Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
darius_maximus

#126 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by darius_maximus »

Sto se igranih serija tice Dosijei X su sami vrh. I ko je gledao moze uzeti da se podsjeti jer se eto vec odavno ne prikazuje na TV-u...
Vjerovatno je vec neko spomenuo, ali morao sam i ja reci... :) Nedavno sam opet pregledao citavih 9 sezona, sporo mi islo svaki dan po jednu na HRT-u gledati... :-) :D
lord-executioner

#127 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lord-executioner »

Mene su serije na DVD-u totalno pokvarile za TV. Jedino sto uspijevam cekati je ono sto moram cekati - novu epizodu Lost-a koju pokupim s torrenta svakog cetvrtka. Neki dan sam sebi skinuo nekoliko serija koje prije nisam gledao, ili sam ih gledao davno, pa cu iskoristiti priliku da preporucim Roseanne ( da, stara serija, ali jos uvijek milion puta zabavnija od nekih danasnjih comedy-nebuloza ), The Wire, Stazista ( Scrubs ), a ni Veronica Mars nije za baciti. I usput, narocito preporucujem Ocajne kucanice - serija nije predominantno chick show ( kao Sex & The City ), daleko je vise dobra kombinacija mistery, thrillera i komedije.

Sad cekam da me nesto natjera da probam Californication i Prison Break...ako me neko zeli uvjeriti, neka proba, dobro bi mi dosao podsticaj :)
vee-jay

#128 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

skini Dead Set :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#129 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by anjusha »

Kad smo vec kod serija, da li se neko sjeca one predratne serije Daktari sa onim razrokim lavom koji je nosio naocale? Gdje bi se to moglo nabaviti?
miumiu

#130 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by miumiu »

How I met your mother...je apsolutno...legen(wait for it...)dary!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neelix

#131 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Neelix »

Kraljica_Suza wrote:Kevin Hill 8-)
nije losa ova serija, mada je naglo prekinuto snimanje, tako da je nedovrsena skroz.
kv99

#132 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kv99 »

mentor1 wrote:Je li iko gledao seriju The Wire?
Cuo sam da je pravo dobra, vece ide treca sezona...

To je serija nad serijama. Uradzena je na osnovu iskustava reportera i inspektora iz Baltimora ( oni su napisali i manus ) i jedna je od najrealisticnih serija koja je napravljena . HBO produkcija u najboljem izdanju !!! Nema onog prese*ravanja iz npr serija gdje se potrosi milion dolara da se rijesi smrt neke prostitutke ili gdje se na kraju epizode uvijek rijesi slucaj. U The Wire prikazuju sve politicke, birokratske, licne i ekonomske aspekte kriminaliteta . Samo treba da se prati od prve sezone jer iako su naocigled razlicite ( npr prva sezona se koncentrise na ulicne dio kriminaliteta-distribucija droga, druga sezona- dogadzaji u luci, treca - situacija u policiji itd ) svi su povezani i u zadnjoj sezoni sve dolazi na svoje mjesto.

Jos jedna serija koju preporucujem je Generation Kill koja je uradzena od istih producenta koji su napravili i The Wira ( i koja je uradzena na slican nacin tj na visokom nivou).
Karen

#133 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Karen »

miumiu wrote:How I met your mother...je apsolutno...legen(wait for it...)dary!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
suit it up! and have you meeeeeeeeeeeeeeeeet ted??? :D
navukla sam se skroz :)
vee-jay

#134 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

jel stvarno nema nikoga da je gledao "Dead Set", dajte ljudi, mora biti neko, ubi me ova histerija :D :evil:
lord-executioner

#135 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by lord-executioner »

anjusha wrote:Kad smo vec kod serija, da li se neko sjeca one predratne serije Daktari sa onim razrokim lavom koji je nosio naocale? Gdje bi se to moglo nabaviti?

Na e-bay.co.uk, blizu nekih 100 KM kompletna serija.
Marklar

#136 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Marklar »

The Lost Experience

reality igra...

http://www.youtube.com/watch?v=6phwqrql ... r_embedded
AmoK

#137 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by AmoK »

vee-jay wrote:jel stvarno nema nikoga da je gledao "Dead Set", dajte ljudi, mora biti neko, ubi me ova histerija :D :evil:
Gledao ja... šteta što je nema više. Fantastičan nastavak 28 (Dana, mjeseci) poslije.
neprilagodjena

#138 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neprilagodjena »

Otpisani :-D
Kraljica_Suza

#139 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kraljica_Suza »

neprilagodjena wrote:Otpisani :-D
Na kojem kanalu (ako je na kanalu) :D
neprilagodjena

#140 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neprilagodjena »

Kraljica_Suza wrote:
neprilagodjena wrote:Otpisani :-D
Na kojem kanalu (ako je na kanalu) :D

http://NO LINKS.info/search.php?keyw ... n=Pretraga
Kraljica_Suza

#141 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kraljica_Suza »

ziva ti men' i zdrava bila, hvala na stranici, odlicna je :thumbup: ima toliko toga! :-D

:kiss:
Rauber

#143 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Rauber »

Skoro sam pregledao "Vratice se rode", znam da je bila na tv-u ali je nikako nisam uspio upratit' , medjutim zaduzim 5 cd-ova i vikend halalim za seriju :) vala odlicna, ako ima iko da je nije pogledao PREPORUCUJEM ! Odavno nisam nesto bolje pogledao.
Gledao sam i Callifornication, ispocetka me malo nervirala ali sve u svemu dobra serija.
Prison break gledam ali vise ne znam ni sta sam gledao ni dokle sam dosao, cujem izasli nastavci a i napokon ima KRAJ, pa evo i to cu napokon privesti kraju, vala su mi dojadili pravo, sta bi od onakve serije ccc....
Bumbar

#144 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bumbar »

lord-executioner wrote:
anjusha wrote:Kad smo vec kod serija, da li se neko sjeca one predratne serije Daktari sa onim razrokim lavom koji je nosio naocale? Gdje bi se to moglo nabaviti?

Na e-bay.co.uk, blizu nekih 100 KM kompletna serija.
jaoj jaoj :D odoh odmah na ebay :), kako me to vrati u djetinjstvo :) :) (sad cemo malo da se setamo niz memory lane :)).

moje preporuke: Bones, Chuck, Supernatural, Kyle XY, Clone high (animirana), Dharma and Greg (ponesto za svakog :)) i boston legal :D
Last edited by Bumbar on 20/05/2009 02:40, edited 1 time in total.
sandra01

#145 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sandra01 »

"ROME"

The best ever :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Op3r4t0r

#146 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Op3r4t0r »

sandra01 wrote:"ROME"

The best ever :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Moze li malo opsirnije???
alijagoro

#147 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alijagoro »

Mad Men je pravo dobra barem meni, originalna dobri glumci i tako to :)
ladyada

#148 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ladyada »

Bones
Image
Arc_Angel

#149 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Arc_Angel »

Ko nije pogledao Supernatural, toplo ga preporucujem, malo trilera akcije, horora i drame sve fino upakovano u prici koja se oduvjek prodaje vjecita borba izmedju dobra i zla.

Jericho- odlicna serija druga sezona prekinuta kada je bio strajk udruzenja pisaca u americi pa ste primjetili da su sve serije bile skracene u odredjenoj sezoni.

Terminator the Sarah Conor Cronicles- svidja mi jer konacno dobar terminator tamani lose terminatore i uz to je jos i treba :-D :-D :-D
Post Reply