Zato je taj plot oko Dornea u seriji i ispao ovako retardski.Mene samo zanima zasto su D&D uopste ubili Dorana i sina mu.Radnja se isto ovako mogla nastavit i da su njih dvojica ostali zivi,a svakako bi bilo smislenije nego ovako.Cuj osvetili Oberyna tako sto su mu pobili familijupici wrote:Kada se je pojavio Doran Martell ostavio je dojam jakog i mudrog vladara, sve sam mislio ima neki kec u rukavu i one sands nesta seruckaju, medjutim u seriji ga ubise ko pile, vidi se da D&D to sunete ko skaka... upoznas lik mislis o nekoj njegovoj bitnosti i oni ga prepolove na pola serijala il u istoj epizodi ko onaj septon koji je oporavio Doga... il vrate Edmunda Tullija da preda dvor i nazad u lance... kao i crnoriba, otme dvor zabarkadira se i hop nejmaga vise... nije ni cudo sto se debeli ljuti na sunecenje serijala al dobio je masne pare...
Ovako je svaka scena sa Dorneom besmislena.Cak i razlog zbog kojeg idu u rat u seriji je besmislen.Daj zeno,covjek ti se dobrovoljno javio na trial by combat.Niko ga nije tjerao.Jos je imao priliku da dovrsi Mountaina,ali valja se kurcit.
To za Edmurea mi nije nikakvo cudo.Njemu bas stoji glupost u svjetlu koje je prikazan