Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
medvjed23 wrote: ↑27/01/2021 18:58
šta sam god pogledo, nisam pogriješio, a pogledo sam pi, black swan, requiem for a dream i the wrestler.. prva dva su čudna, druga dva su nešto bliža konvencionalnom.. al svi su, za moj ukus, dobri, vrijedni gledanja..
šta sam god pogledo, nisam pogriješio, a pogledo sam pi, black swan, requiem for a dream i the wrestler.. prva dva su čudna, druga dva su nešto bliža konvencionalnom.. al svi su, za moj ukus, dobri, vrijedni gledanja..
ExNihilo wrote: ↑27/01/2021 18:34
Film u koji sam ušao s rokovnikom i hemijskom očekujući da će biti doktorska studija iz domena komunikologije i epistemologije, a na kraju ništa.
Među tanjim Vilnevovim.
Dobro, mozda je potanak u domenu epistemologije, al' sto se tice komunikologije, mislim da je uradio puno vise nego vecina filmova sa vanzemaljcima dosad. Pravo osvjezenje, cak.
Jes', ali nekako ostaje dojam da je sve to već uradio Contact, i uradio puno bolje.
Film u koji sam ušao s rokovnikom i hemijskom očekujući da će biti doktorska studija iz domena komunikologije i epistemologije, a na kraju ništa.
Među tanjim Vilnevovim.
Dobro, mozda je potanak u domenu epistemologije, al' sto se tice komunikologije, mislim da je uradio puno vise nego vecina filmova sa vanzemaljcima dosad. Pravo osvjezenje, cak.
Da, sjajan film. Meni lično, među najdražim Denisovim filmovima.
ExNihilo wrote: ↑27/01/2021 19:20
Najvažnije je da izbjegneš Mother!.
upratio sam na drugoj temi tvoj osvrt na aronofskog, kaufmana, pisanje, režiju.. maloprije se podsjetih i vidjeh koje si tačno mine označio.. keep up the good work!
Među tanjim Vilnevovim.
Jes', ali nekako ostaje dojam da je sve to već uradio Contact, i uradio puno bolje.
Ne bi se bas slozio. Contact je dobar, al' ga ja licno dozivljavam k'o prilicno holivudiziran, mejnstrim tretman na temu vanzemaljaca, sto je tipicno za to doba (i samog Zemeckisa), dok je Arrival puno kompleksniji i nekonvencionalniji film, mada i on ima svojih bubica i problema.
Ne bi se bas slozio. Contact je dobar, al' ga ja licno dozivljavam k'o prilicno holivudiziran, mejnstrim tretman na temu vanzemaljaca, sto je tipicno za to doba (i samog Zemeckisa), dok je Arrival puno kompleksniji i nekonvencionalniji film, mada i on ima svojih bubica i problema.
Ima definitivno 90s flick elemenata, ali paralelno s njima teče jedan sasvim drugačiji film, iznimne tematske vrijednosti. Ipak je scenarij adaptiran po knjizi Carl Sagana, a njegov naučni um krasila je rijetko viđena spiritualnost. Tako da Arrival svakako jeste nekonvencionalniji, ali se ne bih složio da je i kompleksniji.
Sagan je gigant, al' ne znam koliko njegovih ideja u knjizi je isprano holivudskim sterilitetom u cilju da film bude sto dostupniji masama. Cisto sumnjam da je film sve rek'o sto je on htjeo da kaze.
K'o sto smo vec protabirili sa Interstellarom, ja to sve gledam sa neke hladne tacke naucnika i pretjeranog realizma, i zato mi je Arrival malo prihvatljiviji, al' me opet jebe ona temporalna paradoksa (koja je vec dugo klishe u svijetu filma), tako da mi je kraj filma sjeb'o generalno ugodan i obecavajuci osjecaj.
Ja se zarekao da do kraja 2021namjerno gledam iskljucivo filmove koje nisam gledao. Kad kazem namjerno pri tome mislim pustanje filma u svojoj reziji, ako sta slucajno zakacim na tv, to je drugo. Neku noc bio Vuk sa Wall Streeta na Cinestaru i draga mi se plaho uspalila na erotske scene, a nije filmofil (blago receno)
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/01/2021 00:46
Ja se zarekao da do kraja 2021namjerno gledam iskljucivo filmove koje nisam gledao. Kad kazem namjerno pri tome mislim pustanje filma u svojoj reziji, ako sta slucajno zakacim na tv, to je drugo. Neku noc bio Vuk sa Wall Streeta na Cinestaru i draga mi se plaho uspalila na erotske scene, a nije filmofil (blago receno)
Auuuu sta ba draga, Bato? Kakva draga?
Prvo pandemija, pa sad Bato pres'o u monogamiju...bojim se da se blizi kraj svijeta.
Zanimljiva lista. Ima ovdje dosta stvari koje nisam gledao. Interesantno da je izabrao Heat od Manna i da kaže da mu je to jedan
od izvora inspiracije za vlastite filmove. I ja sam primjetio tu sličnost, jer i jedan i drugi imaju taj gotovo pa besprijekoran stilski
izražaj.
https://www.imdb.com/title/tt2205401/
Gledao na TVu. Ništa specijalno, zenska opsjednuta sexom , @karanana tvoj žanr. Crkninja je beton, još čipkice, halterice, svaka scena. Solidna 6/10, 5 je vala baš nisko.