mene sad stvarno zanima na osnovu cega si formirao to misljenje?komi wrote:sumnjam da će biti bolji film u sljedećih 10 godina
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- VenomousV
#501 Re: Gledali ste ne preporucujete
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#502 Re: Gledali ste ne preporucujete
na osnovu 1000+ horora koje sam pogledao i oko 2000 ostalih filmova
- VenomousV
#503 Re: Gledali ste ne preporucujete
pa dobro i ja sam, ali me zanima zasto te toliko fascinirao let the right one in. uuu da, pitanje: koja verzija?
- Truba
#504 Re: Gledali ste ne preporucujete
jedna i jedina
one rimejke necu da spominjem
prije svega svidjela mi se sporina kako vi kažete... da da film je malo spor za današnje doba
u današnjem vremenu sve što je sporo ljude odbija medjutim u ovom filmu je to prednost
tu je i prelijep krajolik i kako ja volim reći boja filma
neću da ulazim u tehničke detalje o režiji jer sam davno pročitao posljednji knjigu o filmu
sada gledam filmove za svoju dušu...
proces odrastanja... nezaustavnog starenja dva bića... koja nalaze zajednički jezik u nemogućim uvjetima...
snijeg koji kao da zamrzava radnju i pomijera na ljudsku priču
ma nema... the best
dovoljno je sto se sjecam filma nakon toliko vremena
a gledao sam ga 16.8.2009
prije svega svidjela mi se sporina kako vi kažete... da da film je malo spor za današnje doba
u današnjem vremenu sve što je sporo ljude odbija medjutim u ovom filmu je to prednost
neću da ulazim u tehničke detalje o režiji jer sam davno pročitao posljednji knjigu o filmu
proces odrastanja... nezaustavnog starenja dva bića... koja nalaze zajednički jezik u nemogućim uvjetima...
ma nema... the best
dovoljno je sto se sjecam filma nakon toliko vremena
- VenomousV
#505 Re: Gledali ste ne preporucujete
zahvaljujem na elaboratu, razmislicu malo o tomekomi wrote:jedna i jedina
ma nema... the best
dovoljno je sto se sjecam filma nakon toliko vremenaa gledao sam ga 16.8.2009
- Šibicar
#506 Re: Gledali ste ne preporucujete
To je istina,negledljivost mu je jača strana,ali ima i drugu bolju stranu,na koju komi vjerovatno aludira,a to je orginalnost,nesvakidašnja priča,realnost(u svom obliku) ,to mu je prolazna ocjena po meni da bi dobio etiketu nije loš.elSaik wrote:Meni je bio dosadan. Kako je horor koji te uspava kvalitetan, ja ne znam, ali tako kritike kažu, pa im treba vjerovati, jel.Šibicar wrote:
Realno film nije loš,samo što se po meni malo presporo odvija radnja,i onda se gubi efekat gledljivosti.
-
elSaik
#507 Re: Gledali ste ne preporucujete
Čitah da je, kao, rame uz rame sa Panovim labirintom. I jedan i drugi, "originalna realnost sa nesvakidašnjom pričom." Pan je jedno 3 puta bolji film, i jedno 2 puta hororastiji od ovoga. Ali eto, 100 ljudi 100 čudi, ne?Šibicar wrote:To je istina,negledljivost mu je jača strana,ali ima i drugu bolju stranu,na koju komi vjerovatno aludira,a to je orginalnost,nesvakidašnja priča,realnost(u svom obliku) ,to mu je prolazna ocjena po meni da bi dobio etiketu nije loš.elSaik wrote:Meni je bio dosadan. Kako je horor koji te uspava kvalitetan, ja ne znam, ali tako kritike kažu, pa im treba vjerovati, jel.Šibicar wrote:
Realno film nije loš,samo što se po meni malo presporo odvija radnja,i onda se gubi efekat gledljivosti.
- bingov buraz
#508 Re: Gledali ste ne preporucujete
http://www.imdb.com/title/tt1075747/
Ovo smece ne moze izvuci ni John Malkovich ni okice Megan Fox.Stvarno mi se rijetko desava da prekinem gledanje filma ali gledajuci ovaj crap shvatio sam kako se osjecao Pero iz vica o paprikasu
Ovo smece ne moze izvuci ni John Malkovich ni okice Megan Fox.Stvarno mi se rijetko desava da prekinem gledanje filma ali gledajuci ovaj crap shvatio sam kako se osjecao Pero iz vica o paprikasu
- KPNCTNJAH
#509 Re: Gledali ste ne preporucujete
Gledao sam Pan's Labyrinth i film je vrlo dobar, ali ono meni nikako nije horor, nego vise kao drama
sad vezano za 'horore'... nazvao bih hororom onaj film koji me koji put 'trzne', ima neocekivanu i manje-vise originalnu radnju, a ne pamtim kad sam pogledao zadnji put takav film... iz djetinjstva su mi kao horori o kojim sam razmisljao par dana nakon gledanja ostali Strava u ulici brijestova, IT, The Exorcist itd... vecina ovih novih trilera i horora su mi predvidivi i dosadni (cast izuzetcima)
Edit: Da ne bude sve off Monsters http://www.imdb.com/title/tt1470827/
sad vezano za 'horore'... nazvao bih hororom onaj film koji me koji put 'trzne', ima neocekivanu i manje-vise originalnu radnju, a ne pamtim kad sam pogledao zadnji put takav film... iz djetinjstva su mi kao horori o kojim sam razmisljao par dana nakon gledanja ostali Strava u ulici brijestova, IT, The Exorcist itd... vecina ovih novih trilera i horora su mi predvidivi i dosadni (cast izuzetcima)
-
elSaik
#510 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa nisam ni rekao da je ono horor, već da je horor za ovaj švedski što je kao horor. 
- minjonja
#511 Re: Gledali ste ne preporucujete
human centipede, wtf sta je ono
ja bi poslala scenaristu psihijatru da provjeri otkud mu onako bolesne ideje. za gadljive ljude film nije sigurno, a ja sam se samo smijala jer je film pun neke stereotipije.
ja bi poslala scenaristu psihijatru da provjeri otkud mu onako bolesne ideje. za gadljive ljude film nije sigurno, a ja sam se samo smijala jer je film pun neke stereotipije.
- Truba
#512 Re: Gledali ste ne preporucujete
to ni ja nisam htio gledati... ja koji sam pogledao većinu gadosti 
- Truba
#513 Re: Gledali ste ne preporucujete
nije tebi horor ali jeste liku unutra i ima natprirodna bića = hororelSaik wrote:Pa nisam ni rekao da je ono horor, već da je horor za ovaj švedski što je kao horor.
mislim da sam o tome već pisao
- darius_maximus
#514 Re: Gledali ste ne preporucujete
Po svemu ovome sto sam vidio, cini mi se da ovaj Monsters nije zasluzio da se nadje na ovoj listi. Budzet od 800.000 dolara i samo dvoje glumaca koji nose citav film + prica od koje se moze svasta napraviti... Moglo bi biti zanimljivo...KPNCTNJAH wrote:Gledao sam Pan's Labyrinth i film je vrlo dobar, ali ono meni nikako nije horor, nego vise kao drama![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#515 Re: Gledali ste ne preporucujete
Drag Me to Hell - definitivno ispod ocekivanja, naivno i predvidljivo.
- VenomousV
#516 Re: Gledali ste ne preporucujete
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Drag Me to Hell - definitivno ispod ocekivanja, naivno i predvidljivo.
oooo slazem se... ja sam gledala i bila ubjedjena da je to parodija na neki film koji nisam pogledala
-
elSaik
#517 Re: Gledali ste ne preporucujete
I Potteru je i ima natiprirodna bića. Horor? Ne bih rekao. Potrebna je doza terora, horora, strave da bi nešto bilo horor. Natprirodna bića i strah glavnog lika se mogu naći i u komediji, romantičnoj komediji, melodrami, i slično...komi wrote:nije tebi horor ali jeste liku unutra i ima natprirodna bića = hororelSaik wrote:Pa nisam ni rekao da je ono horor, već da je horor za ovaj švedski što je kao horor.
mislim da sam o tome već pisao
@minjona - i to je horor.
- KPNCTNJAH
#518 Re: Gledali ste ne preporucujete
Kao i svaki drugi film tako i ovaj se mora nekome svidjeti, meni licno je bezveze bio... najave film kao neki uzbudljiv triler, a ustvari uspavanka, sve zanimljivo iz filma su ubacili u trejler... kad spominjes dvoje glumaca meni je gledljiviji bio Buried u kojem je cijeli film jedan lik zakopan i prica na mobiteldarius_maximus wrote:Po svemu ovome sto sam vidio, cini mi se da ovaj Monsters nije zasluzio da se nadje na ovoj listi. Budzet od 800.000 dolara i samo dvoje glumaca koji nose citav film + prica od koje se moze svasta napraviti... Moglo bi biti zanimljivo...KPNCTNJAH wrote:Gledao sam Pan's Labyrinth i film je vrlo dobar, ali ono meni nikako nije horor, nego vise kao drama![]()
Edit: Da ne bude sve off Monsters http://www.imdb.com/title/tt1470827/Bas cu ga skinuti da pogledam, pa se javnem da li su pocetne procjene bile pogresne...
- darius_maximus
#519 Re: Gledali ste ne preporucujete
Slazem se za ukuse, a pogledat cu i taj Buried, primjetio sam da si ga naveo u onoj pozitivnoj temi... 
Ma ja ti gledam sve, pa se mora nesto naci da valja, a bas sam slab na ove niskobudzetne filmove...
Ma ja ti gledam sve, pa se mora nesto naci da valja, a bas sam slab na ove niskobudzetne filmove...
-
elSaik
#520 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pogledajte ovaj. I u njemu se pojavljuju samo 3 osobe. 
- darius_maximus
#521 Re: Gledali ste ne preporucujete
Hvala elSaik, izgleda da cu se sada fokusirati na filmove sa maksimalno tri glumca...
A za ovaj sam cuo, samo mi je ovaj Eddie Marsan tako mrzak od onog "En Ra Ha" filma, odmah fras dobijem kada ga vidim...
- Jazz_Junkie
#522 Re: Gledali ste ne preporucujete
...................
Last edited by Jazz_Junkie on 21/12/2010 22:47, edited 1 time in total.
- Truba
#523 Re: Gledali ste ne preporucujete
pobrko si topik 
- Truba
#524 Re: Gledali ste ne preporucujete
pa to je i poenta tog filmaVenomousV wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Drag Me to Hell - definitivno ispod ocekivanja, naivno i predvidljivo.
oooo slazem se... ja sam gledala i bila ubjedjena da je to parodija na neki film koji nisam pogledala
a joj... kako tako ozbiljno shvaćate takve filmove...
- Jazz_Junkie
#525 Re: Gledali ste ne preporucujete
komi wrote:pobrko si topik
Izgleda.