Joj, joj... gdje ćete ba LOTR meĆat sa Harisom Poterićom života vam?
ok, mislite da je previše nategnuto, al majku mu shvatite da je ono prvobitno bilo djelo jednog čovjeka. ljubitelj sam takvih priča, i strašno mi je žao što su romani Goerge Martina, Song of Ice & Fire, urađeni u serijama sa relativno skromnim budžetima.
nebitno, svako valjda voli vrpcu u kojoj je to sve zamotano...
i stvarno je huljenje reći da je Kum bezveze

pa nije ljudi bitna radnja. mogu ja svaku knjigu ispričati za 5 minuta, ali gdje je doživljaj? tako i Kum, koji je film bez neke konkretne radnje, ali koji puno više priča od standardnog 'ubilimuporodicuonondanjihkadseprobudiizkome' filmova. to je film također o porodici, ali 'malo' drugačijoj. 'Nema sretnijeg dana za Sicilijanca nego kad udaje svoju kćer.'
a Shawshank Redemption... možete li mi vjerovati da sm taj filmgledao sa nekih svojih 12-ak godina, i ostao sam

paf! oduševljen. nisam tada imao pojma kako se film zove, ali i tada, taj mi je film bio posve jasan i predobar. grehota je taj film ne pogledati.
eh sad... vidim neko pominje Tom Kruza, ko lika čije filmove zaobilazi u širokom luku... ne znam, meni je on predobar glumac, i mislim da je nepravedno pao ljudima u očima zbog svog privatnog života. mislim, glupiro se, nema sumnje, ali me njegov privatni život sekunde ne interesuje. u Posljednjem samuraju, u Rain Manu, pa jebi ga, i u Top Gun... nemojte ba ljudi, glumčina je lik
e da... izbjegavam postratne srpske filmove. ne vidim fakat ništa interesantno u njima jbg... ni naši, ili Cro filmovi mi nisu ništa bolji. jedino pogledam kad i ostali gledaju. u suštini, generalno domaće filmove izbjegavam