Cilj je da do kraja godine padne na ispod 20 mjesta u top 100 a kasnije jos nize a izgleda da ce ici to puno brze nego sto je planirano. Na imdb je to jos uvijek sve demokratski tako da tu mogu relativno lako odraditi to a na Metacritic i RT je malo teze mada je i tamo vec srozano jako.jasko_ba wrote:Ja ti kazem da pacenici odradjuju sada svoje vrlo dobro, evo bukvalno na svim epizodama ove serije se povecava broj jedinica. Koliki bolid moras biti
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- SanskiBiser
#19201 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- ferratilis
-
swanfilter
#19203 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Treba potraziti u Srb medijima, mislim da ovom vec posvecuju citulje ...
- jasko_ba
#19204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislio sam da ne moze nize od onih likova sto su pljuvali na Gospodar prstenova u smislu sto orlovi nisu odnijeli prsten u Mordor i sl., ali ovo ovdje je sve prekucalo.SanskiBiser wrote:Cilj je da do kraja godine padne na ispod 20 mjesta u top 100 a kasnije jos nize a izgleda da ce ici to puno brze nego sto je planirano. Na imdb je to jos uvijek sve demokratski tako da tu mogu relativno lako odraditi to a na Metacritic i RT je malo teze mada je i tamo vec srozano jako.jasko_ba wrote:Ja ti kazem da pacenici odradjuju sada svoje vrlo dobro, evo bukvalno na svim epizodama ove serije se povecava broj jedinica. Koliki bolid moras biti
- MarlboroGold
#19205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stvarno pretjeruju sa jedinicama... nije ni desetka. Prava ocjena je negdje između. Od 4-6...
Nemaju ljudi pametnija posla.
-
90minut
#19206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
MarlboroGold wrote:Stvarno pretjeruju sa jedinicama... nije ni desetka. Prava ocjena je negdje između. Od 4-6...
6,5. IMDBOVSKI je prava:D
- karanana
#19207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
epizoda 6,5
sezona 5
serija 8,5
prije ove sezone, serija mi je bila 9,5
sezona 5
serija 8,5
- MarlboroGold
#19208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Čitam i da su kod glumaca i glumica podijeljena mišljenja vezano za osmu sezonu. Najglasniji je Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) koji je otvoreno kritikovao D&D... navodno su odbijali sve moguće prijedloge drugih glumaca i glumica i čisto furali svoj fazon.
Glumci koji su glumili Varysa i Tyriona su indirektno dali do znanja da su nezadovoljni, dok su oni koji su glumili Sansu i Brana osuli paljbu po fanovima zbog toga što sa kritikama pokazuju nepoštovanje prema cijeloj postavi.
Glumci koji su glumili Varysa i Tyriona su indirektno dali do znanja da su nezadovoljni, dok su oni koji su glumili Sansu i Brana osuli paljbu po fanovima zbog toga što sa kritikama pokazuju nepoštovanje prema cijeloj postavi.
- tuzlak1212
#19209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je razlika 3 nivoa zrelosti u zivotuMarlboroGold wrote:Čitam i da su kod glumaca i glumica podijeljena mišljenja vezano za osmu sezonu. Najglasniji je Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) koji je otvoreno kritikovao D&D... navodno su odbijali sve moguće prijedloge drugih glumaca i glumica i čisto furali svoj fazon.
Jesul D&D i kod prequel serije? Navodno se vec snima jedna...
- ferratilis
#19210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na stranu glumci, zanima me sta misle glavni i odgovorni u HBO-u, je li se iko oglasio? 
- SanskiBiser
#19211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
MarlboroGold wrote:Čitam i da su kod glumaca i glumica podijeljena mišljenja vezano za osmu sezonu. Najglasniji je Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) koji je otvoreno kritikovao D&D... navodno su odbijali sve moguće prijedloge drugih glumaca i glumica i čisto furali svoj fazon.
Oni su svi pod ugovorima jos i svi ce imati koristi i profit jos godinama od serije tako da mogu govoriti samo u granicama dopustenog.
- MarlboroGold
#19212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da nisu. U prequelima (makar jednom) će Martin direktno biti uključen koliko znam. Ta dvojica prelaze na Star Wars... sjebaće i totuzlak1212 wrote:To je razlika 3 nivoa zrelosti u zivotuMarlboroGold wrote:Čitam i da su kod glumaca i glumica podijeljena mišljenja vezano za osmu sezonu. Najglasniji je Nikolaj Coster-Waldau (Jaime) koji je otvoreno kritikovao D&D... navodno su odbijali sve moguće prijedloge drugih glumaca i glumica i čisto furali svoj fazon.
Jesul D&D i kod prequel serije? Navodno se vec snima jedna...
-
90minut
#19213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako ne znaš šta je prequel to ti je milijardu godina prije ovih likova bice to smeče veliko rimejk nikada ne valja nece ni ovo.
- BarbaDue
#19214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Te sitnice koje navodiš i koje ti se još uvijek vrte po glavi su bukvalno sitnice koje u konačnici nemaju smisla.Coconut wrote:Nezadovoljni smo krajem jer nismo dobili rasplet kakav je trebalo da bude.BarbaDue wrote:Stvarno mi nije jasno otkud toliko nezadovoljstva krajem. Pa valjda je logično ako je završni serijal da se u njemu stvari polako smiruju kako bi se serija mogla privesti kraju.
- zasto se potezalo Jonovo porijeklo, zasto je Varys platio glavom zbog izdaje, ako je na kraju nebitno sto je Targaryen i poslat je u sumu kao Snow. Zasto mu je Sansa govorila u 4. epizodi da je on najbolji izbor za tron i rekla je Tyrionu za njegovo porijeklo, a kad su se pozdravljali na doku oslovljava ga kao Snowa?
-zasto niko na vijecanju nije spomenuo to njegovo porijeklo i predlozio njega kao vladara, pa da se Jon izjasni da li zeli ili ne zeli, pa da svojevoljno izabere Zid i sumu, a ne da ga prognaju kao najveceg zlikovca a on im spasio gu*ice?
-prebrzo je Deneris poludjela, tu transformaciju su trebali ranije da zapocnu. Ona u 7. sezoni ostavlja zivu Lanistersku vojsku a ubija Tarlije nakon sto su odbili da kleknu, a sada u posljednjoj sezoni Crv po njenom naredenju ubija vojnike iako su se predali?
-nisu objasnili kakav to utjecaj zvono ima na Deneris? Odakle to, kako, zasto? Nikada za 8. sezona nisu nicim uputili da Deneris ima neki problem sa zvonjavom. Trebali su dati neke naznake da bi ovo sve imalo smisla.
Ovo su samo neke sitnice zbog kojih sam ja nezadovoljna. Ovoga ima jos, mogu drugi put se nadovezati.
Po meni je kraj upravo onakav kakav je najbolji za završetak serijala, ni previše nepravde (za glavne likove) a ni previše patetike. Taman da svi budu pomalo ljuti na završetak ali u isto vrijem prilično zadovoljni kompletnim serijalom. Po meni serijal zaslužuje vrlodobru ocjenu.
-
90minut
#19215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo što je coconut napisala je toliko besmisleno i nebitno da se oslovljava da sam se nasmijao dok sam citao. 
- karanana
#19216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kraj kao kraj nije katastrofa.
ali sve stvari i desavanja koja su dovela do kraja i nacin na koji su zatvorili neke price su odron.
ali sve stvari i desavanja koja su dovela do kraja i nacin na koji su zatvorili neke price su odron.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:epizoda 6,5
sezona 5
serija 8,5
maH pusti cifre nego, ja bi ovo

- MarlboroGold
-
Forumerrer
#19219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto pretjeruju? Ja sam za zadnje 3 epizode dao ocjenu 1, a da imam opciju 0, dao bih 0.MarlboroGold wrote:Stvarno pretjeruju sa jedinicama... nije ni desetka. Prava ocjena je negdje između. Od 4-6...
Vrhunski rezirano, ali sa uzasnim scenarijem.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

boca vina, badema i grozdja pa kilo banana, i huuuraaaa
- MarlboroGold
#19221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa čim ima barem nešto pozitivno ocjena ne može nikako biti 1... valjda ti je to jasno.Forumerrer wrote:Sto pretjeruju? Ja sam za zadnje 3 epizode dao ocjenu 1, a da imam opciju 0, dao bih 0.MarlboroGold wrote:Stvarno pretjeruju sa jedinicama... nije ni desetka. Prava ocjena je negdje između. Od 4-6...
Vrhunski rezirano, ali sa uzasnim scenarijem.
- tuzlak1212
#19222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sve je odlično osim scenarija ako ćemo iskreno, ne mogu ni zamislit sta znaci 11 mjeseci samo snimati 6 epizoda, uloženo jako mnogo truda, CGI prekvalitetan, sve je na vrhunskom nivou sto se tiče glume glumci su u ovoj sezoni dali 300% sebe, čak je i Emilia iznad prosječno glumila u ovim epizodama
Jedina stvar koja odskače je scenarij koji su usrali...
- MarlboroGold
#19223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Saće nama LOTR serija. Jebo GoTtuzlak1212 wrote:Ma sve je odlično osim scenarija ako ćemo iskreno, ne mogu ni zamislit sta znaci 11 mjeseci samo snimati 6 epizoda, uloženo jako mnogo truda, CGI prekvalitetan, sve je na vrhunskom nivou sto se tiče glume glumci su u ovoj sezoni dali 300% sebe, čak je i Emilia iznad prosječno glumila u ovim epizodama![]()
![]()
- dale cooper
#19224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Maloprije negdje naletih na neki članak o ovome. Zar nam stvarno treba još LOTR-a?MarlboroGold wrote:Saće nama LOTR serija. Jebo GoTtuzlak1212 wrote:Ma sve je odlično osim scenarija ako ćemo iskreno, ne mogu ni zamislit sta znaci 11 mjeseci samo snimati 6 epizoda, uloženo jako mnogo truda, CGI prekvalitetan, sve je na vrhunskom nivou sto se tiče glume glumci su u ovoj sezoni dali 300% sebe, čak je i Emilia iznad prosječno glumila u ovim epizodama![]()
![]()
-
Coconut
#19225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
90minut wrote:Ovo što je coconut napisala je toliko besmisleno i nebitno da se oslovljava da sam se nasmijao dok sam citao.
Ma jasta, sve je nebitno.