Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pandakonda
#12401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Čudi me da HBO nije odlučio da neki spin off napravi. Ostale su im još dvije sezone Thronesa a nemaju dovoljno kvalitetnu seriju koja će zadržat milione gledalaca koje su dobili zbog GoT-a. Jedino ova nova serija The Night Of obećava 
-
drogon2
#12402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam,nesto sumnjam da ce doci do spin offa,bar ne od strane D&D-a.Realno,izgleda kao da je njima dvojici dosadilo i da sto prije zele da ovo zavrse,a tome u prilog ide i ovo skracivanje sezone.Pa vjerujem da bi im HBO dao koliko god para hoce da sto duze ovo nastave.Tako da bi George i HBO za spin off vjerovatno morali trazit nove ljude.
- annoy
#12403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema Kit više od 173, nema šanse 
Ali nema ni ovaj što Ramseya glumi

Ali nema ni ovaj što Ramseya glumi

- LaLuna
#12404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
oporavila sam se od prvobitnog šoka. opet mi je najboljiPandakonda wrote:Dobar je Jon nemoj takoLaLuna wrote:pa ovo stvarno nisam trebala vidjetiPandakonda wrote:Minut šutnje za kratkog brata![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
valla da se maHnemo visHe malenog Kita, porast ce on do zadnje sezone makar cenat...

- pici
#12406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
LaLuna wrote:
oporavila sam se od prvobitnog šoka. opet mi je najbolji

- Idemedosumom
- Pandakonda
#12408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo lista najboljih sezona i redatelja:
1. Miguel Sapochnik (9.7) (The Gift, Hardhome, Battle of the Bastards, Winds of Winter)
2. Neil Marshall (9.6) (Blackwater, The Watchers on The Wall)
3. Alex Graves (9.36) (And Now his Watch is ended, Kissed by Fire, The Lion and The Rose, Breaker of Chains, The Mountain and The Viper, The Children)
4. David Nutter (9.16) (The Old Gods and The New, Man without Honour, The Reigns of Castamere, Mhysa, A Dance of Dragons, Mother's Mercy)
5. D.B Weiss (9.1) (Two Swords)
6. Alik Sakharov (9.07) (What is Dead May Never Die, The Climb, The Laws of Gods and Men, Mockingbird.)
7. Alan Taylor (9.05) (Baelor, Fire and Blood, The North Remembers, The Night Lands, The Prince of Winterfell, Valar Morghulis)
8. Jack Bender (8.97) (The Door, Blood of my Blood)
9. Daniel Sackheim (8.95) (Oathbreaker, Book of the Stranger)
10. Daniel Minahan (8.92) (A Golden Crown, You Win or You Die, The Pointy End, Valar Dohaeris, Dark Wings Dark Words,)
11. David Benioff (8.9) (Walk of Punishment)
12. Tim Van Patten (8.9) (Winter is Coming, The Kingsroad)
13. Brian Kirk (8.76) (Lord Snow, Cripples Bastards and Broken Things, The Wolf and the Lion)
14. David Petrarca (8.75) (Garden of Bones, Ghost of Harenhal)
15. Michelle MacLaren (8.75) (The Bear and the Maiden Fair, The Second Sons)
16. Jeremy Podeswa (8.57) (Kill the Boy, Unbowed Unbent Unbroken, The Red Woman, Home)
17. Mark Mylod (8.5) (High Sparrow, Sons of the Harpy, The Broken Man, No-one)
18. Michael Slovis (8.45) (The Wars to Come, The House of Black and White.)
Evo sezona:
Season 4 (9.27)
Season 6 (9.05)
Season 1 (9.01)
Season 3 (8.96)
Season 2 (8.93)
Season 5 (8.76)
1. Miguel Sapochnik (9.7) (The Gift, Hardhome, Battle of the Bastards, Winds of Winter)
3. Alex Graves (9.36) (And Now his Watch is ended, Kissed by Fire, The Lion and The Rose, Breaker of Chains, The Mountain and The Viper, The Children)
4. David Nutter (9.16) (The Old Gods and The New, Man without Honour, The Reigns of Castamere, Mhysa, A Dance of Dragons, Mother's Mercy)
6. Alik Sakharov (9.07) (What is Dead May Never Die, The Climb, The Laws of Gods and Men, Mockingbird.)
7. Alan Taylor (9.05) (Baelor, Fire and Blood, The North Remembers, The Night Lands, The Prince of Winterfell, Valar Morghulis)
10. Daniel Minahan (8.92) (A Golden Crown, You Win or You Die, The Pointy End, Valar Dohaeris, Dark Wings Dark Words,)
13. Brian Kirk (8.76) (Lord Snow, Cripples Bastards and Broken Things, The Wolf and the Lion)
16. Jeremy Podeswa (8.57) (Kill the Boy, Unbowed Unbent Unbroken, The Red Woman, Home)
Evo sezona:
Season 4 (9.27)
Season 6 (9.05)
Season 1 (9.01)
Season 3 (8.96)
Season 2 (8.93)
Season 5 (8.76)
-
Cregan
#12409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je prva sezona najbolja, a ovaj Mark Mylod ubjedljivo najgori reditelj koji radi na seriji.Pandakonda wrote:Evo lista najboljih sezona i redatelja:
Evo sezona:
Season 4 (9.27)
Season 6 (9.05)
Season 1 (9.01)
Season 3 (8.96)
Season 2 (8.93)
Season 5 (8.76)
-
drogon2
#12410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Apslolutno.Prvo je radio tu epizodu Sons of the Harpy,gdje je napravio da Unsulliede (koji su trenirani haman citav zivot) pokolju ove harpije koji su obicni ljudi,a onda je radio na dvije najgore ep ove sezone.
Po meni je nevjerovatno da se Sapochnik ne vraca,pa trebali su mu dat sve pare ovog svijeta da odradi citavu sezonu.
Po meni je nevjerovatno da se Sapochnik ne vraca,pa trebali su mu dat sve pare ovog svijeta da odradi citavu sezonu.
- Pandakonda
#12411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sapochnik ovu godinu radi seriju za Netflix koju je još prije dogovorio, tako da se vjerovatno vraća za osmu i finalnu sezonu.drogon2 wrote:Apslolutno.Prvo je radio tu epizodu Sons of the Harpy,gdje je napravio da Unsulliede (koji su trenirani haman citav zivot) pokolju ove harpije koji su obicni ljudi,a onda je radio na dvije najgore ep ove sezone.
- insaneinthebrain
-
kakavdanakneiskustvu
#12413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
insaneinthebrain wrote:![]()
- pici
- Daryl Dixon
- jasko_ba
#12416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jos jedno glupo pitanje 
Na kojem "principu" gavran pogodi gdje treba tacno otici i do kojeg dvorca, otoka?
Na kojem "principu" gavran pogodi gdje treba tacno otici i do kojeg dvorca, otoka?
- vicious
#12417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa vjerovatno znaju da nađu samo jedno odredište, tj. imaš posebne gavrane recimo za Winterfell, pa posebne za Zid itd.jasko_ba wrote:Jos jedno glupo pitanje
Ne znam je li u knjigama objašnjeno i kako, samo nagađam
EDIT: Evo malo sam guglao:
“A maester’s raven flies to one place, and one place only. Is that correct?”
The maester mopped sweat from his brow with his sleeve. “N-not entirely, Your Grace. Most, yes. Some few can be taught to fly between two castles. Such birds are greatly prized. And once in a very great while, we find a raven who can learn the names of three or four or five castles, and fly to each upon command. Birds as clever as that come along only once in a hundred years.”
- AleksoMKD
#12418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
vicious wrote:Pa vjerovatno znaju da nađu samo jedno odredište, tj. imaš posebne gavrane recimo za Winterfell, pa posebne za Zid itd.jasko_ba wrote:Jos jedno glupo pitanje
EDIT: Evo malo sam guglao:“A maester’s raven flies to one place, and one place only. Is that correct?”
The maester mopped sweat from his brow with his sleeve. “N-not entirely, Your Grace. Most, yes. Some few can be taught to fly between two castles. Such birds are greatly prized. And once in a very great while, we find a raven who can learn the names of three or four or five castles, and fly to each upon command. Birds as clever as that come along only once in a hundred years.”
Stvori mi se slika u glavi kako Maesteri drze mladog gavrana pred mapom Westeroa i kjlun im upiru u neku tocku koja predstavlja zamak.
"Winterfel, govno pernato Winerfel, znam da me razumes"
- vicious
#12419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
HahahahaAleksoMKD wrote:vicious wrote:Pa vjerovatno znaju da nađu samo jedno odredište, tj. imaš posebne gavrane recimo za Winterfell, pa posebne za Zid itd.jasko_ba wrote:Jos jedno glupo pitanje
EDIT: Evo malo sam guglao:“A maester’s raven flies to one place, and one place only. Is that correct?”
The maester mopped sweat from his brow with his sleeve. “N-not entirely, Your Grace. Most, yes. Some few can be taught to fly between two castles. Such birds are greatly prized. And once in a very great while, we find a raven who can learn the names of three or four or five castles, and fly to each upon command. Birds as clever as that come along only once in a hundred years.”![]()
Stvori mi se slika u glavi kako Maesteri drze mladog gavrana pred mapom Westeroa i kjlun im upiru u neku tocku koja predstavlja zamak.
ma to ide kao kod golubova, odgajaju ih na određenom mjestu i poslije tog nekakvog treninga nose ih u druge gradove, zamkove itd.
kad ih puste, lete u mjesto gdje su odrasli
a ovi "pametniji" što se javljaju svakih sto godina su već higher level
- AleksoMKD
#12420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sigurno gavranovi imaju neku magisku povezanost, jer po legendama pre poruka su gavranovi jednostavno izgovarali poruke koje su slate. Odavno sam citao i nesecam se.vicious wrote: Hahahaha
ma to ide kao kod golubova, odgajaju ih na određenom mjestu i poslije tog nekakvog treninga nose ih u druge gradove, zamkove itd.
kad ih puste, lete u mjesto gdje su odrasli
a ovi "pametniji" što se javljaju svakih sto godina su već higher level
A nikad nije opisan proces treniranja gavranova.
- annoy
#12421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AleksoMKD wrote:
![]()
Zagrcnula se kavom
-
kakavdanakneiskustvu
- MeanMachine
#12423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- seln