Filmovi od kojih bjezim

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Attitude

#26 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Attitude »

ne volim ni sjebade...ni romanticne bulshit storije tipa titanik :roll:
ne volim glupe horore...koji me vise iznerviraju nego prepadnu
ne volim ni art gluposti...ono nadmeno prenadmeno izivljavanje na filmu...kao fora je da niko pa ni onaj ko stvara film ne konta u cemu je fazon :roll: - sto vise ne kontas to si vise u fazonu :roll:
ne volim filmove gdje nakon 10 minuta znam kako ce se zavrsit..
ne volim remake...

uh...lakse bi bilo reci sta volim//
cyprus

#27 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by cyprus »

Zanimljivo, ja također izbjegavam većinu filmova ovdje napisanih: Kumove, Potera, većinu srbijanskih (pogledo Rane, dovoljno da mi se zgadi čitava srbijanska kinematografija), Pirate sa Kariba, Prstenove, vampire, mafijaško-kriminalne generalno, mjuzikle, westerne, transformersi, Titanic, evropske uspavljujuće filmove... Pulp fiction nisam izbjego, ali mi je žao što nisam (stvarno ne znam čime je ovoliki svijet fasciniran)

Doduše i nisam neki filmofil. Pogledam možda 3-4 mjesečno
Not My Idea

#28 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

cyprus wrote:Zanimljivo, ja također izbjegavam većinu filmova ovdje napisanih: Kumove, Potera, većinu srbijanskih (pogledo Rane, dovoljno da mi se zgadi čitava srbijanska kinematografija), Pirate sa Kariba, Prstenove, vampire, mafijaško-kriminalne generalno, mjuzikle, westerne, transformersi, Titanic, evropske uspavljujuće filmove... Pulp fiction nisam izbjego, ali mi je žao što nisam (stvarno ne znam čime je ovoliki svijet fasciniran)

Doduše i nisam neki filmofil. Pogledam možda 3-4 mjesečno

citam, citam...drago mi sto ima jos izroda i dodjem do Pulp fiction dijela i :sad: hehe
al svejedno, fino je vidjet da nisi jedini out there :lol:
sheilak

#29 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by sheilak »

Bjezim od svih filmova snimljenih u posljednih 15 godina. Ili barem od vecine.
Šef

#30 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Šef »

Bježim od domaćih filmova tipa "Hajde da se volimo", od holivudskih blokbastera, od komedija. :roll:
bandini

#31 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by bandini »

ispade niko ne voli harisa poterica, a kad god izadje novi nastavak obara sve rekorde u zaradi.
pa ko gleda te filmove onda?
Not My Idea

#32 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

taman posla da lazem o filmovima koje gledam i to na forumu :zzzz:
Mr. Brightside

#33 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Mr. Brightside »

SF :)
alijagoro

#34 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by alijagoro »

Ne znam ljudi kontam tu odbojnost prema nekim filmovima,za koje svi tvrde da su najbolji ali ipak budimo realni Kum jeste jedan od najboljih filmova :D .Film traje gotovo tri sata,ali mi se cini da su ga jos mogli razvuci makar na cetiri.Inace meni je John Travolta nekako iritantan,tako da svaka cast za Pulp Fiction hvala Bogu pa ga nisam nikad pregledao 8-) .
ProbuseniDolar

#35 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ProbuseniDolar »

Hari Poter, Pirati s kariba, horori koji imaju 6+ nastavaka (izuzetak je SAW), Kum (bjezim od njega samo zbog nesdostatka 9 slobodnih sati), vampirski filmovi, horor-komedije, ratovi zvijezda, tvajlajt ...
Not My Idea

#36 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Not My Idea »

ProbuseniDolar wrote:Hari Poter, Pirati s kariba, horori koji imaju 6+ nastavaka (izuzetak je SAW), Kum (bjezim od njega samo zbog nesdostatka 9 slobodnih sati), vampirski filmovi, horor-komedije, ratovi zvijezda, tvajlajt ...
hoho sto nas ima istomisljenika
a ovo za Kuma...gledala prvi dio i majke mi, moglo se zgurat u nekih sat i 45-50 min a ne 3 :roll: al et ovaj gore rece da su trebala bit 4 sata ..
Neposlusna

#37 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Neposlusna »

sanabe wrote:
bandini wrote:ispade niko ne voli harisa poterica, a kad god izadje novi nastavak obara sve rekorde u zaradi.
djeca :D
Kako djeca kad su Poterovi filmovi dozvoljeni od 12 godina za gledanje. :D
ultima_palabra

#38 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Protjer, LOTR, Saw, Transformers, X-Men, manje više sve što ima nastavke :) Bježao sam i od Hangovera, al me stiže majku mu :D Što se tiče Loše i Pjera Žalice, bježim od bilo čega vezano za taj film...

A ne kontam kako neko nije gledao Kuma... još manje kontam da se nekom ko ga je gledao nije svidio :?
ema_

#39 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ema_ »

Zanimljivo koliko nas je istih/sličnih :thumbup:

Nisam gledala niti ću već navedene: Pottera, Pirate, ove X insane i slične :D , vampire, ne podnosim filmove sa ex Yu prostora, odmah prebacujem ako u njemu glumi De Niro, Tom Cruise, S. Siegal (kako se već preziva), i tako...

A Avatar ne dirajte :x 8-) :)
ultima_palabra

#40 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ultima_palabra »

Što De Niro? :shock: Mislim jest malo usrao sa par filmova u zadnje vrijeme, ali je još uvijek glumčina.

Prvi Pirati meni nisu bili loši, kao ni Matrix... ali kad su krenuli nastavci izgubio sam volju.
pirmin

#41 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pirmin »

Morali bi me dobro platiti da pogledam bajku poput Pottera i slicne zajebancije iako smatram da mi je
to greska jer tripujem, jednoga dana kad se prijavim na neki kviz :D , doci ce mi pitanje bas iz takvih filmova
:D i ja cu ostati bez milijarde novcanica. :D
Dugo sam bjezao od Audija :D -Gospodara prstenova ali sam ga ipak pogledao i odusevio se fantasticnom prirodom Novog Zelanda.
Blockbustere tipa Avatar, Pirati ili eto sad ovi novi Transformatori :D ili kako se vec zovu ne mislim gledati, korisnije je tri sata blejati na forumu :D nego na njima trositi vrijeme.
ema_

#42 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by ema_ »

@ultima palabra

Nešto mi odbojan, i smučio mi se za sav život u onom nekom starijem filmu gdje glumi očuha Di Capriju, našli su mi jednom ovdje na forumu naziv filma, opet sam zaboravila :roll: . Uglavnom, ne volim ga.
bandini

#43 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by bandini »

Dzontra Volta wrote:
bandini wrote:ispade niko ne voli harisa poterica, a kad god izadje novi nastavak obara sve rekorde u zaradi.
filmovi su bezze, ali procitao sam sve knjige :D

ne govorim ja o kvaliteti filmova nego o tome da svi govore kako ne gledaju to a pune kino dvorane
nesto mi ne ide to u glavu :D
a knjige su meni uvijek bolje od filmova koji su radjeni po knjigama
koliko god dobar film bio ne moze prenijeti tu neku atmosferu
pirmin

#44 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pirmin »

Ko gleda Pottera:

http://www.youtube.com/watch?v=aeu8CTs7b8w
HomeSweetHome

#45 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by HomeSweetHome »

mogu li i ja?

- ne gledam SF filmove - @ridjobrki je to fino pojasnio
- ne gledam te Gospodar prstena, Poter i ta njesra
- neko je vec lijepo opisao art shit, kao fazon je da na kraju kontas manje nego kad je film pocinjao :-)
- ne gledam film ako sam vec citala knjigu jer mi film uvijek pokvari super dojmove koje mi knjiga ostavi
- horore i neke u kojima se vampiri sisaju, krv siklja na sve strane, ma ni pod razno :run:

generalno se otprilike sve svodi na isto, samo ja bih Kuma mogla uvijek gledati, to nije film to je filmcina, to je filozofija :-D
I od "domacih" filmova jedino gledam Ivkovu slavu kad sam neraspolozena ili jos "domackijeg" Amidzu Idriza :D

Mrzim one srpske filmove u kojima se psuje samo da bi se psovalo i sexa samo da bi ekipa filma vidjela golu glavnu glumicu :oops: :roll:
bandini

#46 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by bandini »

HomeSweetHome wrote:mogu li i ja?

- ne gledam SF filmove - @ridjobrki je to fino pojasnio
- ne gledam te Gospodar prstena, Poter i ta njesra
- neko je vec lijepo opisao art shit, kao fazon je da na kraju kontas manje nego kad je film pocinjao :-)
- ne gledam film ako sam vec citala knjigu jer mi film uvijek pokvari super dojmove koje mi knjiga ostavi
- horore i neke u kojima se vampiri sisaju, krv siklja na sve strane, ma ni pod razno :run:

generalno se otprilike sve svodi na isto, samo ja bih Kuma mogla uvijek gledati, to nije film to je filmcina, to je filozofija :-D
I od "domacih" filmova jedino gledam Ivkovu slavu kad sam neraspolozena ili jos "domackijeg" Amidzu Idriza :D

Mrzim one srpske filmove u kojima se psuje samo da bi se psovalo i sexa samo da bi ekipa filma vidjela golu glavnu glumicu :oops: :roll:

nabroja ti ovdje svega
a ja te taman htio u kino zvat :D
irvinx1

#47 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by irvinx1 »

HomeSweetHome wrote:
A jesi gledo "Srpski film" :D

Nego, nije tema, ali ovo mi je brilijantno-jedna od najjacih gluma u zadnje vrijeme:

bandini

#48 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by bandini »

irvinx1 wrote:
HomeSweetHome wrote:
A jesi gledo "Srpski film" :D

Nego, nije tema, ali ovo mi je brilijantno-jedna od najjacih gluma u zadnje vrijeme:

ahahahahahahah
ja sam samo zbog ove scene na maturi mrtav pijan trazio od razrednice da plese sa mnom
da bi mogao poslije reci, pleso sam sa razrednom :D
HomeSweetHome

#49 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by HomeSweetHome »

Vratice se rode :thumbup: ne znam sta mi je bolje gluma, prica ili muzika :thumbup: (ima li se to gdje skinuti, a ne znam s tim torne, toren whatever) al' to je serija, bolan, tema je filJm :D

kakav srpski film? :D

a sta bismo gledali, bandini? mozda neke krvopije? :D
Spear

#50 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Spear »

Ja neke filmove izbjegavam jer mi je "mrsko da ih gledam" :-) a za neke mislim da mi se svakako neće svidjeti.

Fan sam LOTR-a i te fantazije, ali Harry Pottera mi je premrsko gledati, iako vjerujem da bi mi se donekle svidio.
Star wars sam se natjerao na prva 3, ostala 3 ne znam ocu se ikad uspjet nakanit. i to sam pogledao čisto zato što je neki kultni film, i nisam bio nešto oduševljen (nisam neki fan SF-a, jedino neke horor varijantice)

batman onaj zadnji sam se jedva nakanio da pogledam, i to samo zbog ledgera

od bravehearta i fight cluba sam "bjezao" jedno 5 godina, na kraju pogledao, zadovoljan sam, malo manje sa braveheartom.

avatar me bukvalno proganja. prije godinu dana imao ga na dvdu, ali poceo ga gledati ovako u 3 navecer, gledao 20 minuta i zaspao, poslije ostao bez cda.

prije mjesec ga skino, 14 GB blueray, nakon sedmičnog kanjenja samo ga obrisao :-?
transfomersi i tako neka robot sranja - nema sanse

twilight i vampriske glupostI? nikako
ovi filmovi po strip junacima? nije za mene
crtani? pa ajmo reći da sam zadnje pogledao onu neku morsku sirenu nešto prije 12-13 godina u kinu sa razredom
inače "balkanske" filmove također nešto ne volim.

pulp fiction pogledao neki dan. shining prije mjesec.

izgleda da sam se dugo kanio za mnoge filmove : D
Post Reply