Filmovi koji su vas najvise potresli
Moderator: _BataZiv_0809
- Atticus Finch
#51 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Zaista su neki spomenuti filmovi na ovoj temi vrlo potresni, ali ja bih, ipak, odabrao Ovo malo duše, vazda me razvali u potpunosti!
-
Cibra
#52 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Hachiko: a Dog Story. Ko ne zaplace, nek se javi:D
- fedor
#53 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Prejak film!Cibra wrote:Hachiko: a Dog Story. Ko ne zaplace, nek se javi:D
- Bullet Tooth Tony
- ChataDodajStaHoces
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#56 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
zaboravih i ovaj
Slumdog Millionaire
Slumdog Millionaire
- minjonja
- zecko_kupuz
#58 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Nije baš srceparajuće, ali izazove reakciju:
Shawshank Redemption - kada stari Brooks izađe u bijeli svijet i na kraju se objesi
The Machinist - taj čuveni finiš
Veronica Guerin - neki dijelovi
Legenda o jeseni...
Ma ima mnoštvo filmova gdje čovjek može i po tri puta gledati jednu te istu scenu i opet se isplakati k'o kišna godina.
Shawshank Redemption - kada stari Brooks izađe u bijeli svijet i na kraju se objesi
The Machinist - taj čuveni finiš
Veronica Guerin - neki dijelovi
Legenda o jeseni...
Ma ima mnoštvo filmova gdje čovjek može i po tri puta gledati jednu te istu scenu i opet se isplakati k'o kišna godina.
- airedale
#59 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Antiratni Come and See /Idi i gledaj , film Elem Klimova. FIlm koji je Spilberg gledao XX puta prije snimanja Sindlerove Liste. Klimov je prozivio i prezivio opsadu Staljingrada kao djecak, i sam ovaj film je za njega bio neka vrsta katarze i poslije ovog filma jednostavno vise covjek nije mogao nista rezirati to mu je i zadnji film...
Film je jako depresivan i emotivno smara iscrpljuje covjeka i to dozirano od pocetka prema kraju da bi gledaoca kraju "opalio maljem" u glavu, jednostavo poslije filma covjek ostane kao paralizovan, skamenjen, vecina ljudi ga ovako dozivi. Nama na ovim prostorima je narocito bliska i razumljiva Ruska/Slavenska sentimentalnost tako da tim vise film izuzetno emotivno dozivljavamo, narocito ko je ovdje kod nas prosao kroz rat i stradanja.
Film je jako depresivan i emotivno smara iscrpljuje covjeka i to dozirano od pocetka prema kraju da bi gledaoca kraju "opalio maljem" u glavu, jednostavo poslije filma covjek ostane kao paralizovan, skamenjen, vecina ljudi ga ovako dozivi. Nama na ovim prostorima je narocito bliska i razumljiva Ruska/Slavenska sentimentalnost tako da tim vise film izuzetno emotivno dozivljavamo, narocito ko je ovdje kod nas prosao kroz rat i stradanja.
- hopi
#60 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
među ovakve filmove se sigurno može ubrojati i Šindlerova lista, remek djelo.
-
Margita81
- fedor
- petunija
#63 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
1. Nikita (francuski film, a ne glupa američka serija)
2.Kuduz
2.Kuduz
-
1906
#64 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Good Will Hunting
7
Game
Donnie Darko
od tog vec nabrojanog
a meni jedan od najboljih

i ovo
i
7
Game
Donnie Darko
od tog vec nabrojanog
a meni jedan od najboljih
i ovo
i
Last edited by 1906 on 08/11/2010 12:07, edited 2 times in total.
-
darprirode
#65 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Precious... definitivno

- neko_ime
#66 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Prva asocijacija nakon sto sam procitala naslov teme.minjonja wrote:
- General Maximus
#67 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Kako sam zaboravio ovu scenu:
- minjonja
#68 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
-
samo malo
- General Maximus
#70 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Nabavio sam filmove:
1. Hachiko
2. 7 pounds
3. Awekenings
4. Schindler's list
5. Fight club
Hvala svima na sugestijama, ocekujem jos vasih odgovora.
1. Hachiko
2. 7 pounds
3. Awekenings
4. Schindler's list
5. Fight club
Hvala svima na sugestijama, ocekujem jos vasih odgovora.
- pustopoljina
#71 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
prvo moram reci da domace dugo vec ne gledam...evo ih svih, sto na kompu, sto na CDima...ali cekaju neku jacu mene.
u prvom postu na ovoj temi sam navela precious...poslije gledanja tog filma sam dugo osjecala mucninu i nisam imala sta reci.
drugi bi bio the edge of heaven/auf der anderen seite (http://www.imdb.com/title/tt0880502/)...citav film je ono...kad krene po zlu, a trenutak kad nisam mogla suzdrzati suze je kad on shvata da oprasta ocu, u trenutku dok objasnjava smisao kurban- bajrama i ocev komentar zrtvovanja...tako savrseno uradjen film...
jos jedan...koji te isto onako ostavi sa mislima...je das geheime leben der worte/the secret life of words ( http://www.imdb.de/title/tt0430576/) tu nema price puno, jer se jednostavno ne moze ni ispricati...nije imao bas neke kritike, cini mi se...ali meni je jedan od filmova koje cu uvijek pamtiti.
i jos jedan film
der freie wille (http://www.imdb.com/title/tt0499101/)... kraj u kojem se covjek suprotstavio svojoj prirodi i dokazuje postojanje slobodne volje, tj.pobjedjuje ON, a ne nagon- izvrsava samoubistvo.
inace...tako neke filmove znam i po dvije godine (domace i vise) drzati i cekati "trenutak" za pogledati.
sad idem pogledati sta ste vi stavili...
u prvom postu na ovoj temi sam navela precious...poslije gledanja tog filma sam dugo osjecala mucninu i nisam imala sta reci.
drugi bi bio the edge of heaven/auf der anderen seite (http://www.imdb.com/title/tt0880502/)...citav film je ono...kad krene po zlu, a trenutak kad nisam mogla suzdrzati suze je kad on shvata da oprasta ocu, u trenutku dok objasnjava smisao kurban- bajrama i ocev komentar zrtvovanja...tako savrseno uradjen film...
jos jedan...koji te isto onako ostavi sa mislima...je das geheime leben der worte/the secret life of words ( http://www.imdb.de/title/tt0430576/) tu nema price puno, jer se jednostavno ne moze ni ispricati...nije imao bas neke kritike, cini mi se...ali meni je jedan od filmova koje cu uvijek pamtiti.
i jos jedan film
der freie wille (http://www.imdb.com/title/tt0499101/)... kraj u kojem se covjek suprotstavio svojoj prirodi i dokazuje postojanje slobodne volje, tj.pobjedjuje ON, a ne nagon- izvrsava samoubistvo.
inace...tako neke filmove znam i po dvije godine (domace i vise) drzati i cekati "trenutak" za pogledati.
sad idem pogledati sta ste vi stavili...
- lys
#72 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
The secret life of words

Vidjela sam ga u jednom malom kinu Parizu - kad se svjetlo upalilo, svi su ostali sjedeci, ne znam da li je bio iko da mu oci nisu bile crvene... Meni je trebalo 3 dana da dodjem sebi.

Vidjela sam ga u jednom malom kinu Parizu - kad se svjetlo upalilo, svi su ostali sjedeci, ne znam da li je bio iko da mu oci nisu bile crvene... Meni je trebalo 3 dana da dodjem sebi.
- pustopoljina
#73 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
isto i kod mene...sjecam se dobro kad smo izasli iz kina...maj, zeleno, prelijepo...kao nestvarno sve...a mi... 
- General Maximus
#74 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
Sad se sjetih i ovog:
As Far As My Feet Will Carry Me (2001) - kad onaj Svabo bjezi iz logora u Sibiru, a Rus ga ganja...
As Far As My Feet Will Carry Me (2001) - kad onaj Svabo bjezi iz logora u Sibiru, a Rus ga ganja...
-
Desert Wind
#75 Re: Filmovi koji su vas najvise potresli
jedini kustin film koji je ista znacio barem sto se mene tice.
milijarda poruka
milijarda prevoda
bosansko use nase podase
licemjerstvo
pravda
krivda
kajanje
veselje
sex
sve sastavljeno u jednoj sceni....