Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alica.k

#676 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

da, i meni je cetvrtu knjigu bilo najteze proci jer skoro nijednog od likova ne simpatisem.
4. i 5. knjiga su trebale biti jedna, desavaju se u isto vrijeme, ali posto je previse bilo, razdvojio ih je u dvije knjige po likovima.
najgore od svega je sto mi se sad ne da sjest i procitat petu knjigu nikako.
mrgreen

#677 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

ma ja izgubiš volju i kontinuitet. dosad sam ih za max 7 dana završavala, a ovoj mjesec dana prošlo. mada mislim da bih petu jedva dočekala da počnem, jer se nadam zmajevima:D tj. većem udjelu u priči. ali laguna je tek izdaje u martu, pa ću se svakako morati strpiti (bezveze mi čitati englesko izdanje, kad sam sve dosad srpsko, dok bih skontala ko je ko...:D)
someone_

#678 Re: Game of thrones

Post by someone_ »

mrgreen wrote:joj ne mogu nikako cetvrtu knjigu da zavrsim, koliko mi je dosadna..
Cetvrta mu je pravo tanka. Ima nesto losije kritike na amazonu recimo:

http://www.amazon.co.uk/Feast-Crows-Rei ... 0007447868

Procitao sam je. Kraj je donekle interesantan, ali ostalo je putopis. Likovi samo hodaju gore dole. Tipicna americka over produkcija koja rezultira padom kvaliteta. Steta.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#679 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

o toj četvrtoj knjizi se pisalo na temi koje su posvećene knjigama, i koje, odmah da kažem, sadržavaju obilje spoilera.

što se tiče pete knjige, tu je radnja donekle stopljena sa četvrtom, ali ona ide još malo od nje. mislim da sam negdje pročitao da je MArtin rekao da iduća knjiga objedinjuje dosta likova, radnja opet ulazi u jedan kolosijek.

inače, što se tiče četvrte knjige, meni je bila prijatno iznenađenje, jer sam i sam čuo iste takve reakcije. meni je bila dobra iz razloga što mi je mnoge kockice posložila na mjesto, mnoge stvari koje su se ticale motiva pojedinih likova su se uglavili solidno, i poslužila je kao pauza za ono što tek slijedi.

jedina stvar koja mi se nije svidjela u toj četvrtoj su poglavlja posevećena Sansi, koja su bila poprilično dosadna za čitati.

e, da, ni u petoj ne očekujte previše zmajeva. ;)
mrgreen

#680 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

sansa je uvijek dosadna. nadam se da ona ima neku svrhu kasnije, da ce makar malo kul postati. ili ce uvijek ostati vreca za udaranje.

haha jebemu.. knjiga se zove ples zmajeva, a nigdje zmajeva jel. sto me ne cudi :-D
Chmoljo

#681 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

ima zmajeva, ali Dani je u centru pažnje, i njena dilema u kojoj je ostala... zmajevi tu dođu ko nuklearne bombe u svjetskoj politici: nisu u centru pažnje, ali politički potezi i sve što se radi i dešava, uvijek se uzima u obzir njihovo postojanje... ali kao najjačeg oružja ;) a ne sad da se nadugo i naširoko o njima priča.

Tyrion poglavlja su najuzbudljivija u petoj :)
mrgreen

#682 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

ma upravu si, svi ocekujemo neku epic borbu zmajeva, a nije u tom toliko stvar
dječak sa šibicama

#683 Re: Game of thrones

Post by dječak sa šibicama »

Ja se licno nadam da ce zmajeva biti sto manje... a vise me zanima sta dolazi sjeverno od zida, oni setaci, zanimljivije 100 puta.
Chmoljo

#684 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote:Ja se licno nadam da ce zmajeva biti sto manje... a vise me zanima sta dolazi sjeverno od zida, oni setaci, zanimljivije 100 puta.
i meni isto :) samo evo, ni do pete knjige nije razjašnjeno šta su :D i vjerovatno i neće do samog kraja. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#685 Re: Game of thrones

Post by Truba »

hoćemo magiju i zmajeve kao i fantastiku
a manje sisa i kurvi :cry: :cry: :cry: :cry:
alica.k

#686 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

Chmoljo wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja se licno nadam da ce zmajeva biti sto manje... a vise me zanima sta dolazi sjeverno od zida, oni setaci, zanimljivije 100 puta.
i meni isto :) samo evo, ni do pete knjige nije razjašnjeno šta su :D i vjerovatno i neće do samog kraja. :)
HA HA
nece on to stic zavrsit i razjasnit, kolko je razvuko. garantujem da 7. knjiga nece biti zadnja kako je najavljeno.
Black swan wrote:hoćemo magiju i zmajeve kao i fantastiku
hahahahahhahah
Image
Truba

#687 Re: Game of thrones

Post by Truba »

dosadna si :lol:
Chmoljo

#688 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

alica.k wrote:
Chmoljo wrote:
HA HA
nece on to stic zavrsit i razjasnit, kolko je razvuko. garantujem da 7. knjiga nece biti zadnja kako je najavljeno
ako petu nisi čitala ne bih da ti pravim spojlere, ali u njoj pogotovo pri kraju, počele su se dešavati konkretne stvari. kako vće prije rekoh, mislim da je za iduću najavio skupljanje priče u jedan tok...
alica.k

#689 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

ma ja sam vec izspojlirana za petu jer su je svi fellow fans citali samo se meni ne da sjest i procitat :)
Chmoljo

#690 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

ma u petoj, generalno, ima jedno veliko iznenađenje u sredini, i jedno na kraju... ostalo je Danny i njene dileme :lol:
headbanger

#691 Re: Game of thrones

Post by headbanger »

Black swan wrote:hoćemo magiju i zmajeve kao i fantastiku
OMG

Image

:D :D :D
Truba

#692 Re: Game of thrones

Post by Truba »

dosadili su vala
to vam kažem kao obožavatelj :lol: :lol:
headbanger

#693 Re: Game of thrones

Post by headbanger »

Black swan wrote:dosadili su vala
to vam kažem kao obožavatelj :lol: :lol:

sisa i gujca da dosade, NIKAD!!
ova serija ne bi bila seriaj bez one kurave, jel se ono rose zove :D
Truba

#694 Re: Game of thrones

Post by Truba »

turkinja iz filma gegen die wand inače ima nekih sumnjivomoralnih filmova iza sebe ako se ne varam :shock:
mrgreen

#695 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

chmoljoo pazi na spoilere, voliš ti izlanuti, primijetila sam. ovo sam srecom brzo preletila, al izgleda ko spoiler :D
da da. i onaj neki mrtvac kojeg su sreli samvel, bren. pa dio sa brenom i njegovom ulogom. i obecani princ. sto bi SPOILER mogao biti bren, kako sam prvo pomislila, ili deni kako je emon spomenuo u 4om dijelu
btw ja nisam jos cetvrtu zavrsila, pa ako se sta u petoj razjasni, ne spominjite :-D

po stoti put zelim martinu dug zivot da stigne sve zavrsiti:D
alica.k

#696 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

mrgreen, dodji ti nama na drugu temu, tamo se mescini pricalo o princu :D
mrgreen

#697 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

bi al ne smijem :D
alica.k

#698 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

pa dobro, al ovdje su vec ovo sve spojleri sto se pise, ljudi koji gledaju samo seriju ne smiju ni uci na temu...meni su sve ovo spojleri. zato kazem.
Gandalf

#699 Re: Game of thrones

Post by Gandalf »

Treća knijiga je bila frka živa, završio sam je juče a jutros sam već stigao na 100 i neku stranu Gozbe za vrane - ne znam je li do mene ali oni Gvozden ljudi i njihova Gvozdenia ostrva su mi pravo bezze i nimalo zanimljivi, naročito onaj fanatik Utopljeni Mokrokosi - svi ti pomorci izuzev Stanisa Baratheona su mi nekako tanki, Greyjoyi, pa ona Aša & Co su mi bezlični i samo mi kradu prostor u knjizi od do sada meni izvrsnog trio fantastikusa Džona, Arje i naravno Tiryona - ovo troje su se pokazali baš baš baš k'o dobri likovi, ni na trenutak dosadni - dobar je i lik Jamieja, nije nezanimljiva ni Sersei, ali Sansa :cry: ajoj, ona već pripada pomorcima

Kako vidim četvrta knjiga će zapravo biti skupljanje snaga svih zaraćenih strana za novi okršaj - Deneris je svakako zanimljiv lik, mada ona još uvijek kruži oko glavne priče, tj. nikako da upadne u ratove Vesterosa, ali njene bitke po Slobodnim Gradovima izvan Vesterosa imaju izvjesnu čar - pretpostavljam da će ona tek u zadnjoj knjizi upasti u Vesteros a i da će zmajevi tad biti k'o od brda odvaljeni :mrgreen:

Ovo nije spoiler već samo moje slobodno bacanje graha u Martinove kašike :mrgreen: Peta knjiga će nadam se vratiti se kvalitetom na treću knjigu punu tuča, bitki, obrata, i naravno finih golišavih žeMskih :mrgreen:
Gandalf

#700 Re: Game of thrones

Post by Gandalf »

Ali ja ću petu knjigu čitat' tek za desetak dana, tako da mi je nepoznanica, taman da je izašla već i sedma knjiga :D
Post Reply