Gdje se mogu porucit u kompletu ili da DL u pdf. Pa valjda se nekad procita.. a da ima thepiratebay
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- cenecimoveocino
#19401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nista vakat narucit te knjige..
Gdje se mogu porucit u kompletu ili da DL u pdf. Pa valjda se nekad procita.. a da ima thepiratebay
- annoy
#19402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zaboravila*drogon2 wrote:Zaboravio si spomenut Bronna kao Lorda Highgardenaannoy wrote:Sam grandmaester![]()
Unsullied idu u Naath![]()
Jona protjerali u NW![]()
Bran9000 kralj![]()
Sve gluplje od glupljeg
Da
Bronn, kriminalac, Master of coin
- tuzlak1212
#19403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Buybook prodaje sve u kompletu a i odvojeno... Preporučujem na engleskom knjige a ne prevodecenecimoveocino wrote:Nista vakat narucit te knjige..
- annoy
#19404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sjever se otcjepljuje od vladavine Sjevernjaka
A Dorne, Zeljezni? Nista? Pa oni imaju vojsku i isto su bili nezavisni, Dorne mislim najduze. Sta su njima Sedam, pardon Sest kraljevstava? Da nisu ni barem probali traziti isto sto i Sjever za sebe?
A Dorne, Zeljezni? Nista? Pa oni imaju vojsku i isto su bili nezavisni, Dorne mislim najduze. Sta su njima Sedam, pardon Sest kraljevstava? Da nisu ni barem probali traziti isto sto i Sjever za sebe?
- bunk
#19405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Always..banjaluka078 wrote:bunk wrote:Kome smeta stormborn mother of dragons?
She'll always be my queen.
Bijah Stark ali ova nepravda u cijelij 8 sezoni me okrenula ka Khaleesi
-
drogon2
#19406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma serija je ostavila dosta toga nedorecenog.Ako ista,ovaj "sistem" koji su sad nametnuli je i gori od prethodnog.Fino su se njih 7-8 ondje slozili,al sta ce bit kad sutra dodju njihovi nasljednici koji se nece bas tako slagat.Odmah ce doci do ratova.Citava epizoda poslije Deneresine smrti je smijesna,doduse i prije toga je bilo upitnih momenataannoy wrote:Sjever se otcjepljuje od vladavine Sjevernjaka![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
drogon2
#19408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da ti ne shvatas na sta ljudi ukazuju.Svi svakako imaju svoje "favorite" al isto tako ce ljudi cijenit stvar ako bude dobro napisana.Serija jednostavno nije dobro napisana u posljednje dvije sezone i ostavlja dosta stvari nedorecenim.Tipa evo sto sam gore naveo ovo da niko nije naveo Jona kao moguceg kralja na kraju na onom njihovom sastanku.To se vrlo jednostavno moglo rijesit.Ubace 3-4 linije dijaloga,neko ga predlozi,a ovi drugi kazu ubio je svoju kraljicu bla bla,on ne moze bit kralj bla bla i to je to.Ovakvih je milion primjera kroz zadnje dvije sezone.
Martin ako uspije zavrsit knjige sigurno nece ostavit stvari ovakvim.Pa da se stvar i odigraju po uzoru na ove u seriji,bit ce to kao novo iskustvo cisto zato jer on to pise i sigurno nece ostavit da nesto visi u zraku.
-
Cragen
#19409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najbolji primjer za ovo sto ti pises je Ned Stark, nema ga ko je gledao seriju, a da nije navijao za njega. Kad je ubijen niko nije govorio da je serija losa, naprotiv jos su vise ljudi navukli na seriju polije njegove smrti.
-
drogon2
#19410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa zato sto si bukvalno od momenta kad je frajer dosao u KL iz dogadjaja i dijaloga vidio da on to nece napustit ziv.Svakako je bio sok,al da je bilo ocekivano jest,jer je pravio gresku za greskomCragen wrote:Najbolji primjer za ovo sto ti pises je Ned Stark, nema ga ko je gledao seriju, a da nije navijao za njega. Kad je ubijen niko nije govorio da je serija losa, naprotiv jos su vise ljudi navukli na seriju polije njegove smrti.
- annoy
#19411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To sve s Jonom je prejadno napisanodrogon2 wrote:Ma serija je ostavila dosta toga nedorecenog.Ako ista,ovaj "sistem" koji su sad nametnuli je i gori od prethodnog.Fino su se njih 7-8 ondje slozili,al sta ce bit kad sutra dodju njihovi nasljednici koji se nece bas tako slagat.Odmah ce doci do ratova.Citava epizoda poslije Deneresine smrti je smijesna,doduse i prije toga je bilo upitnih momenataannoy wrote:Sjever se otcjepljuje od vladavine Sjevernjaka![]()
A Dorne, Zeljezni? Nista? Pa oni imaju vojsku i isto su bili nezavisni, Dorne mislim najduze. Sta su njima Sedam, pardon Sest kraljevstava? Da nisu ni barem probali traziti isto sto i Sjever za sebe?da bi se kulmniralo tim vijecem i onim small councilom na kraju.Pa jbte kad se ne ispovraca,samo kontam sta uradise.Hajde nekako bi i to svario da je neko barem spomenuo ime Aegona Targeryena kao moguceg monarha,ono jbg covjek ih je spasio par puta pa bi red bio da ga barem neko predlozi tj barem neko od njegove 2 bivse sestre,brata i najboljeg jarana
Unsullied su otisli, zasto ga nisu mogli postediti? Starkovi vladaju Sjeverom i ostatkom Westerosa, a nitko od njih ga nije mogao postediti? Tko bi se bunio? Pa lik ih je spasio. Trebali bi mu ljubit noge.
A na kraju ga nitko ni ne spomene pri izboru kralja.
Sta sad oni kao nesto duguju Crvu? Zasto, tko im je on?
Sansa kraljica, Bran kralj, Arya se ide zajebavat po svijetu a ti Jone idi u NW trunut, jer eto mi smo to obecali jednom uskopljenom koji nam je nitko i nista i koji je ionako otisao na drugi kontinent
- pici
#19412 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Pa zato sto si bukvalno od momenta kad je frajer dosao u KL iz dogadjaja i dijaloga vidio da on to nece napustit ziv.Svakako je bio sok,al da je bilo ocekivano jest,jer je pravio gresku za greskomCragen wrote:Najbolji primjer za ovo sto ti pises je Ned Stark, nema ga ko je gledao seriju, a da nije navijao za njega. Kad je ubijen niko nije govorio da je serija losa, naprotiv jos su vise ljudi navukli na seriju polije njegove smrti.
nije tacno... lik ned stark je bio posten i castan do srzi i svi su ocekivali njego pozitivan rasplet za one koji nisu citali knjige... kasnije se ispostavilo i da je ned lagao u vezi pobjede nad ser arthurom dayneom najboljeg macevaoca kojeg je westeros ikad imao, pa ga ubise mucki s ledja i pripisase to ned starku... svi imaju sivilo i crnilo u sebi, neko vise neko manje... da je ned znao sta ce njegova djeca propatit, izdo bi on roberta iste sekunde... zasluga ipak pripada LF koji je sve i smislio.Uglavnom ok je kraj, to sto neko place nad sudbinom leda i vatre je njegova licna stvar... ko je na prijestolju nije bitno, sistem je drugi i nisu targerijani glavna dinastija...kraj.Debeli prdonja ce to jos vise sjebat.
- banjaluka078
- Moderator
#19413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
No izbor Brana koji praktički nije čovjek, omogućuje Tyrionu da upravo on bude taj koji će upravljati kraljevstvom. Od izdajnika i zatvorenika ovaj posljednji Lannister postaje Namjesnik sedam kraljevina, točnije šest, budući da je Sansa iskoristila priliku i osigurala nezavisnost Sjevera. Još jednom za potrebe glavnog narativa, žrtvovana je logika. Da, Sansa je bila učenik Maloprstog, i u nekoliko navrata pokazala je sposobnost da bude vladar. No scenarij joj nije pružio priliku da pokaže sposobnost vladanja. Da stvar bude kompliciranija, njena odluka primljena je bez negodovanja ostalih predstavnika velikih kuća. Što je s Yarom Greyjoy, koja je i tijekom samog vijećanja podsjetila ostale da je i dalje vjerna Targaryenima, ili princa Dornea, čija Kuća nikada nije izdala zmajsku dinastiju? Dorne posjeduje praktički netaknutu vojsku koja nije sudjelovala u sukobima, te je teško povjerovati da bi samo tako savili koljeno za vladara kojeg ni ne poznaju. A tu je i problem koji nitko nije spomenuo. Dok su Sivi crv i Neokaljani zadovoljeni Jonovim izganstvom u Noćnu stražu, što je s Dothrakijima? Gdje je njihov predstavnik na vijeću? Jesu li jedni od najvjernijih sljedbenika Dany, odlučili zažmiriti na ubojstvo njihove Khalessi, i mirno napustiti Westeros (poput Neokaljanih)? Teško je u ovako nešto povjerovati, i vjerojatno nikada nećemo znati. Nažalost još jednom se pokazalo da je ubrzani tempo sezone, i potreba glavnog narativa, simplificirala i umanjila završni utisak.
http://inverzija.net/westeroska-kronika ... a-stranica
- pici
#19414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Mislim da ti ne shvatas na sta ljudi ukazuju.Svi svakako imaju svoje "favorite" al isto tako ce ljudi cijenit stvar ako bude dobro napisana.Serija jednostavno nije dobro napisana u posljednje dvije sezone i ostavlja dosta stvari nedorecenim.Tipa evo sto sam gore naveo ovo da niko nije naveo Jona kao moguceg kralja na kraju na onom njihovom sastanku.To se vrlo jednostavno moglo rijesit.Ubace 3-4 linije dijaloga,neko ga predlozi,a ovi drugi kazu ubio je svoju kraljicu bla bla,on ne moze bit kralj bla bla i to je to.Ovakvih je milion primjera kroz zadnje dvije sezone.
Martin ako uspije zavrsit knjige sigurno nece ostavit stvari ovakvim.Pa da se stvar i odigraju po uzoru na ove u seriji,bit ce to kao novo iskustvo cisto zato jer on to pise i sigurno nece ostavit da nesto visi u zraku.
serija je zbrzana jer vec izbacuju prequel iducu godinu... HBO je biznis centar i jebe se nji sto je lose napisano i zbrzano... debeli je vec uveliko u pisanju prequela... da ponovim

jebe se njeg
-
drogon2
#19415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisi u pravu.Citav Nedov boravak u KL se moze svest na jednu recenicu koju mu je Cersei uputila a to je: "When you play the game of thrones,you win or you die,there's no middle ground." Ovu recenicu imas i u njihovom razgovoru u seriji.Ko tu nije shvatio da ce Ned bit rahmetlija taj jednostavno nije dobro pratio seriju.Ned je pokusao da nadje "middle ground" tako sto ce kao zarobit Cersei i Joffreya,instalirat Stannisa na tron i onda ove oslobodit.To naravno nije islo kako mu je mala i rekla
A to sto je Ned lagao za Arthura,opet nisi u pravu.
"The finest knight I ever saw was Ser Arthur Dayne, who fought with a blade called Dawn, forged from the heart of a fallen star. They called him the Sword of the Morning, and he would have killed me but for Howland Reed."
Uostalom nez ni sto raspravljam s tobom,ti jednog od najvecih pisaca danasnjice konstantno oslovljavas sa "debeli".
"The finest knight I ever saw was Ser Arthur Dayne, who fought with a blade called Dawn, forged from the heart of a fallen star. They called him the Sword of the Morning, and he would have killed me but for Howland Reed."
Uostalom nez ni sto raspravljam s tobom,ti jednog od najvecih pisaca danasnjice konstantno oslovljavas sa "debeli".
- banjaluka078
- Moderator
#19416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zeza me raja da sam ovih dana kao Preston kad se navijem o seriji. 
- pici
#19417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Nisi u pravu.Citav Nedov boravak u KL se moze svest na jednu recenicu koju mu je Cersei uputila a to je: "When you play the game of thrones,you win or you die,there's no middle ground." Ovu recenicu imas i u njihovom razgovoru u seriji.Ko tu nije shvatio da ce Ned bit rahmetlija taj jednostavno nije dobro pratio seriju.Ned je pokusao da nadje "middle ground" tako sto ce kao zarobit Cersei i Joffreya,instalirat Stannisa na tron i onda ove oslobodit.To naravno nije islo kako mu je mala i reklaA to sto je Ned lagao za Arthura,opet nisi u pravu.
-
90minut
#19418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da živote drugih.Cregan wrote:"The reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one." - Jojen Reed, A Dance with Dragonbanjaluka078 wrote:Čitanje jeste život.90minut wrote:
Koliko si na citanju izgubila života.
-
drogon2
#19419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Et sta sve ovdje neces procitat , a ucinilo se da ima ljudi za fine rasprave 
-
dzipalo
#19420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima li buybook engleske verzije.tuzlak1212 wrote:Buybook prodaje sve u kompletu a i odvojeno... Preporučujem na engleskom knjige a ne prevodecenecimoveocino wrote:Nista vakat narucit te knjige..
Gdje se mogu porucit u kompletu ili da DL u pdf. Pa valjda se nekad procita.. a da ima thepiratebay![]()
-
Coconut
#19421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A i Jon i Dothrakiji su kind of forgot da ko im ubije khala, odnosno njihovu khalessi postaje njihov novi khalannoy wrote:To sve s Jonom je prejadno napisanodrogon2 wrote:Ma serija je ostavila dosta toga nedorecenog.Ako ista,ovaj "sistem" koji su sad nametnuli je i gori od prethodnog.Fino su se njih 7-8 ondje slozili,al sta ce bit kad sutra dodju njihovi nasljednici koji se nece bas tako slagat.Odmah ce doci do ratova.Citava epizoda poslije Deneresine smrti je smijesna,doduse i prije toga je bilo upitnih momenataannoy wrote:Sjever se otcjepljuje od vladavine Sjevernjaka![]()
A Dorne, Zeljezni? Nista? Pa oni imaju vojsku i isto su bili nezavisni, Dorne mislim najduze. Sta su njima Sedam, pardon Sest kraljevstava? Da nisu ni barem probali traziti isto sto i Sjever za sebe?da bi se kulmniralo tim vijecem i onim small councilom na kraju.Pa jbte kad se ne ispovraca,samo kontam sta uradise.Hajde nekako bi i to svario da je neko barem spomenuo ime Aegona Targeryena kao moguceg monarha,ono jbg covjek ih je spasio par puta pa bi red bio da ga barem neko predlozi tj barem neko od njegove 2 bivse sestre,brata i najboljeg jarana
Unsullied su otisli, zasto ga nisu mogli postediti? Starkovi vladaju Sjeverom i ostatkom Westerosa, a nitko od njih ga nije mogao postediti? Tko bi se bunio? Pa lik ih je spasio. Trebali bi mu ljubit noge.
A na kraju ga nitko ni ne spomene pri izboru kralja.
Sta sad oni kao nesto duguju Crvu? Zasto, tko im je on?
Sansa kraljica, Bran kralj, Arya se ide zajebavat po svijetu a ti Jone idi u NW trunut, jer eto mi smo to obecali jednom uskopljenom koji nam je nitko i nista i koji je ionako otisao na drugi kontinent
A sto neko napisa, ovo su trivijalnosti i gluposti. Jes’ malo sutra!
- alibaba_i_30_godina
#19422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije da ga i ti nisi bubnuo sa onim ''najveći pisac današnjice'' pa sam sebe malo ''prešao''.drogon2 wrote:Et sta sve ovdje neces procitat , a ucinilo se da ima ljudi za fine rasprave
Možda jeste u dijelu naučne fantastike, i to samo možda.
-
drogon2
#19423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Po pravilu,Dotrakiji tj njihovi Khalovi imaju 3 tzv. bloodridera.Njihova je duznost da osvete svog Khala,isprate njegovu khaleesi onim njihovim udovicama i zatim da mu se zatim pridruze u Nightlandsima tj njihovom zagrobnom zivotu.Posto je Daenerys u sestoj sezoni sve Dothrakije proglasila bloodriderima,njihova duznost je bila da ju osvete,a zatim da se svi ubiju.Bar je serija tako postavila 
-
drogon2
#19424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Napisamo sam JEDAN od najvecih pisaca danasnjice sto i jest obzirom kakav svijet je covjek stvorio.Niko mu to ne moze uzet.alibaba_i_30_godina wrote:Nije da ga i ti nisi bubnuo sa onim ''najveći pisac današnjice'' pa sam sebe malo ''prešao''.drogon2 wrote:Et sta sve ovdje neces procitat , a ucinilo se da ima ljudi za fine rasprave![]()
- alibaba_i_30_godina
#19425 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ne znam baš. Stoji da je izmislio jako dobru priču i svijet, ali sve dok istu ne završi za mene se ne može smatrati jednim od najboljih. A pogotovo ako isto ne završi, ukoliko se uzme u obzir uslove koje ima a kakve raniji pisci nisu imali.drogon2 wrote:Napisamo sam JEDAN od najvecih pisaca danasnjice sto i jest obzirom kakav svijet je covjek stvorio.Niko mu to ne moze uzet.alibaba_i_30_godina wrote:Nije da ga i ti nisi bubnuo sa onim ''najveći pisac današnjice'' pa sam sebe malo ''prešao''.drogon2 wrote:Et sta sve ovdje neces procitat , a ucinilo se da ima ljudi za fine rasprave![]()
J.K. Rowling je pokazala da je žena od integriteta i stava. Što je započela, to je i završila. A mogla je razvlačiti još 20 godina. Minimalno. Još je znatno mlađa od Martina.