koliko se sjecam prve sezone petir je znao za pismo i muntao je eda da bude na renlijevoj strani sto je ovaj odbio jer je onako posten smatrao da stanis jedini ima pravo na krunu
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- hana_montana
#851 Re: Game of thrones
ed stark je poslao pismo i kurir je ubijen al stanis u jednom momentu spominje to pismo
koliko se sjecam prve sezone petir je znao za pismo i muntao je eda da bude na renlijevoj strani sto je ovaj odbio jer je onako posten smatrao da stanis jedini ima pravo na krunu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#852 Re: Game of thrones
neće ova serija na dobro
- dječak sa šibicama
#853 Re: Game of thrones
Ovo je vjerovatno jedina serija u kojoj me spojleri ne smetaju, odnosno samo me jos dodatno zbunjuju 
- beco
#854 Re: Game of thrones
Sta trzas ljude i ne ubijaj glavne likove cu Tyrion gine. Ona glumica sto glumi Tyrion kurtizanu je iz Srbije 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#855 Re: Game of thrones
pobrisah neke škakljive postove
ne kvarite ljudima ćejf, i ne zezajte ih
ne kvarite ljudima ćejf, i ne zezajte ih
- wickerman
#856 Re: Game of thrones
Izasla treca epizoda
bjezmoooo
-
DON_eARL
#857 Re: Game of thrones
Pregledao jutros, onako.wickerman wrote:Izasla treca epizoda![]()
bjezmoooo
- wickerman
#858 Re: Game of thrones
Ja taman skino,ali mi se sad ne gleda s obzirom da je onako :S ove prije dvije su ionako bile kriza 
-
Eborg
#859 Re: Game of thrones
Pogledao, ova druga sezona stvarno bezveze. 
- wickerman
#860 Re: Game of thrones
Ipak sam pregledao
nista posebno,stim da jeste bolja od prethodne dvije.
Odoh gledat Criminal Minds da popravim danasnji utisak serija

Odoh gledat Criminal Minds da popravim danasnji utisak serija
-
mrgreen
#861 Re: Game of thrones
mislim da se ne moze ova serija suditi po pojedinacnim epizodama, vec cjelokupno, kao 10-satni film. prica je ogromna, i ovo su sad sve neki djelici koji se sastavljaju da bi na kraju bio bum. isto kao i u prvoj sezoni, a i tada su se ljudi na pocetku zalili kako je bezveze.
druga knjiga meni nije bila nesto, ali ovako snimljeno, mislim da ce biti mocno. a i svakako ce biti iznenadjenja.
druga knjiga meni nije bila nesto, ali ovako snimljeno, mislim da ce biti mocno. a i svakako ce biti iznenadjenja.
-
Eborg
#862 Re: Game of thrones
Spremaju se za rat 5 epizoda, vala ako ne bude bitka k'o u LoTR-u na steroidima neka se gone u neku stvar!
A i erotika je zakazala. 
- wickerman
#863 Re: Game of thrones
Erotika u zadnjoj epizodi je bila bljak

- beco
#864 Re: Game of thrones
Bojim se da slabo moze igrani film/serija da preprica knjige, previse je likova, pojedinacni prica koje se ispreplicu. Samo da odlucis koji su likovi vazni i koje ces staviti u seriju ogroman je to posao. A pogootovo mogu misliti kako izegleda serija ljudima koji knjige nisu citali. Jedino kad biz u svaku epizodu isla jos jedna emisija od pola sata da objasni sta se desilo
.
- ChataDodajStaHoces
#865 Re: Game of thrones
Eborg wrote:Spremaju se za rat 5 epizoda, vala ako ne bude bitka k'o u LoTR-u na steroidima neka se gone u neku stvar!A i erotika je zakazala.
Upravo i ja to sve vrijeme kontam, ako ne bude tih fajtova fino prikazanih, sezona nema nikakvog efekta...
- Truba
#866 Re: Game of thrones
jeste kraljevi se spremaju za sudar
zato se i knjiga tako zove
oni su udaljeni... moraju sakupiti vojske i vazale
moraju nahraniti vojsku i držat je spremnom
a to sve traje u realnom vremenu
komunikacija je loša i transport je spor a ako ste gledali mapu pravo je daleko...
tu su i dvorske i političke igre te religiozne zavrzlame
magija raste kao i opasnost sa sjevera
sve u svemu za sada je sezona loša
jedna bitka mora biti dobra pred kraj sezone kao uvertira za treću sezonu... nadam se da će treća biti barem 20 epizoda
po 10
nije mi jasno zašto nemaju 12 epizoda s tim da je zadnja 90 minuta
fakat što kesu ne odriješe
zato se i knjiga tako zove
oni su udaljeni... moraju sakupiti vojske i vazale
moraju nahraniti vojsku i držat je spremnom
a to sve traje u realnom vremenu
komunikacija je loša i transport je spor a ako ste gledali mapu pravo je daleko...
tu su i dvorske i političke igre te religiozne zavrzlame
magija raste kao i opasnost sa sjevera
sve u svemu za sada je sezona loša
jedna bitka mora biti dobra pred kraj sezone kao uvertira za treću sezonu... nadam se da će treća biti barem 20 epizoda
po 10
nije mi jasno zašto nemaju 12 epizoda s tim da je zadnja 90 minuta
fakat što kesu ne odriješe
- Gandalf
#867 Re: Game of thrones
Martin se potrudio da prikaže na realističan način politička previranja u jednom zasebnom svijetu, naravno kao i sve što prati predratno stanje : savezi, izdaje, propaganda, demonstracija moći okupljanjem što više saveznika sa što je više moguće vojnika - takve stvari ne teku brzo, takav tempo prate i u seriji - dakle ide se na neku realističnost, iako je žanr epske fanatstika, očigledno je da ni Martin a ni HBO ne žele praviti bajke braće Grim
- fantastika je u manjim dozama u seriji za sada, ali šta sto se radnja bude više razvijala i fantastika dobija više udjela, a opet bez pretjerivanja - Westeros je za sada čista realnost, tek na Zidu ima natprirodnih pojava, ali zato Denerys na svom putu, već u ovoj sezoni treba da doživi svoj vlastiti " Blair Witch Project ".
- fantastika je u manjim dozama u seriji za sada, ali šta sto se radnja bude više razvijala i fantastika dobija više udjela, a opet bez pretjerivanja - Westeros je za sada čista realnost, tek na Zidu ima natprirodnih pojava, ali zato Denerys na svom putu, već u ovoj sezoni treba da doživi svoj vlastiti " Blair Witch Project ".
- Truba
#868 Re: Game of thrones
ne znam vala koji je ovo žanr
kad sam knjigu kupio 2004 nisam imao pojma šta je
samo je pisalo SF godine
tek sam je čitao prošle mislim... kad je počela serija
onda raste magija...SJENE imamo UNDEAD koji nisu zombiji
imamo zmajeve
ali imamo obične ljude bez magijskih svojstava
jel SF, jel F? jel S&S
mislim da definira nove granice žanrova
dobro neko reče...
intergalaktički brod s kolonizatorima se srušio na čudnu planetu sličnoj zemlji i ljudi su zastranili nakon nekoliko generacija i imamo ponovno preživljavanje povijesti do modernog doba sad smo u srednjem vijeku s primjesama magije
padaju mi na pamet i filmovi teško je biti bog i onaj od poljaka Zulavskog ne mogu se sjetiti imena
on silver globe ili tako nešto 
kad sam knjigu kupio 2004 nisam imao pojma šta je
samo je pisalo SF godine
tek sam je čitao prošle mislim... kad je počela serija
onda raste magija...SJENE imamo UNDEAD koji nisu zombiji
imamo zmajeve
ali imamo obične ljude bez magijskih svojstava
jel SF, jel F? jel S&S
mislim da definira nove granice žanrova
dobro neko reče...
intergalaktički brod s kolonizatorima se srušio na čudnu planetu sličnoj zemlji i ljudi su zastranili nakon nekoliko generacija i imamo ponovno preživljavanje povijesti do modernog doba sad smo u srednjem vijeku s primjesama magije
padaju mi na pamet i filmovi teško je biti bog i onaj od poljaka Zulavskog ne mogu se sjetiti imena
- hamalalija
#869 Re: Game of thrones
Ma treba smanjiti ocekivanja, svi smo mi ocekivali neki kao nastavak LOTR-a, akciju vilenjake, zmajeve i carobnjake. Mislim da ce samo pravi, oni zagrizeni fanovi da iscekivaju sezonu za sezonom, ako ima 7 knjiga a kraj a ni na vidiku, morat ce nesta da se uradi makar sto se serije tice, jer ako padne gledanost, a past ce jer narod nije strpljiv i nisu svi zagrizeni fanovi, ode i serija u toalet.
Pogotovu sa danasnjim krizama sa parama
Pogotovu sa danasnjim krizama sa parama
- Gandalf
#870 Re: Game of thrones
Da je neka druga TV kuća u pitanju, možda bih i bio skeptičan po pitanju uspjeha serije, ali HBO je postavio visoke produkcijske i komercijalne standarde i ne vjerujem da se njihovom projektu može desiti finansijski kolaps.
+ čitanost knjiga i Martinova popularnost je iznad očekivanja, jednostavno, mnogo je onih koji žele vidjeti ekranizaciju cijelog književnog serijala.
+ čitanost knjiga i Martinova popularnost je iznad očekivanja, jednostavno, mnogo je onih koji žele vidjeti ekranizaciju cijelog književnog serijala.
- hamalalija
#871 Re: Game of thrones
Jeste sada, a sta ce biti za 3 sezone ako je vec pocetak druge, malo ... peglativan. Sta ako fox (lupam) odradi neku bolju seriju.Gandalf wrote:Da je neka druga TV kuća u pitanju, možda bih i bio skeptičan po pitanju uspjeha serije, ali HBO je postavio visoke produkcijske i komercijalne standarde i ne vjerujem da se njihovom projektu može desiti finansijski kolaps.
Mislim da se HBO ne bazira samo na fanove nego cilja na siru publiku, to je ona publika koja gleda tu seriju jer nema nista bolje, i sve dok je ta publika zainteresovana moze se pelgati, cim interes padne eto i serije na SiFi kanal. Hocu da kazem da obican svijet nema strpljanja da se pegla u nekim iscekivanjima, danas se trazi brza radnja, zato kada se snimi film jedna kopija napravi za obicnu raju a jedna kopija za zagrizene fanove (sto su uradili u LOTR).
Meni je serija super ali sinoc gledam i zaspim, a prvu sezonu za dan odgledao. A nisam neki fan.
- Dr.Mr.Fr.
#872 Re: Game of thrones
ja sam evo pregledao ove tri epizode druge sezone i mogu reci da su talašika,
fakat ako se ne poprave ima da se razocaram totalno

fakat ako se ne poprave ima da se razocaram totalno
- Gandalf
#873 Re: Game of thrones
jbg, treba malo razvit' radnju - ja sam 1. sezonu Walking Deada pogledao za dva dana - u 2. sezoni, prvih 6 epizoda bile totalni smor, kont'o prekinut' gledanje i onda druga polovina sezone znatno bolja - tako će biti i sa Game of Thrones, no sikiriki
postaće ovo sve znatno zanimljivije, čekaćete sa nestrpljenjem recimo 6. ili 7. epizodu, a o kraju sezone da ne i pričam, neću da vam spojlam, Chmoljo se ljuti 
-
Animal
#874 Re: Game of thrones
Ljudi, silmanjite malo ocekivanja.. Shvatite da je nedavno izdata 5. knjiga a u planu su jos najmanje dvije do kraja.. Obzirom na to, nas ceka jos sigurno najmanje 60-70 epizoda (pod uslovom da sve ekranizuju), tako da ne mozete ocekivati da radnja napreduje tako brzo..
Ono sa Renly-em i Lorasom je bilo bljak.. Inace, lik nije uopste pederast u knjizi, mada se dalo naslutiti..
Ono sa Renly-em i Lorasom je bilo bljak.. Inace, lik nije uopste pederast u knjizi, mada se dalo naslutiti..
- Truba
#875 Re: Game of thrones
sva sreca da pleyer ima gayskiping scenes
sumnjam da ce ovo zavrsiti u 7 knjiga
Martin nema pojma sta ce biti s likovima
ako ga ponese eto nama nedovršenog novog točka vremena i nekih 12+ knjiga
treba ga klonirati na vrijeme
sumnjam da ce ovo zavrsiti u 7 knjiga
Martin nema pojma sta ce biti s likovima
ako ga ponese eto nama nedovršenog novog točka vremena i nekih 12+ knjiga