Filmovi od kojih bjezim

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Koshpa

#76 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Koshpa »

Ne mogu da vjerujem da ljudi bjeze od Pijanista :-)

To mi je jedan od naj filmova u zadnje vrijeme

o kumu da ne pricam

a bjezao sam i ja od filmova tipa LOTR i kad me zemsko odvede jos u kino na 2 dio ( moro sam sta cu :D ) pregledo sam sva 3 dijela jedno 50 puta i procitao sve 4 knjige :D :D :D
cyprus

#77 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by cyprus »

Pijanist je super :thumbup: , ali ja ne mogu da vjerujem kako neki mogu osporavati tuđe ukuse, koji je jelte prirodno razlikuju :) Ja recimo bježim od 90% razvikanih filmova (prvenstveno jer me u onih 10% pogledanih 90% razočara, s obzirom na napuhanost)... Zato pogledam većinu filmova koji su proglašeni za sranje, i obično budu bolji od očekivanja :D

A Kumove aBd neću nikad ni pogledat :!: samo da se pojedini imaju na šta ibretit :D
green man

#78 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by green man »

Netolerantan sam prema sljedećim naslovima:

Harry Potter (nije bez razloga na prvom mjestu)
Gospodar prstenova (žešće me nervira)
Star wars (film za koji sam se zakleo da ga nikad neću pogledati)
Wannbe horora tipa paranormal activity
Horora čija se fabula vrti oko vanzemaljaca, vještica, gnoma i ostalih mitskih kreatura
Iritantnih, bezidejnih, neduhovitih i njesra komedija tipa kick ass
Sve filmove Jack Blacka
Ljubavnih komedija
Hrvatskih filmova (prvenstveno zbog Kino Like i Metastaza)

To bi ukratko bilo to :D
madFlava

#79 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by madFlava »

cyprus wrote:Pijanist je super :thumbup: , ali ja ne mogu da vjerujem kako neki mogu osporavati tuđe ukuse, koji je jelte prirodno razlikuju :) Ja recimo bježim od 90% razvikanih filmova (prvenstveno jer me u onih 10% pogledanih 90% razočara, s obzirom na napuhanost)... Zato pogledam većinu filmova koji su proglašeni za sranje, i obično budu bolji od očekivanja :D

A Kumove aBd neću nikad ni pogledat :!: samo da se pojedini imaju na šta ibretit :D

zanimljivo je da te svaki kvalitetan film razocara,a svaki koji je proglasen za sranje ocara :) to mi isto izgleda ko necu piti Coca Colu jer je napuhana i stalno je reklamiraju i hvale,ali cu zato piti Bony Colu koja je sranje :)
problem tebra ne trazi u filmovima,nego u sebi :) :lol:

mogu shvatit da ljudi ne zele pogledat Harry Pottera,LOTR,Star Wars,Matrix itd.
ali ne pogledat npr. Pulpfiction,Requiem for a dream,Kum,Pianist :)
ultima_palabra

#80 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Valjda čovjek bježi od nekog filma ako je manje-više siguran da mu se neće svidjeti... al evo vidim ima i drugih razloga :roll:
Not My Idea

#81 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

cyprus wrote:Pijanist je super :thumbup: , ali ja ne mogu da vjerujem kako neki mogu osporavati tuđe ukuse, koji je jelte prirodno razlikuju :) Ja recimo bježim od 90% razvikanih filmova (prvenstveno jer me u onih 10% pogledanih 90% razočara, s obzirom na napuhanost)... Zato pogledam većinu filmova koji su proglašeni za sranje, i obično budu bolji od očekivanja :D

:D
masi ljudi je Kum najdrazi film i samim tim im je neshvatljivo da to neko nije gledao il sta vise-ne zeli gledat.
blasphemy
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#82 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

madFlava wrote:
zanimljivo je da te svaki kvalitetan film razocara,a svaki koji je proglasen za sranje ocara :) to mi isto izgleda ko necu piti Coca Colu jer je napuhana i stalno je reklamiraju i hvale,ali cu zato piti Bony Colu koja je sranje :)

mogu i ja razumjeti što ljudi ne gledaju... mada me podsjećaju na babe i dede: ta je ovo, bajke neke...

no, isto me podsjećaju na djecu koja ne žele pročitai lektire :mrgreen: doduše, ja prvi nisam gledao Harisa Poterića :mrgreen: ali LOTR i Star Wars se moraju radi lične kulture :mrgreen: danas, gledam i pratim sve šti ima veze sa SW: film, crtane, igre... :oops:
ultima_palabra

#83 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
madFlava wrote:

mogu i ja razumjeti što ljudi ne gledaju... mada me podsjećaju na babe i dede: ta je ovo, bajke neke...

no, isto me podsjećaju na djecu koja ne žele pročitai lektire :mrgreen: doduše, ja prvi nisam gledao Harisa Poterića :mrgreen: ali LOTR i Star Wars se moraju radi lične kulture :mrgreen: danas, gledam i pratim sve šti ima veze sa SW: film, crtane, igre... :oops:
Ma u pravu si ti... ali kad skontam da treba odvojiti 10tak sati za LOTR za koje bih mogao pregledati 5-6 starih klasika ili filmova manje poznatih kinematografija, onda odustanem :)
Chmoljo

#84 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

manje forumaj :mrgreen:
pustopoljina

#85 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pustopoljina »

zabezeknuta sam, ibret je premalo soka :lol:
nikako da povezem ovaj nick sa stavom kontra radi kontre, ja mislila kontra sa argumentima :-) ovi mladji bas znaju sokirati...

bjezim od filmova:
od domacih sa ratnom tematikom bjezim dok ne skupim snage da pogledam. obicno mislim da su dobri i vrijedni gledanja. samo se moram dovesti u psihofizicko stanje da to i mogu. u to ukljucujem i teske filmove snimljene po istinitim dogadjajima.
a bjezim i ne okrecem se od filmova action-heroes (ovih novijih, nigdje price), od americki koledz komedija i filmova u kojima za sat i pol- ona dodje iz iowe u velegrad sa snovima i ambicijom u koferu i na kraju filma je zvijezda nad zvijezdama jer je, naprosto, to jako, jako zeljela.
Last edited by pustopoljina on 12/08/2011 17:31, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#86 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:manje forumaj :mrgreen:
Auuuu... ovo se samo krvlju može saprati :x Ili pivom iza Bajrama :mrgreen:
Chmoljo

#87 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

Cerićkom? :mrgreen:
ultima_palabra

#88 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Ma kakva Cerićka, nema ona tu moć 8-)
nidokralj

#89 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by nidokralj »

Ja sam se jedva nakanio pogledat Inglorius Bastards.Bas mi je bio film odbojan, ali kad sam ga pogledo odusevio me :thumbup: :thumbup:
BHF_Manijak

#90 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by BHF_Manijak »

Nisu mi jasni ovi sto se na sve ibrete...Ljudi svak ima svoj licni ukus filma, i dzaba da je svjetski broj jedan, ako nekom ne pase taj i taj zanr nece ga pogledati(ratni, horor, daram , peto, deseto...), branim ljude jer sam i sam takav!

Ne volim se povladjivati masi i ono sto vecina napise i ocjeni da je dobro, da je automatski i meni, ako ista mrzim onda su to takvi ljudi, imam xx primjera za to...Evo konkretno ovaj Pulp fiction, meni uzasno, ali bas uzasno dosadan film izgleda i monoton i nema te sile koja bi mene natjerala da to pogledam iako mu je ocjena na imdb 9.0! Takodjer Memento, film o kojem mnogi bruje, ja ga pogledoh i uzasno mi je glup film, jednostavno nije u mom fazonu i dzaba je, i da sad dalje ne nabrajam...Cak sam se nakanio da neadvno i Forrest gump pogledam, a reko sam sam sebi da necu i eto pogledam na kraju i misljenje je isto kao i prije, glup mi je i doasadn film, uprkos ocjeni 8.7 na imdb i sto raja svrsava na taj film, meni je dosadan i monoton, te da sad dalje ne nabrajam, ima ih podosta, izmedju ostaluh Inception, Kum, City of the God itd...
S druge strane zna se desit da mi se extra film svidi iako jako lose ocjene ima, po 4-5, nepoznati glumci itd, no mene film odusevi...Jednostavno ne volim izvikano i "gledanje po svaku cijenu filma i tjerenja samog sebe da mi se svidja" iako znam da je film za moj ukus sranje...

Od zanrova ne volim mafijasko-kriminalno-dilerskodrogerarske filmove, bilo sta sta ima veze sa mafijom, dilanjem droge, kriminalnom, izbjegavam obavezno jer su mi uzasno dosadni takvi filmovi, jedini izuzetak jeste Usual suspects jer ima dosta u sebi elemanata trilera i misterije!
Takodjer drame ni u kom slucaju, jedino remek djelo koje sam 100 puta pregledo jeste Miris zene, 10-ka! Ljubavne komedije, romanticne filmove, naucnu fantastiku, ove raznorazne Harry Pottere, Avatar, Lord of the rings, taj fazon nikako, li bas nikako ne mogu, dzaba ne volim takvu vrstu iako su svjetski filmovi!

Kako se neko ibreti kad neko nije gledo Kuma, tako isto ja npr mogu reci aa kako ne volis horore, trilere ili nesto sto ja gledam... :) Po meni stvar ukusa, i cesto pri izboru ukusa gledam samo svidja li mi se ili ne film, trailer, a ne ocjenu na imdb, kritiku i slicno, jer sam se 100 puta dosad razocaro kad am posluso ocjene filma, a isto tako se iznenadio kako je dobar film a ima jako lose ocjene!
madFlava

#91 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by madFlava »

jedina fora sto u ovoj navedenoj listi filmova od kojih vi bjezite je ta da su navedeni filmovi skoro svih zanrova :)
Jack Be Nimble

#92 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Jack Be Nimble »

Chick flicks
Sve sto napravi onaj Appatow sa onim debelim
Transformers
Filmovi bazirani na stripovima sem betmena i supermena
Kod Amidze Idriza
Bilo koji film o drugom svjetskom ratu nakon Saving Private Ryan
cyprus

#93 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:Chick flicks
Sve sto napravi onaj Appatow sa onim debelim
Transformers
Filmovi bazirani na stripovima sem betmena i supermena
Kod Amidze Idriza
Bilo koji film o drugom svjetskom ratu nakon Saving Private Ryan
E sad si najebo :evil: :evil:
ultima_palabra

#94 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale ;-) Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#95 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale ;-) Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
da ga onda i ne pokusavam gledati :D
ultima_palabra

#96 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:Code amidže Idriza je više od filma... filozofija, metafizika Bosne i mahale ;-) Mislim da ne postoji više od 500.000 ljudi koji mogu razumjeti taj film.
Čuj nisi gledala? :roll: Ma probaj definitivno, ako ti ne sjedne za pola sata neće ni do kraja, pa slobodno ugasi :-D
plain vanilla

#97 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:
Čuj nisi gledala? :roll: Ma probaj definitivno, ako ti ne sjedne za pola sata neće ni do kraja, pa slobodno ugasi :-D
zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio
onaj Slumdog milionaire..uzhas :cry:

volim filmove nakon kojih se osjecam dobro, jel Amidza jedan od tih? :?
Ridjobrki

#98 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Ridjobrki »

plain vanilla wrote: zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

:shock: :shock: :shock:

Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.

Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane. :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#99 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by plain vanilla »

Ridjobrki wrote:
plain vanilla wrote: zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

:shock: :shock: :shock:

Jedini film kojeg sam u zadnjih deset godina dvaput gledao sa predumišljajem! Meni je to ekstra dobar film.

Benjamin Button mi je bio odron i Lambs for Lions, tu sam dobro nasjeo na foršpane. :lol: :lol: :lol:
Brko, nisam ja rekla da je to losh film, nego da se poslije loshe osjecam
ne znam gledati film s distance, sto je bolji film, sve vise prozivljavam to..

zato volim vedrije filmove
ultima_palabra

#100 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:zadnji film koji sam gledala..je nekad davno bio

volim filmove nakon kojih se osjecam dobro, jel Amidza jedan od tih? :?
A što ne gledaš filmove? :?

Pa prepostavljam da ćeš se osjećati loše dobar dio filma, ali na kraju ćeš se osjećati dobro.
Post Reply