Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Eborg
#826 Re: Game of thrones
@Chmoljo: Hvala ti na opširnom odgovoru, dosta stvari mi je sada jasnije!
Ja se sve vrijeme smijem ženama i njihovim serijama a ovo brate isto tako zapetljano, samo gledam kad će Esmeralda i ludi Melesio da iskoče. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#827 Re: Game of thrones
ma ništa, mogu samo pretpostaviti kako je zapetljano osim ako nije režiser bio žešći maher, pa sve to nekako pojednostavio.
i ja sam se jedva snalazio jedno vrijeme, ali poslije uđe u glavu pa ti mogu neke info ovako i iz glave sipati
nezgodno je i to što ima masa Targarijana koji se zovu: Aegon, Aemon, Aerys...
pa se pogubiš ko abdest 
i ja sam se jedva snalazio jedno vrijeme, ali poslije uđe u glavu pa ti mogu neke info ovako i iz glave sipati
nezgodno je i to što ima masa Targarijana koji se zovu: Aegon, Aemon, Aerys...
- Chmoljo
#828 Re: Game of thrones
i da, Ludi kralj je bratić slijepcu sa zida...
ne brat.
- Gandalf
#829 Re: Game of thrones
Meni se najviše sviđa što čak, ni oni likovi što imaju vojske od desetine hiljada ljudi, ogromne utvrde, brze brodove, doušnike na sve strane, često nisu neranjivi, šta više, ogromna vojska ih čini jakim izvana, ali ispod te fasade nepobjedivosti, često sve puca po šavovima - svašta će zadesiti neke od likova za koje sam kont'o da su nepobjedivi, u Martina je zaista vrrrrrrlo tanka linija između apsolutne vlasti i totalne propasti a koju moćni vladar pređe u sekundi, da nije ni svjestan - a zna se desiti i obratna situacija - kažem ja, mana druge sezone je što je tek druga sezona, ko će dočekat' kraj živ i zdrav 
-
pin-up
#830 Re: Game of thrones
Valar dobarhana_montana wrote:jaqen h'ghar dobarrr
Stari slijepac Aemon je pra-pra(...) stric od Daenerys.
A Stannis je samo na svojoj strani
-
Animal
#831 Re: Game of thrones
Vidim da se reziseri itekako trude da pojednostave stvari, ali serija postaje toliko kompleksna da shvatam sve one koji nisu citali knjige.. Sto je najgore, ima jos dosta likova za predstaviti u ovoj sezoni..
Sto se tice zadnje scene, ja im oprastam na mimoilazenju od knjige, a razlog je, hmmm plitak
steta bi bilo ne vidjeti onakvu Melisandre obnaženu
Stanis mi se cini nekakav zbunjen, ne odaje onu odlucnost i sigurnost kakvu sam ocekivao..
Željezni su mi super, pogotovo Balon.. Yaru (Ashu) sam zamisljao ljepsom nego sto jeste, mada je ok i ovako.. Pyke je puno mocniji u seriji..
Sto se tice zadnje scene, ja im oprastam na mimoilazenju od knjige, a razlog je, hmmm plitak
Željezni su mi super, pogotovo Balon.. Yaru (Ashu) sam zamisljao ljepsom nego sto jeste, mada je ok i ovako.. Pyke je puno mocniji u seriji..
- dječak sa šibicama
#832 Re: Game of thrones
Ovo meni komplikovano, bolje razumijem sagu o Cruzu i Eden + Marisol i Uzurpadora, nego ove dinastije.
- Chmoljo
#833 Re: Game of thrones
dječak sa šibicama wrote:Ovo meni komplikovano, bolje razumijem sagu o Cruzu i Eden + Marisol i Uzurpadora, nego ove dinastije.
reci šta te interesuje
- Gandalf
#834 Re: Game of thrones
priča je složena jer likova ima puuuuuuuuuno, svi imaju neke svoje interese, savezi se sklapaju i raspadaju k'o u politici, zainteresovanih za Željezni Tron nikada više, ali sve to doprinosi kompleksnosti priče, a koliko će likova još samo Denerys srest', pa Jon Snow koliko još živopisnih likova upoznaje s obe strane Zida, pa Arya pa..............ihhhhh, kompleksno do bola, ali neka, ova serija k'o i Spartacus definitivno meni razbija monotoniju silnih CSI-eva kojima su zatrpane televizije ( o turskim safunjarama da i ne govorim ).
- boogy
#835 Re: Game of thrones
Malo da podsjetim na najbolje scene sa jogunastim Joffreyem.

- Mannequin
#836 Re: Game of thrones
Ovdje sam rekla kraljici svaka castboogy wrote:Malo da podsjetim na najbolje scene sa jogunastim Joffreyem.
- cartman
#837 Re: Game of thrones
krajlica je zmija samo takva, sve ce to tyrion po kratkom postupkuMannequin wrote:Ovdje sam rekla kraljici svaka castboogy wrote:Malo da podsjetim na najbolje scene sa jogunastim Joffreyem.
- beco
#838 Re: Game of thrones
Jeste kraljica zmija ali ima je masala 
- Chmoljo
#839 Re: Game of thrones
zna braco šta valjabeco wrote:Jeste kraljica zmija ali ima je masala
-
someone_
#840 Re: Game of thrones
Zar nije Eddard Stark njemu poslao pismo u prvoj knjizi/sezoni, sa info. Ne mogu ni ja tacno da se sjetim sad otkud zna, a zanima me. A za intrigantnu osobu nisam siguran na koga mislis. Svecenica je vec prikazana u sezoni 2.Chmoljo wrote:Otkud Stannis zna? pa ne znam je li još u seriju ušla intrigantna osoba, koja je u seriji 'nako, i meni žešće razočarenje, a u knjigama je opisana kao... uh![]()
![]()
... pa će tibiti jasnije kako je on saznao kada malo odmakne serija.
- beco
#841 Re: Game of thrones
Ja se nesto ne sjecam iz knjiga da je svecenica uzurpirala tijelesno Stanisa. Znam da se suskalo, odnosno da je puk sumnjao ali bas da se i desilo hmmm 
- Chmoljo
#842 Re: Game of thrones
za to pismo sam potpuno zaboraviosomeone_ wrote:Zar nije Eddard Stark njemu poslao pismo u prvoj knjizi/sezoni, sa info. Ne mogu ni ja tacno da se sjetim sad otkud zna, a zanima me. A za intrigantnu osobu nisam siguran na koga mislis. Svecenica je vec prikazana u sezoni 2.Chmoljo wrote:Otkud Stannis zna? pa ne znam je li još u seriju ušla intrigantna osoba, koja je u seriji 'nako, i meni žešće razočarenje, a u knjigama je opisana kao... uh![]()
![]()
... pa će tibiti jasnije kako je on saznao kada malo odmakne serija.
da li je on već naslućivao pa mu je Ed potvrdio sumnje, i ne bih znao reći. ali svakako da slijepo vjeruje Melisandri. a Melisandra... nije sekunde bezazlena
-
pin-up
#843 Re: Game of thrones
To sa Melisandre+Stannis (a i ono sa Jon-om) su stavili malo da zakuhaju za gledatelje koji nisu čitali knjige, eto čisto da kraj druge epizode ne bude previše dull... 
A pismo što je Eddard poslao Stannisu, nikada nije došlo do njega, jer je "kurir" ubijen prije nego je pismo uspio proslijediti dalje.
A pismo što je Eddard poslao Stannisu, nikada nije došlo do njega, jer je "kurir" ubijen prije nego je pismo uspio proslijediti dalje.
- Chmoljo
#844 Re: Game of thrones
u onom pokolju kada su i uhvatili Eda?
-
pin-up
#845 Re: Game of thrones
Da, skoro odmah nakon što mu je Eddard uručio pismo, tj. čim je napustio njegove odaje 
- Chmoljo
#846 Re: Game of thrones
ma da, u pravu si
davno sam čitao prvu knjigu
i mislim da neću drugi put, dok ne bude izašla bar šesta još 
davno sam čitao prvu knjigu
-
Eborg
#847 Re: Game of thrones
Opet spoileri, pa daaaaaaj ba! 
- Chmoljo
#848 Re: Game of thrones
pa ovo je sve već bilo
-
Eborg
#849 Re: Game of thrones
Može biti, ja to odmah preskačem čim vidim da svašta pričate. 
- Chmoljo
#850 Re: Game of thrones
ma pričamo o pismu kojim je Ed (u kompletu sa glavom
nemam pojma je li to prikazano u seriji, ali moguće da je izostavljeno, jer nije imalo nikakvog uticaja na događaje koji su uslijedili.
dakle, to je sve prva sezona