bezazleni ljubavni zaplet umjesto tragedije koju ni nakon 10 godina snimanja filmova i pisanja knjiga nismo iscrpili.danas wrote:mislim da su komentari malo neumjesni...
jasmila svakako nije kriva sto se desilo ono sto se desilo, niti je danis ili pjer kriv sto je bio rat kod nas -- oni samo prave filmove o onome sto znaju, o svojoj sredini, o onome sto ih se najvise dotice kao ljude i kao umjetnike. to nije nista nenormalno, tako je svuda u svijetu... i to nije zluopotreba niti iskoristavanje ove tragedije; zahvaljujuci danisu i sada jasmili, istina o onome sto se desilo u bosni ce doprijeti do mnogo vise ljudi nego sto bi to ikada bilo moguce kroz rad nasih vajnih "politicara".
Samo se nadam da Grbavica nije u vec prepoznatljivom fazonu naseg postratnog filma, red tragedije red zajebancije, formula koja je TAKO dobro oprobana, koja ubire plodom i koja je, po meni, ipak koliko - toliko svjesno upucavanje ziriju jer se, eto, otkrilo da PROLAZI.
Znam, sad cu ispasti dusmanin ove zemlje.
- Zox
Ama nije njena krivica, ne treba bjezati od toga sto se desavalo, samo kazemo i Cici i ja da se BOGDO nije ni desavalo, da bogdo danas snimali bezazlene komedije zabune, kontas?danas wrote:ne slazem se nimalo. ovo je film koji treba da se napravi. od istine, ma kako ona bila bolna, ne treba bjezati. nije njena krivica sto se desavalo to sto se desavalo...Zox wrote:klif, sve to stoji, al eto, da je BOGDO napravila film o necemu drugom.
Ipak, kad bolje razmislim, super sto vec deset godina nismo iscrpili tragediju, valjda ce nam isteci za JOS deset godina, do IDUCE tragedije. Jer, zaboga, drzava nam je super, stalno nam daju filmske nagrade, ko je lud da bilo sta mijenja, da gleda naprijed, trebamo se ponositi sto smo bosanci i staviti prst u uho, dusmani nam ne mogu nista, nek crknu.
-
Tuzlanka25
Svaka cast, Jasmili, na ovom vanrednom umjetnickom priznanju! Svaka cast ovoj mladoj zeni na hrabrosti tematiziranja ove teske teme, i njenoj pribranosti u datom trenutku dodjele nagrade te pominjanja cinjenice da su ratni zlocinci, koji imaju toliko zla i krvi na svojim rukama, i dalje na slobodi! I dalje negdje u ovoj tako slobodnoj i demokratskoj Europi koja je sinoc pratila i gledala Berlinale!
Ono sto se desilo je nasa proslost, stvarnost! Ako su filmovi nas jedini medij za upoznavanjem svijeta sa ovom surovom nasom istinom i nepravdom, i nasa nada za bolje sutra, onda neka bude tako! I dobro je sto Mirjana Karanovic glumi glavnu zensku ulogu, skidam kapu i ovoj hrabroj zeni koja se ne boji istine, koja se ovako i bori za istinu! Ovo je jedan mali, ali bitan korak naprijed za nas i jos vaznije, za buduce generacije!
Veliki i lijep dan za nasu malu, napacenu, ali hrabru zemlju Bosnu i Hercegovinu!
Ono sto se desilo je nasa proslost, stvarnost! Ako su filmovi nas jedini medij za upoznavanjem svijeta sa ovom surovom nasom istinom i nepravdom, i nasa nada za bolje sutra, onda neka bude tako! I dobro je sto Mirjana Karanovic glumi glavnu zensku ulogu, skidam kapu i ovoj hrabroj zeni koja se ne boji istine, koja se ovako i bori za istinu! Ovo je jedan mali, ali bitan korak naprijed za nas i jos vaznije, za buduce generacije!
Veliki i lijep dan za nasu malu, napacenu, ali hrabru zemlju Bosnu i Hercegovinu!
- danas
ti ga opasno prenosis jarane...Zox wrote:Ama nije njena krivica, ne treba bjezati od toga sto se desavalo, samo kazemo i Cici i ja da se BOGDO nije ni desavalo, da bogdo danas snimali bezazlene komedije zabune, kontas?danas wrote:ne slazem se nimalo. ovo je film koji treba da se napravi. od istine, ma kako ona bila bolna, ne treba bjezati. nije njena krivica sto se desavalo to sto se desavalo...Zox wrote:klif, sve to stoji, al eto, da je BOGDO napravila film o necemu drugom.
Ipak, kad bolje razmislim, super sto vec deset godina nismo iscrpili tragediju, valjda ce nam isteci za JOS deset godina, do IDUCE tragedije. Jer, zaboga, drzava nam je super, stalno nam daju filmske nagrade, ko je lud da bilo sta mijenja, da gleda naprijed, trebamo se ponositi sto smo bosanci i staviti prst u uho, dusmani nam ne mogu nista, nek crknu.
-
dinash
ovdje se ide iz krajnosti u krajnost.
od naivaca/navijaca koji masu zastavama i svrsavaju od nacionalnog ponosa zbog filma o generaciji djece nastale sistematicnim silovanjima pa do sarkazma i pustih zelja.
tesko mi je komentarisati film koji nisam vidio (procitao sam sinopsis kao i svi) ali znam prijasnje jasmiline radove i jasmilu pa me izbor teme nimalo ne iznenadjuje. iako je ljudski to sto CiCi i Zox pisete (slicno se govorilo i o holokaustu i njegovom prikazivanju na filmu godinama poslije drugog svjetskog rata u smislu da je sam POKUSAJ prikazivanja grozota u igranom filmu njihovo nipodastavanje bez obzira na -dobru- namjeru), vjerujem da jasmila nije izabrala ovu temu da bi se uvukla u dupe bjelosvjetskim sudijama po filmskim festivalima.
cinjenica je da u bosni zivi generacija zena koje su propatile vise nego sto jedan film moze prikazati i da trenutno raste generacija djece ... koja su nastala kao "proizvod" jedna bolesne politicke/nacionalne vizije. cinjenica je takodje da se sve to desava ispod tepiha, van interesa domace javnosti, mimo centralnog dnevnika itd.
i ako ce ovaj film nekima otvoriti oci onda neka ga - sa medjedom ili bez njega. na kraju krajeva, medvjeda/tigra/oskara/pandu i ostalo zivotinjsko zlatno carstvo treba shvatiti kao sredstvo promocije - ocito vrlo ucinkovito sredstvo - a ne kao cilj.
da se bogdo nije desilo. zaista.
ali desilo se.
i sta sad?
od naivaca/navijaca koji masu zastavama i svrsavaju od nacionalnog ponosa zbog filma o generaciji djece nastale sistematicnim silovanjima pa do sarkazma i pustih zelja.
tesko mi je komentarisati film koji nisam vidio (procitao sam sinopsis kao i svi) ali znam prijasnje jasmiline radove i jasmilu pa me izbor teme nimalo ne iznenadjuje. iako je ljudski to sto CiCi i Zox pisete (slicno se govorilo i o holokaustu i njegovom prikazivanju na filmu godinama poslije drugog svjetskog rata u smislu da je sam POKUSAJ prikazivanja grozota u igranom filmu njihovo nipodastavanje bez obzira na -dobru- namjeru), vjerujem da jasmila nije izabrala ovu temu da bi se uvukla u dupe bjelosvjetskim sudijama po filmskim festivalima.
cinjenica je da u bosni zivi generacija zena koje su propatile vise nego sto jedan film moze prikazati i da trenutno raste generacija djece ... koja su nastala kao "proizvod" jedna bolesne politicke/nacionalne vizije. cinjenica je takodje da se sve to desava ispod tepiha, van interesa domace javnosti, mimo centralnog dnevnika itd.
i ako ce ovaj film nekima otvoriti oci onda neka ga - sa medjedom ili bez njega. na kraju krajeva, medvjeda/tigra/oskara/pandu i ostalo zivotinjsko zlatno carstvo treba shvatiti kao sredstvo promocije - ocito vrlo ucinkovito sredstvo - a ne kao cilj.
da se bogdo nije desilo. zaista.
ali desilo se.
i sta sad?
- Zox
Trebamo se radovati. Ne bi trebala TI omalovazavati njen uspjeh, ali procitaj malo komentare na ovoj temi pa ces vidjeti koliko je apsolutno SVE pogresno. Mrsko mi je dalje objasnjavati.danas wrote:ti ga opasno prenosis jarane...Zox wrote:Ama nije njena krivica, ne treba bjezati od toga sto se desavalo, samo kazemo i Cici i ja da se BOGDO nije ni desavalo, da bogdo danas snimali bezazlene komedije zabune, kontas?danas wrote: ne slazem se nimalo. ovo je film koji treba da se napravi. od istine, ma kako ona bila bolna, ne treba bjezati. nije njena krivica sto se desavalo to sto se desavalo...
Ipak, kad bolje razmislim, super sto vec deset godina nismo iscrpili tragediju, valjda ce nam isteci za JOS deset godina, do IDUCE tragedije. Jer, zaboga, drzava nam je super, stalno nam daju filmske nagrade, ko je lud da bilo sta mijenja, da gleda naprijed, trebamo se ponositi sto smo bosanci i staviti prst u uho, dusmani nam ne mogu nista, nek crknu.kakve veze ima jasmila sa drzavom, i zasto bih ja trebala sada da omalovazavam njen uspjeh jer je drzava u ocajnom stanju? niko ne tvrdi da ce zlatni medvjed rijesiti politicke i sve ostale probleme nase zemlje; naravno da nece rijesiti probleme, ali to i nije svrha umjetnosti. nije mi jasno, zasto se ne trebamo radovati bilo kakvom uspjehu i pozitivnom spominjanju bosne u svijetu, pa bilo to iz oblasti sporta, umjetnosti...
-
Darkwooddub
Medvjed zlatni, ej zlatni dolazi u BiH, pa stvarno sva cast, nadam se da ste i vi, kosto sam ja u ovo trenutku,ponosni sto ste bosanci, sto sam BOSANAC,....Jasmila hvala na ovim trenutcima...SRETAN SAM NADAM SE I SVI VI
- ja_sarajevo
SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Visoki predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling uputio je dans čestitke povodom uspjeha filma „Grbavica“ na Berlinskom filmskom festivalu, saopćeno je iz OHR-a.
"Građani Bosne i Hercegovine treba da budu ponosni na ovo postignuće. To je dokaz da Bosna i Hercegovina ima filmske djelatnike i umjetnike najvišeg ranga, koji mogu da se takmiče na svjetskoj sceni i odnesu pobjedu", navodi se u čestitki.
"Građani Bosne i Hercegovine treba da budu ponosni na ovo postignuće. To je dokaz da Bosna i Hercegovina ima filmske djelatnike i umjetnike najvišeg ranga, koji mogu da se takmiče na svjetskoj sceni i odnesu pobjedu", navodi se u čestitki.
- Bosanac in Lederhosen
-
vesela
vedderedi wrote:Ljudi, mene jos ne popusta ova euforija, nekako mi se cini da mi je ovaj MEDJED drazi i od oskara... STA JE OVO???
DRAGI NEDIME, STA NAM OVO RADE????![]()
![]()
![]()
samo mala digresija...je l' ti ovo citiras H.P. na kapiji a Nedim prolazi sa mikrofonom?
- daduli_sa
Napokon neki dobar medjed u Bosni i da vrijedi necemu...Darkwooddub wrote:Medvjed zlatni, ej zlatni dolazi u BiH, pa stvarno sva cast, nadam se da ste i vi, kosto sam ja u ovo trenutku,ponosni sto ste bosanci, sto sam BOSANAC,....Jasmila hvala na ovim trenutcima...SRETAN SAM NADAM SE I SVI VI
- Edin H.
Evo neko otvori temu o izvjestavanju povodom ove nagrade u RS-u, ali nisu ni Englezi nista bolji.
Clanak iz The Independent on Sunday
British director takes Berlin cinema prize
Plaudits for Winterbottom and Whitecross as film awards circuit moves on to London and the Baftas
By Anthony Barnes and Jonathan Romney
Published: 19 February 2006
The Berlin Film Festival ended last night with a surprise result and a major award for British director Michael Winterbottom. The Silver Bear for Best Director went jointly to Winterbottom and his co-director Mat Whitecross for The Road to Guantanamo, their documentary-style recreation of the events leading to the incarceration of three British Muslims in the US camp in Cuba.
Winterbottom accepted the prize with Whitecross and then welcomed on stage the three men - Ruhel Ahmed, Asif Iqbal and Shafiq Rasul - who tell their own story in the film.
It came as a surprise that The Road to Guantanamo did not win the festival's main prize, the Golden Bear, for which it had been heavily tipped.
Instead, the awards jury, headed by actress Charlotte Rampling, gave the Golden Bear to a film that received mixed critical reactions - Grbavica, a debut fiction feature by Bosnian director Jasmila Zbanic, about a young girl who believes her father is a war hero.
And so the film awards caravan moves on to London, or, to be more precise, Leicester Square, which,for a few hours tonight become as near to Hollywood as anywhere in Britain ever gets.
It's the Baftas, and tonight's awards will put up more than a passable imitation of the Oscars, which take place in a fortnight's time. Charlize Theron, George Clooney, Rachel Weisz and Jake Gyllenhaal are among the nominees who are jetting in to provide the glamour and set the flashbulbs popping.
The fate of The Constant Gardener, the only British movie up for the best film award in a field dominated by US entries, will be eagerly awaited when winners are announced at the ceremony. The adaptation, starring Ralph Fiennes and Rachel Weisz, leads the field with 10 nominations in total for tonight's prizes.
KEY BAFTA NOMINATIONS
Best Film
'Brokeback Mountain'
'Capote'
'The Constant Gardener'
'Crash'
'Good Night, and Good Luck'
Best British Film
'A Cock and Bull Story'
'The Constant Gardener'
'Festival'
'Pride and Prejudice'
'Wallace and Gromit in the Curse of the Were Rabbit'
Best Actor
DAVID STRATHAIRN ('Good Night, and Good Luck')
HEATH LEDGER ('Brokeback Mountain')
JOAQUIN PHOENIX ('Walk the Line')
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN ('Capote')
RALPH FIENNES ('The Constant Gardener')
Best Actress
CHARLIZE THERON ('North Country')
JUDI DENCH ('Mrs Henderson Presents')
RACHEL WEISZ ('The Constant Gardener')
REESE WITHERSPOON ('Walk the Line')
ZIYI ZHANG ('Memoirs of a Geisha')
Best Director
ANG LEE ('Brokeback Mountain')
BENNETT MILLER ('Capote')
FERNANDO MEIRELLES ('The Constant Gardener')
PAUL HAGGIS ('Crash')
GEORGE CLOONEY ('Good Night, and Good Luck')
The Berlin Film Festival ended last night with a surprise result and a major award for British director Michael Winterbottom. The Silver Bear for Best Director went jointly to Winterbottom and his co-director Mat Whitecross for The Road to Guantanamo, their documentary-style recreation of the events leading to the incarceration of three British Muslims in the US camp in Cuba.
Winterbottom accepted the prize with Whitecross and then welcomed on stage the three men - Ruhel Ahmed, Asif Iqbal and Shafiq Rasul - who tell their own story in the film.
It came as a surprise that The Road to Guantanamo did not win the festival's main prize, the Golden Bear, for which it had been heavily tipped.
Instead, the awards jury, headed by actress Charlotte Rampling, gave the Golden Bear to a film that received mixed critical reactions - Grbavica, a debut fiction feature by Bosnian director Jasmila Zbanic, about a young girl who believes her father is a war hero.
And so the film awards caravan moves on to London, or, to be more precise, Leicester Square, which,for a few hours tonight become as near to Hollywood as anywhere in Britain ever gets.
It's the Baftas, and tonight's awards will put up more than a passable imitation of the Oscars, which take place in a fortnight's time. Charlize Theron, George Clooney, Rachel Weisz and Jake Gyllenhaal are among the nominees who are jetting in to provide the glamour and set the flashbulbs popping.
The fate of The Constant Gardener, the only British movie up for the best film award in a field dominated by US entries, will be eagerly awaited when winners are announced at the ceremony. The adaptation, starring Ralph Fiennes and Rachel Weisz, leads the field with 10 nominations in total for tonight's prizes.
KEY BAFTA NOMINATIONS
Best Film
'Brokeback Mountain'
'Capote'
'The Constant Gardener'
'Crash'
Best British Film
'A Cock and Bull Story'
'The Constant Gardener'
'Festival'
'Pride and Prejudice'
Best Actor
Best Actress
Best Director
PAUL HAGGIS ('Crash')
A evo i pisma koje sam napisao uredniku povodom ovog clanka
Dear Sir,
I was extremely disappointed at the churlish tone of your reporter's missive
from the Berlin Film festival ( Page 9, Independent on Sunday 19 February
2006).
The headline and five paragraphs are dedicated to the British film which
came second- although that is not easy to discern from the headline. Only in
the fourth paragraph is it reported that the Golden Bear was actually won by
a Bosnian film directed by a female , and this her debut feature film.
This is a astonishing achievement by any standards, and shouldn't be derided
by snide comments such as 'a film that received mixed critical reactions'.
As stated in the press conference, this is a film from a country which
doesn't even have its own 35mm cameras or a laboratory to process film
stock. Furthermore, the film is the first to tackle the sensitive issue of
women raped as an act of war and its repurcussions for the children thus
conceived NOT just ' about a young girl who believes her father is a war
hero'.
The Independent on Sunday has always been to the forefront of championing
new talents in world cinema. Perhaps the bad taste left by this review could
be removed by a serious appraisal of the film and an interview with its
young director, Jasmilla Zbanic?
Pa cemo vidjeti hoce li objaviti
Clanak iz The Independent on Sunday
British director takes Berlin cinema prize
Plaudits for Winterbottom and Whitecross as film awards circuit moves on to London and the Baftas
By Anthony Barnes and Jonathan Romney
Published: 19 February 2006
KEY BAFTA NOMINATIONS
Best Film
'Brokeback Mountain'
'Capote'
'The Constant Gardener'
'Crash'
Best British Film
'A Cock and Bull Story'
'The Constant Gardener'
'Festival'
'Pride and Prejudice'
Best Actor
Best Actress
Best Director
PAUL HAGGIS ('Crash')
KEY BAFTA NOMINATIONS
Best Film
'Brokeback Mountain'
'Capote'
'The Constant Gardener'
'Crash'
Best British Film
'A Cock and Bull Story'
'The Constant Gardener'
'Festival'
'Pride and Prejudice'
Best Actor
Best Actress
Best Director
PAUL HAGGIS ('Crash')
A evo i pisma koje sam napisao uredniku povodom ovog clanka
Dear Sir,
2006).
hero'.
- Ahmmed
LONDON, 19. februara (FENA) - "Da li ja ovo sanjam?", zapitala se sinoć glasno mlada bosanska rediteljka Jasmila Žbanić nakon što je žiri objavio da je njen film "Grbavica" pobjednik Berlinskog filmskog festivala.
Predsjednica žirija, britanska glumica Charllotte Rampling, sinoć se namučila izgovarajući ime filma, nazvanog po jednom od sarajevskih predgrađa, a sličan problem imali su i voditelji na radio i TV stanicama širom Evrope.
Berlinski festival, kako javlja BBC, ostao je vjeran tradiciji - nagrađuje manje poznate autore. Niskobudžetno ostvarenje rediteljke Jasmile Žbanić prati životni put jedne Bošnjakinje koju tokom rata siluju srpski vojnici.
Ona ostaje u drugom stanju, i rađa djevojčicu od koje pokušava sakriti istinu o tome ko je njen otac.
Film, međutim, nije oduševio beogradskog kritičara Nenada Dukića, koji je kazao: "Ovo jeste iznenađenje, ne samo zato što ovakav ishod niko nije očekivao već i zato što je u konkurenciji bilo desetak, po meni, boljih filmova.
Pored toga, bosanski film ima nekoliko vrlo bitnih mana koje ga hendikepiraju. Nedovoljno razrađen scenarij ostavio je neke likove i neke dijelove radnje filma nedovršenim.
Međutim, vrlo dobra atmosfera filma i vrlo dobra Mirjana Karanović u glavnoj ulozi čine da film odiše emocijama i nailazi na dobar prijem kod publike."
Prilikom ceremonije dodjele nagrade, Jasmila Žbanić rekla je da je sramota što Ratko Mladić i Radovan Karadžić, koji su odgovorni za silovanja i postojanje logora, još uvijek - nisu uhapšeni.
Gran-pri žirija podijelili su danski film "Sapunica" i iranski film "Ofsajd", a nagradu za najbolju režiju dobio je Britanac Michael Winterbotom, za film "Put u Guantanamo".
Predsjednica žirija, britanska glumica Charllotte Rampling, sinoć se namučila izgovarajući ime filma, nazvanog po jednom od sarajevskih predgrađa, a sličan problem imali su i voditelji na radio i TV stanicama širom Evrope.
Berlinski festival, kako javlja BBC, ostao je vjeran tradiciji - nagrađuje manje poznate autore. Niskobudžetno ostvarenje rediteljke Jasmile Žbanić prati životni put jedne Bošnjakinje koju tokom rata siluju srpski vojnici.
Ona ostaje u drugom stanju, i rađa djevojčicu od koje pokušava sakriti istinu o tome ko je njen otac.
Film, međutim, nije oduševio beogradskog kritičara Nenada Dukića, koji je kazao: "Ovo jeste iznenađenje, ne samo zato što ovakav ishod niko nije očekivao već i zato što je u konkurenciji bilo desetak, po meni, boljih filmova.
Pored toga, bosanski film ima nekoliko vrlo bitnih mana koje ga hendikepiraju. Nedovoljno razrađen scenarij ostavio je neke likove i neke dijelove radnje filma nedovršenim.
Međutim, vrlo dobra atmosfera filma i vrlo dobra Mirjana Karanović u glavnoj ulozi čine da film odiše emocijama i nailazi na dobar prijem kod publike."
Prilikom ceremonije dodjele nagrade, Jasmila Žbanić rekla je da je sramota što Ratko Mladić i Radovan Karadžić, koji su odgovorni za silovanja i postojanje logora, još uvijek - nisu uhapšeni.
Gran-pri žirija podijelili su danski film "Sapunica" i iranski film "Ofsajd", a nagradu za najbolju režiju dobio je Britanac Michael Winterbotom, za film "Put u Guantanamo".
- taxi_driver
upravo sam procitao sjajan clanak na iskonu povodom dobivanja nagrade za film grbavica.
http://www.iskon.hr/filmtv/page/2006/02/19/0015006.html
ALI OVAJ MI SE DIO NAJVISE SVIDJA
Zlatni medvjed za film Jasmile Žbanić u BiH je dočekan kao velika vijest i još jedan dokaz da se kod njih, bez posebnih poticaja i uvjeta za rad, ipak snimaju najbolji filmovi u regiji.
http://www.iskon.hr/filmtv/page/2006/02/19/0015006.html
ALI OVAJ MI SE DIO NAJVISE SVIDJA
Zlatni medvjed za film Jasmile Žbanić u BiH je dočekan kao velika vijest i još jedan dokaz da se kod njih, bez posebnih poticaja i uvjeta za rad, ipak snimaju najbolji filmovi u regiji.
- Macuser
Eno Srbi u Srbiji, povodom Srebrenog medvjeda, kukaju kako su Bosnjaci silovali srpkinje, a u filmu, po njima, ispade da su Srbi silovali bosanke. Oni su fakat zatrovani fasizmom ne do grla, vec 3 metra preko glave, utopljeni u najcrnju ideologiju od Njemackog III Reicha.
Last edited by Macuser on 19/02/2006 19:15, edited 1 time in total.
-
bl-uesbrother
Evo za one koji nisu imali priliku da vide :
http://rapidshare.de/files/13578541/grb ... t.wmv.html
http://rapidshare.de/files/13578541/grb ... t.wmv.html
- vedderedi
Jarane, svaka cast za ovo!!!Edin H. wrote:Evo neko otvori temu o izvjestavanju povodom ove nagrade u RS-u, ali nisu ni Englezi nista bolji.![]()
Dear Sir,
2006).
hero'.
UK je pokazala svoje lice tokom rata, a ne prestaju sa prosprpskom propagandom ni poslije rata. Dovoljno je posjetiti web stranicu BBC-ja da se vidi kakav rijecnik koriste kada opisuju BiH. Bosnjaci u i dalje Muslims, "Avaz" se tumaci kao Muslim Daily... nevjerovatno. 10 godina nakon rata.
Trebalo bi im pored ovog e maila dostaviti i knjigu Brendana Simmsa "Unfinest hour-Britain and destruction of Bosnia".