Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SOMA

#426 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SOMA »

swirl wrote:Ne znam je li iko stavljao ovaj link http://www.free-tv-video-online.info/internet/ , ovdje imaju sve moguce serije, mislim i filmovi
Za serije ima jedna jos bolja ;-)
http://www.sidereel.com
SOMA

#427 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SOMA »

NeyDan wrote:Redovno pratim seriju True Blood, drugacija je od ostalih. 8)
True Blood je :thumbup: , a i sokira na jedan jako cudan nacin (sex izmedju dva muskarca...)

Ja sam tek nedavno otkrila MadMen, super serije, ali me redovno izbacuje iz cipela, kad vidim kakav stav su imale zene u 60tim.
alibaba_i_30_godina

#428 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

SOMA wrote:
True Blood je :thumbup: , a i sokira na jedan jako cudan nacin (sex izmedju dva muskarca...)

Ja sam tek nedavno otkrila MadMen, super serije, ali me redovno izbacuje iz cipela, kad vidim kakav stav su imale zene u 60tim.
Znam da je serija radjena po knjigama, koje nazalost nisam imao priliku da citam medjutim sumnjam da u njima ima prisutan istospolni sex, mislim da to producenti vise rade radi gledanosti. Inace, interesantna je serija od prve epizode. Pogotovo sada, u toku je emitiranje 3. sezone, 8. epizoda je bila u nedjelju i jos uvijek se ne moze predvidjeti kako ce se zavrsiti ova sezona. Prva sezona je dosta napeta i interesantna jer se do samog kraja ne otkrije ko je ubica, dok je druga sezona malo drugacija al' opet interesantna.

Da li si ti mozda imala priliku citati knjige?!
SOMA

#429 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SOMA »

NeyDan wrote:
SOMA wrote:

Znam da je serija radjena po knjigama, koje nazalost nisam imao priliku da citam medjutim sumnjam da u njima ima prisutan istospolni sex, mislim da to producenti vise rade radi gledanosti. Inace, interesantna je serija od prve epizode. Pogotovo sada, u toku je emitiranje 3. sezone, 8. epizoda je bila u nedjelju i jos uvijek se ne moze predvidjeti kako ce se zavrsiti ova sezona. Prva sezona je dosta napeta i interesantna jer se do samog kraja ne otkrije ko je ubica, dok je druga sezona malo drugacija al' opet interesantna.

Da li si ti mozda imala priliku citati knjige?!
Ma kakvi, ne interesuju me uopste. Obicno nakon toga nastupa razocaranje, ili su knjige bezze, ili je serija nakon knjige bezze.
Ne znam, ne vjerujem da Ameri zbog "gledanosti" pokazuju istospolni sex, cini mi se da su oni sto se toga tice gori od nas :evil: mislim, meni su oci izletile od cudjenja u zadnjoj epizodi kad Eric ubije onog "muza od kralja" tj. musku kraljicu. ;-)

Meni je by the way muzika prva liga :thumbup:
Josip

#430 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Josip »

Bila je na HRT-u The Bottom- kod nas je bila prevedena čini mi se kao Šljam.
Fantastična serija.
alibaba_i_30_godina

#431 Re: Gledate seriju - preporucite je

SOMA wrote:
Ma kakvi, ne interesuju me uopste. Obicno nakon toga nastupa razocaranje, ili su knjige bezze, ili je serija nakon knjige bezze.
Ne znam, ne vjerujem da Ameri zbog "gledanosti" pokazuju istospolni sex, cini mi se da su oni sto se toga tice gori od nas :evil: mislim, meni su oci izletile od cudjenja u zadnjoj epizodi kad Eric ubije onog "muza od kralja" tj. musku kraljicu. ;-)

Mozda si u pravu sto se tice knjige i same serije. Ovo je prva serija, il' bar prva za mene za koju znam, da je otvorena sto se tice tih sex scena i u kojoj ih ima zaista puno. Nema mnogo serija, pa cak ni filmova, gdje se moze vidjeti onoliko stvari ( :mrgreen: ) kao u ovoj seriji, sto se definitivno moze reci da serija i nije namijenjena previse mladoj populaciji. Cudno je takodjer to sto se serija prikazuje na TV-u, a Ameri se opcenito ''zgrazavaju'' na takve stvari. Sjecas se samo onog skandala sa Justin Timberlake i Janet Jackson na Super Bowlu?! :roll: :roll:

Vidim i ti redovno pratis seriju. :D
Na jednoj stranici sam procitao kako ce se otprilike ova sezona zavrsiti ... najvise me interesuje sta je Sookie?! :mrgreen: :mrgreen:
swirl

#432 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by swirl »

SOMA wrote:
swirl wrote:Ne znam je li iko stavljao ovaj link http://www.free-tv-video-online.info/internet/ , ovdje imaju sve moguce serije, mislim i filmovi
Za serije ima jedna jos bolja ;-)
http://www.sidereel.com
:thumbup: :thumbup:
Ravenn

#433 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ravenn »

NeyDan wrote:
SOMA wrote:

Mozda si u pravu sto se tice knjige i same serije. Ovo je prva serija, il' bar prva za mene za koju znam, da je otvorena sto se tice tih sex scena i u kojoj ih ima zaista puno. Nema mnogo serija, pa cak ni filmova, gdje se moze vidjeti onoliko stvari ( :mrgreen: ) kao u ovoj seriji, sto se definitivno moze reci da serija i nije namijenjena previse mladoj populaciji. Cudno je takodjer to sto se serija prikazuje na TV-u, a Ameri se opcenito ''zgrazavaju'' na takve stvari. Sjecas se samo onog skandala sa Justin Timberlake i Janet Jackson na Super Bowlu?! :roll: :roll:

Na jednoj stranici sam procitao kako ce se otprilike ova sezona zavrsiti ... najvise me interesuje sta je Sookie?! :mrgreen: :mrgreen:
ako hoćeš ja ću ti reći
btw, pratim od prve, svih 10 knjiga pročitano :)
Last edited by Ravenn on 13/08/2010 12:20, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#434 Re: Gledate seriju - preporucite je

Ravenn wrote:
NeyDan wrote:
SOMA wrote:

ako hoćeš ja ću ti reći
Ocekujem PP. :mrgreen: :mrgreen:

Mislim da sam jedan od rijetkih ljudi koji cesto procitaju posljednju stranicu knjige pa onda ostalo, ili kojima ne smeta da znaju kako i sta ce se desiti na kraju filma/serije. :lol:
Ravenn

#435 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ravenn »

imas PP
ako neko zeli knjige u PDFu mogu poslati
a što se tiče paralela izmedju knjiga i serije, serija se prilično slobodno oslanja na knjige tj uzme interesantne detalje, prilagodi, izmjeni tako da se knjige slobodno mogu čitati bez straha od razočarenja
SOMA

#436 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SOMA »

Ravenn wrote:imas PP
a što se tiče paralela izmedju knjiga i serije, serija se prilično slobodno oslanja na knjige tj uzme interesantne detalje, prilagodi, izmjeni tako da se knjige slobodno mogu čitati bez straha od razočarenja
evo bas sam sad gledala na Wikipediji sadrzaj knjiga, cini mi se da ima relativno malo veze s sadrzajem serije. Osim inspiracije naravno. Vidim da je u drugoj knjizi Lafayette ubijen, sto se u seriji na srecu nije desilo :D
Nego reci, ima li stvarno toliko sexa u knjigama ili HBO tako slobodan?

Ja necu da znam sta je Sookie, mrzim spoilere ;-) a nesto mislim da to i nije tako bitno :lol: zbog nje najmanje gledam seriju, trenutno uglavnom zbog zgodnog vukodlaka :lol:
alibaba_i_30_godina

#437 Re: Gledate seriju - preporucite je

Procitao, zahvaljujem. :wink:

Dakle, kao sto sam i pretpostavio sto se tice istospolnog sexa i nekih drugih stvari?!
alibaba_i_30_godina

#438 Re: Gledate seriju - preporucite je

SOMA wrote:
evo bas sam sad gledala na Wikipediji sadrzaj knjiga, cini mi se da ima relativno malo veze s sadrzajem serije. Osim inspiracije naravno. Vidim da je u drugoj knjizi Lafayette ubijen, sto se u seriji na srecu nije desilo :D
Nego reci, ima li stvarno toliko sexa u knjigama ili HBO tako slobodan?

Ja necu da znam sta je Sookie, mrzim spoilere ;-) a nesto mislim da to i nije tako bitno :lol: zbog nje najmanje gledam seriju, trenutno uglavnom zbog zgodnog vukodlaka :lol:
Na poslu sam pa nemam toliko vremena da i ja to provjerim na wiki-u. :D

Mene nervira malo Jason, tipican americki seljacic. :lol: :lol:
Ravenn

#439 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ravenn »

Jason je divan kakav je u knjigama, što se tiče sexa knjige su pisane kao u I licu pa priča samo o svom sexualnom životu mada ima svakakvih tema
npr u knjigama Ericov tvorac nije bio plemeniti, napaćeni vampri već više milenijumski pedofil
suncan_dan

#440 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by suncan_dan »

ima li mi neko preporuciti neku dobru seriju? vecinu pocnem, pa mi se nekako ne svidi.
nisam nesto posebno zahtjevna, ali koju god pocnem nemam strpljenja do kraja sagledati kao npr. dexter, true blood, lie to me, californication, the wire..fakat mi se gleda nesto dobro
hvala unaprijed..
SOMA

#441 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SOMA »

suncan_dan wrote:ima li mi neko preporuciti neku dobru seriju? vecinu pocnem, pa mi se nekako ne svidi.
nisam nesto posebno zahtjevna, ali koju god pocnem nemam strpljenja do kraja sagledati kao npr. dexter, true blood, lie to me, californication, the wire..fakat mi se gleda nesto dobro
hvala unaprijed..
Lost???
Babsy

#442 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Babsy »

Heroes. :D :D :D
harisis

#443 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by harisis »

Ja sam nedavno gledao seriju Babylon 5. Ko voli SF mora je pogledati. Briljantna serija :)
power

#444 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by power »

Californication
Hung
White collar
Spartacus: blood and sand
Dexter
Two and a half man

Uzivaj :thumbup:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#445 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by trimi68 »

E.R. Emergency Room :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#446 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

harisis wrote:Ja sam nedavno gledao seriju Babylon 5. Ko voli SF mora je pogledati. Briljantna serija :)
ja se spremam ovo gledati uskoro kad dodje na red

08. Babilon 5 1 sezona 1-7
07. Wire 2. sezona
06. Deadwood 1 sezona
05. Alo alo sezona 1 7 epizoda
04. BBC Planets 8 ep
03. Fringe 2. sezona 12-23
01. Tvajlajt zone 37-50

hahaha
Truba

#447 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

trimi68 wrote:E.R. Emergency Room :)
ja sam mislio ovo ER da znaci emergency rescue :lol: :lol: :lol: :lol:
baxul

#448 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

eh skidam si twin peaks

Image

mislim da je dovoljno reć david lynch

intro:

torrent
Truba

#449 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Truba »

erni3

#450 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by erni3 »

Death Note - Animirana serija kakvu samo Japaneri mogu napraviti, nepredvidiva, pomalo mracna i uvrnuta. Sve preporuke.
P.S. Neka vas ne zbuni to sto ima samo 37 epizoda i sto je animirana (crtani kako bi mnogi rekli).

Ne preporucujem gredanje trailera, ali ako zelite:

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=0vXZad00CaA

EDIT: Nesto staro, ali dobro:

Poceo sam ponovo gledati Pokemone. Ako netko zeli, lako ce naci svih cca. 105 GB video materijala, aja ih imam sve :D
Dragon Ball, Dragon Ball Z, DragonBall GT, Kai... Skinuo i pomalo gledam i odmaram zivce prisjecajuci se svoje opsesije istim dok su prve sezone bile emitovane.

Sad se skina Kino nu tabi (Kino's Journey)... Kazu da vrijedi pogledati, vidjet cemo. Isto vazi i za Black Lagoon.
Post Reply