Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#47801 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Ode.:(
I’ve seen things… seen things you little people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion bright as magnesium… I rode on the back decks of a blinker and watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments… they’ll be gone.
problemnatravunu

#47802 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by problemnatravunu »

johnnykola wrote:Image

Ode.:(
I’ve seen things… seen things you little people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion bright as magnesium… I rode on the back decks of a blinker and watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments… they’ll be gone.
:|

Po tebi(kao ipak ekspertu na ovom forumu), koja mu je najbolja uloga, koji film ?
Po meni, možda The Hitcher
johnnykola

#47803 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Nigdje ne pisah da sam ekspert. :) Tamo gdje jesam ošinuše po meni momački. Koji god i kako god, jedno je čovječanstvo i filmska umjetnost koju je ono iznjedrilo, a on će ostati upamćen po jednoj od najjačih scena filmske umjetnosti, onoj iz koje je citat iz mog prethodnog posta. Sve će biti i proći, čojs iz jors, biti pakaš ili ne (u skladu sa citatom, je li). :-D

P.S. Sad sam vidio da je bio Rakonja. :-D
chakany

#47806 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Evo pogledao Kingsman: The Golden Circle. Previše akcije za moj ukus, i onih kadrova kao u Matrixu. Sve u svemu nije loše, iako je prvi dio po meni bolje urađen i bolja mi je priča.
Može se pogledati, nije baš za kante i ovaj drugi dio. Negdje sam čitao da namjeravaju i treći dio da snimaju :-) .

https://www.imdb.com/title/tt4649466/?r ... f_=nv_sr_2
johnnykola

#47807 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

HRT1 21.50.

Najbolji mi film u Aronofskog (unatrag vremena trajale su raspre o njegovom posljednjem filmu Majka!, s kojim je, realno, prno u šišu) (dobro, Crni labud je ublizu, a Requiem for a Dream je odličan).

Sportska drama. Priča o profesionalnom hrvaču Randyju Robinsu (M. Rourke), poznatom kao Ram Jam, čiji su dani slave i uspjeha u ringu davno iza njega. A sad mu je i zdravlje ozbiljno načeto. Danas plaća danak dugogodišnjim borbama u ringu i izvan njega. No, riskrirat će sve kako bi dokazao da ima snage za još jedan meč – ponovni susret u Madison Square Gardenu s Ajatolahom. Među brojnim nominacijama i nagradama spomenut ćemo nominacije za Oscara 2009. (najbolja uloga M. Rourke i najbolja spredna uloga M. Tomei). Iste godine M. Rourke dobio je nagradu BAFTA te Zlatni globus za najbolju ulogu. Na odjavnoj špici svira pjesma Brucea Springsteena Wrestler za koju je dobio Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Film je prikazan u okviru Open air programa petnaestog SFF-a 2009. godine. Iz kataloga festivala:

Image

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu C5:

Image

Image

BHT1 23.00.

Skupljači perja je jugoslovenski film režisera Aleksandra Saše Petrovića snimljen 1967. godine. Radnja filma se bazira na životu Roma u jednom selu na sjeveru Vojvodine, ali film se bavi daleko složenijim temama poput ljubavi, međuetničkim i socijalnim odnosima.

Image

Film Skupljači perja se smatra za jedan od najznačajnijih filmova crnog talasa i jugoslovenske kinematografije uopće.
johnnykola

#47809 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Obataliti sve i lagano na linku pogledati za džaba filmove velikog Tarkovskog.

Od 2.30:

derion

#47810 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

johnnykola wrote:Obataliti sve i lagano na linku pogledati za džaba filmove velikog Tarkovskog.

Od 2.30:

E moj Johnny, kako će se gledati od Tarkovskog Ogledalo, Solyaris i Nostalgija, kada valja naviti sve one John Wickove, one trashove od španskih krimi(nalnih) trilera (da, a la Contratiempo) i hantrage poput Escape Room, Black Panther i Us (i sam sam ih gledao :) ).

Evo jedna preporuka od mene, od odličnog von Donnersmarcka. Doduše Werk ohne Author (Never Look Away) po meni nije na nivou remek djela Das Leben der Anderen, ali sjajna priča i odlična gluma (pogotovo od strane Sebastiana Kocha i djevojke što glumi Elisabeth May) .

Werk ohne Author (Never Look Away)
Image
johnnykola

#47811 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Neka od svega pomalo, dajvrsiti i to. Contratempio je vrhunski trilerac, ne kakaj.:) Shoplifterse sam pogledao tri četvrtine, odlična topla ljudska priča. Bude oficijelna preporuka kad padne sav.:) Život sasma dovoljan ako kažeš da ovaj ne može prismrditi.
derion

#47813 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

johnnykola wrote:Neka od svega pomalo, dajvrsiti i to. Contratempio je vrhunski trilerac, ne kakaj.:) Shoplifterse sam pogledao tri četvrtine, odlična topla ljudska priča. Bude oficijelna preporuka kad padne sav.:) Život sasma dovoljan ako kažeš da ovaj ne može prismrditi.
Pa kako vrhunac, kada svaki sličan njemu (španski pogotovo) trilerčić funkcioniše po principu deus ex machina, tj. ubace rješenje ili neki zaplet samo zato jer ne mogu drugačije (čitaj logično) otpetljati zavrzlamu ili da bi "trgnuli" gledatelja. Meni lično poprilično amaterski djeluju te scene kao ona u Contratiempu kada odjednom čuje se neki zvuk ili šta su već našli na jednom prozoru. Što Ameri kažu: "cringe žešći". Zamalo da ga ugasim tu. Loša dvojka od mene, ali hajde, neka dajvrsitija, što veliš. :)
pustopoljina

#47816 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pustopoljina »

https://m.imdb.com/title/tt0101318/#review-teaser
The lovers on the bridge
Preporucujem.
johnnykola

#47817 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

pustopoljina wrote:https://m.imdb.com/title/tt0101318/#review-teaser
The lovers on the bridge
Preporucujem.
A sad lagano od istog režisera na Holy Motors.
KB9

#47818 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

johnnykola wrote:
The lovers on the bridge
Preporucujem.
koja je to smorcina od filma :mrgreen:
johnnykola

#47819 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

KB9 wrote:
johnnykola wrote:
The lovers on the bridge
Preporucujem.
Kako kome, možda ti i ovaj bude:

Image,

a ono tonbić. Najtoplije preporuke.
johnnykola

#47821 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

{{{[[[(((<3)))]]]}}}

Odličan. Uz bok Levijatanu od istog režisera. Niko nikog ne voli više.:(

Image

RTS2 23.10.

Loše vijesti na radiju, na televiziji. Na poslu ne smiješ biti razveden, moraš biti ekstremni sportist ili vjernik. Ulaži u vanjštinu, pucaj selfije, uplakanu djecu samo onako u krevetac spusti. Potpuni stranac te za broj upita, daj mu ga samo tako i otiđi sjesti sa svojim dejtom.

Film je prikazan 2017. godine na SFF-u u okviru Kinoscope programa. Iz kataloga:

Image

Image

Mirsad Kličić (u rubrici Pod udarom zakona u okviru emisije Sedmica FTV-a) o Bez ljubavi na sljedećem linku.
kakavdanakneiskustvu

#47822 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

zajeban,odličan film
johnnykola

#47823 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:zajeban,odličan film
Upravo. :-D Majka Rusija trči na onoj skuli za do kondicije, a neće stići nikamo.
problemnatravunu

#47824 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by problemnatravunu »

johnnykola wrote:
johnnykola wrote:
The lovers on the bridge
Preporucujem.
Kako kome, možda ti i ovaj bude:

Image,

a ono tonbić. Najtoplije preporuke.[/quote]
Da, poslije filma samo rekoh onu od Šojitja "ne cveta cvetje ni u naše preduzetje..."....onako na prvu , meni nevjerovatna slika sa ruba japanskog drustva....uvijek Japan nekako smatram savremenim modernim BOGATIM društvom , bez da imaju i ovakve ljude na rubu...
Nisrin

#47825 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Nisrin »

Novi Spiderman - interesantan :D
Post Reply