I sa bijelim robovima/statistima u MarokuAleksoMKD wrote:Videcete vi kada za 15 - 20 godina urade reboot serije sa Ned Starkom crncem i LGBT wildlings.......
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Blek Stena
#19176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
Cragen
#19177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sveto Rimsko Carstvo i Bizantija su imali slican sistem i stalno su bili neki civilni ratovi , drzavni udari i borba za prijesto. Problem je sto se igra i dalje nastavlja, iduci kralj nece biti najbolja opcije, nego ce biti kralj koji odgovara velikim lordovim, u HRE i Bizantiji to je znacilo slab kralj koji im nece moci nametati autoritet i koji ce im omoguciti postizanje vec licne moci. Sto se tice Brana kao nekog regulatora, slicna situacija je bila vec u Westerosu, dok je Bloodraven bio HotK i de facto je vladao, imao je moci slicne Branu, pa su ipak stalno bile pobune.AleksoMKD wrote:Razlika je sto su pre toga osvojeni, ovaj put knezovi samio biraju kralja i pokusavaju elektoratski sistem.
Ako nista smanjce se broj ratova za osvajanje vlasti. Plus im je sada kralj maltene carobnjak, ako odrzi stabilnost 30 - 50 godina mozda nesto krene na bolje.
-
asker
#19178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bran ce bit ko onaj George Karlin rahmetli u parodiji Matrixa.
Dodjes mu, Your Grace, on odma, znam, nestalo psenice. Tacno tako Your Grace, mislili smo.........znam, dic kredit od Iron Banke. Tako je Your Grace, ali oni..........znam, kamata 12% i traze zirante iz Dorna. Jeste, oni su.........znam, supci.
Frastrejtin
Dodjes mu, Your Grace, on odma, znam, nestalo psenice. Tacno tako Your Grace, mislili smo.........znam, dic kredit od Iron Banke. Tako je Your Grace, ali oni..........znam, kamata 12% i traze zirante iz Dorna. Jeste, oni su.........znam, supci.
Frastrejtin
- AleksoMKD
#19179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali sada imaju prostora za rast posle toliko mrtvih znaci ispraznjene zemlje i posedi, i plus Westerlands (Tyrion), Reach (Bron i Sam), Riverlands (Edmure ne sme pisnut), Vale (mali Aryn pod Jon Royce-om), Dorne (boli ih kurac istoriski) su svi nekako u igri da imaju interesa da suradjuju pole ovolike muke. Skoro svi veliki se poznaju i saradjivali su.Cragen wrote: Sveto Rimsko Carstvo i Bizantija su imali slican sistem i stalno su bili neki civilni ratovi , drzavni udari i borba za prijesto. Problem je sto se igra i dalje nastavlja, iduci kralj nece biti najbolja opcije, nego ce biti kralj koji odgovara velikim lordovim, u HRE i Bizantiji to je znacilo slab kralj koji im nece moci nametati autoritet i koji ce im omoguciti postizanje vec licne moci. Sto se tice Brana kao nekog regulatora, slicna situacija je bila vec u Westerosu, dok je Bloodraven bio HotK i de facto je vladao, imao je moci slicne Branu, pa su ipak stalno bile pobune.
Sansa je joker, Severnjale boli patka za ostatak dok ih ostavljeju na miru.
Carobnjak Bran je svakako najmocnije bice na planeti sada a za Bloodraven nije bio trooki gavran dok je bio hand.
- AleksoMKD
-
swanfilter
#19181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To mi nije bilo jasno. Kontam da je Targerijan na osnovu imena, a znamo da su jos samo Danica i Jovan ostali ...Capajebo wrote:Rhaegarrov sin, sto ga je ubio Planina. Bar se prestavlja tako, iako je 99% Blackfyreswanfilter wrote:Dio gdje Debeli spominje likove kojih nije bilo u seriji, ko je Egon VI? Hvala ...
To je taj veliki dio price koji fali u seriji, Stormlands i Dorna
Ne bih da ti previse kazem, ako se odlucis da citas knjige
- Mali_Vuk
#19182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene je podsjetilo na New World Ordergeralt wrote:Ja sam Daenerys otprilike shvatio kao fantasy verziju Robespierra ili Lenjina - ekstremni idealista za kojeg visi cilj opravdava bilo kakva sredstva, pa ako nevini usput stradaju, jbg. Nema to veze sa nikakvim ludilom vec sa licnom perspektivom i pogledom na svijet.
A njen govor ispred postrojene armije i razularenih sljedbenika malo bacaju na Adolfa i njegove govorancije o boljoj i svjetlijoj budućnosti.
Samo umjesto one ogromne Targaryen zastave zamisliš svastku
Takvom su je predstavili na kraju, jbg. Lunatik i fanatik ko iz udžbenika.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany ti je nesta poput velikog brata ilitiga velike seke... ono sto ti ja kazem tako je ostalo je neispravno i netacno...
- bunk
#19185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kraj mi se ne dopada.
Snow je ozivljen samo da ni se imalo nekoga ko ce mucki ubit Danerys,nista vise nije napravio od kad je ozivljen.
Kladionice su imale Brana kao favorita ali konto sam da ce bitersvit bit malo drugaciji..
Snow je ozivljen samo da ni se imalo nekoga ko ce mucki ubit Danerys,nista vise nije napravio od kad je ozivljen.
Kladionice su imale Brana kao favorita ali konto sam da ce bitersvit bit malo drugaciji..
-
Coconut
#19186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon, ako mu je to bila svrha, je ispunio istu i trebao je da umre, ili da ga Drogon ubije ili Sivi Crv.
On je ozivljen magijom kao i Berik, obavili su svoju duznost zbog koje su vraceni.
Njegov kraj mi je teski nonsense.
On je ozivljen magijom kao i Berik, obavili su svoju duznost zbog koje su vraceni.
Njegov kraj mi je teski nonsense.
- pici
#19187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon je trebao biti kao i Dany... mrtav, jedino ako ne konta Martin da nastavi sa pisanjem leda i vatre... Drogon je odletio sa Dany... gdje? Jon luta ledenim sjeverom, zasto? Moguce je da debeli prdonja ima neki nastavak koji bi objavio mnooooogo kasnije... previse komplikuje al to je tako u svijetu maste, mozes sta hoces i kako hoces... i on se je sjebao popularnoscu sto i sam priznaje tako da mu se sigurno vrzmalo po glOvi da ima neki nastavak.
- bunk
#19188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I meni je to palo na pamet.Mozda ima jos poneka red witch kojoj je Drogon odnio Dany,mozda nekad u suton nasih zivota neko negdje na tavanu debelog prdonje(ili vjerovatnije ispod vodenog krevetapici wrote:Jon je trebao biti kao i Dany... mrtav, jedino ako ne konta Martin da nastavi sa pisanjem leda i vatre... Drogon je odletio sa Dany... gdje? Jon luta ledenim sjeverom, zasto? Moguce je da debeli prdonja ima neki nastavak koji bi objavio mnooooogo kasnije... previse komplikuje al to je tako u svijetu maste, mozes sta hoces i kako hoces... i on se je sjebao popularnoscu sto i sam priznaje tako da mu se sigurno vrzmalo po glOvi da ima neki nastavak.
- pici
#19189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
imaju crvene vjestice u Asshaiu zemljama sjenki odakle poticu prvi zmajevi i magija a tamo vlada glavna religija boga svjetlosti koji vaskrese... Sam rece za Drogona da je odletio daleko na istok... Bran pokusat cu ga locirat
znaci van dometa je i svevideceg Brana
Living individuals, Asshai'i
Quaithe, sometimes called Quaithe of the Shadow... Jorah je sa njom komunicirao i bilo je uhhhh jezivo
Living individuals, Asshai'i
Quaithe, sometimes called Quaithe of the Shadow... Jorah je sa njom komunicirao i bilo je uhhhh jezivo
- SanskiBiser
- bunk
#19191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze mod izbrisati upozorenje o spoilerima iz naslova got je gotov 
-
90minut
- pici
#19193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pazite i Dany je fasovala nož u srce kao i Jon... pa sta bi 
- dječak sa šibicama
#19194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam vala, kad uporedim krvavu svadbu ili kraj one epizode dok Jon bjezi sa one plaze a na plazi NK sa svojim mrtvacima... gdje se najezis dok gledas... ova scena gdje on ubija tetku, potresna mi je ko pad vrijednosti dionica na tokijskoj berzi.
Lose.
Lose.
- shmizlica
#19195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto ja pametno mislimshmizlica wrote:ja mislim da će Jon ubiti Dany
- pici
#19196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da ne ispadnem djeneral poslije bitke al stvarno ja nisam vidio ni Dany ni Jona na zeljeznom tronu pa ni tron nekako mi slijed samog pisanja je bio takav, nisu serija kao ni knjige odisale hepijendom, prva i druga nisu upucivale sezone na to kao ni treca pa poslije crvene svadbe teorija R+L=J... za Dany kraljica bla bla bla da ne nabrajam... Jon i dany su bit pjesme leda i vatre i debeli da ovako zavrsi... cisto sumljam, em sto ce ici dosta dublje i opsirnije em sto ce dati taj neki moguci nastavak upravo i serija je dala tu mogucnost na sve kusluze sto su ona dvojica izazvali...
- jasko_ba
#19197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Edit: Nakon samo jednog dana, bog te mio kakvi pacenici su oko nasjasko_ba wrote:Ovo me podjeca na onu hajku kad su Srbi organizovali na film od Angeline, U zemlji meda i krvi. Samo sto ovo ide globalno i nema stajanja, kakvi paraziti tito dragi.![]()

- pici
#19198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
D&D mjenjajte spol 
- karanana
#19199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
izbaci isfrustrirane desetke i kecheve, i idalje imas ocjenu 5,2.jasko_ba wrote:Edit: Nakon samo jednog dana, bog te mio kakvi pacenici su oko nasjasko_ba wrote:Ovo me podjeca na onu hajku kad su Srbi organizovali na film od Angeline, U zemlji meda i krvi. Samo sto ovo ide globalno i nema stajanja, kakvi paraziti tito dragi.![]()
![]()
- jasko_ba
#19200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ti kazem da pacenici odradjuju sada svoje vrlo dobro, evo bukvalno na svim epizodama ove serije se povecava broj jedinica. Koliki bolid moras biti