Grbavica

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
vesela

Post by vesela »

KO ZNA, ZNA!

Svaka cast i na filmu i na izjavi! Bravo Jasmila!
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

horhnito, gdje si ti isnoc u miting pointu :D :)
Innuendo

Post by Innuendo »

a šta pametujete svi....kad niko još nije vidio taj film..............................ne potcjenjujem nagradu, ali svi su se raspjevali ovako na neviđeno........jednostavno nemam mišljenje o tom filmu dok ga ne pogledam..........................kada pogledate, onda pametujte.................
FortunaBela

Post by FortunaBela »

SUNCICA_SA wrote:horhnito, gdje si ti isnoc u miting pointu :D :)
Pa na Grbavici bona.... :)
Coki ja sunce... :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Innuendo wrote:a šta pametujete svi....kad niko još nije vidio taj film..............................ne potcjenjujem nagradu, ali svi su se raspjevali ovako na neviđeno........jednostavno nemam mišljenje o tom filmu dok ga ne pogledam..........................kada pogledate, onda pametujte.................
Ma nije uopce bitan film, bitna je promocija BiH, a vidis i sam da je nas narod gladan uspjeha. Nije mi se ni Nicija zemlja svidjela pa mi je bilo jako drago.

Soonce, imao sam kost u koljenu i perut me napala pa nisam mogao :D:D:D:D
addem

Post by addem »

Bravo Jasmila svaka cast. :-D :-D
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

steta, bilo je dobro, fortuna :kiss: a, ja sma vidjela film, hvala bogu, i imam misljenje o njemu: i moje jem isljenje; da je to njabolje napravljen film na prostoru ex-juge u proteklih 20 godina...eto
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...sinoc sam bila ponosna... :) :) :)
Mi to mozemo!!!
Jasmili svaka cast i sretno!

p.s.
nek crknu dushmani ove nam jedine domovine

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
da pamtis

Post by da pamtis »

Innuendo wrote:a šta pametujete svi....kad niko još nije vidio taj film..............................ne potcjenjujem nagradu, ali svi su se raspjevali ovako na neviđeno........jednostavno nemam mišljenje o tom filmu dok ga ne pogledam..........................kada pogledate, onda pametujte.................
niko ne prica o filmu....vidis da ljudi pricaju o "medzedu", medzede jedan :D
vedderedi

Post by vedderedi »

Ljudi, mene jos ne popusta ova euforija, nekako mi se cini da mi je ovaj MEDJED drazi i od oskara... STA JE OVO???
DRAGI NEDIME, STA NAM OVO RADE???? :D :D :D :D
Qler

Post by Qler »

ja nesto ozbiljno kontam koliko li kosta jedan billboard :) da se postavi u centru Zg-a i Bg-a ono Danis i Jasmila :) :thumbup:

nesto kao "jebo zemlju koja oscara nema" ili "Mrki medvjed - tipican za podrucje BiH" :D
Qler

Post by Qler »

ja.. i ne znam.. nekako mi se ne gleda film... nisam ni remake gledao... ne volim da se podsjecam.... ali cu ga definitivno kupiti.. da imam u kolekciji :D i naraFski oriđiđi ima da bude :) kupujmo domace :)
CiCiban

Post by CiCiban »

ni meni se ne gleda
da pamtis

Post by da pamtis »

:D ovi su bolji od SC zanimljiviji za citanje :D a posebno ovi nasi forumasi koji tamo pisu kao "teja" :D kako su ljudi zavidni :x http://forum.b92.net/index.php?showtopic=26042&st=0
danas

Post by danas »

da pamtis wrote::D ovi su bolji od SC zanimljiviji za citanje :D a posebno ovi nasi forumasi koji tamo pisu kao "teja" :D kako su ljudi zavidni :x http://forum.b92.net/index.php?showtopic=26042&st=0
haj' sto su zavidni, al' sto su gluuuupiiiii.... :D :lol: :lol:
CiCiban

Post by CiCiban »

s profesionalne strane..svaka cast..
ali... iz ljudskog ugla.. nekako mi suplje izgleda medvjed..kojeg ne bi bilo..da su oni imali malo sretniji zivot...
cijena tog mede je nekako previsoka

p.s. a jos se mozemo igrati i vadenja masti jel'-ono-tako-bjese..zavidljivcima ts ts ts
Zox

Post by Zox »

Bravo, Cici, dabogdo nismo nikad imali ovoliko prica, i da bogdo nismo vec deset godina interesantni svijetu po crnjacima koji osvajaju oscare, lavove, tigrove i medvjede.
klif

Post by klif »

Ovdje se radi o filmu, a film je umjetnost. Umjetnost obradjuje zivot, onakav kakav jest. Jasmila nije kriva za to. Kao ni Pikaso za Gerniku.

A ko zna, mozda bi dobila nagradu i da je napravila film o necemu drugom!
vedderedi

Post by vedderedi »

Sto se desilo, desilo se, a svaka cast ljudima poput Jasmile i Danisa koji idu po svijetu i iznose istinu o onome sto se desavalo ovdje tokom 90-ih.

Nemojte zaboraviti ljudi da smo mi bili u medijskoj blokadi tokom citavog rata, i da zlocinci poput McKenzija i sada pricaju svoje verzije vidjenja rata u BiH.
I svaka cast Jasmili sto je sinoc odrzala lekciju Evropi. Ratni zlocinci koji su ubijali na ocigled Evrope i ostatka svijeta se i nakon 10 godina od zavrsetka rata slobodno secu, a Evropa to i dalje gleda.
danas

Post by danas »

mislim da su komentari malo neumjesni...
jasmila svakako nije kriva sto se desilo ono sto se desilo, niti je danis ili pjer kriv sto je bio rat kod nas -- oni samo prave filmove o onome sto znaju, o svojoj sredini, o onome sto ih se najvise dotice kao ljude i kao umjetnike. to nije nista nenormalno, tako je svuda u svijetu... i to nije zluopotreba niti iskoristavanje ove tragedije; zahvaljujuci danisu i sada jasmili, istina o onome sto se desilo u bosni ce doprijeti do mnogo vise ljudi nego sto bi to ikada bilo moguce kroz rad nasih vajnih "politicara".
Zox

Post by Zox »

klif, sve to stoji, al eto, da je BOGDO napravila film o necemu drugom.
manki

Post by manki »

SVAKA ČAST JASMILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :)
Baš je legenda cura,želim joj sve najbolje u budućem radu ;)
Btw. jeste skontali kad je ona žena proglašavala pobjednika i rekla "The Golden Bear this year goes toooo.... GRABAVITCHKA" LOL
Jasmila se prvo zbunila žešće :? i onda tek kasnije skontala da je ustvari ona žena mislila na Grbavicu :lol:
U svakom slučaju,Jasmila u made us proud! 8)
da pamtis

Post by da pamtis »

:x sad su opet bosanci krivi :x :x vi niste normalni :x
haj' sto su zavidni, al' sto su gluuuupiiiii....
:D jes' vidila sta im uradi MEDZED :D cuo sam na je onog uhljupa opet infrakt spucao :D
danas

Post by danas »

Zox wrote:klif, sve to stoji, al eto, da je BOGDO napravila film o necemu drugom.
ne slazem se nimalo. ovo je film koji treba da se napravi. od istine, ma kako ona bila bolna, ne treba bjezati. nije njena krivica sto se desavalo to sto se desavalo...
CiCiban

Post by CiCiban »

jedan detalj:
prije godinu..ili vise..na trolejbuskoj na missu, izlazi starija zena onako..muceci se da stane na plocnik.. pridrzim je za ruku .. i tako u prici shvatimo da idemo u istom pravcu..moglo joj je bit' 65..godina, sitna sijeda, draga.. izvinjava se sto je malo ''rastresena'' kaze smijeseci se blago : sine, nisam dobro..valjda je to jos od rata..svasta sam prezivjela..tukli su me, silovali jedne veceri ..pet njih a onda su mi pucali korz stomak..i zato vise ne mogu da hodam brzo...
sta da joj kazem na to? samo je vodim, stezem za ruku i sutim
kaze: upadali su nam u kucu stalno.. gledala sam kada su ga ubili, zaklali nozem..ovako.. sad imam samo unuka
ja se uopste ne sjecam sta sam joj govorila.. a noge su bilekao od olova..na kraju.. pokazuje mi gdje zivi i..i tu se razilazimo svaka u svoj ulaz
sta takvoj starici medvjed moze ikada znaciti
koliko medvjeda i oskara obrisati ono sto je morala da prozivi?
imam li ja pravo napraviti vatromet i slavlje..dok god znam da ona postoji..i da ga je na neki cudni nacin ustvari..ona zaradila?
Last edited by CiCiban on 19/02/2006 15:45, edited 2 times in total.
Post Reply