Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

ANamelessGhoul

#27901 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by ANamelessGhoul »

Djuro u Slow Horses engleski prica cistim sarajevskim akcentom :mrgreen:
dale cooper

#27902 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

ANamelessGhoul wrote: 03/01/2023 23:46 Djuro u Slow Horses engleski prica cistim sarajevskim akcentom :mrgreen:
Volim Đuru i drago mi je što ima posla, ali je on elemenat koji me je na momente baš izvlačio iz serije. Očekivao sam da će u nekom
momentu spomenuti dr. Arslu. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27903 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

Cim vidim neko domaci odmah palim bacac plamena :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#27904 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Altsa wrote: 03/01/2023 15:31
n+1 wrote: 03/01/2023 15:27

Fakat ni ja. HBO sapunice, korporativna trkeljanja i porodične drame. To još nismo vidjeli.
I mene je tematika odbijala dok nisam poceo gledati. A onda nisam mogao stati do zadnje epizode.
Odlična serija
n+1

#27905 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by n+1 »

Truba wrote: 03/01/2023 23:56 Cim vidim neko domaci odmah palim bacac plamena :mrgreen:
Ne znam šta je ovo...

Sve se slažem s Trubom u zadnje vrijeme. :D
kakavdanakneiskustvu

#27906 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote: 03/01/2023 16:19
zomri wrote: 03/01/2023 16:04 ma dobro, fleishman je treća kantonalna za ovo :mrgreen: ono kad bi mi neko tražio da preporučim jednu seriju iz zadnjih 15 godina bila bi to ova. meni je genijalna, ali poštujem i drugačiji stav.
jel to ono sa eisenbergom? on je meni nesnosno iritantan, ne znam kako bi ga durala non stop...
I meni,priča ko nezaprt mlin
Snake Eyes

#27907 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Snake Eyes »

Kestenko, danski True detective.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27908 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Velkoski »

pogledah suksešn prvu ep

je l' ovo ista zgrada k'o Suits? :D

i ovaj rad kamere me nervira, al' valjda se naviknem :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27909 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

n+1 wrote: 04/01/2023 00:02
Truba wrote: 03/01/2023 23:56 Cim vidim neko domaci odmah palim bacac plamena :mrgreen:
Ne znam šta je ovo...

Sve se slažem s Trubom u zadnje vrijeme. :D
Na stranom jeziku teze otkrijem losu glumu i prenemaganje ..a i ima neka distanca...vise postovanja
SmokingMan

#27910 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SmokingMan »

Čeka se 15.01, a onda pravac najdražoj "streaming platformi" svih vremena, torrent.
n+1

#27911 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by n+1 »

Velkoski wrote: 04/01/2023 00:12 pogledah suksešn prvu ep

Valja li šta? :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27912 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Velkoski »

n+1 wrote: 04/01/2023 00:25
Velkoski wrote: 04/01/2023 00:12 pogledah suksešn prvu ep

Valja li šta? :lol:
prvi dojam bezveze, ali nije da imam šta gledati, tako da ću nastaviti :mrgreen:

kamera me baš nervira, nisam siguran je li gledam neki skeč ili seriju :mrgreen:
Zoooka

#27913 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Zoooka »

SmokingMan wrote: 04/01/2023 00:22 Čeka se 15.01, a onda pravac najdražoj "streaming platformi" svih vremena, torrent.
Last of Us ? :mrgreen:
SmokingMan

#27914 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SmokingMan »

Zoooka wrote: 04/01/2023 00:55
SmokingMan wrote: 04/01/2023 00:22 Čeka se 15.01, a onda pravac najdražoj "streaming platformi" svih vremena, torrent.
Last of Us ? :mrgreen:
Pa da, ako ne pretjerujem, od ponuđenog jedino vrijedno gledanja.
Ma nije ni isključeno da bude katastrofa, na sve sam scenarije spreman.
Onih par kadrova trejlera ništa ne govore. Po običaju, to je komercijalna praksa. :mrgreen:
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#27916 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JelBistro »

ShnjaZZZ wrote: 03/01/2023 18:30
Davno sam gledao i malo sam i pozaboravljao radnju ali nisam shvatio zašto su baš nestali ljudi koji su nestali.

Može objašnjenje?
Spoiler
Show
Ko kaže da su nestali ? :mrgreen:
Kao što neko već napisa interpretacija je više i ostavljena je koliko se sjećam sloboda zaključka.
Upravo zbog čega treba odgledati seriju kompletnu i jedna od stavki koju nestrpljive komercijaliste ovdje ne shvataju.
Tito_i_Partija wrote: 03/01/2023 18:44
Leftovers je okej, al' što reče omarka, daleko od najbolje.
Najbolja nije ali je daleko od okej. :thumbup:
tranquil

#27917 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tranquil »

video wrote: 03/01/2023 22:36
tranquil wrote: 02/01/2023 07:44

Evo sinoć sam upravo odgledao tu zadnju epizodu, zadovoljan sam i ja. Zadnja epizoda je prilična vožnja, uživaj ;-)

Serija nije remek djelo o kojem će se pričati godinama, ali jeste neočekivana solidna (kažem "neočekivano" zbog izostanka bilo kakvog hype-a).

Dvije sezone su prilično zaokružile jednu cjelinu, naravno priča nije završena, ali treća sezona, ako je nadam se bude, će vjerovatno biti drugačija.

Imao sam strah da će druga sezona "popustiti", ali je bila sasvim logična eskalacija situacije nakon prve sezone. Skoro svaka "igra" u ovoj sezoni bi mogla biti film za sebe, i to, u zavisnosti od igre, u fazonu Cube, Saw, Rollerball ili Mad Max III :D I "negativci" druge sezone (nešto što je falilo u prvoj) su sjajni, jer se često ispostavi da ni nisu pravi negativci, i za skoro sve od njih mi na kraju bude žao kada zaplate *

* - osim žandara srce. Jebo tog šupka.
Uhhhh, bas dobar rasplet, danteovski, nema sta :thumbup:

Puuuuuno bolja od one juzno korejanske koja je poobarala onolike rekorde gledanosti.

Ima mjesta i za nastavak mada ja ne bih nista vise dirao.
U pravu si, serija komotno može da se završi ovdje, ja mogu živjeti s ovakvim krajem.

Istina, ne znamo još odgovore na neka pitanja - "ko", "zašto" i "kako". Ali s obzirom da je odgovor na pitanje "ko", kako sada stvari stoje i nakon svega što smo vidjeli, vjerovatno u domenu natprirodnog - možda neko božanstvo, ili demon - ostala dva pitanja onda nisu toliko ni važna. Ovo komotno može biti kompletna serija.

Osim naravno posljednje scene. Uvijek je tu ta posljednja scena.
video

#27918 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

tranquil wrote: 04/01/2023 13:20
video wrote: 03/01/2023 22:36
Uhhhh, bas dobar rasplet, danteovski, nema sta :thumbup:

Puuuuuno bolja od one juzno korejanske koja je poobarala onolike rekorde gledanosti.

Ima mjesta i za nastavak mada ja ne bih nista vise dirao.
U pravu si, serija komotno može da se završi ovdje, ja mogu živjeti s ovakvim krajem.

Istina, ne znamo još odgovore na neka pitanja - "ko", "zašto" i "kako". Ali s obzirom da je odgovor na pitanje "ko", kako sada stvari stoje i nakon svega što smo vidjeli, vjerovatno u domenu natprirodnog - možda neko božanstvo, ili demon - ostala dva pitanja onda nisu toliko ni važna. Ovo komotno može biti kompletna serija.

Pa vidi, ja nemam nekih tu nedoumica.
Spoiler
Show
Kako mu rece brat, Arisu je bio mrtav citavu minutu a nama je to (a kako rece Arisu pa i njemu samome) bilo gotovo pa dvije sezone. Tako vjerovato i za sve ostale. Svi koji su bili u "igrici" su istvari bili na iskusenju, (smrtno ranjeni od posljedica pada meteora, gdje su borbe u igrama bile ustvari borbe njih samih sa povredama)kod "onoga gore" i njegove ekipe tj. u tom medju prostoru gdje se ceslja gdje ce ko, stim da je nekima data mogucnost pa i u konacnici na kraju kad prodju kroz sva ta iskusenja koja su konsantno isprepletena sa njihovim postupcina u, kako oni sami kazu, pravom zivotu. Svi gradjani tog "medju svjeta" su i sami bili na tim iskusenjima koje su prosli te su izabrali da ostanu tu iz nekih svojih razloga. Mira je u zadnjoj epizodi dala dovoljno objasnjenja a posebno kad je bila dotukla Arisua na onoj psiho sesiji. Kroz serija se prozimaju filozofija, duhovnost, vjera(kao siri pojam, posebno njihova istocnjacka) sto se u konacnici svodi na sam odnos ljudi jednih prema drugima, sto se moze na kraju i zakljuciti
Ponavljam opet, mislim da ne bi trebalo biti vise sezona i da je ovo sasvim dovoljno za kraj serije.
tranquil

#27919 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tranquil »

video wrote: 04/01/2023 17:41
tranquil wrote: 04/01/2023 13:20

Spoiler
Show
Kako mu rece brat, Arisu je bio mrtav citavu minutu a nama je to (a kako rece Arisu pa i njemu samome) bilo gotovo pa dvije sezone. Svi koji su bili u "igrici" su istvari bili na iskusenju kod "onoga gore" i njegove ekipe tj. u tom medju prostoru gdje se ceslja gdje ce ko, stim da je nekima data mogucnost pa i u konacnici na kraju kad prodju kroz sva ta iskusenja koja su konsantno isprepletena sa njihovim postupcina u, kako oni sami kazu, pravom zivotu. Svi gradjani tog "medju svjeta" su i sami bili na tim iskusenjima koje su prosli te su izabrali da ostanu tu iz nekih svojih razloga. Mira je u zadnjoj epizodi dala dovoljno objasnjenja a posebno kad je bila dotukla Arisua na onoj psiho sesiji. Kroz serija se prozimaju filozofija, duhovnost, vjera(kao siri pojam, posebno njihova istocnjacka) sto se u konacnici svodi na sam odnos ljudi jednih prema drugima, sto se moze na kraju i zakljuciti
Ponavljam opet, mislim da ne bi trebalo biti vise sezona i da je ovo sasvim dovoljno za kraj serije.
Dobra interpretacija, i sam sam tako nešto pomislio, zato sam i rekao da je možda u pitanju
Spoiler
Show
"božanstvo", ali kako je u naše vrijeme nepopularno prikazivati "onog gore" tako okrutnim, kao što je organizator kompletnog "iskušenja", dodao sam da je možda u pitanju i "demon" koji se poigrava sa žrtvama. U istočnjačkim religijama, naravno, to i ne mora biti međusobno isključivo.
I slažem se da je ovo dobar kraj, ali ostaje, naravno,
Spoiler
Show
pitanje one posljednje karte.
Koliko sam razumio, postoji izvorni materijal (manga), i koji ide dalje od ovoga što smo do sada vidjeli.
video

#27920 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

tranquil wrote: 04/01/2023 17:50
video wrote: 04/01/2023 17:41
Spoiler
Show
Kako mu rece brat, Arisu je bio mrtav citavu minutu a nama je to (a kako rece Arisu pa i njemu samome) bilo gotovo pa dvije sezone. Svi koji su bili u "igrici" su istvari bili na iskusenju kod "onoga gore" i njegove ekipe tj. u tom medju prostoru gdje se ceslja gdje ce ko, stim da je nekima data mogucnost pa i u konacnici na kraju kad prodju kroz sva ta iskusenja koja su konsantno isprepletena sa njihovim postupcina u, kako oni sami kazu, pravom zivotu. Svi gradjani tog "medju svjeta" su i sami bili na tim iskusenjima koje su prosli te su izabrali da ostanu tu iz nekih svojih razloga. Mira je u zadnjoj epizodi dala dovoljno objasnjenja a posebno kad je bila dotukla Arisua na onoj psiho sesiji. Kroz serija se prozimaju filozofija, duhovnost, vjera(kao siri pojam, posebno njihova istocnjacka) sto se u konacnici svodi na sam odnos ljudi jednih prema drugima, sto se moze na kraju i zakljuciti
Dobra interpretacija, i sam sam tako nešto pomislio, zato sam i rekao da je možda u pitanju
Spoiler
Show
"božanstvo", ali kako je u naše vrijeme nepopularno prikazivati "onog gore" tako okrutnim, kao što je organizator kompletnog "iskušenja", dodao sam da je možda u pitanju i "demon" koji se poigrava sa žrtvama. U istočnjačkim religijama, naravno, to i ne mora biti međusobno isključivo.
I slažem se da je ovo dobar kraj, ali ostaje, naravno,
Spoiler
Show
pitanje one posljednje karte.
Da, ima i ona zadnja scena
Spoiler
Show
sa onom dzoker kartom na kraju a ta karta moze biti i svasta.
Recimo, meni je uvijek simbolizirala nesto lose. Imao sam osjecaj da je bila poruka ta gdje nam ukazuju da je to uvijek prisutno tu, oko nas, i da nas okruzuje u raznim oblicima.
Ipak je ovo samo moje vidjenje i ne mora biti tako.
Koliko sam razumio, postoji izvorni materijal (manga), i koji ide dalje od ovoga što smo do sada vidjeli.
To naravno, slazem se.
Da imaju materijala za dalje, imaju.
Mozda snime i jos a da, recimo, budu neki sasvim drugi likovi i da... :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27921 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JoseMujica »

ANamelessGhoul wrote: 03/01/2023 23:46 Djuro u Slow Horses engleski prica cistim sarajevskim akcentom :mrgreen:
tanki i on i Rade...najslabije karike druge sezone :sad:

ps

koliko sam vidio ide i treća sezona
HelaS

#27922 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by HelaS »

JoseMujica wrote: 05/01/2023 10:49
tanki i on i Rade...najslabije karike druge sezone :sad:
De ba Mujice ne pretjeruj, po čemu će biti tanki, ni 10 minuta uloge :-)
tap3ah75

#27923 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tap3ah75 »

Najviše mi smeta što sam igru prešao par puta ... pa ću biti kao oni klinci kad gledaju Hari Potera i deru se .... nije ovakoooo u knjiziiiii.
SmokingMan

#27924 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by SmokingMan »

tap3ah75 wrote: 06/01/2023 01:19
Najviše mi smeta što sam igru prešao par puta ... pa ću biti kao oni klinci kad gledaju Hari Potera i deru se .... nije ovakoooo u knjiziiiii.
Vjerovatno je da će tako i biti, i ja sam pregledao cijeli gameplay na YT kanalu onog TheRadBrad.a :mrgreen:
tranquil

#27925 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tranquil »

suspect_zero wrote: 03/01/2023 18:59
Haris033 wrote: 07/12/2022 18:45

Kažem Vam ja.. Odlična serija.. Dobra priča, ali lik Wednesday sa Jennom Ortega je pun pogodak! Scena kada svira čelo ili kada pleše.. :thumbup:
Upravo gledam, 4 epizodu....baš mi je super, crni humor, mala odlično glumi, Zeta mama :thumbup:

Jeli ima druga sezona?
Dobili smo odgovor. Mislim da niko nije iznenađen.

Post Reply